Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.sosrodzice.pl/nietypowe-dziwne-objawy-ciazy-powiedza-ci-ze-bedziesz-mama/

Zeby nie bylo, ze tu tylko o jedzeniu to natknelam sie na fb na takie wypociny

Znowu.ta.kryska, Schmetterling lubią tę wiadomość

• Anetolek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana a co to jest pompka do penisa?! Nie słyszałam jeszcze o czymś takim :)

Przyłączam się do picia, też miałam gówniany dzień. Najpierw zwolnił się kolega, z którym pracuję, na jakieś 3 miechy spadnie na mnie cała robota, o jakimś wolnym czy urlopie będzie można pomarzyć, bo szybko nie znajdą kogoś na jego miejsce. Trzeba będzie zachorować ;) Cały dzień napierdzielała mnie głowa, nie mogłam już patrzeć w komputer, a do tego wyliczyłam sobie, że owulka wypadnie mi w weekend i pewnie przepadnie przez to inseminacja, bo klinika nie pracuje w weekend.

Ona29, miałam Ci napisać o dongu, biorę 1 tabl dziennie, ale po tym cyklu mogę stwierdzić, że cudów nie zdziałał, to nie inofolic ;) Małpa jak była słaba i krótka tak i dalej jest, może trochę bardziej małpę przypomina, a nie jakieś coś maziowate.

Co do różnych paranoi, oglądałam dzisiaj film na youtubie o in vitro, jakiś reportaż z tvp, jeszcze pewnie sprzed lepszej zmiany, kiedy nie był to temat tabu. I w tymże reportażu wypowiadały się różne małżeństwa i 2 pary stwierdziły coś w stylu, że przez to, że nie mogły zajść w ciążę, to miały myśli (głównie baby), żeby rozwieść się, i znaleźć nowych partnerów, z którymi będą mogły mieć dzieci, skoro z tymi nie mogą. Tak normalnie przed kamerą. Mój mąż stwierdził, że chyba sobie samców rozpłodowych znalazły, a nie mężów, a skoro się nie sprawdzili to szukają następnych. Ale na szczęście istnieje in vitro i małżeństwa uratowane ;) Nie rozumiem takiego myślenia kobiet, że skoro związek bez dziecka nie funkcjonuje dobrze, to zróbmy sobie dzidziusia i wszystko się naprawi. Potem to dopiero zaczyna się hardcore ;)

Znowu.ta.kryska, Moa, KoniczynkaNaSzczęście, Schmetterling, Karolina2787, Janess lubią tę wiadomość

Boże, daj mi te łaskę
    Bym przyjęła to, czego nie mogę zmienić,
    Daj odwagę, bym zmieniła to, co zmienić mogę,
    I mądrość, bym odróżniła jedno od drugiego.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetolek...wujek google prawde Ci powie...sama nie wiedziałam o czyms takim...ahhhhh...brak słów czasem...
    Ja od dzis pije caly miesiac wino na endometrium...a co...ale fakt...wino to nie inofolik, ktory tez zapijam....wszystko to o kant dupy można potem wysikac ewrntualnie w wc...

Moa, Schmetterling, Znowu.ta.kryska, Janess lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry bry....

Znowu.ta.kryska, Schmetterling lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema !!!
    Ale sie z Was usmialam :-P
    Pare stron przeczytalam
    Nadzieja powiem Co tak pilam inofem 4 miesiace 2 miechy po zaszlam w ciaze ;-)
    Wtedy kiedy przestalam i odstawilam wsyzstkie cud leki

Anetolek na moim opakowaniu donga pisze brac 2 tabletki lykam jedna moze na mnie podziala

Zalamana z ta pompka mnie rozbawilas , moj tez przez chwile miał podobne " loty " nawet kupil jakis krem na Internecie maxi sizee long przez moment bylam zadowolona - chodzi o dlugosc stosunku natomiast szybko mi przeszło i jeszcze szybciej wyperswadowalam mu ze dlugo nie zawsze oznacza przyjemnie czlowiek by chcial skonczyc a tu się nie da :-O więc krem lezy w lodowce ...
    Moj ma teraz tez dziwny etap unika seksu - dopadl go syndrom mysli a konkretniej mysli o tym ze musi badania zrobić i potwierdzić ze jego plemniki sa ok bo bo ostatnio duuzo dzieci rodzi sie nie do końca ok malo tego rozmawialismy i powiedzial mi ze jego syn jest dziwny nie mowi dziwnie sie zachowuje piszczy itp ( nie wiedziałam o tym ) - i on się boi czy on nie jest chory itp dlatego chce sie przebadac szkoda tylko ze po badaniu plemnikow on się nie dowie - czeka mnie z nim rozmowa bo przeciez ja to jak doktor już wszystko wiem
    I wiem tez ze po badaniu raczej nie dostanie odpowiedzi na to czy urodzi mu sie zdrowe dziecko masakra z tymi chlopami serio mam nadzieje ze to chwilowe tylko

Ja zaraz wyruszam na sklepy siostra rodzi za niedlugo trzeba cos malemu kupic :-)

Znowu.ta.kryska, KoniczynkaNaSzczęście, Schmetterling lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie jakis przepis na sos do salaty- ja nigdy nie robilam...taki prosty bez jogurtu itp...
    Zrobie taka salate zapchajdziure dorzuce warzywa ogorek pomidorki papryke kukurydze...awokado? Fete...tak by bylo cos jeszcze...tylko nie wiem czym to polac....

Schmetterling lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najlepsze jest to ze dzid 7dc a ja nadal plamie(czytaj mam okres) i to tak wiecej niz zwykle...moze przez to wczorajsze wino?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29...
    Moj tez sie dziwnie ostatnio zachowuje....i ma zmienność nastrojów jakby to on miał okres...
    Tłumacze to tym, że się stresuje poniedzialkiem i badaniem...ale przecież on się nie przyzna....
    Ja sama się tym stresuje bo z jego nerwami to różnie to może być...i nie wiem czy wejść z nim czy jak....

• ELEA25 Nowa

Wysłany: 10 lutego 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:
    Nie obraz sie...ale na podstawie wykresu w 25dc nie da sie stwierdzic ciazy czy na odwrót...
    Cierpliwosc...cierpliwość. ..cierpliwość....

Nie obrażam się. Po prostu jestem ciekawa a to podobno pierwszy stopień do piekła 8-)

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytalam troche w chwili bezsennosci i to co zapamietalam szczegolnie to zloty srodek na zajscie w ciaze...
    I mimo ze sie udaly nadal irytuja mnie ludzie wciskajacy ze takowy istnieje... tak naprawde moglo zadzialac to samo co ostatnie kilka miesiecy nie zadzialalo bo potrzeba bylo czasu ale ze ktis pierwszy miesiac bral jakis nowy super suplement to oczywiscie uwaza je jego zasluga...
    Ale niestety nie ma zlotego cudownego srodka... a dla kazdego bedzie cos innego tym cudotworca dzieki czemu sie udalo w zaleznosci od tego co pomoze...
    Ja wam powiem ze mialam na pierwszy strzal w klinice 7 identycznych cykli- stymulacja gonalem ovitrelle na pekniecie i utrogest po owulce... i w ciagu tych 7 cykli udalo.sie raz na krotko w cyklu nr.5 ani wczesniej ani pozniej mimo ze postepowanie dokladnie takie samo i takie samo leczenie... no i gdzie ten cudowny srodek? Pewnie wiele na forum powiedzialoby w mojej sytuacji ze tym pomocnikiem bylo hsg zrobione cykl wczesniej ale to tez bzdura bo stymulowana bylam rowniez monitorowana i staralam sie w cyklu z hsg przeciez juz wtedy moglo sie udac...
    Zwyczajnie organizm byl tylko wtedy gotkwy tylko wtedy nastapila w nim kumulacja ktora przyniosla ciaze zwyczajna odrobina szczescia... pozniej po poronieniu ani kolejne stymulacje ani starania na samych suplementach ani starania bez suplementow i innych takich ani nawet urlopy co sie zeato slyszy ze pomagaja nie pomogly... nawet zmiana pracy...

A Inofolic... smiac mi sie chce bo bralam swojego czasu i przy stymulacji i normalnie po 2 saszetki dziennie mam PCOS a nie dal zupelnie nic... tzn nie przywrocil cudownie owulacji nie zmienil wspaniale wynikow itp... jedyny plus byl taki ze jajka nieco lepiej rosly kiedy codziennie walilam zastrzyki zeby urosly ale nie same z siebie...
    Moja obecna ciaza to tez jedynie fuks i szczescie nic pozatym... nie ma tak ze ivf=ciaza i czasem naprawde nawet ta metoda trzeba przejac mega wyboista droge nim sie uda wiec jestem zwyczajnie szczesciara ze sie udalo ale tez nie byl to zaden zloty srodek...

A czemu lekarze przepisuja jako cudowny "lek" na cale zlo inofolici inofemy ovariany itp... maja zwyczajnie z tego profity od firm i jedynie to nimi kieruje... im wiecej wcisna i polecaja porozdaja ulotek czy nawet obloza nimi cala przychodnie tym wieksze korzysci obiecane przez przedstawicieli taka smutna prawda...

Trzymam kochane nieustannie za was olbrzymie kciuki!!! Mam nadzieje ze zaczna sie u waa sypac same pozytywne wiesci!

Karolina2787, hipisiątko, KoniczynkaNaSzczęście, Schmetterling lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyjecie dziewczyny?

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipi super ze wyniki ok! A z io sobie poradzisz ;) ja mam a zaszlam bez lekow... odstawilam bo z metformina sie bardzo slabo stymulowalam mimo duzych dawek zastrzykow...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 20:43

hipisiątko, Schmetterling, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po dostinexie spadla we wrzesniu ponizej normy...ale Pani gin stwierdzila ze to jest ok....
    Jutro odbieram wynik. Na moje oko jest podwyższona..14ide na wizyte do kolesia który robi mi monitoring...
    Badanie nasienia przekladamy( wczoraj❤) wiec chyba w srode lub czwartek pojedziemy...

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipi nie znam sie akurat na prolaktynie kompletnie wiec nie podpowiem...
    Test obciazenia mialam i mialam cukier super wrecz wzorowy szalala natomiast insulina na czczo :/ wynik byl gorszy i dwukrotnie wyzszy jak po 2h od obciazenia

Schmetterling, hipisiątko lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipi ja jak mialam za niską prl to cyckow prawie nie mialam...i tak mam male, ale wtedy to byla masakra...
    To dziwne z tym mlekiem...

hipisiątko, Schmetterling lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja moje kochane :-D
    Wlasnie wróciłam z greya - maz w drzwiach i jak napalona ? Hahaha xD
    A ja hmm tak sie nazarlam popcornu ze mam wrażenie ze zaraz beltne :-/
    Co do prl to nie znam sie zbytnio borykalam się pare lat temu z hiper ale suma sumarow cudownie sie sama uleczylam niewiem nawet jal i od tamtej pory prolaktyne mam calkiem w normie ... :-)

KoniczynkaNaSzczęście, Schmetterling, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwyzszona prl moze byc tez wynikiem stresu....jak ktoś ( tak jak ja) wszystkim sie dookola przejmuje i wiecznie sie wkurza to niestety ma to zly wpływ na prl jak i na wszystko...
    Ja jak na badanie pojechalam na luzie z 2tyg temu kolo 9,10 to byla w normie...a pate dni temu na NFZ ze skierowaniem prawie godzine w kolejce i szybko rano o 7 to pewnie bedzie wyzsza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 21:52

Schmetterling, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry...
    Witaj szkolo po feriach..

Schmetterling, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Widzę gadka o prl to ja powiem że też miałam taką sytuację z prl a przynajmniej tak mi się wydaje no bo co innego odpowiada za wyciek z piersi, otóż wynik prl miałam w normie a wyciek z piersi mimo to był. Nie zawsze ale jakoś w środku cyklu się pojawiał. Odkąd biorę dupka wycieków nie mam a teraz nie mam już nic i nie wiem już nic bo czekam na @ powinna być jutro bo zawsze po 3ch dniach po odstawieniu dupka przychodziła. Gorzej jak nie będzie :( bo nie wiem co mam wtedy zrobić, znów iść do gina i co on mi powie...

A u mnie po weekendzie całkiem dobrze bo w sobotę pojechaliśmy do teściów i wczoraj wróciliśmy. Było fajnie bo tylko my, rodzice i dziadkowie więc żadnych niechcianych tematów nie było ani głupich gadek :) W niedzielę rano poszliśmy sobie na basen i do jacuzzi, byliśmy tylko we dwoje na całym basenie więc cisz spokój i błogi relaksik ach... ^_^

hipisiątko, KoniczynkaNaSzczęście, Schmetterling, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• Nova87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. tak sie wyluzowałam że nawet nie miałam kiedy do Was zajrzeć :) Znalazłam idealny sposób na wyciszenie i relaks :) Kupiłam sobie w biedrze taką wielką kolorowaneko co to ma takie malutkie elementy do kolorowania i potrafie pół dnia nad tym przesiedziec :) I co najfajniesze to młoda bierze swoja kolorowanke i razem kolorujemy :)
    Najlepsze jest to że powiedziałam swojemu M że w tym cyklu odpuszczam i normalnie ciesze się wkońcu spontan <3 :D cud miód i malinki :D

KoniczynkaNaSzczęście, Schmetterling, Znowu.ta.kryska, werni lubią tę wiadomość

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ