X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
Odpowiedz

Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wiecej owocow i warzyw jem, moze cos to pomoze..

Lena83 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah :)
    Ja też dziewczyny. Codziennie mam wypad śniadania, których wczesniej wcale nie jadłam. Dopadałam coś dopiero ok 13 czy 14-ej.

Do tego owoce, warzywa, nasiona...

I ograniczyłam kawe do 1-2 dziennie.

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie, wiesz to jest tak, że na pewno są plusy i minusy. Jednakże, dla mnie OVU to taka ostatnia deska nadziei, po omacku próbowałam ponad rok i po tym czasie stwierdziłam, że spróbuje czegoś nowego. I w sumie dobrze, bo co do paru stwierdzeń się myliłam ( zawsze myślałam, że ovu mam w 10 dc, a tu się okazuje, że dopiero w 14). Ale faktycznie tak jak mówisz trzeba się troszkę zdystansować do tego co się dzieje po ovulce. A wiesiołka kupuję już za tydzień, bo widzę, że wiele dziewczyn bierze i że faktycznie pomaga :) Wcześniej nie mam niestety możliwości go kupić.

wnid9vvjodizjocx.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawy wogole nie pije, jak kiedys sie napilam to zle sie poczulam po niej i od tamtej pory nie pije

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufinka, głowa do góry, u mnie też już zaczęła spadać więc w podobnym czasie będziemy mieć @ ;)
    Ja mam mocne postanowienie- od dziś nie piję kawy, niby piłam znikome ilości bo jedną dziennie, ale wielki kubek ;) od dzisiaj inka- ale jak byłam młodsza to chyba bardziej mi smakowała :P
    Ja dziś troszkę posprzątałam bo wczoraj wróciłam z Bukowiny po 21 a jeszcze mama mi dała grzyby więc musiałam z nimi porobić. Zanim się oglądnęłam to już była 23 więc do kąpania i do spania.. ;)
    A teraz właśnie popijam inkę i zagryzam ciastkiem maślanym :)

lilirose lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz pilam inke jak bylam mlodsza ale jak pamietam nie smakowala mi.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie tez nie przemawia, moze sie przyzwyczaje;)
    Probowalam dzisiaj wody z octem jablkowym. OBRZYDLISTWO!!! chyba juz wole zazywac wiesiolka po ktorym mi jest niedobrze niz pic ten ocet. Fuj.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chyba przestawię się na inkę. Zdrowsza i równie smaczna. Czytałam o wpływie kofeiny na płód i stwierdziłam, że dla dziecka mogę z tradycyjnej kawy zrezygnować. A zapaloną kawoszką nie jestem, więc pewnie uda się bez bólu od kawy odejść.

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tez ciekawa w ktorym dniu cyklu ja bede miec owulacje. Patrzac na schematy powinnam miec miedzy 16 a 18 dc. Nigdy nie zwracalam na to uwagi, bo i sluzu zawsze jakos malo. Moze zakupiony na allegro wiesiolek pomoze;)

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    A wiesiołka kupuję już za tydzień, bo widzę, że wiele dziewczyn bierze i że faktycznie pomaga :) Wcześniej nie mam niestety możliwości go kupić.
    Pamiętaj, że wiesiołka bierzemy do owulki.

Witajcie dziewczęta!
    Zrobiłam leczo, mam zamiar spędzić miły wieczór z mężem, który jest obolały po siłowni... tylko czy się uda? zawsze ktoś coś chce, dzwonią telefony...

ZObaczymy
    Owulka wg mnie była wczoraj, wg ovu jeszcze nie, więc na wszelki wypadek, trzeba korzystać :)

83c27385cd.png
  • qska Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka7,
    czy leczo odgrywa w tym wieczorze ważną rolę? : )
    To szalenie ciekawe bo sama w te dni staram się ugotować coś super. Nie przejrzałam jeszcze wszystkich wątków na forum ale może jest taki na temat tego co spożywamy przed miłością, co pomaga a co po prostu lubimy jeść. Takie afrodyzjakowe przepisy.

8599hqvkfbce0bon.png
  • Cranberry Ekspertka

Wysłany: 7 września 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Ja też chyba przestawię się na inkę. Zdrowsza i równie smaczna. Czytałam o wpływie kofeiny na płód i stwierdziłam, że dla dziecka mogę z tradycyjnej kawy zrezygnować. A zapaloną kawoszką nie jestem, więc pewnie uda się bez bólu od kawy odejść.
    Są kawy bezkofeinowe np tchibo zielona :) i inne teź :)
    smak ten sam bo mój mężuś przez przypadek kupił kiedyś taką :)

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna kawe mozna wypic byle z mlekiem, natomiast w aptece sa juz specjalne kawy dla ciezarnych. Za to zero alkoholu.

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam alkoholu to nie pije już od jakiegoś czasu- mam nadciśnienie i przy tabletkach które biorę jest niewskazane. Jakoś szczególnie mi tego nie brakuje, ale czasem mam np ochotę na różowe martini ze spritem.. ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu cicho ostatnio :( dziewczyny bylam dzis u lekarza i pytalam o wiesiolek, dowiedzialam sie ze lepiej dziala 1 lyzeczka dziennie siemienia lnianego albo jako kleik z woda albo poprostu zjedzona lyzeczka ziarenek, jest zdrowy i dostarcza kwasow omega 3 . 1 lyzeczka dziennie zapewnia dawke kwasow na caly dzien a kwasy te sa potrzebne do prawidlowego sluzu szyjkowego.
    Dowiedzialam sie tez ze kiedys kobiety stosowaly 1 lyzeczke siemienia na wyrownanie hormonow i do dzis niektore to robia zamiast lykac tabletki :) siemie lniane zazywa sie tez przy menopauzie w celu wyrownania gospodarki hormonalnej.
    dlatego kochane moje od dzis lyzeczka siemienia do sniadania :) napewno nie zszkodzi :D a jesli nie pomoze to napewno bedziecie mialy piekniejsza cere i paznokcie :)

Landryneczka, MadzikForever lubią tę wiadomość

hchy3e3kuak68fwg.png
  • la Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem tutaj jak widzę niepożądaną osobą ze względu na brak wykresu, ale dla zainteresowanych siemieniem oto przeciwwskazania do stosowania siemienia: atonia, niedrożność jelit (gęsty śluz zawarty w nasionach może blokować wchłanianie leków i wchodzić w reakcje z lekami zakrzepowymi), zaczopowanie odbytnicy, podejrzenie wyrostka robaczkowego, u osób z zespołem jelita drażliwego, kobiety karmiące piersią – ze względu na zawartość w siemieniu lnianym cyjanowodoru, niektórzy sądzą, że usuwanie go przez organizm może być dla matki dodatkowym obciążeniem.

Siemię lniane zawiera duże ilości błonnika. Z tego względu początkowa dawka siemienia powinna być niewielka i stopniowo ulegać zwiększeniu. W przeciwnym wypadku nasiona mogą przybrać działanie przeczyszczające. Zaleca się również popijanie lnu dużą ilością wody. Spożywanie suchych nasion może powodować obstrukcje.

Plus najlepsze siemię to, to, które kupujemy w ziarnach i tuż przed samym zjedzeniem mielimy i zjadamy najlepiej w postaci kleiku.

Na śluz dobrze też działają leki na kaszel. Niekonwencjonalne, ale działa na 100%.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La tez slyszalam o tym syropie wykrztuśnym..
    Co slychac Dziewczynki? Ktoras testuje w najblizszym czasie? Mi sie niby wysoka temp utrzymuje ale to na 99% przez duphaston, ale dla swojego spokoju w czwartek albo piatek pojde utwierdzic sie w przekonaniu ze czekam na @ w niedziele badz w poniedzialek ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • werni Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, ja to trzymam kciuki za Mistie :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • qska Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta,
    ja zjadam siemię lniane w ziarnkach ze startym jabłkiem zalane wrzątkiem. Robi się z tego taki trochę kisiel. Wspaniałe na śniadanie. Można dorzucić też inne owoce.

Cigaretta lubi tę wiadomość

8599hqvkfbce0bon.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam mija dzień dziewczyny? u mnie mocno grzeje słoneczko :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ