Dla wszystkich starających się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam robione szczegółowe badania, ale 2 lata temu kiedy występowały u mnie plamienia od połowy cyklu do @. Histeroskopie miałam również i wszystko było ok. Plamienia jednak nie ustępowały. Dopiero jak wróciłam do tabl. anty na 3 miesiące i je odstawiłam to i plamienia ustały. Ponoć taka moja uroda.
Masz jakieś objawy, że zalecił sprawdzenie endo?
-
Nie robiłam jeszcze testu - boję się zapeszać Ale jeśli jutro nie będzie @ to zrobię sikańca.
Ogólnie dwa ostatnie cykle są wydłużone. Normalnie było 30-31 dni, teraz nawet 37 dni było (w kwietniu). Miesiączki są dość niewielkie (kiedyś miałam dość obfite miesiączki, nawet biorąc tabletki). No i to zwróciło jej uwagę.
-
Gorgeus ja mam bezpłatne usg co pół roku. Myślę że warto wiedzieć, czy się jest obciążąnym bo lekarze inaczej do takiego pacjenta podchodza. Jeden mi kiedyś powiedział ze cytologia co 3 lata ale jak powiedziałam że mam udokumentowane obciążenie to mam prawo do cytologii co roku.
Paulette u mnie też i mama i dziadek i cała jego rodzina chorowali na raka. Ja się cieszę że o tym wiem bo mam większą świadomość i czesciej się badam. Także zachęcam osoby które mają podstawy do zbadania swoich genów
Witam Agaa17 ciesze się że do nas dołączyła. Mam nadzieje że dodamy Ci otuchy w drodze ku zafasolkowaniu -
nick nieaktualny
-
Mona no właśnie nie wiem co mam zrobić bo od wczoraj mam plamienie / lekkie krwawienie i nie wiem jak to traktować...na ulotce luteiny była informacja że przy niezidentyfikowanym krwawieniu nie należy brać...umówiłam się w poniedziałek do ginekologa, moze do tego czasu @ się rozkreci a jak nie to mi w poniedziałek ginekolog powie co robić... Kiedyś miałam podobne krwawienie i po 2 tygodniach dostalam normalnie @. To krwawienie bardziej przypomina to na koniec @ niż na początek... Ah czemu te nasze kobiece sprawy są takie skomplikowane
-
nick nieaktualny
-
Hej
i ja do Was dołączę.
Nazywam się Beata i mam 26 lat.
Z mężem zaczęliśmy starania w grudniu więc to nasz 7 cykl...
Pierwszy w którym stymulowałam wzrost pęcherzyków Clostillbegyt-em.
Po monitoringu owu dziś w 16 dc mam w lewym jajniku pęcherzyk 27 mm a w prawym 20 mm.
Poza tym wymuszamy pęknięcie zastrzykiem z pregnylu.
Zobaczymy co wyjdzie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry wszystkim!!!
Wczoraj pierwszy raz wyszedł mi cień cienia na teście ciążowym.
Wykonałam od razu BETA HCG i wynik z wczoraj (3 dni do @) to: 5,94
Dziś 2 dni do @
Temperatura z 36,87 urosła dziś do 37,03
Jeśli chodzi o test - nadal cień cienia.
Zastanawiam się co to oznacza, bo BETA niska
Poniżej zdjęcie
Emy lubi tę wiadomość
-
Prima Sort- pytałam wczoraj lekarza o testy i między innymi wspomniał o BETA HCG. Powiedział: można zrobić BETA HCG wynik w ciąży powinien wynosić kilka punktów, wyznacznikiem zajścia jest to, że przy powtórzeniu badania za 2 dni wynik się podwoi:)
Więc nie wiem czy to, że masz niecałe 6 to za mało...