Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
Odpowiedz

Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo dużo nas :)
    Witam was kochane :*
    Musi nam się udać a w takim przemiłym gronie pełnym wsparcia , rozmów i oczywiście stawiania do pionu :P musi się udać ;*

Kaśka myślę że ten wątek będzie pełen wsparcia bez kłótni i dogadywań :)
    madzianka nadzieja i wiara czyni cuda pamiętaj :* Życzę w niedługim czasie 2 grubaśnych kreseczek <3
    Martusia pewnie że tak . Razem zawsze raźniej :* A kto nas tak zrozumie jak nie my wszystkie siebie :* Każda jest w podobnej sytuacji więc wie co czujemy :*
    Maniuś oczywiście że można :* Witaj
    A co tam z tym nasieniem ? Z wszystkiego można wyjść jeśli się walczy :)
    Marteczka91 witaj :) Super że bierzesz witaminki :)
    Natka a może spróbowałabyś z castagnusem ?
    Gosiunia za Ciebie też mocno kciukam i wierzę że ta lista będzie magiczna :)
    Papaja witaj wśród nas :) Staraczek .... życzę powodzenia i wytrwałości :*
    shimmer to w taki razie mocno zaciskam kciuki by te wakacje były szczęśliwe <3
    Angela oki :)
    Moniu na pewno owulacja się pojawi zobaczysz :* Wspieram <3
    Ia hej hej :) tylko zostań z nami :) :P
    Lenka Witaj :) Nosz musi musi :P

Miłego dnia <3

Zmieniłam posty w pierwszym na tej stronie zrobiłam listę a tego posta na drugiego wzięłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 13:28

gosiunia, Angelabd, martusia1986, Maniuś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego i do działaniam0147.gif :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 13:29

gosiunia lubi tę wiadomość

• la Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka, zostaję i nie uciekam :) potrzebowałam odetchnąć od forum po prostu :)

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Papaja Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też liczę że się uda wszystkim, co prawda jestem zielona w śród Was dopiero co się zdecydowaliśmy, a lata swoje mam, tak to jest jak człowiek wybiera najpierw karierę zawodową. Mam wspaniałą koleżankę która uświadomiła mi że dziecko w niczym w karierze nie przeszkadza, ona jest żywym dowodem, dzięki niej zrozumiałam.

..antyfeministka..
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Natka a może spróbowałabyś z castagnusem ?

Brałam już go jakiś czas temu, on zbija prolaktyne, a ja jak ostatnio ją badałam to była dość niska i nie chciałabym jeszcze bardziej jej zmniejszyć, na razie biorę metmorfine, inozytol, vit B, vit D, kwas foliowy, a od dziś przez 10 dni orgamentil, mam go na dwa cykle, sam w sobie hamuje owulkę ale później jest efekt odbicia czy jakoś się tam to nazywa, więc mam nadzieje na wrzesień, a jak nie to zawsze zostaje nam październik, listopad i grudzień i wtedy już dojdzie clo do tego raczej:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka hehe mi się coś nie chce :P ale ostatnio po 1 w nocy mnie pocisnęło :D i zgwałciłam mojego haha

Ia rozumiem CIę ;* Jak tam się czujesz ? Bo nie wiem co tam u cb bo jak sama wiesz na pomagamy już nie jestem więc nie wiem czy pisałaś tam czy nie .
    papaja dużo dziewczyn właśnie mówi że najpierw kariera bla bla bla :P a potem żałują ale kto mógł wiedzieć że może być trudno z zajściem . Każdy myśli że jak owulka jest to raz dwa ale niestety ... nie kazdy ma takie szczęście .
    natka a to chyba że tak . też coś gin mi będzie musiał przepisać na skrócenie cykli trochę .

• la Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka, jakoś przestałam się tam udzielać, po prostu tamten wątek się już bardziej ciążowy niż staraniowy zrobił i nie widzę już tam dla siebie miejsca po prostu, inne problemy i rozmyślania. Zresztą dziewczyny z tamtego wątku, które się starają też jakoś przestały pisać. U mnie ok, jestem dwa dni po IUI, więc teraz zostało mi już tylko czekanie. Może we wtorek wyjadę na tydzień w góry, bo to będzie jedyna okazja w tym roku na wakacje, odpocznę i nie będę myślała o ciąży.

-
    10.06 długi protokół

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odpoczynek jest wskazany :D ja już oglądam wszelkie oferty biur podróży, planujemy ustrzelić jakieś last minute we wrześniu, wtedy łatwiej i taniej bo dzieci już do szkoły idą i jest mniej chętnych, a nadal ciepło, ale nie aż tak i woda nagrzana w morzu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się dołączam. Lat 28, mąż 31, staramy się 7 miesięcy. Ja w pełni zdrowa, okres regularnie mniej więcej co 28 dni, owulacje są, nic mi nie dolega. Mąż cukrzyca typu II, nadwaga oraz niedoczynność tarczycy. Badanie nasienia wykazało morfologię 2%, ale żołnierzykow bardzo dużo, bo 192 miliony, tylko morfologia do poprawienia. Urolog kazał brać witaminki, nie przegrzewać jąder i nie leżeć na brzuchu, a mąż uwielbia leżeć na brzuchu ;)
    Powoli brak nam sił na to wszystko, ale z każdym nowym cyklem nadzieje powracają. I tak miesiąc za miesiącem leci.
    Pozdrawiam was i obyśmy wszystkie zostały mamusiami do końca 2014 roku! Ja mam 17 sierpnia imieniny i bardzo liczę na prezent immieninowy w postaci fasolki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ia widzę właśnie że upada ten wątek . A szkoda bo miło tam było do czasu . Ale że nie można było swojego zdania powiedzieć to cóż .
    Kochana odpoczywaj a zobaczysz że się uda <3 wyjazd dobrze ci zrobi zrelaksujesz się i o wiele lepiej ci się zrobi :*

Natka my w tym roku nigdzie :( remont robimy i kaski trochę pójdzie ale może we wrześniu tak jak Ia w góry pojedziemy. Ia jak wróci powie czy fajnie to się zastanowię :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    I ja się dołączam. Lat 28, mąż 31, staramy się 7 miesięcy. Ja w pełni zdrowa, okres regularnie mniej więcej co 28 dni, owulacje są, nic mi nie dolega. Mąż cukrzyca typu II, nadwaga oraz niedoczynność tarczycy. Badanie nasienia wykazało morfologię 2%, ale żołnierzykow bardzo dużo, bo 192 miliony, tylko morfologia do poprawienia. Urolog kazał brać witaminki, nie przegrzewać jąder i nie leżeć na brzuchu, a mąż uwielbia leżeć na brzuchu ;)
    Powoli brak nam sił na to wszystko, ale z każdym nowym cyklem nadzieje powracają. I tak miesiąc za miesiącem leci.
    Pozdrawiam was i obyśmy wszystkie zostały mamusiami do końca 2014 roku! Ja mam 17 sierpnia imieniny i bardzo liczę na prezent immieninowy w postaci fasolki :)
    Witaj kochana . Super że z tobą wszystko dobrze i że nie poddajecie i się i walczycie dalej . A co do męża wyleczy się i nim się obejrzysz a będziesz z brzuszkiem ty chodziła :) powodzenia ;*

Nasturcja lubi tę wiadomość

• la Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno fajnie! Co roki jeżdżę gdzieś w góry, uwielbiam to. Choć już od dwóch lat nad morze się wybieram, ale zawsze coś innego wypada.
    Nasturcja to trzymam kciuki z piękny imieninowy prezent, a o tym leżeniu na brzuchu to nie słyszałam. Podobno dobrze jest też nosić luźną bieliznę, żeby nie uciskała.

-
    10.06 długi protokół

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Tobie tego życzę Landryneczko :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Na pewno fajnie! Co roki jeżdżę gdzieś w góry, uwielbiam to. Choć już od dwóch lat nad morze się wybieram, ale zawsze coś innego wypada.
    Nasturcja to trzymam kciuki z piękny imieninowy prezent, a o tym leżeniu na brzuchu to nie słyszałam. Podobno dobrze jest też nosić luźną bieliznę, żeby nie uciskała.
    też uwielbiam góry . Ostatnio w styczniu byliśmy . Nad morzem też dawno nie byłam a chętnie bym pojechała ech :) może w następnym roku :)

• gigsa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dopisuję na listę:)

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Papaja Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko! Czy i Was dziewczyny to ovuf pochłonęło na samym początku jak się zalogowałyście? Bo ja mam wrażenie że nic nie robię tylko co chwila z doskoku do laptopa.. przez Was kapustę przypaliłam a jutro teściowie na obiad przychodzą :D
    uciekam na razie pa

Natka098 lubi tę wiadomość

..antyfeministka..
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też byliśmy w styczniu w górach i było cudnie, ale teraz mam ochotę wymoczyć się w wodzie i pojechać w inny klimat. My też za bardzo sobie nie możemy na to pozwolić w tym roku, ale kiedyś trzeba odpocząć i się zrestartować, mówimy też sobie jak nie teraz to kiedy, przecież zaraz będę w ciąży a potem będzie malutkie dzidzi i nie polecimy :D hehe Takie problemy z tymi staraniami są i w sumie to one mi cały czas zakrzątają głowę :/ więc odstresować się trzeba i najlepiej wrócić we troje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa witaj zaraz cię dopiszę ;)
    Powiedz coś o sobie , Długo się staracie ?
    Papaja też to mam haha :) a to kapustka pycha będzie :P poczęstuj nas :P
    miłego dnia kochana :*
    Natka też prawda . Oj woda , słońce plaża MMMMM :) mam nadzieję że pojedziemy w tym roku gdzieś a jak zajdę w ciążę to bankowo bo potem gdzie z brzuchem hehe :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poprosze o wpisanie mnie na listę ;) ja staram się już dość długo bo 12 miesięcy i nic :( nie stwierdzam u śb owulacji .ale ogólnie wyniki dobre.

• la Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell, a miałaś monitoringi, które jednoznacznie by pokazały, że owulacja nie występuje? jak tak są leki, które mogą ją wywołać.

Landryneczka lubi tę wiadomość

-
    10.06 długi protokół

Koniec naszych starań.
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ