Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
-
WIADOMOŚĆ
-
lolaP wrote:Dziewczyny,
a ja dziś odebrałam wynik z badania HSG i jest napisane, że:
"jajowody drożne i uwidoczniono prawidłową jamę macicy"
no i dlaczego mi nie idzie??
Miała któraś z Was to badanie?
Natomiast to, co po HSG zauważyłam, to krótsze cykle. Ostatni cykl trwał 28 dni, a ten tez się zanosi na jakieś 28-30 dni bo owulka chyba była dziś czyli w 15dc. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlexi wrote:IolaP - nie słuchaj intuicji. ona sie czasem myli.
dziewczyny ja tak z innej beczki - w poniedziałek mąż składa wniosek o dofinansowanie do założenia firmy. bardzo nas to stresuje bo od tego zalezy nasza przyszłość
ja tez wlasnie mialam przerwe bo maz zmieniał prace. ten cykl odpuszczony, zaczynamy od nastepnego -
Muffinka1019 wrote:Karolcia88, ja też parę dni po owulce, kiedy ma przyjść ta niedobra ciocia (@) ? Byź może razem będziemy czekać na ten dzień ( żeby się okazało, że nie przyszła)
-
Nie wiem po ilu przyjdzie @ po dupku bo to moj pierwszy cykl z nim. A po @ mam miec hsg i zaczniemy mocniej dzialac bo z clo i pregrynlem i mowil ze teraz mocniejszy bo 10000 zamiast 5000 tak jak to bylo w tym cyklu
-
Karolcia88 wrote:Mufinka to moj 6dpo. Nie wiem po ile teraz mam liczyc cykle bo po zabiegu czekalam 30 dni, potem 26 a ostatnio 25. W piatek mam ostatni raz wziac duphaston zrobic test jak negatywny(a taki bedzie) to odstawic dupka i nie wiem po ile dniach przyjdzie @... a Ty kiedy? Trzymam kciuki zeby nie przyszla
Nie zakładaj z góry, że nie przyjdzie, z tego co widzę temperatura Ci rośnie A to dobrze Ja dzis mam 4 dpo, zazwyczaj mam 25 dniowe cykle więc spodziewam się @ coś koło 14. A właściwie mam nadzieję, że nie przyjdzie
Słuchaj, trzeba myśleć, że to akurat ten miesiąc -
nick nieaktualny
-
Rudziutka7 wrote:Ja miałam, tez do tej pory nie poszło, po HSG napisane, ze drożne a macica mała - ale lekarz powiedział, że na początku cyklu mogła być mała, to normalne.
Natomiast to, co po HSG zauważyłam, to krótsze cykle. Ostatni cykl trwał 28 dni, a ten tez się zanosi na jakieś 28-30 dni bo owulka chyba była dziś czyli w 15 dc.
Oo to może ja tez będę miała trochę krótsze, chociaż zawsze miałam 28 dni a ostatnio na 32 przeskoczyło, wiec może to akurat plus. -
Mufinka, jakies takie przeswiadczenie mam ze to nie moj miesiac w razie czego wole byc mile zaskoczona ale tak jak pisalam, okolo 16 spodziewam sie @, pozniej hsg i moze jakos sprawiej pojdzie:)
-
lolaP wrote:Ale szkoda, że nie załapało jeszcze u Ciebie, Rudziutka7, niektóre dziewczyny pisały ze w 1 lub pierwszych trzech udaje się.
Pewnie u mnie tez tak będzie, ja to zwykle czarno widzę wszystko
Oby załapało i Ciebie od razu! -
nick nieaktualny
-
Cześć Laski !
Jeszcze nie czytałam waszych postów bo niedawno przyjechałam z ognicha hehe zasiedzieliśmy się do północy Wyjazd jak najbardziej się udał pogoda dopisywała WSPANIALE ! ! ! jeszcze siedząc przy ognisku w świetlicy obok była jakaś zabawa posłuchaliśmy kilkanaście!razy takich hitów jak Coco jambo,Modern Talking czy Bamboleo oczywiście nie obyło się od hiciorów disco-polo . Nie wiem czy dobrze zrobiłam ale wypiłam dwa drinki Whisky (odrobina) zmieszana z pepsi ^^, ale ja nie piję więc raz kiedyś chyba nie powinno zaszkodzić -
Witam z samego rana No może już nie takiego rana, ale u mnie jest o godzinę wcześniej niż w PL. Witam nową koleżankę.
Właśnie popijam kaweczkę i czytam co tam naskrobałyście ostatnio.
Truskaffeczko bierz się do dzieła!!! Powodzenia!
U mnie tempka spada z dnia na dzień, niby staram się nie przejmować tym, ale cała nadzieja na 2 kreseczki odchodzi. Ach, niby takie proste a takie trudne...
-
nick nieaktualnyMuffinka1019
Z jednej strony prowadzenie tych wykresów jest strasznie. No bo, gdy temperatura nie rośnie, to wiemy czym to groźni:( Więc może lepiej żyć w nieświadomości? Zaletą tych wykresów jest to można zobaczyć czy mamy owulacje i lepiej wstrzelić się z ten dzień, a nie po omacku, jak ja w zeszłym (pierwszym) cyklu
Podejrzewam, że każda z nas przeżywa drugą fazę cyklu i żyje w dużym stresie. Ja nie potrafiłam o niczym innym myśleć tylko o tym czy zaszłam. Najchętniej codziennie robiłabym testy ciążowe. Kiedy nadeszła @ strasznie płakałam. Jednak postanowiłam wziąć się w garść bo stres mi nie pomoże. A nie chcę nawrotu depresji. Dokupiłam testy owulacyjne, wiesiołka, piję więcej wody, wprowadziłam warzywa i owoce do diety i zobaczymy.Lena83 lubi tę wiadomość