X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
Odpowiedz

Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !

Oceń ten wątek:
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżejzi wrote:
    Dziękuję :)
    A czym tutaj się chwalić :P :D
    Pójdę na łatwiznę i wkleję wpis z pamiętnika, bo działo się dużo :D

No więc tak Wszystko zaczęło się w czwartek 2.10.14r. wiezorkiem jak "wygłupiałam" się z mężem Przewróciłam się na plecy i zaczęła boleć łopatka, łzy w oczach i bezsilność jak nie mogłam ruszać lewą ręką No to na pogotowie. Na miejscu, stwierdzili że zwichięty bark i dali skierowanie do szpitala wojewódzkiego na prześwietlenie. Olałam to i nie pojechałam na to prześwietlenie, nie chciałam pakować się w gips przed ślubem
    W piątek dużo przygotowań, mąż wziął wolne w pracy żeby mi pomóc, ale i tak było za mało rąk, bo moja jedna ręka była "gówno warta" Telefon do mamy: - Mamusiu POMOCY! Nie radzimy sobie.... -Dobrze zaraz przyjade... Maminka nam pomogła, troszkę się pośmialiśmy, ustaliliśmy o dalej, dekoracje zrobione. Wszystko dopięe na ostatni guzik. Około 24 kopiel w wannie i zaczął się ogromny ból... lód z lodówki, tabletki, maść rozgrzewająca i do spania. Przeszło na godzinkę, w tym czasie ukochany już zasnął a ja kręciłam się na wszystkie strony... Z bólu i nerwów.
    SOBOTA! Budzik nastawiony na 5:00 mój i 5:30 od Mateusza. NIE SŁYSZAŁAM BUDZIKA!!!! Wstaliśmy o 7:23!!! Szybkie ubieranie, kurs po ciasa, przygotowanie do reszty wszyskiego, telefon do świadków, fryzjera, foografa. Fryz zrobiony, paznokcie przyklejone Zapomniałam zrobić makijaż i założyć biżuerię, a była przygotowana w widocznym miejscu! Godzina 9:28 ja panika, że nie zdążymy! Jesteśmy na miejscu. Ksiądz pyta czy jesteśmy gotowi, patrzę nie ma moich rodziców znowu panika i proszenie żeby jeszcze chwilkę poczekać.... Telefon do rodziców: - Gdzie jesteście? - W korku stoimy - Ile wam to zajmie? - 10 Min. -Ok czekamy.... Uspokoiłam się troszkę....
    Ceremonia jak każda inna Teoretycznie, nasza była wyjątkowa. Popłakałam się jak Mężulek kochany mówił przysięgę i odwrotnie... Płakaliśmy oboje ze szczęścia... później obrączki i kolejny problem i spuchły pale z nerwów i Maeuszowi też, ja z jedną ręką nie potrafiłam tej obrączki mu założyć... Poógł mi KSIĄDZ! Obrączki założone, ceremonia skończona. Przed kościołem znowu łzy, życzenia i słowa Męża: -Żonko moja kochana, tak się cieszę, że mam Ciebie blisko... Kolejne łzy, przytulił mnie, pocałował i wszysy zaczęli klaskać Nie wiedziałam jak zareagować, cieszyłam się przez łzy
    Wesele-> Wódka, zabawa, tańce, jedzenie i tak w kółko Chodziliśmy od stolika do stolika, żeby z każdym porozmawiać i UWAGA!!! Moja przyjaciółka jest w ciąży i 3 stycznia idziemy do nich na wesele... Godzina 23:57 przygotowanie do otrzepin i do podziękowania dla rodziców, najpierw śmiech zabawa, kolejni młodzi, taniec nowo wybranych młodych, którzy będą się hajtać w przeciągu roku i chyba 100 raz odśpiewane STO LAT! Podziękowanie z kolejnymi łzami i z nutką zabawy, taniec z rodzicami i wpadła kapela góralska, która przypadkiem przechodziła obok naszego domu weselnego (Przypadek? Możliwe ) Godzina 7:15 Koniec imprezy! Jak ja to wytrzymałam z bólem owulacyjnym, z bólem ręki, ze zmęczenia po 2 nieprzespanych nocach i z obrączką na spuchniętym palcu

Dżejzi, ale miałaś przygody!!! Pozdrawiam :)

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawszy dzień :D bedzie co wspominać :P

Mini Mouse lubi tę wiadomość

• kasiadiamencik Nowa

Wysłany: 6 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlam tu bo nie mam do kogo sie wyplakac. Marze o dzidzi, staramy sie z mezem pol roku z przereami na moje zapalenia pecherza, bakterie, grzybki. Brak mi juz sil, znow walcze z bolami okolic intymnych. Lekarze bezradni, a ja w psychicznej depresji. Myslalam, ze pazdziernik bedzie laskawy, ze zobacze 2 kreseczki. A tu juz brazowe plamienie i bol podbrzusza ns @, jestem wrakiem i nie mam z kim pogadac. Mam 29 lat; (

małaMyszka lubi tę wiadomość

Kasia
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżejzi- Wszytskiego naj dla Was :* A przezycia mieliście nie z tej Ziemi ;)

A ja po USG...pęcherzyk gigant nie pękł...rosnie dalej :( Dostałam Duphaston 7 dni 3x1 tabl-mam nadzieję, że się wchłonie....i znowu czekanie ehh :(

Dżejzi lubi tę wiadomość

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 12:07

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 12:08

• soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia,nie poddawaj sie. Po gorszych chwilach,zawsze przychodza lepsze .

Moze powinnas zasiegnac pomocy gdzies dalej, u bardziej doswiadczonych lekarzy.

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Evaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Morwa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 21:11

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    kurcze zawsze cos... no nic kochana na pewno inny nastepny cykl bedzie dla Was owocny <3 buziaki
    Oby...najlepiej najbliższy :D

<3
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    Jutro ide kupic migdaly ... ponodz maja dobry wplyw na plodnosc,,, wiec od jutra garsc migdalow dziennie... :)
    Zjadłam w piątek całą paczkę, dobre są na endomentrium...u mnie było ładne 13,5mm :)

<3
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Morwa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 21:11

• Morwa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 21:12

• Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno pomagają gorące kąpiele i herbatki z kwiatów czarnej malwy na przyspieszenie okresu. Ja tego na sobie nie wypróbowałam, ale wyczytałam to na necie.

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nad migdałami reż się zastanawiam :) chociaż za bardzo ich nie lubię..

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Morwa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Evaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ