X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sie z chęcią zamienie bo u mnie deszcz to standard...

• werni Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie podobnie z pogoda jak u hipi ale czasami też popada i ciepło.

Janess dziękuję :*

Koniczynka może mało magnezu i dlatego powieka drga. Kiedyś mi też drgala. A magnez jest na nerwy stres itd. Tez.
    Co do przytycia może wypróbuj jak ja nutridrinki. Ja kupuje w aptece gemini jest taniej.
    Krysia dobrze ze chociaż będziesz czytać zagladac do nas :*

Na fb byłam na różnych grupach. Sama zakladalam nie które. Została mi tylko jedna.

Co do ziół czasami pije herbatki "na spokojny sen" są tam zioła.

Lecę spać dobranoc :*

Karolina2787, Janess, KoniczynkaNaSzczęście, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)

Co tam jak tam dziś u Was słychać laski?

Ja na 13 do pracy więc czeka mnie długi dzień bo pewnie wrócę późno. Kolejny deszczowy dzień się zapowiada chociaż słonko momentami zagląda w okno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka..
    U mnie brzydko...
    Nastrój też mam do D...
    Moja temp świadczy ze owu była, a jej nie było...wkurza mnie to bardzo bo musze sie wstrzelic w sierpniu na hsg...i mialam juz wyliczone...a teraz sie wzystko popierdzieli..
    Poza tym jakas taka monotonia sie wdala..

Werni no wlasnie myślę o nutridrinkach...magnez lykalam 3miechy 3x2 z wit b6...i tuz po odstawieniu mi sie tak stało...tez slyszalam ze moze za duzo...
    Teraz nic nie biore procz kwasu foliowego i dopijam czasem ten cholerny inofolic no bo co z nim zrobie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Kocham Was <3
    Zostanę. Macie rację - jesteśmy zżyte ze sobą. Takie trochę dziwne te wirtualne więzi, ale jednak nie można podważyć ich prawdziwości.
    Obiecuję, że będę się odzywać, choć chyba teraz potrzebuję przerwy. Za dużo dzieje się u mnie ostatnio, czuję z jednej strony, że przede mną coś nowego i ciekawego, z drugiej strony potrzebuję oddechu, żeby wszystko w spokoju poukładać.
    Kryśka, rozumiem Cię. Czasem w życiu mamy tak, że faktycznie nie raz pomyślimy, że może dobrze, że nie ma dzieci... Też tak miałam, kiedy po poronieniu zachorowała moja teściowa i musiałam się nią zająć. Wtedy często myślałam, że z dzieckiem nie podołałabym temu wszystkiemu, że tak lepiej, że tak miało być.
    Kiedy pogodziłam się z tym, że nie urodzę dziecka, poczułam ulgę. To pozwoliło mi na podjęcie decyzji o spróbowaniu adopcji. Nie wiem, czy się to uda, ale z tyłu głowy mam myśl, że gdzieś jest już to maleństwo, które na mnie czeka, bo jest moje, tylko splot wydarzeń sprawił, że nie urodziło się ze mnie i mojego męża.
    Kochane moje wszystkie, życie każdej z nas jest utkane z wielu rzeczy, na które nie mamy wpływu. Pewne rzeczy poprostu się dzieją. Każda z nas robi wszystko, co w jej mocy, by spełnić się jako matka. Niektóre z nas godzą się z tym, że to marzenie się nie spełni. Ale nigdy tak do końca nie przewidzimy tego, co jeszcze nam się przytrafi. Myślę, że bez względu na to, na jakim etapie jest każda z nas, ważne jest, by w tym wszystkim nie zatracić siebie, by szanować siebie i swoje decyzje, by być w zgodzie ze sobą, nie skupiać się na złych emocjach. Życie przyniesie resztę.
    Wiem, patetyczny ten mój post, ale mam nadzieję, że rozumiecie, co chcę Wam powiedzieć.
    <3

Janess, Karolina2787, KoniczynkaNaSzczęście, Paula83, Znowu.ta.kryska, werni lubią tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    I wiesz co, w sumie to dobrze że odpuściłaś starania. Bo każda która odpuszcza, ma dość i godzi się z sytuacją, a wręcz już nie chce dziecka, dość szybko zachodzi w ciążę.

Niestety nie kazda...

Moa cudownie ze zostajesz! Przerwuj ile potrzebujesz wazne ze nie opuscisz watku na zawsze i ze chociaz czasem zajrzysz

hipisiątko, Karolina2787, KoniczynkaNaSzczęście, Znowu.ta.kryska, Moa, werni lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janes 17dc...owu max 19dnia mam..ale nic na to nie wskazuje i temp już za wysoka...nie wiemmmmmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuje sie pod tym...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuda sie ponoc zdarzają...

werni, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Oj dziewczyny... A chcialam dobrze. Intencja wypowiedzi ważniejsza.

A poza tym, w kilku milionach zdechlych plemnikow zawsze moze byc ten jeden zwyciezca.

Zgadzam sie u mnie jest podobny przypadek , przy ilosci 0 plemnikow zywych i martwych ( przy morfologi zero ) przy ocenie embriologa brak jakich kolwiek zywych i martwych plemnikow - dzis na świecie jest 2.5 roczny chlopiec żeby nie bylo potwierdzone badaniami dna

werni, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 1dc obudzil mnie ból brzucha. Wykres wyznaczył ze dziś dostane no i dostałam. No nic walczymy dalej bez infekcji. Teraz czekam kiedy moh zrobi badania ciekawe jak u niego z morfologia plemników.

Moa Kryska super ze jesteście :* my to weteranki powinnyśmy się razem trzymać.

Koniczynka nutridrinki między posiłkami te po 200ml mają 300kl. Musze znów zamówić bo się kończą ale te zwykłe bez juice czy jakoś tak lepiej mi smakują.

Na majówkę jadę do domu do rodziców których nie będzie :) musze się opiekować kotami. Jeden mi się rozchorowal. Majka ma zapalenie ucha i chore nerki :(

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała wierzyć w cuda.

Karolina2787, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lekarka opowiadał o takim przypadku, i koleżanka z pracy o drugim (w jej rodzinie). Medycyna wcale nie jest ścisłą nauką....

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie niestety byl taki czas przed przystapieniem do iui ze ciaza bylaby w najgorszym mozliwym momencie i pierwszy raz mialam nadzieje ze sie teraz akurat nie uda ze myslalam nawet nad zabezpieczaniem sie wrecz z czego zrezugniwalam w mysl tyle lat nic to i teraz przez ten krotki czas nie wpadniemy... no i oczywiscie tak bylo i nie wpadlismy wiec wiem ze niestety chociaz cuda sie zdarzaja to jednak odpuszczenie i niestaranie sie nie kazdemu ciaze przyniesie...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • werni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ah te dzieci :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Wracam z pracy mpkiem i czytam to co napisałyście. Oczywiście polubiłam za to że tak zabawnie to napisałyście że sama do siebie się śmieje :-D i rzecz jasna życzę Wam by cud zjawił się czym prędzej.

hipisiątko, Znowu.ta.kryska, werni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej..ja właśnie po wizycie..
    Dr dzis był małomówny( ale ob z tego słynie)
    Z powaga wysłuchał tego wszystkiego...
    Zrobi tak ze po @ mam przyjechac miedzy 8 a 12dc...i on zrobi tzw próbę..wsadzi samą sonde pod kontrolę usg by samemu zobaczyc czy tam cos faktycznie blokuje ...na USG dokladnie patrzyl szyjke i wg niego nic tam nie ma...ale moga byc zrosty np...więc taki plan...
    Na hsg kazal odczekac te 3miechy i zrobic tam gdzie jyz sue zapisalam w sierpniu...chyba ze jemu to wprowadzanie nie wyjdzie - wtedy histero koniecznie.
    Poza tym cykl pod znakiem? Owulacji prawfopodobnie nie bylo...choc wg niego nigdy nie wiadomo co sie zadzialo..endo slabe i pęcherzyk niby jakiś dopatrzył- ale jsk sam powiedzial- on nie wie na dzien dzisiejsxy bo z tego co bylo widac nie mozna stwierdzic czy owu byla- przez to hsg i stres moglo jej po prostu nie byc...moge zrobic proga dla własnego spokoju i tylko tyle- ale nie namawiał...

Znów czekać tyle czasu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynko chociaż masz na co czekać tzn. może dobrze to zrobi w sensie dla Ciebie, po tych przeżyciach z hsg, dojdziesz do siebie i organizm po tych wszystkich wydarzeniach też się unormuje a potem pójdzie wszystko z górki :) Wiem że 3 miesiące to długo dla nas staraczek ale może tyle właśnie Ci potrzeba by wszystko się naprawiło i masz czas do przemyśleń, w razie potrzeby zrobienie chociażby badań bądź sam relaks dla Ciebie, odstresowanie się trochę. Sama wiesz że ostatnio to życie Cię nie rozpieszcza i przydałoby się chwilę odetchnąć. Będzie dobrze, musi być! <3

Kryska każda z nas tu czeka na cud i każdej z nas tego życzę a najmocniej tym, które najdłużej na to czekają po kolei kurcze no, niech w końcu się posypie te szczęście dla naszego wątku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 19:55

KoniczynkaNaSzczęście, Znowu.ta.kryska, werni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh zawsze coś....

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ja jestem zywym przykladem wszystkiegodziecka ktore powstalo bez plemnilow i mielismy 100 % pewnosc ze to nie dziecko meza bo jak skoro on nie moze ... byl SWIEZO po wynikach badan , dokładnie miesiac ... niestety testy DNA potwierdziły ze jednak to cud ...

Kolejnym cudem byla moja ciaza , kiedy to jestem pewna ze przez 10 lat tysiac razy odpuszczalam i tak jak cierpliwa pisze byly momenty że naprawde nie chciałam myślałam ze nie nie teraz nie moze byc , to wtedy odpuscilam naprawdę
    Nie myslalam o owu do dzis niewiem kiedy byla , nie wspolzylam z mezem prawie wogole nie mozliwoscia dla mnie byla wtedy ciąża
    Baaa test tez wychodzil negatywnie
    I kiedy wszyscy mowili jestes w ciąży ja mowilam wiatropylna nie jestem
    Pamiętam jak by to bylo dzis - wspolzylam raz czy dwa razy w miesiacu
    Rozmawialismy o tym z mezem - bylismy zajechani fizycznie ciezka praca
    Czekalam na @ jak na zbawienie nie chciałam jej mieć na wakacjach wspolzylam specjalnie zeby szybciej przyszla ( bolalo tak jakby juz byla ) co chwile latalam do ubikacji bo mialam wrażenie ze przyszla ...
    Bylam wsciekla ze jej nie ma , bo wyjazd byl tuz tuz ... i co w dzień wyjazdu rano o 6 w niedziele 6.08 zrobilam test ... wyszedl pozytywny ... i zeby bylo ciekawiej wyszedl taki dokladnie jak te ktore czesto mi wychodza ( czyli nic nie widac ) ale ja widziałam - zreszta zdjecia testu mam do dzis ...
    To naprawde byl cud , ja przez te 10 lat moge powiedzieć ze mimo ze odpuszczalam teraz wiem ze odpuscilam calkowicie ...
    Tylko szkoda ze teraz nie potrafię tegp zrobic ... niby nie chce a jednak podswiadomosc gdzies cos przypomina ...

Hipi mialam pytac zmyware kupilas ?
    Nie zamienie nie zamienie swojej nigdy w zyciu na nic innego - no chyba ze większą
    Zaluje troche ze kupilam ta 45 na dwie dupy myslalam ze bedzie ok ... a jednak nie jest
    Wpierniczam tam wszystko nauczyłam się już tylko otwierać i wkladac i maaalo mam miejsca teraz :-P
    No i rachunek za prad przyszedl szalu nie ma ale 14 zl mniej :-D
    Dodajac do tego zaoszczędzony czas mamy hmm milion :-P

Dzieci ah dzieci i dzieci ...
    Ja mam cykl w dupie ostatni seks z mezem moze jakis miesiac temu wiec klapa totalna
    Mijamy sie ...
    Wrocilam z pracy jego już nie ma , rano wroci pojdzie do drugiej jak ja bede wychodzic on bedzie wracal i jak wroce z pracy jego już nie będzie
    Grafik na maj dostalam - zmian w pozyciu nie widze ... moze czerwiec ... i tak lata leca ;-)

‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ