Długoterminowe staraczki !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Wątek na pewno prześledzę od początku
wiele z was tutaj ma dużo większe doświadczenie w tych wszystkich badaniach i doszukiwaniu się przyczyn niepowodzeń...
01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
nick nieaktualnyJaness ja mam lampę uv zamawiałam już dawno cały zestaw z żelami ale do hybryd lampa też się nadaje więc nie ma zbytnio różnicy jaką kupisz. Moja już jest stara więc i żarówki w niej słabe ale jak nowa to każda dobra. kiedyś miałam na tym punkcie świra Ogólnie fajna sprawa jeśli ktoś ma cierpliwość heh
Hipisiątko witamy serdecznie bardzo długo się starasz mam nadzieję że w najbliższym czasie zostanie Ci to wynagrodzone ❤ tymczasem niech czas miło Ci płynie w naszym gronie
hipisiątko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaness ja wiem że można kupić mniejszą tylko mówię że moja lampa jest jak dla mnie dobra i do żelu i do hybrydy. Gdybym miała teraz kupować to na pewno kupiłabym mniejszą i mocniejszą bo żarówki są już na wykończeniu ale jeśli dłużej potrzymam to i z tym da radę Kiedyś to było tak że najlepiej w zestawie kupować bo lepiej się opłacało a teraz jeden pies bo dostaniesz dobrą lampę za dobrą cenę. Pochwal się jak już się zdecydujesz i zakupisz no i oczywiście pazurkami bo uwielbiam oglądać a pro po jakie planujesz sobie walnąć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 17:47
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyneczki, witaj Hipisiątko
Co do lamp, mi pazurki zawsze robi szwagierka i teraz wiem tylko co ma robić, żeby się trzymało, bo na początku miałam z tym problem.
A u mnie odliczanie do wizyty, jeszcze tydzień został...
Jeszcze o plamieniach przypomniało mi się, że podobno bakterie i zakażenia też je powodują.hipisiątko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnet ja mam paznokcie z tłustą płytką i też słabo mi się trzymają więc zdradź mi co bym mogła zrobić żeby się dłużej utrzymały
Co do bakterii i zakażeń to ja miewałam takowe a plamień nigdy. Często mi się zdarzało zapalenie pęcherza ale łykam zapobiegawczo żurawinę. -
nick nieaktualnyKarolina, u mnie pomogło matowienie płytki przed malowaniem i odtłuszczanie. Używam lakierów semilac i trzymają się ok 3 tyg.
Nie znam się na plamieniach, ale tak na forum czytałam.
A o zapaleniach pęcherza nic mi nie mów. Ten sam problem miałam, ale na razie jakoś to opanowałam. -
nick nieaktualnyAnet to ja zawsze tak robię a to i tak nic nie daje może mam kiepskie te żarówki już i czas na wymianę. No i dopiero co zakupiłam Semilac ale jeszcze nie używałam więc bd musiała sprawdzić.
A coś łykasz? Jakieś witaminki bo żurwinka jak najbardziej pomaga no i wit. C
-
nick nieaktualnyKarolina, nie łykam teraz żurawiny, ale chyba z rok łykałam. Teraz piję ok 1,5 - 2 l wody, czasami z imbirem i cytryną, żurawinę suszoną staram się dodawać do potraw, podobnie z natką pietruszki. Na razie (aż boję się zapeszyć) mam spokój. No i oczywiście żadnych przemarznięć - plecki przykryte, stópki rzadko bose jak babcinka starowinka
Jeśli chodzi o paznokcie to może właśnie kwestia lakierów?
Janess, może właśnie bakterie były winne. -
nick nieaktualnyJaness tak też zrobię, tylko mam nadzieję że dostanę żarówki do tego starocia ale jak na razie mam dość zamawiania na allegro bo 15.09 zamówiłam buty. Najpierw gadali że brak na magazynie, potem że buty są i był błąd serwera a teraz dostałam e-mail że niestety butów nie wyślą bo okazało się że są uszkodzone fabrycznie i takowego obuwia mi nie wyślą zatem podali mi inną propozycję w ramach rekompensaty mam wybrać inne buty ech... ciekawa jestem jak długo tym razem będą szły.
Co do basenu to fakt tam też nie trudno o infekcję a czasami nawet same o tym nie wiemy a coś złapiemy. -
U mnie np plamienia to raczej sprawa hormonów ponieważ pojawiają się cyklicznie co miesiąc w 2 fazie cyklu,poprawiło się tylko po stymulacji owulacji...
Ale wiem też że plamienia mogą powodować właśnie bakterie typu: chlamydia czy ureaplasma może warto przebadać się pod tym kątem.
Mój lekarz wspominał mi coś o tych badaniach ale narazie musimy ogarnąć hormony.
Dziewczyny u was też taka szaruga? Strasznie gwałtownie zakończyło się to tegoroczne lato
01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej hej
Witam też nowe dziewczyny
Jannes pytałaś o to kiedy lykalam bromka- dokładnie na noc by przespać skutki uboczne i rano miałam je wszystkie jak wstawalam nie wiem jak to ma się do działania o którym pisałaś ( 12 godzin bodajże) ale przez cały kolejny dzień oprócz uderzeń gorąca kolowania w głowie miałam też uczucie zatkanego nosa więc śmiem powiedzieć że te 1/4 tabletki działała u mnie całą dobe
Pamiętam jak raz do pracy wstałam rano wyjść z domu nie mogłam dopadaly mnie zimne poty masakra
Sylwia dokładnie z tym progesteronem poczytaj wstecz bo faktycznie mnie też mowiono tak jak Tobie , 21dc
Twój wynik wskazuje jednoznacznie że owu była tylko normy faktycznie dziwne...musialo by być 0.1 żeby nie potwierdziło owulacji? U mnie jest podobnie górną granicą nie wysoka ale dolną jednak trochę wyższa tak czy siak ja też robiłam zawsze około 21dc i zawsze wynik miałam POWYŻEJ normy zakazdym razem
Może warto zrobić jak pisze Jannes 7 dni po owulacji ?
Ja posłucham koleżanki i tak właśnie zrobię jak @ przyjdzie łącznie z estradiolem
Co do pazurków ja się w to kiedyś bawiłam ale typowo żele, więc nie pomogę lampę miałam normalna ż wiatraczkiem i czujnikiem i Karola ( ) dość często wymieniałam żarówki
Aaaa zakupy na allegro właśnie czekam też na paczkę zamówiłam sobie ocieplane leginsy za 10 zł i czuje że to będzie wałek:-P widziałam że nowy sprzedawca dużo kupujących 3 sprzedane rzeczy , ale parę dni minęło i zero odzewu...moja dyszka plus kilkadziesiąt osób i się nazbiera
Hipsiatko widzę że walczysz tyle lat podobnie co ja
Trzeba mieć dużoooo wiary w sobie , i napewno się uda
Kryśka a Ty co tak milczysz ?
Misia ABC ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 20:58
hipisiątko, Janess lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo i jeszcze ten pęcherz, też miałam często już zalapalam od czego poprostu nie wolno mi chodzić boso czy nawet w skarpetkach po kafelkach ch/ panelach zawsze to muszą być kapcie tfu tfu odpukac mam już długi czas spokój
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 21:26
-
nick nieaktualnyklaudiaaa93 wrote:Mam pytanie do Was - długoterminowych staraczek, od amatorki
Na 02.10 udało mi się dostać do ginekologa, to będzie 15dc (owu mam zazwyczaj 16-18dc), o co powinnam go zapytać? Czy moge już poprosić o skierowanie na jakieś badania? (To nasz 3cs)
O co pytać? Dziewczyny powiedzą... badania? Ja bym się tak jeszcze nie nakrecala .... pozniej idzie oszaleć potwierdź owulacje ( to najwazniejsze ) sprawdź progesteron i działaj:-)
Ps progesteron utrzymuje ewentualną ciążę
Taka moja sugestia może dziewczyny coś więcej powiedzą
Trzymam kciuki żeby się szybko udało !! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWedług moich obliczeń około 10 (7-8-9 maks)
, tyle że śluz ciągnął się trochę dłużej teraz napewno mam typowo drugofazowy od jakiś 3 dni na betę narazie nie idę poczekam jeszcze tydzień, bo zdaje sobie sprawę że może to być biochemiczna lub że wynik jest zaklamany
Hmm skąd pomysł a nie wiem tak o:-P
A czemu koło sto ? Moja beta pierwsza wynosila 47
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZerkam właśnie na pierwszego bladziocha który wyszedł praktycznie odrazu był ledwo widoczny ale był i 2 miesiące późnej krecha jest wyraźna
Także pewnie to tylko złudzenie lub efekt lezakowania w razie czego mam jeszcze jeden test zrobię dla pewności w niedzielę rano