Długoterminowe staraczki !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKonczynka ja mialam hsg te z rentgenem 2 lata temu , i jeśli chodzi o mnie to przeszlam to zupelnie bezbolesnie ...
Jedynie poczulam wpuszczanie kontrastu tuz na poczatku ... , samo badanie trwa z 10 minut ... wszystko jest do przeżycia
Nie bralam tabletek głupich jasiow zadnych znieczulen i dwie godziny po siedzialam juz w aucie i wracalam do domu
Naprawde nic strasznego ...
Wszystkie bedziemy w ciazy ! A nadzieje trzeba miec !! Niewolno nam się poddawacKoniczynkaNaSzczęście, Schmetterling, Moa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKoniczynkaNaSzczęście wrote:Hahaha dobreeee
Serio tak wlasnie ostatnio bylo ... nie dosc ze pracuje 2 dni w tygodniu po 3 godziny to jeszcze 37.2 spowodowalo ze wziela wolne bo ma goraczke - tak stwierdzila
Mnie to na moja rodzinę rece opadaja
Dzis postanowilam z nimi " skonczyc " mam ich po dziurki w nosie ...KoniczynkaNaSzczęście, Schmetterling lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA u mnie raz na jakis czas zdarza sie dluzszy tak jak teraz..ale na usg nawet lekarz mówił ze ten bedzie dłuższy bo w 14dc pecherxyk jeszcze rósł.
A ostatnio mialam tak fajnie 28dni i pyk lecialo szybciej.
No to lecimy łeb w łebSchmetterling lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam akurat dobre doswiadczenie pod tym wzgledem ... pierwszy raz w zyciu bylam usypiana , pierwszy raz w zyciu tez usypiali mnie dwukrotnie w ciagu tygodnia ...
Nim to sie stalo lezalam prawie tydzien na zabiegowce gdzie dziennie kobiety przychodzily na zabiegi i tego samego dnia opuszczaly tez szpital ... dziennie patrzalam na gole pupy pan ktore pielegniarki rzucaly w pol śpiące na lozko wciskajac podpaske w krocze i majtki pod poduszke ... nie powiem widok nie byl zbyt ciekawy ale bardziej ze wzgledu na traktowanie kobiet ktore bedac w normalnym stanie zapewne zadbaly by o to aby nie widac bylo tego czy tamtego ...
Raz nawet Pani obok mnie na wpol spiaca prosila by zawolac pielęgniarkę bo czuje ze mocno krwawi zawolalam przyszla pielęgniarka Pani lezala w kaluzy wlasnej krwi pielegniarka podniosła " koldre " spojrzala i powiedziala ; co Pani za glupoty opowiada Pani nie widziala jeszcze krwawienia niech Pani idzie spac dwie godziny nic nie jesc i nie pic ... i odeszla ... czesto to sie zdarzalo ...
Ja hmm ze tak powiem jestem osoba bardzo znana i mysle ze z sumieniem moge powiedzieć lubiana - dlatego też za kazdym razem ( co mnie zdziwilo ) mialam ubrane majtki podpaske , grzecznie mnie pakowaly do lozka ( tego sie akurat nie pamieta mimo ze ma sie otwarte oczy i praktycznie z podparciem przechodzi sie samemu do lozka ) ale wracając do traktowania .... generalnie mialam sie dobrze , nawet z salowymi ... po kolei znalam prawie kazda osobe - maz również w podziece oczywiscie zaniosl im cala reklamowke pysznosci od slodyczy po kawr itp takze ja narzekać naprawde nie moge ...
Wspomne ze tydzień wcześniej lezalam tez w Chorwacji- tyle ze to klinika tyle ze nie byłam usypiana ... tam to juz wogole obsluga na wysokim poziomie , ale bardziej chodzi mi o salowe i sprzet jaki my kobiety mialysmy do wlasnej dyspozycji czy tez sam pokoj bo tak wypadalo by go nazwac nie żadna sala , darmowy indywidulany telewizor na ramieniu lozka pelna elektryka mozna bylo lezec glowa do dolu
Choc sam pobyt wspominam dosc nie milo , ze względu na brak jakichkolwiek diagnoz 3 x dziennie usg konsultacje lekarzy po 3 kazdy co wizyta ktorzy dawali dziwne wrazenie profesorow i bezposrednio przy pacjentce rozmawiali co kto widzial co sugeruje co dalej i tak w kolko usg krew usg krew usg krew i zeby bylo ciekawiej każde usg przrz innego lekarza i kazde na innym sprzecie - tam wyposazenie baaa nawet sam wyglad kliniki sprawial ogromne lecz pozytywne wrazenie - plusem ginekologii byl piekny widok na morze i wieczorem pieknie oswietlona nieopodal wyspe turystyczna ... jak na wakacje to wypas - choc wychodzic nie wolno mi bylo ten widok ratowal mnie od przerazajacego smutku i niemocy .... -
nick nieaktualnyNiestety niekiedy rzeczywistosc widziana z innej perspektywy przeraza...
Ja mam wrażenie ze w Polskich szpitalach jest mega znieczulica...za mało personelu, ktory czasem jest jakby za kare...
Mnie nigdy w szpitalu nic dobrego nie spotkało...wręcz przeciwnie..a troche juz zwiedzilam.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhipisiątko wrote:A mnie wręcz przeciwnie. Byłam w kilku. W jednym prywatnym. I opieka była super. Może dlatego, że ja cudów nie oczekuję od szpitala. To w końcu nie hotel gdzie pod ryj wszystko podstawią a pobyt w szputalu to nie wczasy na Majorce. Wszystko co mogłam robiłam sama. Nie lubiłam jak położne lataty co parę minut po sali. Fakt przeciwbólowe i nasenne leki rozdawały po laparo jak cukierki dzieciom.
Nikt cudow nie oczekuje, raczej zwyklego " ludzkiego traktowania " to wystarczy
Ty najwidoczniej dobrze trafilas
Zreszta w tym szpitalu o ktorym ja pisalam na temat traktowania tydzien wcześniej w 7 tygodniu ciazy lezala moja siostra ktora usilnie pragnela tego dziecka , mimo swoich chorob i nacisku ordynatora ze konsekwetnie ma ciążę usunac ... , malo tego mnie powiedział to samo kiedy to powiedziałam mu ze z nia i z dzieckiem jest wszystko ok - dodal tez ze ciąża trwa 9 miesięcy noe 1 miesiac i zamknal drzwi
Dzis siostra cieszy się zdrowym donoszonym bobasem , i szykuje się na wizytę do tegoz to doktorka pokazac mu jak on to wtedy nazwal przecież to nawet nie dziecko tylko zwykle jajo ...
A co do lekow przeciwbólowych czy nasennych masz 100 % racji ...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam się z rana
Wstawac na kawe
Kurde lapie mnie co chyba bo mnie cale podbrzusze kluje
Paskudne uczucie mam nadzieję ze to nie grzyb jakis
Dawno tego nie mialam pare dobrych lat , a to dlatego ze stosuje chusteczki imtymne lactacyd , i w kazdej torebce mam paczke haha niby smieszne ale działa w czasie malpy jak nie mam mozliwosci czasu / się czesciej myc to poprostu sie myje chusteczka i noze to wydawac sie smieszne ale problem z jakimiś dolegliwościami czy grzybkami znikl
Kryska to co dali to ciekawe , bo jak wiemy i w szpitalach jesli chodzi o jedzenie to nie zbyt ... ale no wlasnie Wy prywatnie mozna powiedzieć za nie mala kase wiec powinni
A drugiej tez strony no mily gest bo pewnie bulki sie nie spodziewałas i zwolnienia też -
nick nieaktualnyKoniczynkaNaSzczęście wrote:Cześć wszystkim.
Co dziś robicie? Ma być najcieplejszy dzień roku hehe
Kurde , no ja mam plan - SIEDZIEC W DOMU
Bo tak generalnie nie mam dzis gdzie isc haha
Na moja rodzinke obrocilam sie plecami niestety nie chce miec z nimi zadnego kontatku , z rodziny meza moja najlepsza szwagierka ma dzis gosci wiec nie wypada inaczej byśmy pewnie juz koczowaly na dzialce
No a moja kumpela sobie w gory pojechala
Ale mozliwe ze maz coś kombinuje bo pytal mnie ( sms ) jak pracuje w poniedzialek
Odpisalam mu ze na popoludnie a co , wiec dostalam odpowiedź : narazie nic , sprobuje wolne na jutro zalatwic
Ale czy mu sie udalo tego nie wiem hmm wstanie o 12 to sie dowiem -
nick nieaktualny