X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dwie kreseczki pod choinką 🌲 , w sierpniu witam się z kruszynką 👩‍🍼
Odpowiedz

Dwie kreseczki pod choinką 🌲 , w sierpniu witam się z kruszynką 👩‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Atomówka nie chciałam się przyznać na początku, ale po Twoim poście zerknęłam i też mam ślad pod pierścionkiem i obrączką. 🤡🤣

A mi się wydaje, że to może być od diety na przykład. ☺️ i wtedy rzeczywiście pot wchodzi w reakcję

🌿Reja13 super, że masz wsparcie w Mężu. To bardzo ważne. A jak on przyjmuje niepowodzenia?

🌿Sirengirl92 przykro mi bardzo… to czekamy na piątkową betę.

Mnie czekała niespodzianka po powrocie z pracy. Mąż zrobił mi kąpiel przy świecach i mam czysty relaks. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia, 21:39

aszin, Atomówka , Karina123 lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czytałam że przy cyklach 28 dni implantacja około 22 więc to moje plamienie wczorajsze i trochę śluz dzisiaj to ja nie wiem... ogólnie inne kalkulatory mówią,.że przyrost jest w normie, lecz nieco wolniejszy..więc.. bardzo sie boję tego kolejnego badania, mimo, że sobie przed chwilą wmawiałam, że jest okk.

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze sie przyda:

Czarne (ciemne) odbarwienie na palcu od złotej obrączki to dość częste zjawisko i zwykle nie oznacza nic groźnego. Może mieć kilka przyczyn:

Najczęstsze powody:

1️⃣ Domieszki metali w złocie
    Złoto w biżuterii nie jest czyste (np. 585 = 58,5% złota).
    Pozostałe metale (miedź, srebro, nikiel) mogą utleniać się i reagować ze skórą, zostawiając ciemny ślad.

2️⃣ Reakcja z potem i chemią
    Pot, kosmetyki, mydła, detergenty, perfumy czy kremy mogą reagować z metalami w stopie złota i tworzyć ciemny osad na skórze.

3️⃣ pH skóry
    U niektórych osób skóra ma bardziej kwaśne pH, co sprzyja reakcjom chemicznym i przebarwieniom. Zmiany hormonalne lub stres moga sprzyjac wahaniom pH.

4️⃣ Kosmetyki i makijaż
    Podkłady, kremy z tlenkami (np. dwutlenek tytanu) mogą wchodzić w reakcję z metalami i powodować czarny nalot.

5️⃣ Zabrudzenia pod obrączką
    Mydło, naskórek i brud gromadzą się pod obrączką i mogą wyglądać jak czarne zabarwienie skóry.

Atomówka , Cerva lubią tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    A ja czytałam że przy cyklach 28 dni implantacja około 22 więc to moje plamienie wczorajsze i trochę śluz dzisiaj to ja nie wiem... ogólnie inne kalkulatory mówią,.że przyrost jest w normie, lecz nieco wolniejszy..więc.. bardzo sie boję tego kolejnego badania, mimo, że sobie przed chwilą wmawiałam, że jest okk.

Ja bym już aż tak tego nie analizowała, bo organizm naprawdę bywa nieprzewidywalny. Implantacja nie zawsze wypada książkowo i może się różnić nawet przy tych samych długościach cyklu. Plamienia też potrafią pojawić się na różnych etapach i nie zawsze oznaczają jedno. Serio, nie jesteś teraz w stanie nic zrobić, nie masz na nic wpływu, a czytając takie rzeczy dokładasz sobie stresu, który nie jest wskazany.

Basiax lubi tę wiadomość

Starania od 2023r.
    03.24r. 💔💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
    ♂ Oligoteratozoospermia

IVF:
    • 01.26r. → start stymulacji
  • Atomówka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Moja babcia mówiła, że obrączka brudzi na anemię 😅
    I zawsze jak jej brudziła to szła do DOKTURA 😅

A nie zmieniłaś jakiś kosmetyków, które mogły wejść w jakąś reakcję?

Sirengirl przyznam, że myślałam dzisiaj o Tobie, jak tam u Ciebie.. bardzo mi przykro, że przechodzisz takie nerwy jeszcze w takim czasie… na pewno to boli, ma prawo..
    mnie też jak serce się rozpadło na kawałki wróciłam od razu do pracy i skupiłam się na pracy, mnie pomogło takie zajęcie głowy.
    Z leków nic, z supli od tamtego cuklu jedynie Ogestan popijam, kosmetyki też żadne nowe ☺️
    No nic, zobaczę za pare dni, jak dalej będzie to może czas zrobić jakieś badania bo z odżywianiem też ostatnio się nie popisuje, praktycznie żyje o dwóch kanapkach dziennie

27 lata k
    29 lat m

07.2022 - ciąża biochemiczna
    12.2022 - prawidłowa ciąża
    08.2023- zdrowa księżniczka <3

starania o rodzeństwo - od 09.2025
  • Karina123 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siren przytulam 🩷

Reja dobrze że masz wparcie w mężu 😍 U nas to mąż bardzo przeżywa niepowodzenia, obwinia się 🫣 Chociaż problemy są po obu stronach, a nawet gdyby były po jednej to do głowy by mi nie przyszło, żeby obarczać go winą.

Co do biżuterii to zerknęłam na obrączkę i zaręczynowy i nie widzę żadnych plam tylko wyślizgana skórę 🤣

Jeśli chodzi o radzenie sobie z niepowodzeniami, to podpisuję sie pod tym, że najbardziej boli porażka po wprowadzeniu jakichś zmian. Już człowiek myśli- o to tu pewnie problem był, zaraz uda się go rozwiązać, a tu klops. Ja naprawdę nakręciłam się że po histerio warunki idealne na bank się uda i co? Na wizycie piękny pęcherzyk, ładne Endo, no co może pójść nie tak ? 🙃 No jednak coś poszło. Lekarka powiedziała mi, że po histerio 3 cykle to takie największe szanse więc mój mózg zakodował- masz tylko 3 miesiące 🤣

👩🏼
    ➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, usunięty polip endometrialny
    suple: fertistim, dha, cynk, nac, q10, wit.d
    👦🏻
    ➡️ obniżone parametry nasienia
    suple: fertistim

👩🏼‍❤️‍👨🏻🐶🐶
‹‹ 79 80 81 82 83
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ