Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFatim wrote:Mam dylemat - w poniedziałek muszę zrobić badania tsh,ft4,PRL + test z mtc,androstendion,progesteron. Przyjmuję obecnie antybiotyk Azyter oraz corneregel, powinnam odstawić oba na 5 dni przed badaniami prawda ? Oba są przypisane na oczy, ale nie wiem czy mogą wpływać na wyniki jakoś albo na zagnieżdżenie ? Przypuszczalnie od wczoraj mogę mieć dni płodne
Wydaje mi się, że antybiotyki nie mają wpływu na badanie hormonów... raczej mogą wpływać na zwykłą morfologię ale na hormony chyba nie... w ulotce nic nie ma? Natomiast co do zagnieżdżenia to nie mam pojęcia... -
nick nieaktualnyMorwa wrote:A może być tak że nadczo cukier wychodzi spoko czyli na 80 a po jedzeniu nic się nie zmienia ? Bo mi nadczo jak badalam drugi raz to wyszło 80 czyli tyle co wtedy po jedzeniu chyba ciężko będzie mi to zbadać musiałabym się nazrec czegoś przed badaniem żeby sprawdzić hehe drogi jest taki glukometr? Może mi to taniej wyjdzie niż te badania ? Mój tata miał cukrzycę ale jemu to cukier rósł do 200 z tego co pamiętam. .
Ja ostatnio jak robiłam badania... to właśnie glukozę na czczo... ale w trakcie jak miałam krew pobieraną to do gabinetu weszła dziewczyna i pytała czy jeszcze zrobią jej badanie glukozy... i Pani powiedziała, że już za późno bo to coś trzeba zjeść i odczekać... więc może da radę zrobić na czczo... a później zjeść coś i zrobić po jedzeniu żeby mieć pełny wynikMorwa lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Może ja jestem po prostu śpiochem☺ moja mama zawsze mówiła na mnie leniucha jak szłam spać po obiedzie wiec może coś w tym jest
a TSH masz na jakim poziomie?? Bo ja mogłam spać wszędzie, w każdej pozycji bez względu czy to noc czy dzień ... i okazało się, że to niedoczynność tarczycy... a teraz wstaję o 5:20 i cały dzień na nogach mogę być... ba! nawet się zdarza, że po nocce w pracy ni idę spać tylko funkcjonuję do późnych godzin wieczornychWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 22:05
-
W ulotce nic nie pisze antybiotyk według ulotki powinno się brać 3 dni, ja miałam brać do końca opakowania,żeby nie marnować pieniędzy wydanych na lek, ten drugi lek to regeneracja na zespół suchego oka. W obu przypadkach pisze,żeby brać w trakcie ciąży tylko jeśli jest taka konieczność. Ńie wiem czy zadzwonić do okulisty czy ginekologa ?
-
nick nieaktualnyFatim wrote:W ulotce nic nie pisze antybiotyk według ulotki powinno się brać 3 dni, ja miałam brać do końca opakowania,żeby nie marnować pieniędzy wydanych na lek, ten drugi lek to regeneracja na zespół suchego oka. W obu przypadkach pisze,żeby brać w trakcie ciąży tylko jeśli jest taka konieczność. Ńie wiem czy zadzwonić do okulisty czy ginekologa ?
Może lepiej do ginekologa? On się lepiej chyba zna jakie składniki mogą ewentualnie negatywnie wpływać na zagnieżdżenie... albo na poziom hormonów... myślę, że lepiej to skonsultować -
Morwa wrote:A może być tak że nadczo cukier wychodzi spoko czyli na 80 a po jedzeniu nic się nie zmienia ? Bo mi nadczo jak badalam drugi raz to wyszło 80 czyli tyle co wtedy po jedzeniu chyba ciężko będzie mi to zbadać musiałabym się nazrec czegoś przed badaniem żeby sprawdzić hehe drogi jest taki glukometr? Może mi to taniej wyjdzie niż te badania ? Mój tata miał cukrzycę ale jemu to cukier rósł do 200 z tego co pamiętam. .
Glukometry są w każdej aptece... pewnie ceny też są różne, pamiętaj, że musisz mieć do nich paski i igiełki. Ja jak zaczęłam mieć problemy z cukrem to testowałam się przez 14 dniu urlopu - rano na czczo, po obiedzie i po kolacji i zapisywałam wyniki codziennie na kartce i co się okazało??? że nie odbiegają od normy. Fakt wszędzie z nim wtedy chodziłam, ale testowałam. Chyba teraz też sobie kupie jakiś i będę miała w torebce zawsze przy sobie. Nawet taki za 20 zł jak będę miała to będzie dobrze... -
Fatim wrote:Mam dylemat - w poniedziałek muszę zrobić badania tsh,ft4,PRL + test z mtc,androstendion,progesteron. Przyjmuję obecnie antybiotyk Azyter oraz corneregel, powinnam odstawić oba na 5 dni przed badaniami prawda ? Oba są przypisane na oczy, ale nie wiem czy mogą wpływać na wyniki jakoś albo na zagnieżdżenie ? Przypuszczalnie od wczoraj mogę mieć dni płodne
ja mimo wszystko bym przestała brać antybiotykWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 22:20
Fatim lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Jakiś smuteczek mnie dopadł... Jakoś ostatnio mało u nas Muszę szczerze porozmawiać z mężem, czy on w ogóle chce się starać o dziecko... Ehhh -
Mój był zawsze bardzo chętny, a teraz nagła odmiana... Nie wiem o co kaman Pogadamy i mam nadzieję, że się wszystko wyjaśni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 10:28
Evaa lubi tę wiadomość
-
Myślę, że nie ma focha, bo od razu bym poznała. Zawsze większą ochotę mamy w weekend, może w tygodniu najzwyczajniej nam się nie chce... Rozmowa nam wszystko wyjaśni