X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca roku zobaczę II kreski
Odpowiedz

Do końca roku zobaczę II kreski

Oceń ten wątek:
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a przy badaniu nasienia ile trzeba miec abstynencji od serduszkowania? od alkoholu tez trzeba? jesli tak to ile?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    a przy badaniu nasienia ile trzeba miec abstynencji od serduszkowania? od alkoholu tez trzeba? jesli tak to ile?
    przeważnie wymagają abstynencji od <3 ok 2-5dni lub 2-7dni, u nas bylo akurat 5, od alkoholu tez mniej więcej tyle dni

• converse90 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gdzie Wasze połówki robią badania i ile to kosztuje? Mój mąż sie zastanawia nad tym, chociaż ja bym sie jeszcze wstrzymała bo to dopiero 3 cykl starań, a tak na dobrą sprawę teraz jest 1 kiedy sprawdzam dni plodne itd.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od alkoholu w ogole czy jedno piwko moze? mnie raz gosciu powiedzial ze jedno dziennie moze jak musi ale nie wiecej... wiec juz nie wiem... mam nadzieje ze tyle zrobi...

converse90, u nas w labie (tam sie to robi) biora 130 zl za posiew i 40 zl za cos tam jeszcze, w sumie 170 zl albo na odwrot... najgorsze ze chyba zapodzialam ta kartke z lista tego co mam zrobic i nie wiem jak to drugie badanie sie nazywalo... oo spermatogram i posiew :) spermatogram 130, a posiew 40 albo na odwrot

converse90 lubi tę wiadomość

dxomanli5dlutv4a.png
  • converse90 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25- dzięki za odpowiedź. Rozumiem, że chodzi o najzwyklejsze laboratorium? Pudełeczko wypelniacie w domu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj robił w klinice leczenia nieplodnosci - jeśli jesteś ze śląska to jest tu kilka takich klinik. koszt badania (spermiogram +testy MAR wyszlo 220zł :/
    czyli w tym:
    Parametry fiz-chem nasienia, ruchliwość,koncentracja, Morfologia plemników, Test POX, Test MAR IgG, Test MAR IgA.

A i materiał oddawany na miejscu, niby można było dowieźć ale w ciągu 30minut od oddania i w specjalnych warunkach(chyba chodzilo o temp)

Girl25 --> mój przez te 5dni nie pił nawet piwka, aż go podziwiam że wytrzymał bo po drodze tyle meczy oglądał w tv :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2015, 11:46

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ale właśnie trzeba do pół godziny dostarczyć... Albo do godziny ale o warunkach nic nie mówili

dxomanli5dlutv4a.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak o zwykłe

dxomanli5dlutv4a.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a tak apropos wysylam Wam mega dużo wiruskow ! Teraz juz mogę śmiało ! Wiec bierzcie:) haha .

Felicity, Wróbelek lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Kochane a tak apropos wysylam Wam mega dużo wiruskow ! Teraz juz mogę śmiało ! Wiec bierzcie:) haha .
    --> łapię :) :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)Wesołych Świąt życze wszystkim:*Ja tak czekałam na świeta a tu choróbsko mnie dopadło, dzisiaj zero energii, ból stawów, pleców, czuje sie fatalnie...:(

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    --> tez łapie :)

dxomanli5dlutv4a.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez lapie :) przyda sie w drugim cyklu, bo w nastepnym znow musze sprawdzic czy mam owulke jesli nie ma mi ginka przepisac, musze tez po swietach zrobic test z glukoza progesteron i prl, jak znow prl bedzie przy gornej granicy to tez ma mi przepisac lek. Wesolych Swiat dziewczyny :) co do listy widze ze sie zapelnia :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Wróbelek Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :-) .
    ---> też złapałam wiruska :-)

Dziewczyny tak przeglądam forum na Ovu i często spotykam się ze stymulacją cyklu. Temat jest zupełnie obcy, lekarz nigdy nie proponował mi czegoś takiego, biore tylko Norprolac na obniżenie diabelnej prolaktyny i oczywiście Folik. W jakiej sytuacji stosuje się stymulację? Jak jest jakiś problem z owulacją?

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stymulację stosuje się jeśli kobieta nie ma owulacji lub ma ja bardzo rzadko, nigdy w innym przypadku. Robilas juz jakieś badania? Nie mówili ci o tym bo widocznie nie potrzebujesz

Wróbelek lubi tę wiadomość

dxomanli5dlutv4a.png
  • Wróbelek Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-) . Pewnie masz racje. Bylam na monitoringu i wszystko było w porządku. Mimo wysokiej prolaktyny - zawsze miałam regularne cykle. Teraz prowadze obserwacje temperatury na OF i też wyznacza mi owu.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OF będzie wyznaczal owu ale nie zawsze dobrze :p.

dxomanli5dlutv4a.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 00:44

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zima pełna para :(. Sypie jak w zimie...

dxomanli5dlutv4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pogoda w kratkę, raz słońce, raz śnieg :/ niech już przyjdzie ta prawdziwa wiosna.. :)

jutro mam wizyte u gina, okaże sie czy tym razem CLO lepiej zadziałało..

Girl25 lubi tę wiadomość

‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ