Do końca roku zobaczę II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
Girl25 wrote:A ja nieraz to słyszałam tylko nie wiem czy to liczy się do x miesiąca czy do 2 lat tez się liczy .
A no i pytanie czy może mam taką twarz dziecka skoro tak dziecko mówi :p
Według mojej mamy liczy się tak do 18 miesięcy, maks 2 lat i też o tym słyszała i co najlepsze u niej ponoć się sprawdziło, bo jak była młoda to jej koleżanki dziecko wskazało na nią palcem i też powiedziało "bobo" czy jakoś tak, ale w znaczeniu dla niego to było "dziecko" i 3 miesiące później szok - ciąża. Ona chciała, ale starali się jeszcze przed ślubem i po 3 latach już zwątpiła że jej się uda, a tu jednak...
A tak poza tym to dziś byłam u Ginekologa i jutro muszę wykonać betę, bo dziś już mi laboratorium zamknęli. Patrząc na monitorek uznał, że albo na dniach przyjdzie @ albo to początek ciąży, ale jak zobaczył że tyle czasu @ nie mam, to jego zdaniem to jednak możliwa ciąża, tylko, że owulacja mi się przesunęła w czasie i... Boże jak ja bym chciała aby ta @ nie przyszła i aby Beta była wysoka. Chyba się pójdę pomodlić, choć u mnie z wiarą to na bakier"Musisz wiedzieć, że by przeżyć taką chwilę warto czekać wiek" -
A co do witaminek to zapytałam się mojego gina czy powinnam coś brać, może jakiś wspomagacz i w ogóle by sprawniej poszło, a ten powiedział, że jeśli śluz jest w porządku, na seks jest ochota, to w miarę zdrowo się odżywiać i kwasik brać i to wystarczy, że nie ma sensu się na siłę witaminować. I tak się zastanawiam czy on ma racje? Znaczy dodał, że jak nie Beta wskaże brak ciąży, to zrobimy wyniki tej tarczycy i uregulujemy cykle i wtedy będę brała coś od 16 dnia cyklu, ale że jak na razie to nic w moim przypadku prócz kwasu on nie zaleca, a zamiast witamin w tabletkach to lepiej w naturze - owoc, warzywko, mięso, wszystkiego po trochu, różnorodna dieta by żadnego składnika nie brakowało. I tak się zastanawiam co o tych jego radach myśleć... Może wy się wypowiecie?"Musisz wiedzieć, że by przeżyć taką chwilę warto czekać wiek"
-
Ja jeszcze słyszałam historie aby małemu dziecku lusterka nie pokazywać, ale to było tak dawno, że nie pamiętam o co się tam rozchodziło, ale było też coś o tym, że jak ktoś umiera to jak go będą wynosić aby lustra pozasłaniać by jego duszy w lustrze nie uwięzić... - takie opowieści zasłyszane to z jednego ucha to z drugiego."Musisz wiedzieć, że by przeżyć taką chwilę warto czekać wiek"
-
TylkoChwila wrote:Według mojej mamy liczy się tak do 18 miesięcy, maks 2 lat i też o tym słyszała i co najlepsze u niej ponoć się sprawdziło, bo jak była młoda to jej koleżanki dziecko wskazało na nią palcem i też powiedziało "bobo" czy jakoś tak, ale w znaczeniu dla niego to było "dziecko" i 3 miesiące później szok - ciąża. Ona chciała, ale starali się jeszcze przed ślubem i po 3 latach już zwątpiła że jej się uda, a tu jednak...
A tak poza tym to dziś byłam u Ginekologa i jutro muszę wykonać betę, bo dziś już mi laboratorium zamknęli. Patrząc na monitorek uznał, że albo na dniach przyjdzie @ albo to początek ciąży, ale jak zobaczył że tyle czasu @ nie mam, to jego zdaniem to jednak możliwa ciąża, tylko, że owulacja mi się przesunęła w czasie i... Boże jak ja bym chciała aby ta @ nie przyszła i aby Beta była wysoka. Chyba się pójdę pomodlić, choć u mnie z wiarą to na bakier
Morwa, moze i tak. Moj maly siostrzeniec tzn. syn szwagierki, ma 10 miesiecy i ostatnio nawet widzialam jak wodzil wzrokiem po suficie i pozniej gdzies w okolicy sciany sie zatrzymal. Tak jakby patrzyl na cos i sledzil to wzrokiem... doslownie tak to wygladalo[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyczesc dawno tu u was nie bylam
Morwa mnie tez ostatnio meczylo ale to chyba po tym metformaxe co bym nie zjadla to zaraz wymiotowalam:(
ja dzisiaj bylam na usg clo dziala cuda 4 pecherzyki na lewym 3o sr 15, 14, 10 na prawym jeden 15mmMorwa, converse90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMorwa mam nadzieje ze zacznie dzialac ile czasu juz lykasz? ja nie wiem jaku mnie byko przez pierwsze dwa cykle bo przed owu nie bylam na usg, teraz poszlam bo jedna z kolezanek na inym watku nastraszyla mnie ze po clo torbielka moze jeszcze bardziej urosnac i musialam sprawdzis.