Do końca roku zobaczę II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
Vuko wrote:Penieta torbiel, PCOS...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 19:07
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny a Ja robiłam estradiol i progesteron w 18dc i taki wyszedł: Co myślicie?
Estradiol 763,9 pmol/l
Zakres referencyjny:
faza pęcherzykowa : 46,0 - 607
faza owulacyjna : 315 - 1828
faza lutealna : 161 - 774
po przekwitaniu : 18,4 - 201
Ciąża trymestr I : 789 - 15781
Progesteron : 60,5 nmol/l
Zakres referencyjny:
faza pęcherzykowa : 0,6 - 4,7
faza owulacyjna : 2,4 - 9,4
faza lutealna : 5,3 - 86
po przekwitaniu : 0,3 - 2,5 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa juz tak długo sie staram a jak was czytam to czasami nie wiem co czytam to przez poprzedniego gin:( Estradiol co to za badanie ja przez trzy lata mialam robione tylko TSH(ostatni wynik 1,250), Prolaktyne(389,50) progesteron(17,45)chyba nie sa zle
-
Aleksandrakili wrote:Dziewczyny a Ja robiłam estradiol i progesteron w 18dc i taki wyszedł: Co myślicie?
Estradiol 763,9 pmol/l
Zakres referencyjny:
faza pęcherzykowa : 46,0 - 607
faza owulacyjna : 315 - 1828
faza lutealna : 161 - 774
po przekwitaniu : 18,4 - 201
Ciąża trymestr I : 789 - 15781
Progesteron : 60,5 nmol/l
Zakres referencyjny:
faza pęcherzykowa : 0,6 - 4,7
faza owulacyjna : 2,4 - 9,4
faza lutealna : 5,3 - 86
po przekwitaniu : 0,3 - 2,5
No owulacja była na bank widać ale hezeli to faza owulacyjna to to masz duzo za duzo go ale jezeli lutealna po owulacji to masz odbrze i to dosc wysoko wiec super ale to wtedy masz ociupinke za duzo estradiolu , nie wiem juz sama jak to interpretować -
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:hm ... albo nie rozumiem za bardzo albo cos nie tak z tym progesteronem
No owulacja była na bank widać ale hezeli to faza owulacyjna to to masz duzo za duzo go ale jezeli lutealna po owulacji to masz odbrze i to dosc wysoko wiec super ale to wtedy masz ociupinke za duzo estradiolu , nie wiem juz sama jak to interpretować -
nick nieaktualnyiolleczka wrote:Ja juz tak długo sie staram a jak was czytam to czasami nie wiem co czytam to przez poprzedniego gin:( Estradiol co to za badanie ja przez trzy lata mialam robione tylko TSH(ostatni wynik 1,250), Prolaktyne(389,50) progesteron(17,45)chyba nie sa zle
-
Estradiol wlasnie bada się też przy PCO zeby je wykluczyć i to nie koniecznie by patrzeć w tym momencie na wzrost czy była owulacja Ja miałam tak badane pare tygodni temu i niby wyniki idealne , wszystko cudnie chociaz testosteron miałam śladowe ilosci ale jeszcze w normie sie miesciło ( podobno nie przeszkadza to , lepiej mniej niz za duzo ) a patrzyła na jajniki i mowi , ze są takie jak przy PCO i , ze zadnego dominującego pęcherzyka w 9 dc teraz ...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa jestem na lekach stymulujących więc mam "książkowo wszystko" a te wyniki robiłam 5 lub 6 dpo
Ale faktycznie masz rację powinien byc najpierw monitoring a potem decyzja kiedy robić badania )Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 21:37