X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
Odpowiedz

Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka i tu i na fb dziś cicho było ale widze tam bardziej ruch to ide tam :D

• Truskaffeczka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! ;)
    Ale tutaj była konwersacja do południa :D Ja się teraz nie stresuje wcale przyjdzie @ to przyjdzie :D na razie jestem ledwo po... od kilku dni mam ogromną zgagę a nic takiego nie jem :/ w weekend też wybieramy się ale ze znajomymi na jakieś tam kręgle i ognicho :D a dzisiaj u mnie PRZE PIĘKNA ! pogoda :D

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka co masz na myśli czy po owulacji szyjka się zmienia?
    hmm mi się wydaje, że wart ją codziennie sprawdzać bo widać m"jak na dłonie" he he jak się zmienia jej położenie :)
    a co do leków to ja w tym cyklu brałam wiesiołek na poprawę mojego nedznego śluzu... jak zauważycie na moim wykresie np w ogóle nie mam wodnistego tylko z kremowego przechodze w rozciągliwy nieprzejrzysty.

a tak to łykam sobie kwas foliowy

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, miałam dziś usg tarczycy i coś tam mam co być nie powinno. jakaś zmiana hypoechogeniczna, malutka bo ledwo 3x3mm, ale mama miała nowotwór tarczycy więc się muszę pilnować.
    A wizyta u endo dopiero 18..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 15:49

Karolcia88 lubi tę wiadomość

• Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    Muffinka co masz na myśli czy po owulacji szyjka się zmienia?
    hmm mi się wydaje, że wart ją codziennie sprawdzać bo widać m"jak na dłonie" he he jak się zmienia jej położenie :)
    a co do leków to ja w tym cyklu brałam wiesiołek na poprawę mojego nedznego śluzu... jak zauważycie na moim wykresie np w ogóle nie mam wodnistego tylko z kremowego przechodze w rozciągliwy nieprzejrzysty.

a tak to łykam sobie kwas foliowy

Wiesz miałam na myśli jak się zmienia położenie szyjki macicy w względem ciąży i czy da się to jakoś zauważyć. A może w ogóle się nie zmienia? Hmmm ciężka sprawa z tą szyjka ;)
    A ja tydzień temu napisałam do znajomych, żeby wpadli w piątek tj, jutro i tak mi nie odpisywali, aż do dzisiaj, że będą... :) Więc muszę obmyślić plan co zrobić smacznego i kiedy wysprzątać dom, ale chyba za dużo czasu nie mam :)

wnid9vvjodizjocx.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to oglądanie szyjki wcale nie jest takie oczywiste
    ja w tym cyklu uważałam, że jest stale nisko, nie zauważyłam kiedy była wysoko, ovu przerywaną linią zaznaczył, że była owulka, potem po owulce stale wydawało mi się, że jest nisko, baa teraz też mi się tak wydaje, a przeciez musi być wysoko...

jest taka fajna strony z fotami z każdego dnia...
    szukam....

http://www.beautifulcervix.com/cervix-photo-galleries/photos-of-cervix/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmieni sie polozenie szyjki ale nie tak od razu, Eby to wylapac jako wczssny objaw. prawidlowo szyjka staje sie bardziej zamknieta i na poczatku jest wyzej a z biegiem ciazy sie skraca.. no obniza.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Cranberry Ekspertka

Wysłany: 4 września 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja nie próbuje nawet ogarnąć tych szyjek (a raczej szyjki) to dla mnie zbyt HIGH LEVEL hehe :)

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, dziewczyny podziwiam Was!
    Dla mnie obserwacja szyjki to jakiś wyższy level, nigdy się tego chyba nie nauczę, nie potrafię :/ śluz w okolicy płodnych dni jeszcze rozpoznam ale chyba muszę zacząć się zagłębiać w te tematy, Wy chyba wiecie już wszystko!:O!

Ale mam pytanie z innej beczki:) Czy Wy też tak macie, że bolą Was brzuchy jak macie ovulke? I ten ból jest dokładnie w momencie "idealnym"? Bo czytałam gdzieś, że różnie jest niektóre kobiety mają jeden dzień lub dwa po, ewentualnie przed.
    Pytam tak, bo ja mam strasznie bolącą ovu i czasem rozpiera mnie cały brzuch, że nawet nie jestem w stanie myśleć o bzykanku :/
    Myślicie, że to normalne?

lilirose lubi tę wiadomość

• lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cranberry wrote:
    Heh ja nie próbuje nawet ogarnąć tych szyjek (a raczej szyjki) to dla mnie zbyt HIGH LEVEL hehe :)

hehehe, widzę że pomyślałyśmy o tym samym prawie w tym samym momencie!:D hehe!!Pozdrawiam!

Cranberry lubi tę wiadomość

• Cranberry Ekspertka

Wysłany: 4 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to nigdy nic nie boli (niestety albo stety).
    Podziwiam dziewczyny, które wiedzą, że boli je jajnik czy inne bóle rozpoznają.
    Ból owulacyjny u mnie nigdy nie występuje...
    CHyba jestem dziwna :D

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, dziwna nie jesteś ale jak to niektórzy lekarze mówią "taka Twoja uroda" :D
    Ja nie wiem czy to dobrze czy nie ale mnie boli czasem tak mocno, że muszę się położyć :/
    Czy ktoś ma takie bóle??

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie bole po owulacji do samej @. Ale zaczelo sie po laparoskopii. Wczesniej chyba nie zauwazalam...
    PS do lekow, ktos pytal. Zapomnialam napisac ze biore kwas foliowy jak pewnie wszystkie I wiesiolek od ok.10 dni.
    Jutro znow usg. Zobaczymy jak pecherzyk urosl...
    DOBRANOC

Flexi pozegnaj ode mnie na fb, bo przez kom nie wejde
    a zapomnialam powiedziec dobranoc :l

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam :) nawet byłam z tym u ginekologa bo myślałam że coś mi jest kilka lat temu :) czuje wyraźnie prawy jajnik co dwa miesiące i tyle ten jeden daje znać o sobie :) czasami tak mocno ze nie mogę się wyprostowac :) to jest raczej kłucie niż ból :) jednego miesiąca dokucza bardzo innego jest to tylko jedno ukłucie :)

Jeśli chodzi o wypowiadanie się na forum. Uważam że każdy ma prawo do własnego zdania. Niestety tam gdzie są kobiety tam są sprzeczki ;) ale chyba forum nie jest tylko dla OBSERWUJĄCYCH jak któraś napisała bo to dość niesprawiedliwe tak nas szufladkowac :) ja się nie obserwuje jedynie zaznaczam dzień ostatniej @ tzn ze to forum nie jest dla mnie? Trochę mnie to dotknęło :) miłego wieczoru :*

• Flexi Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka ja tez mam jakies klopoty z fb wiec nie przekaze:(
    lolaP a zwdne z lekarzy nie przyjzal sie Twoim jajowodom? moze naturalnie masz waski kanal i jajeczko uraza i stad to stwierdzene, ze taka Twoja uroda?

Rudziutka7 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nie...teraz zapytam profesorka:) boję się ze może to źle, ale widzę ze anka418 też pisze ze ma takie :D więc jak się dowiem to napisze czy to ok.

• Flexi Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tez jest normalne. takie bole w sensie. kazda z nas hest inna. jedne plamia na owu inne czuja bol inne jeszcze co innego..

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaP wrote:
    O kurcze, dziewczyny podziwiam Was!
    Dla mnie obserwacja szyjki to jakiś wyższy level, nigdy się tego chyba nie nauczę, nie potrafię :/ śluz w okolicy płodnych dni jeszcze rozpoznam ale chyba muszę zacząć się zagłębiać w te tematy, Wy chyba wiecie już wszystko!:O!

Ale mam pytanie z innej beczki:) Czy Wy też tak macie, że bolą Was brzuchy jak macie ovulke? I ten ból jest dokładnie w momencie "idealnym"? Bo czytałam gdzieś, że różnie jest niektóre kobiety mają jeden dzień lub dwa po, ewentualnie przed.
    Pytam tak, bo ja mam strasznie bolącą ovu i czasem rozpiera mnie cały brzuch, że nawet nie jestem w stanie myśleć o bzykanku :/
    Myślicie, że to normalne?
    Mam tak samo :] Co miesiąc praktycznie ból w tym samym momencie cyklu. Zgłaszałam to mojej gin, ale ona uznała, że to normalne i że niektóre kobiety tak mają. "Przynajmniej wie pani, kiedy jest pani płodna" - jej słowa.

Z jednej strony ok, bo faktycznie jest sygnał, ale z drugiej straszna męczarnia. Jak poczuje to okropne kłucie to nie wiem czy się zgiąć w pół czy kłaść pod koc z termoforem ;) Kobiety mają przechlapane!

anka418 lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry! jak tam nocka minela?

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ