Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
-
WIADOMOŚĆ
-
binka wrote:Cześć Dziewczyny,
ostatnio pisałam o tym że chciałabym do Was dołączyć. Nie zdążyłam niczego o sobie napisać.Otóż mam 25 lat, mój mąż 30, mieszkamy w Gdańsku jesteśmy 3,5 roku po ślubie, i tak naprawdę od tego czasu współżyjemy bez zabezpieczenia, przez pierwszy rok bardzo na luzie do tego pochodziliśmy, po roku zaczęłam zastanawiać się czy coś z nami nie tak. Po 4 miesiącach zaszłam w ciąże, niestety 6 tyg poroniłam, pomyślałam że skoro się udało to jesteśmy płodni i teraz szybko zajdę w kolejną ciąże, niestety od tego czasu minęły ponad 2 lata...
Przez ost 1,5 roku zrobiłam chyba wszystkie badania, które mogłam zrobić w tym również Hsg, mąż zrobiłam 2 razy badanie nasienia.
Mój problem to cienkie endometrium i skłonność jajników do tworzenia się torbieli, w związku z tym od 6 miesięcy brałam zastrzyki na pęknięcie pęcherzyków ( na cyklu naturalnym).
Mąż ma lekko obniżoną ruchliwość plemników, ale lekarze twierdzą że wyniki są dobre.
Leczę się w Klinice Leczenia Niepłodności i zaczęłam rozmyślać już o in vitro, ale najpierw zdecydowaliśmy się na inseminację. Jestem po pierwszej IUI i testuję za tydzien, powiem szczerze, że trudno mi uwierzyć w powodzenie IUI przy pierwszej próbie no ale nadzieja umiera ostatnia...
Pozdrawiam -
Karolcia88 wrote:mana dzięki za słowa pocieszenia, ale jestem w 99% przekonana, że to jeszcze po zastrzyku (10dni temu).
Właśnie dlatego testuje, żeby na spokojnie móc odstawić dupka.
Jutro pójdę na betę bo będzie wiadomo co i jak, najwyżej powtórzę w poniedziałek.. -
kajulka wrote:Wiatam serdecznie tez jestem z trojmiasta Ogolnie z Gdanska ale tymczasowo w Rumi myslimy z mezem czy nie isc razem na spotkanie do kliniki w Gdyni ponoc jest to niezla klinika.
Też tak słyszałam, ta klinika to chyba Gameta. My chodzimy do Invicty, ale tylko dlatego że znam tak 3 świetnych lekarzy i chodzę tylko do nich. Ogólnie Gameta ma lepsze recenzję niż Invicta, jednak w Inviccie statystyki mówią że aż 9 na 10 par leczących się u nich zachodzi w ciąże...czy to prawda to nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 11:07
-
binka wrote:Też tak słyszałam, ta klinika to chyba Gameta. My chodzimy do Invicty, ale tylko dlatego że znam tak 3 świetnych lekarzy i chodzę tylko do nich. Ogólnie Gameta ma lepsze recenzję niż Invicta, jednak w Inviccie statystyki mówią że aż 9 na 10 par leczących się u nich zachodzi w ciąże...czy to prawda to nie wiem.
-
kajulka wrote:Drogo wychodzi leczenie w klinice? takie rzeczy powinny byc refundowane, co za chory kraj...
Zgadzam się że to jest chore...ogólnie moim zdaniem drogo:
- każda zwykła wizyta w tym usg 100 pln ( do profesora - kierownika kliniki ok 150 ln- nie pamiętam dokładnie)
- przy ocenie cyklu dodatkowo przed każdą wizytą podstawowe badania (e2, LH, progesteron) 96 pln ( takich wizyt min 3- więc ok. 600 pln) ja dodatkowo kupowałam leki...
- inseminacja 650 pln ( wraz wizytami, badaniami, lekami ok 1400 pln)
- badanie nasienia - 100 pln
+ plusy są takie że mają własne laboratorium na miejscu i niektóre leki trudno dostępne w aptekach można u nich kupić.
-
binka wrote:Zgadzam się że to jest chore...ogólnie moim zdaniem drogo:
- każda zwykła wizyta w tym usg 100 pln ( do profesora - kierownika kliniki ok 150 ln- nie pamiętam dokładnie)
- przy ocenie cyklu dodatkowo przed każdą wizytą podstawowe badania (e2, LH, progesteron) 96 pln ( takich wizyt min 3- więc ok. 600 pln) ja dodatkowo kupowałam leki...
- inseminacja 650 pln ( wraz wizytami, badaniami, lekami ok 1400 pln)
- badanie nasienia - 100 pln
+ plusy są takie że mają własne laboratorium na miejscu i niektóre leki trudno dostępne w aptekach można u nich kupić. -
nick nieaktualnyNie wiem jak u was, ale u mnie piękna pogoda się robi. Gdyby nie praca, to bym już dawno siedziała na ławce przed domem. Może pozostałe dziewczyny też tak odpoczywają
Tak apropos tej kliniki, to długo się czeka na jakiś termin? Na razie nie planuję, mam nadzieję, że nie będzie potrzeby, ale jeśli do końca roku nam się nie uda, to mam zamiar od razu się do takiej kliniki (którejś w 3mieście)skierować i przebadać nas oboje. -
nick nieaktualny
-
Dzieki Dziewuszki<3,tak mnie nakrecilyscie ze to fasolek ze az sie boje isc jutro na bete bo jak sie okaze ze to jednak zastrzyk to sie zalamie ..
Ale trzymajcie mocno kciuki!!!
Az wezme na cito to bedzie wiadomo po 4godzinach, max 5Sylwusia100 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Landryneczka u ciebie stosunek LH do FSH jest ogromy, to może oznaczać PCO, ale nie jestem pewna, zdecydowanie idź do lekarza z tymi wynikami + prolaktyna za wysoka.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
Dziewczyny robiłyście test ciążowy facelle? Oszukał was?2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań.