Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny !
Ale tutaj była konwersacja do południa Ja się teraz nie stresuje wcale przyjdzie @ to przyjdzie na razie jestem ledwo po... od kilku dni mam ogromną zgagę a nic takiego nie jem w weekend też wybieramy się ale ze znajomymi na jakieś tam kręgle i ognicho a dzisiaj u mnie PRZE PIĘKNA ! pogoda -
Muffinka co masz na myśli czy po owulacji szyjka się zmienia?
hmm mi się wydaje, że wart ją codziennie sprawdzać bo widać m"jak na dłonie" he he jak się zmienia jej położenie
a co do leków to ja w tym cyklu brałam wiesiołek na poprawę mojego nedznego śluzu... jak zauważycie na moim wykresie np w ogóle nie mam wodnistego tylko z kremowego przechodze w rozciągliwy nieprzejrzysty.
a tak to łykam sobie kwas foliowy
-
Hej Dziewczyny, miałam dziś usg tarczycy i coś tam mam co być nie powinno. jakaś zmiana hypoechogeniczna, malutka bo ledwo 3x3mm, ale mama miała nowotwór tarczycy więc się muszę pilnować.
A wizyta u endo dopiero 18.. -
nick nieaktualny
-
Flexi wrote:Muffinka co masz na myśli czy po owulacji szyjka się zmienia?
hmm mi się wydaje, że wart ją codziennie sprawdzać bo widać m"jak na dłonie" he he jak się zmienia jej położenie
a co do leków to ja w tym cyklu brałam wiesiołek na poprawę mojego nedznego śluzu... jak zauważycie na moim wykresie np w ogóle nie mam wodnistego tylko z kremowego przechodze w rozciągliwy nieprzejrzysty.
a tak to łykam sobie kwas foliowy
Wiesz miałam na myśli jak się zmienia położenie szyjki macicy w względem ciąży i czy da się to jakoś zauważyć. A może w ogóle się nie zmienia? Hmmm ciężka sprawa z tą szyjka
A ja tydzień temu napisałam do znajomych, żeby wpadli w piątek tj, jutro i tak mi nie odpisywali, aż do dzisiaj, że będą... Więc muszę obmyślić plan co zrobić smacznego i kiedy wysprzątać dom, ale chyba za dużo czasu nie mam
-
to oglądanie szyjki wcale nie jest takie oczywiste
ja w tym cyklu uważałam, że jest stale nisko, nie zauważyłam kiedy była wysoko, ovu przerywaną linią zaznaczył, że była owulka, potem po owulce stale wydawało mi się, że jest nisko, baa teraz też mi się tak wydaje, a przeciez musi być wysoko...
jest taka fajna strony z fotami z każdego dnia...
szukam....
http://www.beautifulcervix.com/cervix-photo-galleries/photos-of-cervix/ -
O kurcze, dziewczyny podziwiam Was!
Dla mnie obserwacja szyjki to jakiś wyższy level, nigdy się tego chyba nie nauczę, nie potrafię śluz w okolicy płodnych dni jeszcze rozpoznam ale chyba muszę zacząć się zagłębiać w te tematy, Wy chyba wiecie już wszystko!!
Ale mam pytanie z innej beczki:) Czy Wy też tak macie, że bolą Was brzuchy jak macie ovulke? I ten ból jest dokładnie w momencie "idealnym"? Bo czytałam gdzieś, że różnie jest niektóre kobiety mają jeden dzień lub dwa po, ewentualnie przed.
Pytam tak, bo ja mam strasznie bolącą ovu i czasem rozpiera mnie cały brzuch, że nawet nie jestem w stanie myśleć o bzykanku
Myślicie, że to normalne?lilirose lubi tę wiadomość
-
Ja mam takie bole po owulacji do samej @. Ale zaczelo sie po laparoskopii. Wczesniej chyba nie zauwazalam...
PS do lekow, ktos pytal. Zapomnialam napisac ze biore kwas foliowy jak pewnie wszystkie I wiesiolek od ok.10 dni.
Jutro znow usg. Zobaczymy jak pecherzyk urosl...
DOBRANOC
Flexi pozegnaj ode mnie na fb, bo przez kom nie wejde
a zapomnialam powiedziec dobranoc :lZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam nawet byłam z tym u ginekologa bo myślałam że coś mi jest kilka lat temu czuje wyraźnie prawy jajnik co dwa miesiące i tyle ten jeden daje znać o sobie czasami tak mocno ze nie mogę się wyprostowac to jest raczej kłucie niż ból jednego miesiąca dokucza bardzo innego jest to tylko jedno ukłucie
Jeśli chodzi o wypowiadanie się na forum. Uważam że każdy ma prawo do własnego zdania. Niestety tam gdzie są kobiety tam są sprzeczki ale chyba forum nie jest tylko dla OBSERWUJĄCYCH jak któraś napisała bo to dość niesprawiedliwe tak nas szufladkowac ja się nie obserwuje jedynie zaznaczam dzień ostatniej @ tzn ze to forum nie jest dla mnie? Trochę mnie to dotknęło miłego wieczoru :* -
lolaP wrote:O kurcze, dziewczyny podziwiam Was!
Dla mnie obserwacja szyjki to jakiś wyższy level, nigdy się tego chyba nie nauczę, nie potrafię śluz w okolicy płodnych dni jeszcze rozpoznam ale chyba muszę zacząć się zagłębiać w te tematy, Wy chyba wiecie już wszystko!!
Ale mam pytanie z innej beczki:) Czy Wy też tak macie, że bolą Was brzuchy jak macie ovulke? I ten ból jest dokładnie w momencie "idealnym"? Bo czytałam gdzieś, że różnie jest niektóre kobiety mają jeden dzień lub dwa po, ewentualnie przed.
Pytam tak, bo ja mam strasznie bolącą ovu i czasem rozpiera mnie cały brzuch, że nawet nie jestem w stanie myśleć o bzykanku
Myślicie, że to normalne?
Z jednej strony ok, bo faktycznie jest sygnał, ale z drugiej straszna męczarnia. Jak poczuje to okropne kłucie to nie wiem czy się zgiąć w pół czy kłaść pod koc z termoforem Kobiety mają przechlapane!anka418 lubi tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥