Dla wszystkich starających się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
kardan głowa do góry! dopóki nie masz @ to jest szansa a jak się tym razem nie udało to będzie kolejna szansa, wakacyjna aura sprzyja staraniom
Ja wczoraj miałam mega załamanie, ale dzisiaj wiem że ono mi nic nie da, trzeba się wziąć do roboty ile cykli się starasz? -
witam wszystkich od ponad roku staramy się z mężem o dziecko, niestety nie idzie po Naszej myśli. Pierwsze badania jakie wykonałam była prolaktyna, która niestety wyszła za wysoka ,bo norma była do 23 ja miałam 40. Dostałam więc od lekarza receptę na bromergon, który zażywam do tej pory, najpierw brałam dwie tabletki na dzień,później jedną ,a teraz pół rano. Dawka została zmniejszona tylko dlatego ,że po kontrolnych badaniach poziomu prolaktyny wyszła za niska-poniżej poziomu normy bo 0,4.. W tym miesiącu robiłam wszystkie badania hormonalne-estradiol,tsh,testosteron,dhea,progesteron i prolaktynę. Dhea wyszła mi za wysoka bo norma do 9,5 mam 10,8 progesteron od 1,7 mam 1,61 czyli za niska a prolaktyna jest do 23 mam 22. Co myślicie o tym progesteronie? Czy niski poziom może być jakąś przyczyną?Z miesiąca na miesiąc poddaję się..Ola
-
Olaaa, mi ginekolog powiedziała, że niski progesteron jest zły i przez to nie dochodzi do zapłodnienia.... Mi przepisała luteinę 2x1 od 14 dnia po owulacji przez 12 dni, zaczynam w przyszły poniedziałek. Ale ja miałam dużo niższy poziom progesteronu... najlepiej skonsultuj to z lekarzem, oni się lepiej znają
-
dziękuję!
Starająca - mój mąż nic nie brał, tylko sporadycznie kwas foliowy ale on wyniki nasienia miał w normie.
Kardan przykro mi ale może za szybko zrobiłaś? 9dpo to bardzo wcześnie!Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
Starajaca od maja to jest nasz 3 cykl. Cykle mam regularne 26 dniowe.
wiem ze to malo ale jakos znow mnie dopadlo chyba przez ten test!
Ale masz racje jeszcze 4 dni nadziei
Wakacje za 2 miesiace w Turcji wiec jak nie teraz to kto wie...moze takie klimaty cos podzialaja ;p -
Kardan to staramy się podobnie, ja też trzeci cykl z tym że mam nieregularne cykle więc staramy się 5 miesiąc... Wakacyjna aura sprzyja podobno płodności a jeśli nie to myślę, że pozwoli nam się zrelaksować i zapomnieć, a to też jest przydatne my w połowie sierpnia jedziemy nad polskie morze bo nie chciałam niczego rezerwować wcześniej za granicą bo łudziłam się, że będę w ciąży....a że zawsze kochałam polskie morze to postanowiliśmy jechać na wakacje w kraju, może wrócimy w 3, czego i Tobie życzę jeśli do tej pory nie będzie w Twoim brzuchu lokatora
kardan425 lubi tę wiadomość
-
Mam nadzieję, że będzie dobra pogoda, a ja nie to też się nie martwię - najwyżej wsiądziemy w samochód i będziemy zwiedzać co się da
Cieszę się, że udało mi się przekazać trochę tej pozytywnej energii, uwierz mi jeszcze wczoraj jej nie miałam, wczoraj się załamałam.... Ale wyjątkowo szybko się podniosłam i mam nadzieję, że ze zdwojoną siłą wróciłam na drogę do maluszka i że to ostatnia prosta
Usiadłam sobie sama z sobą i pomyślałam, że są gorsze tragedie, to że ktoś teraz jest w ciąży to fajnie, boli trochę ta myśl, że komuś bliskiemu się udało ale z drugiej strony wierzę, że też prędzej czy później będę przeżywała to co ona teraz czuje będąc w ciąży... Trzeba cieszyć się tym, że jest się zdrowym, że ma się wokoło bliskich, którzy pomogą (chociaż ja o moich problemach z poczęciem rozmawiam tylko z przyjaciółką i z mężem a to też nie o wszystkim), trzeba dostrzegać te małe rzeczy... to forum też jest dobre, bo tu znajduje się zrozumienie, które jest bardzo potrzebne.... Ale tak jak już nie raz tutaj dziewczyny pisały, nie można się od forum uzależnić, dlatego warto mieć dystans (ja swego czasu nałogowo odświeżałam każde forum, nie mogłam się na niczym w pracy skupić) aż w poprzednim cyklu powiedziałam dość i miałam separację z forum (wczoraj musiałam tu się udzielić, bo była to moja deska ratunku). Trzeba myśleć pozytywnie i walczyć, szukać specjalistów i walczyć o maluszka, a przede wszystkim pielęgnować miłość w związku bo to z niej zrodzi się ta mała istotka
Ale się rozpisałampepsunieczka lubi tę wiadomość
-
Wiesolek jest na sluz i bierze sie go do owulacji ...
Dokladnie wiecej luzy i myslec o innych sprawach...wiem po sobie trudne ale da sie ...
Forum jak najbardziej ale rozsadnie ...
Kobietki bedzie dobrze teraz zaraz albo za chwile..
pozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 22:33
..ile jeszcze i czy wogóle...
...może teraz...
-
Olej z wiesiołka może wywoływać mikroskurcze macicy, dlatego przyjmuje się, że trzeba go przyjmować etapami. Zaczynamy w pierwszym dniu cyklu (czyli w momencie wystąpienia miesiączki) i zażywamy aż do owulacji. W momencie wkroczenia w drugą fazę cyklu, czyli po owulacji, odstawiamy olej z wiesiołka i zaczynamy go przyjmować ponownie dopiero w czasie wystąpienia miesiączki.
..ile jeszcze i czy wogóle...
...może teraz...
-
widzę, że Pepsunieczka wyprzedziła mój post bardzo dobrze to wyjaśniła. można też pić olej z wiesiołka, taki z buteleczki.
Starająca, mój mąż się wzruszył, oczy mu się zaszkliły zaraz chciał wszystkim mówić! przyniósł mi całą siatę owoców i warzyw do domu i kazał się zdrowo odżywiać. szukał internecie jakiegoś poradnika dla ojców ogólnie jest dość mocno zaangażowany, bardzo się cieszył. ale on już od dawna chciał dziecka, nawet szybciej zaczął go chcieć niż ja
jutro idę na betę i od razu sprawdzę tsh mam gdzieś w tyle głowy taką obawę, że może to jakiś fałszywy alarm...pepsunieczka lubi tę wiadomość
Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
-
kochane, ja za was bardzo mocno trzymam kciuki. na pewno w końcu zobaczycie swoje upragnione dwie kreski! trzymam kciuki, żeby to nastąpiło jak najszybciej
pepsunieczka, starająca się15 lubią tę wiadomość
Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
-
Dzięki dziewczyny za rady
Już nie mogę się doczekać jak mój tak zacznie szaleć, fajnie jest obserwować takie zachowanie kochającego męża korzystaj zatem kochana, masz całe 9 miesięcy żeby mąż Ci wyjątkowo usługiwał
I odgoń czarne myśli !! To żaden fałszywy alarm tylko mały ktosiek Ci się w brzuszku rozgościł ale dla własnego spokoju zrób wszystkie badania, trzymam kciuki za ich pozytywne wynikikate55, pepsunieczka lubią tę wiadomość