Długoterminowe staraczki !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAcha no i zapomniałam napisać że na prawym jajniku przecherzyk 8mm co lekarz mówi że jest prawidłowe, więc pytam bo czyli owulacja będzie dopiero ? Odpowiada nie , owulacja już była....
No i jeszcze jedno obudziłam się dziś z chorym pecherzem , umre chyba lyklam już furagine max mam nadzieję że jakoś przetrwam w pracy ...
No i czesc wszystkim ha ha
-
nick nieaktualnyDzień dobry wszystkim
Ja już po wodzie z cytrynką ale może ktoś na kawę bądź herbatkę chętny?
Ona po owulacji a pęcherzyk jest? To tak jakby miała być druga owu niedługo hmmm... Co do pęcherza to współczuję łykaj żurawinkę odkąd biorę to mam z tym spokój
Jakieś plany na dzisiejszy dzionek?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 06:18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo tracę cierpliwość.CZwarty raz to piszę:
ja miałam stymulację , przez 4 miesiące, bez monitoringu w czasie okołoowulacyjnym. Lekarz kazał mi przychodzić w czasie okresu. Okazało się,że mam po kilka pęcherzyków w jajnikach. Zaniepokoiłam się, ale nie mogłam wydobyć od tego lekarza żadnych informacji (a jestem jednak dociekliwa). Trochę zaufania miałam, więc uznałam, że skoro nie mówi, że jest to złe, to znaczy, że dobre.Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNa której z kolejnych wizyt lekarz stwierdził ,że widzi obraz policystycznych jajników, tylko nietypowy, bo pęcherzyki nie są ułożone po obwodzie. No to zdębiałam ze zdziwienia, bo stara jestem, a takiej akurat choroby nigdy nie miałam.Przeraziłam się i poszłam do 3 innych lekarzy, którzy zgodnie orzekli, że mam zaprzestać tej stymulacji, bo sobie szkody narobię.Miałam swoje zawsze piękne owulacje, więc tak organizm zareagował.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 08:11
Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA rok wcześniej ten sam lekarz od stymulacji też mi dawał lek z między innymi estrogenami i po półrocznej kuracji dopatrzył się małych mięśniaków macicy. Ostatecznie inni lekarze też to zakwestionowali, po prostu macica była ,,rozpulchniona" po tych stymulacjach i tyle.
Na szczęście wszystko wróciło do normy, a z tym kiepskim jednak lekarzem rok temu się pożegnałam.
I taka to historia moich stymulacji. -
nick nieaktualnyOna29 wrote:Ja wydukakalam w następnym cyklu pełny monitoring pierwszy raz w całym swoim życiu czyli wzrost pęcherzyków owulacja i po kontrol do szpitala wręcz mam się zgłosić 9dc
To super, przynajmniej wszystko dokładnie będzie wiadomo
A może nie zdążysz, bo będziesz w ciąży Czego Ci życzę -
Hej Dziewczyny, wczoraj byłam u ginekologa. Przejrzał badania męża tj. 13 mln plemników i 49 w ejakulacie, ale 4% prawidłowo zbudowanych i typu a 9% a b 40%. Jako jedyne wyjście wskazał nam inseminację.Czy rzeczywiście z takimi wynikami nie mamy szans naturalnie?
MisiaABC lubi tę wiadomość
Paulina -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOna29 wrote:Mnie w sobotę wypada 7dpo
Jutro zrobić i w poniedziałek? Estradiol i progesteron
I jeszcze pytanie czym się różni progesteron od progesteronu oh
Chodzi Ci o monitoring?
A pojęcia nie mam, co to progesteron oh.
Ja oprócz zwykłego progesteronu miałam robiony niedawno 17hydroxyprogesteron, może to o to chodzi. Ale niestety zapomniałam, po co to było robione, chyba coś związane z pracą nadnerczy.Karolina2787 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak to 17-OH progesteron ja też robiłam kiedyś te badanie razem z kortyzolem i innymi jeszcze tam jakimiś. Badanie wykonuje się głównie przy podejrzeniu wrodzonego przerostu kory nadnerczy. Podwyższony 17-OH progesteron może wiązać się z hirsutyzmem, zaburzeniami miesiączkowania czy niepłodnością.
MisiaABC lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny