Dla wszystkich starających się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam u gina. Mam PCOS, listę badań do wykonania między 21-23 dniem cyklu, następnie między 3-5 dniem kolejnego cyklu. Jestem załamana. Mega.
Z samej wizyty jestem zadowolona, lekarz poważnie podszedł do tematu, wszystko mi wytłumaczył.
Moje postanowienia:
1.) dieta od dietetyka
2.) ćwiczenia: bieżnia, kijki, rower
3.) zrobić wszystkie zlecone przez gina badania, czyli:
3-5 dc: Estradiol, FSH i LH
21-23 dc: Progesteron, Prolaktyna, Testosteron, DHEAS
4.) robić testy owulacyjne
5.) nie mierzyć temperatury
Lekarz powiedział, że w moim przypadku na chwilę obecną mierzenie tempki to strata czasu. Kolejny cykl będę miała stymulowany, monitoring owulacji, mąż ma zrobić badanie nasienia a u mnie jeszcze prawdopodobnie będzie sprawdzenie drożności jajowodów ale o tym będziemy rozmawiać na następnej wizycie. Wiesiołka mogę dalej łykać bo na pewno nie zaszkodzi, jak stwierdził gin. Femibion gin zalecił zmienić na
INOFOLIC.
Najbardziej mi źle po tym, że badam się u ginekologa raz na pół roku, ostatnio byłam 2 tygodnie temu. Nie chodzi mi o wydane pieniądze na te wizyty ale o ukierunkowanie ginekologów na $$$$. PCOS nie przyszło nagle. Wizyta u nowego gina była długa, dużo pytał,, o szczegóły, cykle, długości @, długości cykli, plamienia, o wszystko.
Boże, dziękuję, że wpadłam na to żeby zmienić ginekologa. Płakać mi się chce z tej niemocy bo gdybym nie chodziła po lekarzach to mogłabym mieć do siebie pretensje........................
Jutro mój wielki Dzień zmian. Właśnie jem moją ostatnią czekoladę, popijam winem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:25
starająca się15 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykardan425 wrote:Witam,
chętnie dołączę do wątku!
Od samego początku śledzę wasze wpisy, ale nie wiedziałam czy napisać
A więc mam niebawem 24 lata razem z narzeczonym zaczęliśmy się starać o dzidziusia jest to nasz 2 cykl. 15.06 mam dostać @.
Cykle mam w miarę równe, różnica 1 dnia raz cykl trwa 25 dni a raz 26..
Nigdy się nie zabezpieczaliśmy i to mi daje troszkę do myślenia, że nie wpadliśmy. Teraz staramy się dopiero 2 cykl. Postanowiliśmy nie mówić nikomu o naszych staraniach, a także nie poruszać tego tematu między sobą, żeby niepotrzebnie się nie nakręcać tylko po prostu cieszyć się sobą i
Dziś zrobiłam test z ciekawości, sądziłam że może już coś wyjdzie, że zobaczę te dwie kreseczki, ale niestety - rozczarowanie
Dziwną i zastanawiająca dla mnie sprawa było to iż przez 5 dni robiłam testy owu i za każdym razem test wychodził negatywny. Zawsze były 2 kreseczki ale ta pierwsza była jaśniejsza od drugiej. Natomiast śluz i temperatura wyraźnie pokazały mi, że ta owulacja nastąpiła.
Nie wiem co o tym wszystkim myśleć czy już pogodzić się z porażka w tym cyklu czy poczekać w spokoju te 5 dni czy @ się pojawi.
Pozdrawiam
Powodzenia. Teraz skup się tylko na oczekiwaniu na testowanie Nie myśl o tym, że mogło się nie udać. -
nick nieaktualnykardan425 wrote:Właśnie zakupiłam dziś bardzo dziwny dla mnie test bo pisało na nim, że wykrywa ciąże nawet w 4 dniu
Poczekam spokojnie jeszcze te 5 a w sumie niecałe 5 dni -
Miluszka, głowa do góry! Będzie dobrze najwazniejsze że zmieniłaś ginekologa i.z tego co piszesz jest to zmiana na lepsze. Szkoda że nie wszyscy ginekolodzy podchodzą tak do naszych starań... Cieszę się Miluszko że dowiedziałas się czegoś konkretnego
miluszka lubi tę wiadomość
-
Kardan, a co to znaczy "nigdy nie zabezpieczaliśmy się" ? tzn., że zawsze uprawialiście seks z końcem w środku, czy np. stosunek przerywany?Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
starająca się15 wrote:Miluszka, głowa do góry! Będzie dobrze najwazniejsze że zmieniłaś ginekologa i.z tego co piszesz jest to zmiana na lepsze. Szkoda że nie wszyscy ginekolodzy podchodzą tak do naszych starań... Cieszę się Miluszko że dowiedziałas się czegoś konkretnego
W 100% się z Tobą zgadzam - Kompetentny lekarz to najważniejsze co może być. Każdy powinien podchodzić do naszego problemu jakby do swojego i rzetelnie je rozwiązywać jeśli jest tylko taka możliwość. Przerobiłam dużo ginekologów bo od wczesnych lat miałam problem z torbielami na szczęście ustały,a moja Pani ginekolog jest na prawde godna polecenia!
kate55 - Przerywany
PrimaSort - no proszę jaki zbieg okoliczności
staram się nie nastawiać, żeby później się nie rozczarować, ale dbam o siebie jak za dwoje
A co do testów, które podobno wykrywają ciąże 3-4 dniową to chyba niestety żadna z nas nie przekonała się na własnej skórze czy działają. -
Miluszka!
Kochana nie ma co się załamywać wszystkie tutaj jesteśmy po to by się wspierać wzajemnie każda w mniejszym czy większym stopniu przeżywa to samo
Głowa go góry! zobaczysz niebawem zapomnisz o wszystkich badaniach czy troskach i będziesz cieszyć się gronem malutkich bobasków, które będą ciągle wołać "Mama, Mama" słysząc tupot ich małych stópek gdy będą biec w Twoja stronę !
Sądzę iż nasze nastawienie, a co za tym idzie psychika bardzo wiele robią.
Kobietki głowy do góry, uśmiech na twarzy i działamy! w 2016 roku założymy nowy wątek dotyczący naszych małych smerfów !
Dobranoc wszystkim!miluszka lubi tę wiadomość
-
Miluszka - teraz już będzie tylko lepiej. Grunt, że zostałaś zdiagnozowana. Odpowiednio dobrane działania pomogą zajść Ci w ciążę. Głowa do góry i zdrówko!
Ja jutro powinnam dostać @. Dziś zrobiłam test. Niestety tylko jedna kreska. Ech, smutno mi. Wiem, że to dopiero 3 cykl, ale... Przykro jest kiedy wokół Ciebie wszystkie koleżanki są już mamusiami, albo lada chwila nimi zostaną.
Słyszałyście o żelach wspomagających zapłodnienie? Myślę czy by nie zakupić. Tylko czy to naprawdę działa?miluszka lubi tę wiadomość
-
Kardan stosunek przerywany chyba ciężko traktować jako starania... My z moim Mężem od ponad dwóch lat się nie zabezpieczamy, jednak zawsze nasz stosunek jest pełny. Tylko ze u nas te stosunki były że tak powiem w kratkę, potrafiliśmy kochać się codziennie a potem np dwa tygodnie nic. Nie pilnowałam kiedy mam dni plodne, totalny spontan. Od marca tego pilnuje i narazie efektu nie m...
Dzisiaj przyszla @ więc nie zdazylam wziasc luluteiny wezmę ja za 14 dni zgodnie z zaleceniami ginekolog.
Olinko, też mi było przykro jak dowiadywalam się o kolejnych ciazach, teraz juz mi przeszło, chyba trzeba na to czasu.
A co do zeli to na innym wątku dziewczyny mówiły że stosują i że pomagają, szczególnie na śluz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 07:49
-
miluszka to trafiłaś na naprawdę dobrego ginekologa! Ja policystyczne jajniki mam od kilku lat, a dopiero pod koniec ubiegłego roku lekarz je ujrzał, bo moja ginekolożka nie dość, że stara, to chyba jeszcze ślepa...
Dziewczyny... mam nadzieję, że nie będziecie złe, ale zobaczcie co mi wyszło:
Dalej nie wierzę....starająca się15, miluszka, Olinka85, Baronowa_83, Paulette, amartio, pepsunieczka lubią tę wiadomość
-
gorgeous wrote:miluszka to trafiłaś na naprawdę dobrego ginekologa! Ja policystyczne jajniki mam od kilku lat, a dopiero pod koniec ubiegłego roku lekarz je ujrzał, bo moja ginekolożka nie dość, że stara, to chyba jeszcze ślepa...
Dziewczyny... mam nadzieję, że nie będziecie złe, ale zobaczcie co mi wyszło:
Dalej nie wierzę....
Cudownie dlaczego mamy być zle, trzeba cieszyć się szczęściem innych i takimi cudownymi wiadomościami rewelacja gratkipepsunieczka lubi tę wiadomość
-
KOCHANE, DZIĘKUJĘ WAM BARDZO ZA SŁOWA OTUCHY :-* :-* :-*
Dziś mój wielki Dzień
Jadę zaraz na zakupy, do apteki i do dentysty.
Gorgeous, Gratuluję
Powiedz Kochana, przy PCOS brałaś jakieś leki?
Miłego dnia Dziewczyny!gorgeous, amartio lubią tę wiadomość
-
starająca się15 wrote:Kardan stosunek przerywany chyba ciężko traktować jako starania...
Gorgeous moje gratulacje !!! superPo 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc