X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
Odpowiedz

Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !

Oceń ten wątek:
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    Mojemu wczoraj wypadl 2 zab :) leciala krew i prawie odlecial mlody hehe
    :-) dopiero drugi? Twój chyba starszy jak moja...a ona juz 2 jedynki na dole ma stale i u góry ruszają sie jedynki i dwójki!

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 12:50

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem nowa na OVU, z mężem staramy się o drugiego dzidziusia, jestem 8 miesięcy po porodzie córeczki, byłam u lekarza bo mam nieregularne miesiączki a juz od dawna nie karmię piersią, bardzo proszę o interpretacje wyników usg: 13 dc przy cyklach ok 40 dniowych. Trzon macicy w tyłozgięciu o grubości 45 mm, endomiterium 10 mm, jajniki drobnopęcherzykowe, jajnik prawy 22 x 40,4 mm, jajnik lewy 16 x 30 mm. Lekarz tylko powiedział że na dzień dzisiejszy brak pecherzyka domunującego a w polowie prawidlowego cyklu juz powienien byc, nie wiem co mam myslec kazal zrobic komplet hormonów... pomożcie:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biala to zrob komplet hormonow, FSH< LH i estradiol 2.3dzien cyklu. Progesteron i tak mozesz zrobic teraz bo i tak nie ma pecherzyka dominujacego, prolaktyna, insulina, glukoza, tsh.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Toxey, a jak Ty się czujesz?? Widzę, że codziennie testujesz... upewniasz się... jutro idziesz na betę?

Betę robiłam w piątek, ale wyniki dopiero jutro... Nie wierzę, dlatego muszę codziennie się upewniać czy nadal jest kreseczka :D

małaMyszka, Evaa, Andzia1984, Kotowa lubią tę wiadomość

• madziarekr Koleżanka

Wysłany: 19 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Zapraszam do mnie...mąż właśnie przyniósł mi kawke do łóżka i szarlotkę...tak mogę żyć :P
    A ja dopiero teraz piję, za późno przeczytałam o zaproszeniu

Andzia1984 lubi tę wiadomość

51ca7e7c39360395d8ebaa695a9d8f14.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie jest Dżejzi???

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały komplet hormonów mam zrobić w jednym cyklu, więc czekam na @. A jest jakas nadzieja ze jak mam dluzsze cykle to w 13 dc nie bylo jeszcze widac dominujacego pecherzyka?

• Evaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 12:50

małaMyszka lubi tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) wczoraj byli u nas znajomi... cały dzień spędziłam na przygotowaniach... zakupy, gotowanie, a później imprezka do późna w nocy... Fajnie tak odreagować :)

Widzę, że tu duuużo się działo :) Zakręcona gratuluję! :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam moje kochane staraczki? Korzystacie z promyczków słoneczka?

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpinam się pod wątek, rok 2015 będzie z brzuszkami :)
    mam pytanie, jak wygląda sytuacja z monitoringiem owulacji u ginekologa?
    bratowa tak robiła, od razu trafili, wydaje mi sie ze to kwestia dobrego ginekologa.
    Czego należy oczekiwać od lekarza i jak częste powinny być wizyty?
    Słonecznej niedzieli, korzystajcie dziewczyny z pogody :)

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biala87 wrote:
    Cały komplet hormonów mam zrobić w jednym cyklu, więc czekam na @. A jest jakas nadzieja ze jak mam dluzsze cykle to w 13 dc nie bylo jeszcze widac dominujacego pecherzyka?
    zalezy jakie dluzsze jak powyzej 35 dni to powinien byc widoczny pozniej.

Helen ja chodze na monitoring, i poki co nie zaszłam. To nie chodzi tyle o monitoring co o wstrzelenie sie w owulacje. Zeby to zrobic to by bylo trzeba codziennie sie monitorowac plus pecherzyk musialby peknac a plemniki dotrzec. Tyle, ze jednym sie udaje a innym nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 13:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No po porodzie miałam juz kilka cykli, mianowicie 3 i pół miesiaca po porodzie dostałam pierwsza miesiączki a następne to: 49 dni, 28 dni i 40 dni i teraz mam kolejny cykl, ile potrwa to sie okaże :-) Maluszka karmiłam do 5 misiąca i ani dnia dłużej. Robiłam w poprzednim cyklu testy owulacyjne i wyszły pozytywnie ale i tak się nie udało mimo starań, wiec stwierdzilam ze nie bede sie tym stresowac i poszlam do lekarza, ale wizyta jeszcze bardziej mnie zasmuciła. Mam jednak nadzieje że ten cykl nie jest starocny, ze usg bylo za wczesnie i owu nastapi :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biala87 wrote:
    No po porodzie miałam juz kilka cykli, mianowicie 3 i pół miesiaca po porodzie dostałam pierwsza miesiączki a następne to: 49 dni, 28 dni i 40 dni i teraz mam kolejny cykl, ile potrwa to sie okaże :-) Maluszka karmiłam do 5 misiąca i ani dnia dłużej. Robiłam w poprzednim cyklu testy owulacyjne i wyszły pozytywnie ale i tak się nie udało mimo starań, wiec stwierdzilam ze nie bede sie tym stresowac i poszlam do lekarza, ale wizyta jeszcze bardziej mnie zasmuciła. Mam jednak nadzieje że ten cykl nie jest starocny, ze usg bylo za wczesnie i owu nastapi :-)
    to trzeba co jakies 5 dni chodzic na monitoring i sprawdzic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi tego nie zaproponowal, wręcz jakby spisał ten cykl na straty. Kazal zrobic te hormony i dopiero do niego przyjsc z wynikami i dopiero zaczniemy dzialac... wiec ja mam jeszcze nadzieje dzieki dziewczyny :-)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę teraz w środę na usg. Moja gin. kazała mi przyjść w 10-12 dc, więc idę, bo ostatnio byłam w 14 dc i zobaczyła tylko płyn w zatoce douglasa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 14:44

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jeśli robiłam badania rok temu (te podstawowe do ciąży) to powinnam je powtórzyć ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Dziewczyny czy jeśli robiłam badania rok temu (te podstawowe do ciąży) to powinnam je powtórzyć ?
    Myślę, że tak..rok to kupaaaa czasu...

Fatim lubi tę wiadomość

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Paty090924 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) dawno nie pisałam.. zalatana jakoś czasu nie było..:)
    poradźcie mi coś ; od 3 dni jakoś mam ciągnąco-rozpierające bóle jak skończe oddawać mocz.. nigdy mnie tak nie bolało.. nie picze mnie ani nic miała któraś z was coś podobnego albo to samo?

‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ