Długoterminowe staraczki !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewuszki
Co tu taki spokój? Ja sie od kilku dni męcze z takimi wzdęciami że masakra. Nie ważne co zjem od rana brzuchol wywalony i siedze w pracy z odpietymi spodniami ;/KoniczynkaNaSzczęście, Schmetterling lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoze tak być ze na poczatku orgamizm tak reaguje na zmiane diety...
Ja jak kiedyś nie mialam smietany do twarogu to i z mlekiem przeszło...aby go tylko rozrzedzic...ale taka smietana 12 w skromnych ilościach tez chyba ok..tylko czytaj sklad bo niektore smietany nie przypominaja...
Narobilas mi smaka na twarog hehe...tez jestem ciekawa jak kryska go robi...moze z jogurtu?? Napisz Nam Krysiu koniecznie!!!
Tak zmienilam nickNova87, hipisiątko, Schmetterling, Moa lubią tę wiadomość
-
KoniczynkaNaSzczęście wrote:Moze tak być ze na poczatku orgamizm tak reaguje na zmiane diety...
Ja jak kiedyś nie mialam smietany do twarogu to i z mlekiem przeszło...aby go tylko rozrzedzic...ale taka smietana 12 w skromnych ilościach tez chyba ok..tylko czytaj sklad bo niektore smietany nie przypominaja...
Narobilas mi smaka na twarog hehe...tez jestem ciekawa jak kryska go robi...moze z jogurtu?? Napisz Nam Krysiu koniecznie!!!
Tak zmienilam nickSchmetterling lubi tę wiadomość
-
Hipi tule mocno:*
Bedzie dobrze! Musi byc! Ale daktycznie wizyta taka ze sama bym tak zestresowana bylahipisiątko, Schmetterling lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
hipisiątko wrote:Ostatnie lh i fsh miałam w 2015 roku. Nie mam pcos. Ufff. Ale jeden jajnik jest nieczynny a w drugim znów torbiel endo 3 cm. ( usuwany miałam rok temu torbiel z tego jajnika )
KoniczynkaNaSzczęście, hipisiątko, Schmetterling lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam pytanko do Was. Czy macie jakieś info odnośnie drugiego porodu po cc? Z tego co sie orientuje to jedno cc jest juz powodem do drugiego cc. Mnie lekarka mowila ze ona daje wolną reke, jak chce sn to proszę bardzo. Cc miałam w całkowitym uśpieniu i na takie bym sie zgodziła, za to panicznie boję się tego w znieczuleniu od pasa w dół. co do sn to też sie boję bo przed cc przeszłam prawię cały poród sn, nawet 3h partych gdzie nie wolno mi było przeć!! Ogólnie to dałabym sie uśpic i wyciagajcie groszka jak tam chcecie
KoniczynkaNaSzczęście, Schmetterling lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNova jesli mialas jyz cesarke to ja bym dla wlasnego spokoju zdecydowała sie na kolejna...jeśli masz taka opcje to korzystaj by sie nie męczyć...od pasa w dół też bym sie bała...ale ja to generalnie strachliwa jestem
Schmetterling lubi tę wiadomość
-
KoniczynkaNaSzczęście wrote:Nova jesli mialas jyz cesarke to ja bym dla wlasnego spokoju zdecydowała sie na kolejna...jeśli masz taka opcje to korzystaj by sie nie męczyć...od pasa w dół też bym sie bała...ale ja to generalnie strachliwa jestem
-
nick nieaktualnyNova87 wrote:Mimo że po cc raz dwa do siebie doszłam to wiem ze sn jest lepsze. Ale boje się że skonczy sie jak za pierwszym razem, brak postępu porodu, zielone wody i na szybko cięcie.
Tez mialam zielone wody mimo ze moj porod trwal tylko kilka godzin i musiałam leżeć pod ktg caly czas..jak na wczesniaka to zielobe wody za szybko...dobrze ze chcial juz wyjść...alw ja juz wtedy szyjki nie mialam i rozwarcie..
Masz jeszcze troche czasu ☺ na spokojnie mysle ze podejmiesz słuszna decyzjeNova87, Schmetterling lubią tę wiadomość
-
Hipi zalezy jak bardzo jajnik nie czynny i dlaczego i jakie dawki lekow... no ale nic nie wykluczone...
Nova kuzynka pierwsze miala tez cc bo brak postepu w rozwarciu mimo skorczy itp a drugie urodzila sn...
Co to calkowitego znieczulenia je daja chyba tylko jak cc jest na cito bo jest zagrożenie zycia dziecka lub matki lub jakies inne powazne problemy zdrowotne wykluczajace to w kregoslup... w innych wypadkach np planowana cc chyba tylko to czesciowe wchodzi w gre bo ogolne jest szkodliwe dla dziecka... moge sie mylic...
Tutaj np jak jest cos na cito i trzeba pidac ogolne to dziecko lezy dobe na obserwacji w klinice dzieciecej...Nova87, Schmetterling, hipisiątko lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Hejo, przyszlam sie zrelaksowac bo w trakcie przeprowadzki jestem Janess na bank jakis skladnik jogurtu Cie uczula i nie jest tolaktoza ani kozeina,
bojak sama napisalas mleko mozesz jesc. Ja obstawiam mleko w proszku albo jakis innych syf. Dziewczyny do jogurtow naturalnych tez walal cukier na potege. Trzeba czytac sklady
Hipisiatko super ze maz ma dobre wyniki nawet jesli pali i niekoniecznie zdrowo sie odzywia. To juz polowa sukcesu, bo z tego co moj gin mowil faceta trudniej sie leczy.
Warzywa na parze zaczynaja uszami mi wychodzic...a dzis w sklepie byl taki piekny udziec jagniecy......
Krycha a jak dlugo bedziesz sie odcukrzac?hipisiątko, Schmetterling, Janess lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAleście się rozkręciły..
Będę Was z czasem nadrabiać.
Z nowości byłam dziś u gina. Po torbieli nie ma śladu. Na tym samym jajniku w 8dc jest pęcherzyk 23mm. Już się stresuję, że znów nie pęknie
Rosną masakrycznie szybko, ale ostatni cykl miałam trochę przedłużony lekami, więc to może też dlatego? Staram się myśleć pozytywnie.
Poza tym pracy w brud... -
nick nieaktualnySchmetterling wrote:Aleście się rozkręciły..
Będę Was z czasem nadrabiać.
Z nowości byłam dziś u gina. Po torbieli nie ma śladu. Na tym samym jajniku w 8dc jest pęcherzyk 23mm. Już się stresuję, że znów nie pęknie
Rosną masakrycznie szybko, ale ostatni cykl miałam trochę przedłużony lekami, więc to może też dlatego? Staram się myśleć pozytywnie.
Poza tym pracy w brud...
To super ze torbieli nie ma!!! nie martw sie na zapas!!!
Po wakacjach powinnas miec full energi wiec ogarniesz to:)Schmetterling lubi tę wiadomość
-
Znowu.ta.kryska wrote:Tego. Odcedzic serwatke (taka metna woda) przez gaze, to geste co zostanie zawinac w tobolek z tejze gazy i powiesic do rana, zeby na pewno caly plyn odplynal i tyle.
A z serwatki mozna zrobic ser ricotta, albo upiec na niej chleb. Pyszka. U nas nic sie nie marnujeWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 18:03
KoniczynkaNaSzczęście, Schmetterling lubią tę wiadomość