Do końca roku zobaczę II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
Girl25 wrote:dziewczyny chyba zas popadam w paranoje... zas mam checi zeby kupowac ciuszki dla maluchow... myslicie ze sie moge sie temu poddac czy powstrzymac az do ciazy?
Tez lubie kupowac ciuszki -
Morwa wrote:Masz Hashimoto? Dopóki nie ustaliłaś "odpowiedniej dawki" i nie unormowałaś hormonów tarczycy powinnaś badać całą trójce, czyli tsh , ft3 i ft4. W ostateczności powinno to być tsh i ft4. Dzięki temu można ustalić właściwą dawkę i szybko unormować hormony. Tsh to hormon wydzielany przez przysadkę, więc może nam mówić coś o stanie naszej tarczycy ale nie musi . Tsh może podnieść się i przy przeziębieniu a hormony tarczycy mogą być w normie, taka sama sytuacja jest przy podwyższonej prolaktyne. Ona może być wysoka ,podwyższać tym tsh a hormony tarczycy mogą być jak najbardziej w normie. Nas starających się najbardziej interesuje ft4 , dlatego że to ono będzie nam potrzebne w ciąży , z niego będzie korzystać nasze dziecko ,dopóki nie będzie posiadać swojej własnej tarczycy. Ja tsh miałam w granicy 2 i nie chciało spadać a ft4 miałam już ponad normę, dalsze dokładnie dawki leku mogłoby doprowadzić do nadczynności i tak się w rezultacie stało. Musiałam zmniejszyć dawkę i wprowadzić zmienną dawkę, czyli np w jednych dniach 50 a w innych 75. Mam Hashimoto.
-
nick nieaktualny
-
I się stało...kupiłam body z napisem daddys super star i taka kurteczke na jesień taka misiowata, kaptur ma z oczkami i uszkami. Nie mogłam odmówić :d. Ta kurteczka jest niebieska wiec albo będzie chłopiec albo los spłata małego figla i będzie dziewczynka i mam nadzieje ze nie bedzie wyglądala na chłopca w tych niebieskich rzeczach
werni, Wróbelek lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 20 sierpnia 2015, 17:23