X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
Odpowiedz

Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżejzi wrote:
    witam :) jak tam?

jesteś... w końcu jesteś :D

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki !
    MalaMyszka trzymam kciuki aby tempka nie spadla i bylo ten teges ;)
    Po tygodniu przerwy po wczorajszej zmianie padam na pyszczek :/ a dzis znow i to jeszcze na 20 do rana ;) takze kolorowych snow i aby wasi meszczyzni was troszke pomeczyli przed spaniem <3

małaMyszka lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    jesteś... w końcu jesteś :D
    Nie było mnie tylko kilka dni :D

• Siemka Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. u mnie jednak fałszywy alarm,. wczoraj miałam dwie kreseczki, a dziś poszłam na betę i po chwili jeszcze będąc na badaniu przyszła @.
    Strasznie się ze mnie leje i jakoś boli bardziej niż zwykle.Przez te kilka dni czułam się fatalnie, wiem, że to na pewno nie przypadek, u mnie cykle są zawsze bardzo regularne, a tym razem było inaczej.
    Jedno jest pewne, nie załamuję się i cieszę się, że kolejne próby przede mną :)

W oczekiwaniu na naszą małą księżniczkę
    uwo9tqywggs22bor.png
    Emilka <3
  • Butter Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Butter jaki masz wynik tsh?
    tsh mam 1,15, prolaktyne 11,9 i progesteron 7,2

860ih371w1equ1ox.png
    f2wl9n73ao6srr6d.png
  • Butter Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny po wizycie u gina, miałam monitoring i okazało się że owulacji nie było i nie będzie w tym cyklu, brak śluzu owulacyjnego, progesteron mam niby w normie ale ogólnie niski, dostałam duphaston i clostilbegyl.Czy któraś z was brała te leki? One są na wywołanie owulki?

860ih371w1equ1ox.png
    f2wl9n73ao6srr6d.png
  • Stefka Debiutantka

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mnie właśnie dręczy sprawa tego Duphastonu :/ Niektórzy mówią, że to na wywołanie okresu, a ja z kolei dostawałam to kiedyś na podtrzymanie ciąży, niestety z niepowodzeniem :/ Więc nie nie wiem już sama co o tym myśleć.
    Ja ogólnie w 40 dc , 14 dpo :p i mega wielka nerwówka ! Ukazała mi się dzisiaj na papierze bladoczerwona wydzielina. Boję się, że to po prostu @ się do mnie dobija :p

• Butter Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam, że w moim przypadku to dupek na wywołanie owulacji, a clo na tłuściutkie pęcherzyki, bo niestety to co miałam teraz to jakiś niekształtny pęcherzyk.

860ih371w1equ1ox.png
    f2wl9n73ao6srr6d.png
  • Stefka Debiutantka

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to więc faszeruj się i do dzieła ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butter wrote:
    Ja dziewczyny po wizycie u gina, miałam monitoring i okazało się że owulacji nie było i nie będzie w tym cyklu, brak śluzu owulacyjnego, progesteron mam niby w normie ale ogólnie niski, dostałam duphaston i clostilbegyl.Czy któraś z was brała te leki? One są na wywołanie owulki?
    Ja miałam identyczna sytuacje w poprzednim cyklu, gin przepisał mi clostilbegyt i dzis właśnie wzielam pierwsza dawke, ogólnie to moj szósty cykl z Clo, nie ma u mnie pęcherzyka dominującego..

• Morwa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 20:57

• strzalka Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butter ja tez to biore. Clo od 2-6 dnia x1 i to jest stymulacja jajników do produkcji a duphestan mam 16-25 dzień na podtrzymanue albo wywolanie okresu po odstawieniu 2-5 dni powinna przyjsc @ ja to mam jeszcze dodatkowo 10-16 dc dostinex ci 2 dzien 1/2 tabl. Ale to jest na hiperprolaktynemie.
    Trzymaj sie . Mamy teraz turbodopalanue :) to damy rade. Musimy w koncu taki plan i marzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim :)

Ja clo mam przepisane od 5-9dc a duphaston od 16-25 dc .
    Od nowego cyklu zaczynam brać ciekawe czy coś pyknie ;P
    do tego mam bromergon i metforminę . Bromka już od 7 dni biorę .

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :) Wczoraj było <3 Jeeeeee!! Obyło się bez rozmowy ;)
    Jeśli chodzi o tsh, to ja mam 2,34, a to chyba trochę za dużo jak na starania :( Niby najlepiej powinno być koło 1,00. Jak tam u Was samopoczucie??

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Butter Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    A jakie masz dawkowanie? Kiedy co zaczynasz brać?
    dupek od 19-25 dc a clo 2-6 dc po 1 tabletce dziennie to i to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 11:43

860ih371w1equ1ox.png
    f2wl9n73ao6srr6d.png
  • Butter Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Hejka wszystkim :)

Ja clo mam przepisane od 5-9dc a duphaston od 16-25 dc .
    Od nowego cyklu zaczynam brać ciekawe czy coś pyknie ;P
    do tego mam bromergon i metforminę . Bromka już od 7 dni biorę .
    A ten bromek na co jest?

860ih371w1equ1ox.png
    f2wl9n73ao6srr6d.png
  • Butter Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak tam dzionek mija, ja się dzisiaj wyspałam, bo mam wolne całe 6 dni yeaaa ;) dopiero co wstałam i zjadłam śniadanie, przemyślałam sobie wszystko i stwierdziłam, że przestaję się tak nakręcać na tą ciąże, od roku kiedy się staramy zmieniłam się nie do poznania, jestem wredna i wszystko mnie wqrza, wszystko kręci się tylko wkoło jednego, nie żyje normalnie, coraz częściej kłócę się z mężem, płaczę, mierze codziennie tempe i świruje, cały czas o tym myślę.... dlatego postanowiłam przestać mierzyć temperaturę, bo oszaleję, będzie co ma być, coś czuję, że trafiłam na dobrego gina i on mnie doprowadzi do naszego szczęścia i nie wykupuję już abonamentu na owu, na cholerę mi te detektory, tylko mnie nakręcają hehe i zacznę w końcu biegać bo podobno po tych hormonach się tyje, tak gdzieś czytałam...
    Miłego dzionka :*

860ih371w1equ1ox.png
    f2wl9n73ao6srr6d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butter bromek jest na zbicie prolaktyny ;)

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butter ja w pierwszym cyklu po clo i cyclopreg zafasolkowałam jedynym minusem clo podczas jego brania i po nim był straszny ból jajników ale to nic w porównaniu ze szczęściem jakie mnie spotkało a brałam clo od 2 do 6 dnia :)
    teraz narazie działamy bez wspomagaczy ale jesli w tym cyklu przyjdzie @ to idę do gin po clo:)

Butter lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała2930 wrote:
    Butter ja w pierwszym cyklu po clo i cyclopreg zafasolkowałam jedynym minusem clo podczas jego brania i po nim był straszny ból jajników ale to nic w porównaniu ze szczęściem jakie mnie spotkało a brałam clo od 2 do 6 dnia :)
    teraz narazie działamy bez wspomagaczy ale jesli w tym cyklu przyjdzie @ to idę do gin po clo:)
    Ja też od 2 do 6 dc. A czy bylas senna po clo ?? Ja dzis nie mogłam sie obudzić, wstalam przed 12... cała obolała :/

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ