X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
Odpowiedz

Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !

Oceń ten wątek:
  • Cranberry Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle - za szybko hehe :) a Tobie dał Igorek pospać? :)

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Dobrze.
    Mój W. mnie obudził o 5:00 bo musiałam wstawać do pracy. Wstał razem ze mną z daleka chociaż nie musiał "Bo co On będzie spał jak ja nie mogę".

Tak sobie myślę, że trzeba się wziąć do roboty jak mamy zdążyć przez te niecałe 4 miesiace do końca 2014 :)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my cały czas robimy :)
    Witajcie! Pogoda zanosi sie przepiękna!

83c27385cd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to slonce i reszta budzi i nie moge dospac, dzis wieczor bede rozmawiala ze skaypa z moim...nareszcie, stesknilam sie bardzo. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cranberry wrote:
    Jak zwykle - za szybko hehe :) a Tobie dał Igorek pospać? :)

nie dal:/ przeboje nocne byly. i jskos nie umiem sobie wyobrazic jak to jest przespac cala noc..
    od polowy ciazy po 3-4 razy w nocy na sikua potem moje diabelskie dziecko co spac nid umie. no jic...

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jego jednym uśmiechem posłanym prosto w serce wybaczasz mu wszystko :)

83c27385cd.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    spokojnie kochana, to miniamtura, moze endo zrobi biopsje. Ja mialam nowotwór tarczycy-najlepszy rak jakiego można mieć, wyleczalny :-) ale to nie będzie Twój przypadek, guzki czy powiększone węzły na tarczycy to standard :-) buziaki

Nona, jakoś nie jestem pesymistką (a przynajmniej staram się nie być :P), ale z tego co się orientuję, to taka malutka zmiana nie jest groźna- zwłaszcza, że w opisie jest napisane, że dobrze odgraniczona od płata i że nie ma swojego unaczynienia. Niemniej jednak coś tam jest więc za jakiś czas pewnie trzeba będzie powtórzyć usg. Czyli kolejna wizyta a wcale nie lubię chodzić bo nieraz to się czuję jak taka stara babcia jak mnie np rejestracji w poradni przyszpitalnej panie poznają!!! ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak swoją drogą to miłego dnia Dziewczynki, zapowiada się piękna pogoda :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • strawberry marg Znajoma

Wysłany: 5 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewuszki!!
    Dołączam do Was pierwszy raz w tym serwisie, ale przeczytałam już chyba wszystkie Wasze posty począwszy od smutnych przez 2 kreseczki az po porody :) Jestem tu zupełnie nowa i postanowilam dzis napisac bo pierwszy raz rozpoczelam starania o dzidzie z mezem 23.08.2014 :D Oczywiscie jak glupia zrobilam juz 2 testy bo nie moge sie doczekac ;-) Dzis jestem 9 dzien po owulce ale mam dlugie cykle (okolo 35 dni) wiec jutro, moze pojutrze zrobie test..Ovu wskazuje mi 18% szans na pozytywny wiec jeszcze jest wczesniutko :) Nigdy wczesniej nie kochalam sie z mezem bez zabezpieczenia, nigdy nie bralam tabletek anty a teraz kilka dni przed, w trakcie i po owulacji poszlismy na calosc. Lekarz powiedzial mi, ze jestem akurat w trakcie owu, ze jestem okazem zdrowia wiec jak tylko dolecialam do domu to byla akcja ;-) Zobaczymy..Kwas foliowy biore od ponad 3 miesiecy bo wszystko planujemy :-)

• Cranberry Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To strawberry powodzenia !!!
    Szybkich 2 kresek co byś na pozarażała !!! :)

Lena83 lubi tę wiadomość

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Ja mam :) nawet byłam z tym u ginekologa bo myślałam że coś mi jest kilka lat temu :) czuje wyraźnie prawy jajnik co dwa miesiące i tyle ten jeden daje znać o sobie :) czasami tak mocno ze nie mogę się wyprostowac :) to jest raczej kłucie niż ból :) jednego miesiąca dokucza bardzo innego jest to tylko jedno ukłucie :)

Jeśli chodzi o wypowiadanie się na forum. Uważam że każdy ma prawo do własnego zdania. Niestety tam gdzie są kobiety tam są sprzeczki ;) ale chyba forum nie jest tylko dla OBSERWUJĄCYCH jak któraś napisała bo to dość niesprawiedliwe tak nas szufladkowac :) ja się nie obserwuje jedynie zaznaczam dzień ostatniej @ tzn ze to forum nie jest dla mnie? Trochę mnie to dotknęło :) miłego wieczoru :*

Trochę Cię to dotknęło no Kochana... wiesz rejestrujesz się zatem na stronie nie nie wiesz po co ona jest?
    poczytaj...
    Czym jest OvuFriend?

OvuFriend jest to portal, który został stworzony z myślą o kobietach (parach) starających się o dziecko. Głównym jego celem jest pomoc kobietom w zajściu w ciążę, zarówno tym co dopiero zaczęły starania, jak i tym które starają się już od jakiegoś czasu.

Kobiety planujące dziecko znajdą tutaj wszystko co może im pomóc w szybkim zajściu w ciążę. Dowiedzą się czy współżyją w odpowiednim czasie, czy ich cykle miesiączkowe są prawidłowe i jaka jest ich szansa na zajście w ciążę w danym cyklu. Zrozumieją lepiej swoją sytuację poprzez analizę wyników własnych i tysiąca innych kobiet starających się o dziecko. Dodatkowo w społeczności OvuFriend będą miały wiele możliwości interakcji z kobietami, które podobnie jak one, planują dziecko.

Każda kobieta jest inna, dlatego OvuFriend nie działa na zasadzie zwykłego, powszechnie dostępnego kalkulatora dni płodnych. OvuFriend wykorzystuje innowacyjny algorytm, który analizuje wprowadzane przez kobietę informacje, porównuje je z cyklami tysiąca innych kobiet starających się o dziecko i wyznacza dni, w których prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest najwyższe.

OvuFriend to miejsce wolne od jakiejkolwiek ideologii, otwarte dla kobiet niezależnie od wieku i czasu starania się o dziecko.

Dowiedz się więcej ogladając Przewodnik po OvuFriend lub od razu zarejestruj się w OvuFriend.

ja nie chce nikogo urazić tylko piszę jak jest wg załozyciela portalu ;)

Rudziutka7, Landryneczka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka prawda :)

83c27385cd.png
  • strawberry marg Znajoma

Wysłany: 5 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Cranberry :-) Dziękuję i oczywiście nawzajem :)

• werni Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, nikt tu nikogo nie obraża tylko mówi swoje zdanie na temat ovu. Wykres jest do tego by ułatwic starającym się o dzidziusia :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wczoraj zaliczyłam przypał!!!
    Poszliśmy z mężem trochę pobiegać. Niedaleko domu mamy fajny las z jeziorkiem :) Biegniemy sobie ładnie i mówię do mojego, że jakieś dziwne oczy czuję... Po chwili jakieś dziwne palenie w przełyku. Myślę sobie, że to pewnie od zmęczenia. Po jakiejś chwili zaczęły mnie swędzieć dłonie, później stopy. Czułam jakby mi się paliły!! Zaczęłam ciężko oddychać, czułam jakbym miała za małą dziurę do oddychania!! No nic biegniemy dalej... Palce u rąk miałam już ja banie, ale po prostu tak czasami mam. Powieki miałam tak ciężkie, że nie miałam siły ich podnosić. Pytam męża czy jestem spuchnięta, a ten mi na to, że zobaczę w domu. Jak stanęłam przed lustrem, przeżyłam szok!! Cała twarz spuchnięte, a oczy to tak jakby mnie ktoś porządnie zlał, tylko bez siniaków. Szybki prysznic w nadziei, że pomoże... A tu dupa!! Jeszcze gorzej!! Całe ciało czerwone i swędzące :( Jakbym miała jakąś pokrzywkę... Szybka akcja w aptece... Wapno i leki alergiczne... Niby wczoraj swędzenie ustało, ale pozostały oczy :( Niestety dalej są spuchnięte i bolą :( Skóra też zaczyna swędzieć :( Coś mnie mega uczuliło :( A miałam jechać w niedzielę na grzyby...

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to niezle, ja raz tak mialam jak kiedys szykowałam sie do pracy a tu oczu nie moglam otworzyc cale napuchniete, myslalam ze mam zapalenie spojowek czy cos ale i tak pojechalam do pracy, ludzie sie na mnie gapali ale mi to tam zwisało, podobno chyba zle spalam i dlatego mialam napuchniete.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina moze na grzyby jestss uczulna. moja przyjaciolka tak samo reaguje jak jest sezon grzybowy a znajdzie sie w poblizu chocby lasu

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś musiało mnie uczulić :(
    jak mi nie przejdzie, to pewnie jakiś lekarz będzie potrzebny...

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam też problem z powiekami i połową twarzy - bieganina od lekarza do lekarza - nic nie pomagało (nadmienię iż objawy się nasilały w weekend, ustawały lekko koło środy - czwartku) i to dobry miesiąc trwało.

Ostatnia pani dermatolog kazała mi zrobić rozpiskę, co jadłam, jakich kosmetyków używałam, itp.

Po 1 weekendzie obserwacji znalazłyśmy winowajcę - co weekend stosowałam MASKĘ DO WŁOSÓW "BIOVAX" i to od niej puchłam ;/

Gdy odstawiłam - zdrowa do dziś :)

Także może nowy kosmetyk jakiś ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 10:58

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień przed byłam u nowego fryzjera... Może inny szampon mi zaszkodził...

17CDp1.png lcZRp1.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ