X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah hipi bo czasem to mnie az trzesie jak widze i slysze co tacy wprawiają...ja osobiscie zapier...za marne grosze i moja wyplata nawet nie starcza na opłaty...czesto gesto czlowiek sobie wszystkiego odmawia i za co...a taki jeden z drugim za grosz szacunku...tylko wymaga...daj i daj...

hipisiątko, Znowu.ta.kryska, Schmetterling, Karolina2787 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpicie?
    Jakoś mam bojowy nastrój..
    Mój mnie zdenerwowal i poszedł obrażony jak baba przed okresem spać do salonu..tzn.siedzi ze słuchawkami obrażony i slucha muzyki..( także ten z seksow nici)
    Osobiscie stresuje sie wyjazdem na święta bo juz 23 rano jedziemy. ( kto z okolic Torunia i poratuje w razie co? Hahaha)
    Prezenty zakupione i popakowame..w sumie dwa jyz stoją w kuchni i sa używane..

Znowu.ta.kryska, Lago, Schmetterling, Karolina2787 lubią tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:
    Śpicie?
    Jakoś mam bojowy nastrój..
    Mój mnie zdenerwowal i poszedł obrażony jak baba przed okresem spać do salonu..tzn.siedzi ze słuchawkami obrażony i slucha muzyki..( także ten z seksow nici)
    Osobiscie stresuje sie wyjazdem na święta bo juz 23 rano jedziemy. ( kto z okolic Torunia i poratuje w razie co? Hahaha)
    Prezenty zakupione i popakowame..w sumie dwa jyz stoją w kuchni i sa używane..
    Nie spicie nie spicie, baleron na swieta peklujecie :D, zakws poszedl do szafy na 5 dni a teraz chwila relaksu. Wlasnie rozmawialam z bratem i okazalo sie, ze popitolilam date ich przyjazdu i zyskalam dodatkowy dzien, ufffff
    Zalamana a z ktorej strony Torunia jestes? Zaprosilabym Cie na kawe no ale jade do domu dopiero na wiosne wiec moze wtedy jak bedziesz jechala do tesciow to wpadniesz sie zrelaksowac :D

Schmetterling, Karolina2787, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie śpię. Czekam aż pies pójdzie spać,bo wzięło go na zabawy z misiem. Jutro chcę wstać rano, żeby machnąć jeszcze 2 okna przed pracą.

Co do biedy, to wiele takich rodzin idzie po prostu na łatwiznę. Wolę dać na jakieś schronisko. Co do tych 6tys. Nie wiem ile potrzeba na taką rodzinę. My z mężem mamy dochodu około 10tys. Ja nie miałam życia przez 5lat studiów, on na łatwiźnie skończył inżyniera. Oczywiście za moją namową.. Jeśli ktoś nie zrobił wszystkiego, żeby mu się lepiej żyło, to niech nie narzeka.

Karolina2787, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze dziewczyny ciekawa dyskusja... ehhh... ludzie powinni kilkanascie lat wstecz siegnac gdzie nie bylo 500+ i wnioskuje ze wielu innych zasilkow rowniez skoro teraz sie tak dobrze na zasilkach zyje... wtedy by wiedzieli jak ciezko czasem bylo samotnym matkom czy ojcom wychowac nawet i dwojke...

Ja mam dwie duzo mlodsze siostry kiedy bylam nastolatka a moje siostry jedna w podstawowce druga przedszkole ulotnil sie moj ojciec, wyjechal do pracy za granice bo stracil swoja gdyz jego zaklad zamykali i sie ulotnil... to juz 14 lat a odezwal sie az raz... za granica zalozyl nowa rodzine a stara go malo co obchodzila... moja mama pracowala po 12h zeby jakos dac rade no ale to sie odbijalo na tym ze same musialysmy sie w mamy dni pracujace soba wzajemnie opiekowac, cale szczescie ze pracowala na grafiku to miala tez i dni wolne... ale zarabiala na reke cale 1300 zl a za samo mieszkanie bylo 600zl a gdzie gaz prad i ubrac wyzywic 4 osobowa rodzine... bylo naprawde mega ciezko a alimentow ojciec nie placil lata trwalo nim sadownie mial zasadzone ale co wtedy zaczal pracowac na czarno i wysylac do pl sadu listy ze jest bezrobotny a ma na miejscy dwojke dzieci... pomine ta zenade bo noz sie w kieszeni otwiera...
    Zmierzam do tego ze wtedy nie bylo 500+ zasilek wynosil do dzis pamietam 23zl z groszami na kazda z nas co bylo smiecbu warte na wyprawke do szky dla nas trzech cale 100zl dodatku nie bylo mowy zeby nam ktos zasponsorowal kolonie wycieczke szkolna czy inne rozrywki... ja juz w sumie bylam nastolatka i swoj rozum mialam rozumialam i nawet nie wspominalam ale tak strasznie mi bylo zal moich siostr...
    Jedyne na co moja mama mogla liczyc to byl dodatek mieszkaniowy po dlugim czasie wywalczony wiec zawsze cos bo 150zl mniej za mieszkanie to juz duzo... no ale zeby bylo kolorowiej zabrali nam go zaraz jak skonczylam szkole średnia i odrazu po maturze poszlam do pracy... a i w trakcie liceum jezdzilam na ferie i na wakacje do kuzynki de i pracowalam na zmywaku w ice caffee w ktlrej ona sobie dorabiala na weekendy i wakacje zeby nie brac od mamy na jakis ciuch a i moim siostra cos kupic...
    Nie powiem zebysmy jakos glodowali ale bylo ciezko i wiele trzeba bylo sobie odmawiac... Nawet samochodu nie mielismy i dopiero jak poszlam do pracy i zaczelam sie dokladac mama kupila sobie jakies cienkocienko zeby nie musiec zawsze na kogos liczyc w dojazdach do pracy itp...

Wiec jak teraz narzekaja jak strasznie biednie musza zyc a co poniektorzy dzieci maja od groma nie bo nie jest dostepna antykoncepcja ale po co wydawac na tabletki skoro bedzie kolejne 500zl to jakos to bedzie to sie za przeproszeniem srac chce...
    Chyba pozapominali jak bylo kilkanascie lat temu...

A dupy czesto ruszyc to sie nawet nie chce do pracy nawet tutaj w de niestety :/ no bo po co sie wysilac jak panstwo ma dobry socjal zaplaci za mieszkanie da kilka stowek na zycie... a narzekanie ze bieda ze hej bo nie ma roboty bo nie ma kasy... no tak a tym co pracuja sama spadla a praca sama przyszla i sie w niej nikt nie narobi bo kazdy w swojej dyrektorem jest...
    Jak ktos ma taka mentalnosc to bez wzgledu na kraj i zasilki bedzie narzekal jak.mu zle ale nie zrobi niczego zeby to zmienic...

Karolina2787, Moa, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień :)

Widzę Janess ranny ptaszek tak jak ja dziś ;) a to dlatego że mój do pracy w końcu poszedł po długim czasie odpoczynku. Ja dziś na popołudnie więc jeszcze w wyrku się wyleguje. Wstawać na kawę dziewczyny.

Znowu.ta.kryska, Schmetterling lubią tę wiadomość

• Nova87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helol. Ja dzisiaj w pracy, wkoncu odpoczne od światecznych porządków :) na dodatek zrabał mi sie piekarnik i raczej nie mam co liczyc na znalezienie majstra przed swiętami :(

Schmetterling lubi tę wiadomość

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • agnieszka011988 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja juz tez od 6 godziny w pracy... :D pobudka jak zwykle o 5...
    Moi rodzice tez nie mieli lekko, piecioro dzieci I pracowal tylko moj tata, bo mama musial sie przeciez dziecmi zajac, nie bylo lekko,ale mialam dziecinstwo najlepsze, nie ma co narzekac :)
    a te +500 normalne pracujace rodziny nie dostaja, bo zarabiaja "za duzo", tak przynajmniej jest w przypadku mojego brata I mojej siostry...

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka myslalam ze tylko na pierwsze dziecko jest uzaleznione od dochodow a na drugie to juz bez wzgledu na nie... bo w sumie jakos tak to glupio rozwiazane ze aie nalezy dopiero od 2go dziecka chyba ze wlasnie niskie zarobki (czyt. pewnie glodowe) ale pewna nie jestem bo sie nie bardzo znam jesli o te 500+ chodzi bo to juz nie za moich czasow w pl wprowadzili...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

Wysłany: 18 grudnia 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Cccierpliwa tez mieszkam w DE I sie tym tematem nie interesowalam, ale wiem ze moja siostra +500 nie dostaje, a ma dwojke dzieci, moj brat ma jedno dziecko I tez nie dostaje dodatkowych pieniedzy...
    Jeszcze mam pytanko z innego forum, jest w Kinderwunsch klinik?

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no ja tez wlasnie nie bardzo w temacie ale slyszalam oburzenie z tym ze to na drugie dziecko dopiero itp i jakos mi sie tak zarejestrowalo...
    No tak to jest niby kasa dla dzieci w sumie mozna byloby im odkladac ale przeciez uczciwie pracujacy czlowiek zarabiajacy jakis normalny pieniadz ma za duzo i sie jic nie nalezy... wniosek z tego chyba lepiej nie pracowac :/

Aga juz odpisalam tam ;) ale tak ja sie juz od dawna w Kinderwunschzentrum lecze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 07:42

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

Wysłany: 18 grudnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK, dzieki za odpowiedz

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess ja ogólnie wstaję razem z moim to jest o 5:30 ale jak ostatnio był na wolnym to trochę się rozleniwiliśmy tym bardziej że dwa dni w tygodniu mam na rano do pracy a na popołudnia przywozili małą do mnie :) teraz trzeba wpaść znowu w ten czas pobudek.

Lubię za święta bo mam identyczne podejście do nich jak Ty a nawet tą ''francę'' podobną także wiem jak to jest :/ ech...

3mam kciuki za jutrzejszy monit, na którą godzinę mykasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 07:45

• Nova87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie z babskich spraw to dzisiaj 6dc, @ sie konczy i w czwartek ide obczaić czy ta torbiel to faktycznie torbiel. Tak na święta popsuje sobie humor albo poprawie :)

hrqoskjoayf3n559.png

Wysłany: 18 grudnia 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Janess oj to dobrze ,ze do slubu nie doszlo :D :D :D
    niestety bywaja I tacy ludzie... nie wiem skad oni sie biora,ale bardzo smutne...
    ja niestety mam taka podobna szwagierke I na szczescie nie mamy juz z nimi kontaktu ,bo z takimi ludzmi szkoda mojego czasu... I obrazac tez sie nie dam...

Karolina2787, hipisiątko, Schmetterling lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova mam nadzieję że będzie wszystko dobrze i tylko miłe wieści usłyszysz na wizycie :)

Janess przepis the best! :D a co do lafirynd to u mnie jest żona, brata Mojego taka właśnie. Ostatnio (chrzciny dziecka siostry Mojego) gdzie mój był chrzestnym oznajmiła nam że jest w ciąży a wiedząc że my jeszcze nie to dała mi taką radę: Karolina my też staraliśmy się długo bo aż pół roku ale gdy odpuściliśmy to się w końcu udało i Tobie radzę żebyś odpuściła a zobaczysz że się uda. No szlak mnie trafił! No kur... jak mnie dobija takie gadanie. No bo ok jak ktoś nie ma żadnych problemów zdrowotnych to odpuszczenie dobrze zrobi i zajdzie się w ciążę bez problemu ale jak ktoś (w tym przypadku JA) ma problemy począwszy od owulacji do huk wie czego jeszcze, bo nawet nie wiem jak z drożnością itp. to żaden relaksik nie pomoże tylko trzeba się po lekarzach wałęsać. Grrrr... i weź tu takiej wytłumacz. Dlatego te święta będą do D... bo na samą myśl mi się rzygać chce a jakby tego było mało pojadę tam z PMS-em więc lepiej żeby do mnie nie podchodzili bo pogryzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 08:34

agnieszka011988, Znowu.ta.kryska, Schmetterling lubią tę wiadomość

• Nova87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w tym roku mam zamiar sie zrelaksować na maxa i cieszyć rodzinna atmosfera. bede jeśc do upadłego,śpiewać z dzieciakami kolędy i nie dam sobie popsuć humoru :)
    Taki mam plan :D a jak będzie to sie okaże :D

hipisiątko, Janess, Moa, agnieszka011988, Znowu.ta.kryska, Schmetterling lubią tę wiadomość

hrqoskjoayf3n559.png

• Nova87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w Wigilie idziemy do moich rodziców. Bedzie tam też moje rodzeństwo a w 1 dzień świąt odwiedzimy teściów i zostaniemy u nich na nocke. W 2 dzień leże i pachnę w domu :D

agnieszka011988, Znowu.ta.kryska, Schmetterling lubią tę wiadomość

hrqoskjoayf3n559.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was...
    Miałam mega zrąbaną nocke i poranek...i nadal to trwa...
    Co do Świąt to mi też się nic nie chce...nawet choinki ubierać...
    Z roku na rok coraz bardziej...nie czuje tego...nie lubie tej sztucznej życzliwości..
    U tesciow to jest tak, ze tam kazdy musi sie pokazac oh i ah...ja na ogól nie mam z nikim i o czym gadać...inna mentalność...%na wigili co mnie niestety razi..
    Na szczescie mam fajne audiobooki...

Co do spraw zdrowotnych to odstawilam te tabsy i przestalo mnie boleć..trudno...jak infekcja powróci to mam jeszcze inne czopki...
    O staraniach nie myślę wiec zaczyna mi wszystko zwisać.
    Polecam na YT audiobooka" Jak przestać się martwić i zacząć żyć "

• marciaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Witam się po dłuższej nieobecności.

Co tam słychać dziewczyny?

‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ