Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryska a tu taka ciekawostka z gazety ;) Wiem że Tobie nie można tego pierwszego ale to ostatnie czemu nie :D :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb59f70dba02.jpg

Znowu.ta.kryska, Schmetterling, KoniczynkaNaSzczęście, Moa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova współczuje i Tobie i Twojemu bo chlop sie nastresowal i co...
    Moj wczoraj wieczorem podniósł mi cisnienie bo tez sie sra z tym badaniem jakby to bylo nie wiem co...no kurwa! Jak mu piwiedzialam co to hsg i ze pewnie mbie na to wyślą to sie zamknął..
    Dzis zakupil piwo bezalkoholowe i mowi ze pójdzie jyz bez gadania...wczoraj z ❤ nic nie wyszlo, wiwc dzis " musimy " 4 dni do poniedziałku wiec mysle ze ok...

Na urodzinki zrobie torta sama i jakies 2 ciacha w tym jedno jakies zwykle z galaretka na biszkoptach z owocami bym mogla pożreć ..
    Ze 2 sałatki...moze bigosik...

Znowu.ta.kryska, hipisiątko, Schmetterling lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Karolina nie wiem czy tylko całowanie miał na myśli autor. ? Sprzątanie 50 minut a całowanie 45 za jednego pączka. Coś tu nie halo ;) czy tylko ja mam daleko idące skojarzenie :)

hehe też pomyślałam że to dziwne no ale wiesz może miał na myśli lubieżne zżeranie się nawzajem :D haha

hipisiątko, Schmetterling lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nauczycielka od angielskiego oświadczyła mi przez telefon, że jest w ciąży.
    Jakoś mi strasznie przykro zrobiło. Myślałam, że takie reakcje już za mną..myliłam się :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 13:54

• NadziejaNadziejka Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Ja piłam inofolic i inofem kilkanaście mcy. Dla mnie te wszystkie suplementy to pic na wodę fotomontaż.
    Myślę że nie jest to pic na wodę. Na Ciebie nie zadziałał, bo być może nie w tym tkwi problem. A u mnie i wiele innych kobiet trafił w dziesiątkę. Zazwyczaj jest polecany osobom z PCOS. :)

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vajolet wrote:
    Witajcie,
    Jestem tu nowa więc może kilka słów o moim problemie.

Właśnie skończyłam 27 lat, z mężem staramy się o dziecko od 3 lat. W sierpniu 2017 roku miałam laparoskopię -stwierdzona niedrożność lewego jajowodu. Na prawym jajniku były zrosty więc miałam nacinane i owulacja wróciła (jak się okazało wcześniej w ogóle jej ni było mimo że moja była ginekolog uparcie twierdziła, że owulacja występuje...). Przyjmowane leki: Duphaston, Clostibelgyt, Estrofem. Aktualnie od grudnia wszystkie leki odstawione bo moja Pani Doktor stwierdziła, że jajniki pracują prawidłowo. Więc staramy się i czekamy co będzie z wielką nadzieją, że w końcu coś się ruszy :)
    Witaj. :)
    Wyrażę moje skromne zdanie. Też przeszłam laparoskopie i długie nieudolne leczenie hormonalne i powiem jedno. Już nigdy nie będę brała hormonów. Od kiedy jestem leczona naturalnie jest o wiele lepiej. Warto spróbować. I oczywiście do tego zdrowe odżywianie i duuużo wody. :)
    Niedługo też będę próbowała niepokalanek mnisi. Zobaczymy co będzie.

Schmetterling lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sciska nie wiesci o ciazach bardziej teraz niz kiedyś...a jak widze takie nowonarodzone bobo to juz w ogóle....
    Co do inofoliku...ponoc wspomaga tylko owulacje- wiadomo ze jej nie wywola bo nic takiego nie zawiera...
    Ja owulke mam...ale bylo tez podejrzenie PCO wiec zaczelam pic znow...wydaje mi sie ze pomaga mi na tradzik bo o dziwo przed@ nic a nic nie wyskoczylo..pozyjemy zobaczymy...ja ide na monitoring 14.02 to bedzie 11dc.
    Jestem dziś mega senna a taka ladna pogoda..
    Krycha masz racje..najlepiej by kazdy cos przyniosl, ale u mnie wszystkozercy sa szczególnie na slodkie...
    Robie generalnie pod siebie i juz...dawno nie stalam przy garach, a w sumie lubie to jesli mam czas i sily...a na L4 to czasem tego czasu za duzo...
    Kawyyyyyyyy bo zasne

Znowu.ta.kryska, Schmetterling lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja właśnie jest polecany głównie przy PCOS więc nie wiem dlaczego mi go wgl przepisano, podejrzewam że na odwal po prostu bo ja nie mam pcos ale tak jak napisałaś jednym coś tam może pomóc a na innych wgl nie zadziała.

Ja też się smutam jak dowiaduję się na około o ciążach znajomych itp. i tym bardziej mnie przygnębiają te wiadomości jak pomyślę że nadal czekam na termin hsg! grrr...

Kryska znalazłam coś w sam raz dla Ciebie na spalenie pączka jeśli już się na niego skusisz. Polecam też reszcie ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/998d79ae6278.jpg

Znowu.ta.kryska, Schmetterling, Moa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Karolina dobreee!!

Karolina2787, Schmetterling lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zależy kto oznajmi ciążę. Jeśli ktoś, kto starał się miesiąc lub dwa, to uczucie niesprawiedliwości jest ogromne :(

Karolina2787, hipisiątko, Znowu.ta.kryska, KoniczynkaNaSzczęście lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam dwa pączki. Siedzę na kanapie i..oglądam emocjonujacy sport :-) :-) :-)

hipisiątko, Karolina2787, KoniczynkaNaSzczęście lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tyle tych pączków w pracy objadłam, że zaraz usnę. Na szczęście za 15 minut kończę. Dziś odpoczynek w domu z książką w ręce. Małżonek jedzie o 21.20 na piłkę. Lubię czasem tak sama posiedzieć ;)

KoniczynkaNaSzczęście, Karolina2787, hipisiątko, Moa, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc a co tu taka cisza

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

No jak, wszystkie posnęły na kanapie i spalają kalorie po pączkach :-D a poza tym dziś piątek weekendu początek. Chociaż ja jutro wyjątkowo do pracy mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 08:38

Znowu.ta.kryska, Schmetterling, hipisiątko lubią tę wiadomość

Wysłany: 9 lutego 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Ja nie będę się rozczulać nad tym co mi narobiły te suplementy w organizmie i jakie spustoszenia poczyniły w portfelu. Ale nie po to są leki aby zastępować je suplementami. Lek to lek i koniec a takie " wynalazki" to przede wszystkim chwyt marketingowy. Poza tym może i pomagają a raczej wspomagają jak się ma niewielkie bardzo wręcz malutkie problemy ( np mogą wspomóc owulacje ale tylko w przypadku kiedy ona występuje).
    Każdy ma prawo do swojego zdania i uwierz mi przez prawie 8 lat przeszłam prawie wszystko i przetestowałam wiele rzeczy. Dziś jestem bardziej rozważna bo nawet suplement to nie cukierek.
    Rozumiem co do mnie mówisz, ale ja nie mam na myśli suplementów, które mają skład taki, że za grosze kupisz w zielarskim, a sam suplement kosztuje kupę pieniędzy, ale mówię o Inofolicu, który ma w składzie myo-inozytol i kwas foliowy. Jak chciałam osobno kupić te składniki, to wyszła podobna cena, więc nie naciągają. Jeżeli chodzi o myo-inozytol, to ma udowodnione działanie, już o kwasie foliowym nie wspomnę. Rozumiem, że wiele przeszłaś, ale jesteśmy w identycznej sytuacji, bo ja już 7 lat przechodzę koszmar. Ciągle powracające torbiele, które się okręcały, nieregularne bardzo bolesne miesiączki, powracające zapalenie jajników, kilka zabiegów, laparoskopia, a na to wszystko leczenie różnymi hormonami i żadnych dobrych rezultatów. O co mi chodzi? O to, że to wszystko jest spowodowane zaburzeniami hormonalnymi. Żeby się dowiedzieć, czym są spowodowane te zaburzenia trzeba by było zrobić szczegółowe badania, ale wiadomo, że lekarze nie są do tego chętni i trzeba by było mieć sporo pieniędzy, żeby na własną rękę to zrobić.
    Napisałaś :"Poza tym może i pomagają a raczej wspomagają jak się ma niewielkie bardzo wręcz malutkie problemy"
    Mi jednak jak narazie pomaga. I wielu kobietom też, a nie mam "malutkich problemów", nawet wszystkich nie wymieniam. Nie chodzi mi o to, żeby promować ten suplement, ale chciałam podzielić się z wami moją radością, że po tym wszystkim co przeszłam z przeróżnymi "lekami" nagle pomaga mi "zwykły" suplement. Przekonałam się po prostu, że czasami wystarczy zaufać naturze. Rozmawiałam kiedyś w z wieloma kobietami w podobnej sytuacji i po wielu latach jak się zdecydowały na naturalne leczenie, właśnie sprawdzonymi suplementami i ziołami dopiero zaznały ulgi. Oczywiście nie na wszystkich działa to samo. Kiedyś brałam Miovarian i mi nie pomógł, teraz Inofolic i jest coraz lepiej. Trzeba po prostu szukać. Ale tak jak mówiłam każdy jest w innej sytuacji i Ty jeszcze najwyraźniej nie znalazłaś złotego środka dla siebie, czego życzę Ci z całego serca. :)

hipisiątko, Schmetterling, Moa lubią tę wiadomość

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Nadzieja właśnie jest polecany głównie przy PCOS więc nie wiem dlaczego mi go wgl przepisano, podejrzewam że na odwal po prostu bo ja nie mam pcos ale tak jak napisałaś jednym coś tam może pomóc a na innych wgl nie zadziała.

Ja też się smutam jak dowiaduję się na około o ciążach znajomych itp. i tym bardziej mnie przygnębiają te wiadomości jak pomyślę że nadal czekam na termin hsg! grrr...

Kryska znalazłam coś w sam raz dla Ciebie na spalenie pączka jeśli już się na niego skusisz. Polecam też reszcie ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/998d79ae6278.jpg
    U mnie nie stwierdzono PCOS, bo lekarz musiałby mi konkretne badania zrobić, ale wiele symptomów na to wskazywało i skoro inofolic pomaga, to może mam PCOS...

• Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, można?

Znowu.ta.kryska, Karolina2787, Janess, Moa lubią tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu.ta.kryska wrote:
    Pewnie, pod warunkiem, ze nie reklamujesz suplementow ;-)
    Haha nie :-D na mnie suplementy nie działają; -)

Znowu.ta.kryska, Karolina2787, Schmetterling lubią tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu.ta.kryska wrote:
    OK, bo wszelkim formom nawiedzenia i paranoi mowimy "precz szatanie". Masz psa albo kota? Trenujesz COS? Lubisz pisac o jedzeniu i kosmetykach? Bo w zasadzie tym sie tutaj zajmujemy ;-)
    W sumie to myślałam że to wątek staraczkowy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 12:55

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu.ta.kryska wrote:
    ...Ten watek jest od wymiany przepisow kulinarnych a nie nakrecania na cudowne srodki. Pojela? No. To milego dnia! :-)

Haha :-D the best! To co dziś jemy w takim bądź razie? bo brak mi już pomysłów na obiad :-D

Witam nową koleżankę :)

Schmetterling, Znowu.ta.kryska, KoniczynkaNaSzczęście lubią tę wiadomość

‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ