Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
-
WIADOMOŚĆ
-
Baś wrote:chyba powinno być wszędzie...mi sie wydaje że to takie bardziej podstawowe badanie, w sensie nie jakieś z kosmosu...ale moge sie mylić
W oczekiwaniu na naszą małą księżniczkę
Emilka -
hej dziewczyny
Ostatnio mniej mnie tutaj, bo nie mam chwilowo neta w pracy, a jak wracam do domu, to już mi się nie chce siedzieć przy kompie.
Powiem Wam, że jakoś tak dziwnie się czuję jak nie mierzę temp. Chyba było lepiej jednak jak to robiłam, bo przynajmniej wiedziałam co jest grane... Zobaczymy jak będzie w tym cyklu... Powinnam mieć niedługo płodne dni, ale czy tak będzie??? Czas pokaże.
Dzisiaj jeszcze dentysta mnie czeka I dzisiaj też moja mama ma operację... Pewnie jest już po... Bidulka Martwię się!! -
Siemka wrote:Fatim a myslisz ze to w kazdym laboratorium można zrobić, tam gdzie krew pobieraja ?? i pewnie trzeba byc na czczo a u mnie to juz za pozno:/
nie trzeba być na czczo. Badanie można zrobić o każdej porze.
Co do miejsca to nie wiem gdzie mieszkasz, ale w Diagnostyce badanie (prywatnie) kosztuje 30zł. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie dziś pracowity dzień... trzeba było załatwić kilka spraw przed wyjazdem... zmienić opony, odwiedzić fryzjera teraz mam przerwę w pakowaniu... i minął dzień nie wiem nawet kiedy a przede mną wieczorny relaks z winkiem
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Przyjechałam do pracy, wysiadam z samochodu i bach!!!! czuję, że spadł mi cukier... poszłam zmierzyć i wyszło 83, gdzie godzinę wcześniej zjadłam obiad i wypiłam kawę z cukrem... jeszcze mnie trochę telepie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Morwa wrote:Mała jakie badanie trzeba zrobić żeby sprawdzić to czy ma się taki problem jak ty ? Ja miałam kiedyś taki głupi przypadek , byliśmy z mężem u cioci która ma cukrzycę i posiada glukometr wiec dla jaj zbadalam sobie cukier po sytym obiedzie po zjedzeniu ptasia i eklerka (TAK już jest u cioci wszystko podsuwa pod nos i obraża się jak się nie zje wszystkiego) i po tym wszystkim zbadalam sobie cukier tak dla jaj i wyszło mi 80:/ nadczo ludzie maja więcej .. przestraszyłam się wtedy ale potem badalam cukier innym razem to był w normie. Wiec może to jakieś zaburzenia. Często mam jak zjem coś słodkiego to mi się spać chce .. mała kima a potem jest ok ale tak chyba każdy ma czy się mylę?
Przede wszystkim podstawowe badania krwi i moczu. Dodatkowo glukozę na czczo. Ja mam takie gwałtowne spadki, ale cukrzycy raczej nie mam. Jeśli byłby ciągle niski/wysoki poziom cukru to można coś podejrzewać. U mnie to albo hormonalne, albo stresowe. Wydaje mi się, że "koleżanka" z pracy mnie powoli wykańcza... już długo nie miałam spadków, a jak zaczęła pracować ze mną to zauważyłam, że mam tak coraz częściej. Norma to 90-120 zależy też od glukometru i jego czułości.
estrella wrote:małaMyszko dbaj o siebie... mam nadzieję, że już wszystko ok? Tulę
wypiłam herbatę z cukrem ( taką jak zawsze ) i podskoczyło na 103 więc przetrwam do ranaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 21:51
-
nick nieaktualnyJak byłam u ginekolożki i powiedziałam, że staramy się o dziecko to właśnie dała mi skierowanie na badania krwi i moczu... m.in. glukozę więc chyba warto sobie takie badania zrobić
A mi się zawsze po obiedzie chce czegoś słodkiego właśnie... takie głupie przyzwyczajenie... ale staram się ograniczać słodycze i nie jeść w tygodniu, wyjątki są jedynie w weekendy chyba ze w tygodniu jest jakaś okazja i nie mogę odmówićWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 21:54
-
Mam dylemat - w poniedziałek muszę zrobić badania tsh,ft4,PRL + test z mtc,androstendion,progesteron. Przyjmuję obecnie antybiotyk Azyter oraz corneregel, powinnam odstawić oba na 5 dni przed badaniami prawda ? Oba są przypisane na oczy, ale nie wiem czy mogą wpływać na wyniki jakoś albo na zagnieżdżenie ? Przypuszczalnie od wczoraj mogę mieć dni płodne