Dla wszystkich starających się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Starająca, a ile już cykli za wami? Staraj się o tym myśleć pozytywnie ją się wczoraj dowiedziałam, że dwie moje kuzynki są w ciąży. Jedna będzie mieć bliźniaki. Podchodzę do tego pozytywnie, bo przecież ich stan nie wpłynie w żaden sposób na moje zaciążenie.
Szkoda tylko, że nie masz w mężu wsparcia ją koleżankom też nie mówię o tym, ale na szczęście z mężem jesteśmy razem w temacie.
Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
Beata, kate, staramy się tak oficjalnie tzn. że zwracam uwagę na częstotliwość, temperaturę od 3 cykli (czyli od 5 miesięcy bo mam nieregularne cykle). Ale nie zabezpieczamy się od dwóch lat i nic...
Cieszę się, że jest to forum bo wiem, że znajdzie się tu ktoś kto mnie zrozumie Fajnie jakby się można było spotkać w realu
Ogólnie dużo osób zachodzi ostatnio w ciąże i mnie to nie rusza, dwie osoby mnie tak wytrąciły z równowagi - moja koleżanka która niedawno nie chciała, potem stwierdziła że chce i jest w ciąży no i wczoraj moja kuzynka... Wychodziłyśmy za mąż w tym samym czasie i to mi jakoś uzmysłowiło że już czas bo to dwa lata po ślubie już, a z drugiej strony mój wujek, który robi z tego jakieś chore wyścigi...
Mąż mnie trochę wczoraj zdołował, widział że się zmartwiłam, ale nie zareagował... Jak mu wieczorem powiedziałam, że się zapiszę prywatnie do ginekologa i że może za jakiś czas on by się poszedł przebadać to powiedział, że z nim jest wszystko ok... Niby żartował ale zrobiło mi się przykro...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 09:27
-
Starająca się, to naprawdę nie masz się czym martwić i musisz postarać się wyluzować, bo oszalejesz. zrób sobie trochę wolnego od forum - mnie to pomaga 3 cykle to jest jeszcze wciąż norma.
A męża kopnij w tyłek, bo kurcze skąd on może wiedzieć, że z nim ok?! jejku, denerwuje mnie takie podejście, przecież to jest kwestia obu partnerów...Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
-
Kate dzisiaj z Mezem szczerze porozmawialam i powiedział że oczywiście że się pójdzie zbadać, wczoraj żartował i sam dzisiaj przyznał, że to był głupi żart.
Wiem, że 3 cykle to jeszcze nic, ale chyba podświadomie wkurzam się na siebie że zmarnowalismy te dwa lata na takie luźne starania... Po wczorajszym załamaniu dzisiaj jest dobrze
Forum to fajna rzecz, ale masz rację kate, trzeba się trochę od niego odciąćodciąć, zrobilam tak w poprzednim cyklu, wczoraj poprostu się załamałam i potrzebowałam czegoś co mnie podniesie, a forum mi pomogło teraz znowu będę tu rzadziej zaglądała i mocno działała z Mezem
Cały czas wspieram wszystkie staraczki i będę Wam relacjonować moje poczynania -
no i bardzo fajnie! trzeba jednak dbać o psychikę w tych trudnych chwilach, bo niestety można łatwo oszaleć
a ja dziś po pracy idę po test i będę testować dziś już 15dpo i wciąż temperatura względnie wysokaPo 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
-
nick nieaktualny
-
Wiem, wiem że ja to jeszcze świeżynka jestem tylko, że wokoło mnie zachodzą w ciąże ludzie, którzy są mniej po ślubie albo w ogóle...
Ale tak jak pisałam wcześniej, wczoraj miałam załamanie i dzisiaj wróciłam na tor ze zdwojoną siłą !! Pokładam duże nadzieje w wizycie u prywatnego ginekologa
Forum też ponownie opuszczę, bo tak jak mówiła kate, trzeba trochę odpocząć.
Ale będę zaglądała i śledziła Wasze starania, dam też znać jak idą moje -
dziękuję Wam!
Starająca się - to był pierwszy cykl z wiesiołkiem, ale nie mam żadnej gwarancji, że akurat to pomogło chyba po prostu łut szczęściaPo 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
-
oeparol w kapsułach na ulotce było napisane, żeby wyciskać zawartość na łyżeczkę, ale ja połykałam całe kapsułki - nie chciało mi się bawićPo 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
-
Gratki kate55 !!!
Teraz wyslaj dobre fluidy hehe
Mi tez mnoza sie i wyrastaja ciezarne jak grzyby po deszczu ale mowie sobie ...bedzie dobrze nie wolno zazdroscic ...
Moze i mi w tym cyklu sie poszczesci?!
..ile jeszcze i czy wogóle...
...może teraz...
-
Kate gratulacje!!
Ja tez odcielam sie na troszke od forum...nie chcialam zapeszac... w ndz nie wytrzymalam i zrobilam test (9dpo) wynik ujemny.
Mam przeczucie ze znow sie nie udalo ;( do tego jeszcze temp dzis spadla. Wczoraj 37.03 a dzis 36.87. A do @ mozna juz powiedziec ze 4 dni .