X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
Odpowiedz

Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !

Oceń ten wątek:
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaP wrote:
    Dziewczyny,
    a ja dziś odebrałam wynik z badania HSG i jest napisane, że:
    "jajowody drożne i uwidoczniono prawidłową jamę macicy"

no i dlaczego mi nie idzie?? :/
    Miała któraś z Was to badanie?
    Ja miałam, tez do tej pory nie poszło, po HSG napisane, ze drożne a macica mała - ale lekarz powiedział, że na początku cyklu mogła być mała, to normalne.
    Natomiast to, co po HSG zauważyłam, to krótsze cykle. Ostatni cykl trwał 28 dni, a ten tez się zanosi na jakieś 28-30 dni bo owulka chyba była dziś czyli w 15dc.

83c27385cd.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    dziewczyny ja tak z innej beczki - w poniedziałek mąż składa wniosek o dofinansowanie do założenia firmy. bardzo nas to stresuje bo od tego zalezy nasza przyszłość

Trzymam kciuki, będzie dobrze :)

83c27385cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    kot-tanczy.gif

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello, kotek - stały bywalec naszego fora? Wymiata

83c27385cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    IolaP - nie słuchaj intuicji. ona sie czasem myli.

dziewczyny ja tak z innej beczki - w poniedziałek mąż składa wniosek o dofinansowanie do założenia firmy. bardzo nas to stresuje bo od tego zalezy nasza przyszłość

ja tez wlasnie mialam przerwe bo maz zmieniał prace. ten cykl odpuszczony, zaczynamy od nastepnego :)

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Karolcia88, ja też parę dni po owulce, kiedy ma przyjść ta niedobra ciocia (@) ? Byź może razem będziemy czekać na ten dzień ( żeby się okazało, że nie przyszła) :)
    Mufinka to moj 6dpo. Nie wiem po ile teraz mam liczyc cykle bo po zabiegu czekalam 30 dni, potem 26 a ostatnio 25. W piatek mam ostatni raz wziac duphaston zrobic test jak negatywny(a taki bedzie) to odstawic dupka i nie wiem po ile dniach przyjdzie @... a Ty kiedy? Trzymam kciuki zeby nie przyszla :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem po ilu przyjdzie @ po dupku bo to moj pierwszy cykl z nim. A po @ mam miec hsg i zaczniemy mocniej dzialac bo z clo i pregrynlem i mowil ze teraz mocniejszy bo 10000 zamiast 5000 tak jak to bylo w tym cyklu

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Mufinka to moj 6dpo. Nie wiem po ile teraz mam liczyc cykle bo po zabiegu czekalam 30 dni, potem 26 a ostatnio 25. W piatek mam ostatni raz wziac duphaston zrobic test jak negatywny(a taki bedzie) to odstawic dupka i nie wiem po ile dniach przyjdzie @... a Ty kiedy? Trzymam kciuki zeby nie przyszla :)

Nie zakładaj z góry, że nie przyjdzie, z tego co widzę temperatura Ci rośnie :) A to dobrze ;) Ja dzis mam 4 dpo, zazwyczaj mam 25 dniowe cykle więc spodziewam się @ coś koło 14. A właściwie mam nadzieję, że nie przyjdzie ;)
    Słuchaj, trzeba myśleć, że to akurat ten miesiąc :D

wnid9vvjodizjocx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mogę to przyłączam się do Was ;)

ZakręconaOna, Landryneczka lubią tę wiadomość

• lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka7 wrote:
    Ja miałam, tez do tej pory nie poszło, po HSG napisane, ze drożne a macica mała - ale lekarz powiedział, że na początku cyklu mogła być mała, to normalne.
    Natomiast to, co po HSG zauważyłam, to krótsze cykle. Ostatni cykl trwał 28 dni, a ten tez się zanosi na jakieś 28-30 dni bo owulka chyba była dziś czyli w 15 dc.

Oo to może ja tez będę miała trochę krótsze, chociaż zawsze miałam 28 dni a ostatnio na 32 przeskoczyło, wiec może to akurat plus.

• lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale szkoda, że nie załapało jeszcze u Ciebie, Rudziutka7, niektóre dziewczyny pisały ze w 1 lub pierwszych trzech udaje się.
    Pewnie u mnie tez tak będzie, ja to zwykle czarno widzę wszystko :(

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufinka, jakies takie przeswiadczenie mam ze to nie moj miesiac ;) w razie czego wole byc mile zaskoczona ;) ale tak jak pisalam, okolo 16 spodziewam sie @, pozniej hsg i moze jakos sprawiej pojdzie:)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaP wrote:
    Ale szkoda, że nie załapało jeszcze u Ciebie, Rudziutka7, niektóre dziewczyny pisały ze w 1 lub pierwszych trzech udaje się.
    Pewnie u mnie tez tak będzie, ja to zwykle czarno widzę wszystko :(
    To jest nasz pierwszy cykl starań po HSG. Ten z HSG należy odpuszczać. A teraz zobaczymy co wyjdzie.
    Oby załapało i Ciebie od razu!

83c27385cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen hej 041.gif

• Truskaffeczka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laski ! ;D
    Jeszcze nie czytałam waszych postów bo niedawno przyjechałam z ognicha ;D hehe zasiedzieliśmy się do północy :P Wyjazd jak najbardziej się udał pogoda dopisywała WSPANIALE ! ! ! :D jeszcze siedząc przy ognisku w świetlicy obok była jakaś zabawa posłuchaliśmy kilkanaście!razy takich hitów jak Coco jambo,Modern Talking czy Bamboleo :D oczywiście nie obyło się od hiciorów disco-polo :P . Nie wiem czy dobrze zrobiłam ale wypiłam dwa drinki Whisky (odrobina) zmieszana z pepsi ^^, ale ja nie piję więc raz kiedyś chyba nie powinno zaszkodzić ;)

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • Truskaffeczka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra już się orientuję w Temacie :D
    Witam wszystkie nowe Panie :)
    Mi wczoraj wykazało że mam dzień płodny więc muszę się brać do dzieła ^^,
    Zmykam do jutra moje drogie :*

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia wszystkim:)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, probuje sie obudzic, dzis bedzie leniuchowanie jak nic

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z samego rana :) No może już nie takiego rana, ale u mnie jest o godzinę wcześniej niż w PL. Witam nową koleżankę.
    Właśnie popijam kaweczkę i czytam co tam naskrobałyście ostatnio.
    Truskaffeczko bierz się do dzieła!!! :) Powodzenia!
    U mnie tempka spada z dnia na dzień, niby staram się nie przejmować tym, ale cała nadzieja na 2 kreseczki odchodzi. Ach, niby takie proste a takie trudne...

wnid9vvjodizjocx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019

Z jednej strony prowadzenie tych wykresów jest strasznie. No bo, gdy temperatura nie rośnie, to wiemy czym to groźni:( Więc może lepiej żyć w nieświadomości? Zaletą tych wykresów jest to można zobaczyć czy mamy owulacje i lepiej wstrzelić się z ten dzień, a nie po omacku, jak ja w zeszłym (pierwszym) cyklu :D
    Podejrzewam, że każda z nas przeżywa drugą fazę cyklu i żyje w dużym stresie. Ja nie potrafiłam o niczym innym myśleć tylko o tym czy zaszłam. Najchętniej codziennie robiłabym testy ciążowe. Kiedy nadeszła @ strasznie płakałam. Jednak postanowiłam wziąć się w garść bo stres mi nie pomoże. A nie chcę nawrotu depresji. Dokupiłam testy owulacyjne, wiesiołka, piję więcej wody, wprowadziłam warzywa i owoce do diety i zobaczymy.

Lena83 lubi tę wiadomość

‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ