X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
Odpowiedz

Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !

Oceń ten wątek:
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaP wrote:
    Dziewczyny,
    a ja dziś odebrałam wynik z badania HSG i jest napisane, że:
    "jajowody drożne i uwidoczniono prawidłową jamę macicy"

no i dlaczego mi nie idzie?? :/
    Miała któraś z Was to badanie?
    Ja miałam, tez do tej pory nie poszło, po HSG napisane, ze drożne a macica mała - ale lekarz powiedział, że na początku cyklu mogła być mała, to normalne.
    Natomiast to, co po HSG zauważyłam, to krótsze cykle. Ostatni cykl trwał 28 dni, a ten tez się zanosi na jakieś 28-30 dni bo owulka chyba była dziś czyli w 15dc.

83c27385cd.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    dziewczyny ja tak z innej beczki - w poniedziałek mąż składa wniosek o dofinansowanie do założenia firmy. bardzo nas to stresuje bo od tego zalezy nasza przyszłość

Trzymam kciuki, będzie dobrze :)

83c27385cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    kot-tanczy.gif

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello, kotek - stały bywalec naszego fora? Wymiata

83c27385cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    IolaP - nie słuchaj intuicji. ona sie czasem myli.

dziewczyny ja tak z innej beczki - w poniedziałek mąż składa wniosek o dofinansowanie do założenia firmy. bardzo nas to stresuje bo od tego zalezy nasza przyszłość

ja tez wlasnie mialam przerwe bo maz zmieniał prace. ten cykl odpuszczony, zaczynamy od nastepnego :)

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Karolcia88, ja też parę dni po owulce, kiedy ma przyjść ta niedobra ciocia (@) ? Byź może razem będziemy czekać na ten dzień ( żeby się okazało, że nie przyszła) :)
    Mufinka to moj 6dpo. Nie wiem po ile teraz mam liczyc cykle bo po zabiegu czekalam 30 dni, potem 26 a ostatnio 25. W piatek mam ostatni raz wziac duphaston zrobic test jak negatywny(a taki bedzie) to odstawic dupka i nie wiem po ile dniach przyjdzie @... a Ty kiedy? Trzymam kciuki zeby nie przyszla :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem po ilu przyjdzie @ po dupku bo to moj pierwszy cykl z nim. A po @ mam miec hsg i zaczniemy mocniej dzialac bo z clo i pregrynlem i mowil ze teraz mocniejszy bo 10000 zamiast 5000 tak jak to bylo w tym cyklu

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Mufinka to moj 6dpo. Nie wiem po ile teraz mam liczyc cykle bo po zabiegu czekalam 30 dni, potem 26 a ostatnio 25. W piatek mam ostatni raz wziac duphaston zrobic test jak negatywny(a taki bedzie) to odstawic dupka i nie wiem po ile dniach przyjdzie @... a Ty kiedy? Trzymam kciuki zeby nie przyszla :)

Nie zakładaj z góry, że nie przyjdzie, z tego co widzę temperatura Ci rośnie :) A to dobrze ;) Ja dzis mam 4 dpo, zazwyczaj mam 25 dniowe cykle więc spodziewam się @ coś koło 14. A właściwie mam nadzieję, że nie przyjdzie ;)
    Słuchaj, trzeba myśleć, że to akurat ten miesiąc :D

wnid9vvjodizjocx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mogę to przyłączam się do Was ;)

ZakręconaOna, Landryneczka lubią tę wiadomość

• lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka7 wrote:
    Ja miałam, tez do tej pory nie poszło, po HSG napisane, ze drożne a macica mała - ale lekarz powiedział, że na początku cyklu mogła być mała, to normalne.
    Natomiast to, co po HSG zauważyłam, to krótsze cykle. Ostatni cykl trwał 28 dni, a ten tez się zanosi na jakieś 28-30 dni bo owulka chyba była dziś czyli w 15 dc.

Oo to może ja tez będę miała trochę krótsze, chociaż zawsze miałam 28 dni a ostatnio na 32 przeskoczyło, wiec może to akurat plus.

• lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale szkoda, że nie załapało jeszcze u Ciebie, Rudziutka7, niektóre dziewczyny pisały ze w 1 lub pierwszych trzech udaje się.
    Pewnie u mnie tez tak będzie, ja to zwykle czarno widzę wszystko :(

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufinka, jakies takie przeswiadczenie mam ze to nie moj miesiac ;) w razie czego wole byc mile zaskoczona ;) ale tak jak pisalam, okolo 16 spodziewam sie @, pozniej hsg i moze jakos sprawiej pojdzie:)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaP wrote:
    Ale szkoda, że nie załapało jeszcze u Ciebie, Rudziutka7, niektóre dziewczyny pisały ze w 1 lub pierwszych trzech udaje się.
    Pewnie u mnie tez tak będzie, ja to zwykle czarno widzę wszystko :(
    To jest nasz pierwszy cykl starań po HSG. Ten z HSG należy odpuszczać. A teraz zobaczymy co wyjdzie.
    Oby załapało i Ciebie od razu!

83c27385cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen hej 041.gif

• Truskaffeczka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laski ! ;D
    Jeszcze nie czytałam waszych postów bo niedawno przyjechałam z ognicha ;D hehe zasiedzieliśmy się do północy :P Wyjazd jak najbardziej się udał pogoda dopisywała WSPANIALE ! ! ! :D jeszcze siedząc przy ognisku w świetlicy obok była jakaś zabawa posłuchaliśmy kilkanaście!razy takich hitów jak Coco jambo,Modern Talking czy Bamboleo :D oczywiście nie obyło się od hiciorów disco-polo :P . Nie wiem czy dobrze zrobiłam ale wypiłam dwa drinki Whisky (odrobina) zmieszana z pepsi ^^, ale ja nie piję więc raz kiedyś chyba nie powinno zaszkodzić ;)

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • Truskaffeczka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra już się orientuję w Temacie :D
    Witam wszystkie nowe Panie :)
    Mi wczoraj wykazało że mam dzień płodny więc muszę się brać do dzieła ^^,
    Zmykam do jutra moje drogie :*

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia wszystkim:)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, probuje sie obudzic, dzis bedzie leniuchowanie jak nic

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z samego rana :) No może już nie takiego rana, ale u mnie jest o godzinę wcześniej niż w PL. Witam nową koleżankę.
    Właśnie popijam kaweczkę i czytam co tam naskrobałyście ostatnio.
    Truskaffeczko bierz się do dzieła!!! :) Powodzenia!
    U mnie tempka spada z dnia na dzień, niby staram się nie przejmować tym, ale cała nadzieja na 2 kreseczki odchodzi. Ach, niby takie proste a takie trudne...

wnid9vvjodizjocx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019

Z jednej strony prowadzenie tych wykresów jest strasznie. No bo, gdy temperatura nie rośnie, to wiemy czym to groźni:( Więc może lepiej żyć w nieświadomości? Zaletą tych wykresów jest to można zobaczyć czy mamy owulacje i lepiej wstrzelić się z ten dzień, a nie po omacku, jak ja w zeszłym (pierwszym) cyklu :D
    Podejrzewam, że każda z nas przeżywa drugą fazę cyklu i żyje w dużym stresie. Ja nie potrafiłam o niczym innym myśleć tylko o tym czy zaszłam. Najchętniej codziennie robiłabym testy ciążowe. Kiedy nadeszła @ strasznie płakałam. Jednak postanowiłam wziąć się w garść bo stres mi nie pomoże. A nie chcę nawrotu depresji. Dokupiłam testy owulacyjne, wiesiołka, piję więcej wody, wprowadziłam warzywa i owoce do diety i zobaczymy.

Lena83 lubi tę wiadomość

‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ