Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakieś nowości dzisiaj ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Kochane mam problem z rozpoznawaniem Sluzu. Rano wodnisty i lepki a potem rozciagliwy i taki kremowy. Wiec jaki mam wpisać?

Podobno rozciagliwy ma byc przezroczysty ...?
    Wiec czemu kremowy tez jest....

Zrobiłam test ovu i sie niepokoje bo 4 dzien mam pozytywny, 3 dzien lewa kreska jest dużo mocniejsza od prawej....
    Czy ktoś cos poradzi! .? Ewela? Macierzanka?

Kochana ja tez mialam 4 dni pozytywne i jakos mnie to nie zastanawialo wszytkie byly mocne i napewno pozytywne zostawilam to tak jak jest czasami jest tak ze nawet po ovu poziom lh powolutku opada i dlatego wychodza jeszcze pozytywne takze spokojnie serduszkuj hehe :D
    Landryneczka wrote:
    Dziewczyny dziś mi spadła temp. Do tego rano jak wstałam poczułam jak mi się śluz leje , mam go dziś sporo co mnie dziwi bardzo :/ szyjka miękka otwarta tak w miarę wysoko . Nie wiem czy dziś nie mam owulacji . Zobaczę jaką bd miała szyjkę potem tak koło 15 .
    A wy co o tym myślicie ?
    No mysle ze powinnas <3 <3 <3 <3
    Landryneczka wrote:
    a mi teraz znów się zniżyła stwardniała ale jest otwarta czytłam ze przed spaniem sie powinno sprawdzac
    Szyjke powinno sie sprawdzac codziennie o tej samej porze dnia mniej wiecej bo moze nieznacznie zmieniac polozenie i zeby nie bylo watpliwosci to mniej wiecej ten sam czas powinien byc :D
    Ania07 wrote:
    Hej Kochane :)
    Ja dzisiaj ledwo żyje. Czuję się jakby mnie krowa przeżuła i wypluła. Nawet teściowa stwierdziła, że źle wyglądam. Spać mi się chce, dalej mam zawroty głowy, zalało mnie śluzem tj mleko :/ masakra, poleciało jak z kranu .. myślałam, że @ a tu zonk. Nie ma @..
    Aniu Moze jednak?? zyczylabym ci tego z calego serduszka :*
    Natu93 wrote:
    a jakis taki dziwnie skaczacy==/
    Ja dobrze widze ze to 73 dc???!! jesli tak to idz do lekarza bo takie dlugie cykle nir sa normalne...
    Natu93 wrote:
    Kass badania wszystkie suuuper=)
    janiki czyste i wszystko si.
    Moze taka moja uroda.
    Bez brania tabletek jakis nie mam okresu=(
    co idzie za tym chyba brak owu i dzidzi;'(
    jestesm podminowana.;'(
    Kochana idz do jakiegos normalnego lekarza ktory unormuje ci cykle bo tak dlugie to jest nienormalne i moim zdaniem straszzznie ciezko bedzie z dzidza...
    santoocha wrote:
    Kochana, ja mam 35km do gina. A na pierwszą wizytę do jednego z najlepszych ginekologów w tym mieście na NFZ czekam 2 miesiące. Potem jest szybciej. Monitoring wcale nie jest taki drogi. Za to dziecko już tak. MUSISZ coś z tym zrobić jeśli chcesz mieć dziecko.
    Dokladnie, zgadzam sie Niestety Natu musisz zaczac szkac kogos dla kogo dlugosc cyklu 70dsni i wiecej nie jest normalne bo dla normalnego lekarza to oczywiste
    Ania07 wrote:
    Jest straszny bladzioch, taki ledwo ledwo widoczny .. nie wiem czy się cieszyć i czy zaraz nie zniknie ...
    To zrob jutro bete bedziesz pewniejsza ale ja po cichutku juz gratuluje :D
    olka25 wrote:
    Wracam do Was, na razie trochę odpocznę. Mam torbiel na jajniku. Ciążę poroniłam. Teraz muszą sprawdzić, co z tym zrobić i zobaczymy, kiedy będzie można wznowić starania. Tak mi źle... :(
    Kochana mocno przytulam :( bardzo mi przykro nie wiem co ci napisac...moze tyle ze wszytko sie ulozy zobaczysz teraz potzreba ci czasu i duzo wsparcia u nas go znajdziesz...

Fidelissa lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia nowa za ciążona jest :)

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to witam wszystkie
    a ja czuje ze @ przyjdzie niedlugo bo jestem tak nerwowa wszytko mnie drazni a moj najbardziej wszystko mnie u niego drani dzisiaj mimo ze tak normalnie niczego zlego nie robi..... ojjjj chyba go pogryze.....

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka25 ogromie współczuje :( pewnie Ci cięzko :( ale musisz sie trzymać !! nie martw sie niedługo będziesz tulić swoje maleństwo.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EEhhmm.. wpadłam dziś w jakiś cholerny dołek i czym bardziej chce z niego wyjść , tym głębiej w niego wpadam.. :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    EEhhmm.. wpadłam dziś w jakiś cholerny dołek i czym bardziej chce z niego wyjść , tym głębiej w niego wpadam.. :(
    Co sie stalo?

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:

Monia co się dzieje?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Co sie stalo?
    no znowu związany ze staraniami.. jutro musze dzwonic sie umówić do gina żeby miec wizyte za tydz w poniedziałek.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    A tak w ogole to witam wszystkie
    a ja czuje ze @ przyjdzie niedlugo bo jestem tak nerwowa wszytko mnie drazni a moj najbardziej wszystko mnie u niego drani dzisiaj mimo ze tak normalnie niczego zlego nie robi..... ojjjj chyba go pogryze.....

Cześć Kasiu :)
    Przede wszystkim oddychaj. Masz ładny wykres i mam nadzieję, że @ do Ciebie nie przyjdzie <3

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    związany z tym kiedy mi sie wreszcie uda. Ania czujesz sie juz lepiej :) ? wzięłaś ten cykl na luzie ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam najlepszego humoru ale nie mzemy sie dolowac dziewczyny przeciez zaczyna sie robic zielono i na dworze i tu u nas na forum musimy sie z tego cieszyc musimy byc silne i nie mozemy sie zalamywac!!!!!! kurcze juz wssytkie mamy myslec pozytywnie!!!!! w tej chwili !!! :D

Fidelissa, Macierzanka:), Laura lubią tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Cześć Kasiu :)
    Przede wszystkim oddychaj. Masz ładny wykres i mam nadzieję, że @ do Ciebie nie przyjdzie <3
    Oj Aniu akurat moj wykres mi sie nie podoba bo nawet ovulke mi cofnelo ale wiesz co??? twoj wykres mnie pociesza :D takze sie nie zalamujemy dziewczyny i glowa do gory :D

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    związany z tym kiedy mi sie wreszcie uda. Ania czujesz sie juz lepiej :) ? wzięłaś ten cykl na luzie ?
    Monia a co mamy my poeiwedziec ja prawdopodobnie nie doczekam sie dzidzi a jednak walcze i bede walczyc jak lwica...mam gorsze dni tez jest mi ciezko bo mam mase problemow ale nie mozna sie zalamywac NIE WOL NO !!!!!!! absokur..lutnie :D

Fidelissa, nick nieaktualny, Magdas, Z. lubią tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Oj Aniu akurat moj wykres mi sie nie podoba bo nawet ovulke mi cofnelo ale wiesz co??? twoj wykres mnie pociesza :D takze sie nie zalamujemy dziewczyny i glowa do gory :D
    nooo widziałam właśnie że krecha czerwona Ci znikła.. :/ ale w sumie to tylko program i może sie mylić :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Monia a co mamy my poeiwedziec ja prawdopodobnie nie doczekam sie dzidzi a jednak walcze i bede walczyc jak lwica...mam gorsze dni tez jest mi ciezko bo mam mase problemow ale nie mozna sie zalamywac NIE WOL NO !!!!!!! absokur..lutnie :D
    dlaczego nie doczekasz Kaśka ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:

Ja myślałam, że mam cykl bezowulacyjny. Wkurzyłam się i nie mierzyłam codziennie tempki. Przytulaliśmy się z mężulkiem, ale ja już nie myślałam o ciąży, bo byłam przekonana, że ten cykl jest stracony. Wczoraj tempka wysoko, dzisiaj też, @ od dwóch dni nie ma, mam zawroty głowy więc zrobiłam sikańca. Nie cieszę się, bo się zwyczajnie boję, że lada chwila może przyjść @.
    Uwierzę jak powtórzę test w czwartek i betę w poniedziałek, bo nie mam możliwości wcześniej :(

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    nooo widziałam właśnie że krecha czerwona Ci znikła.. :/ ale w sumie to tylko program i może sie mylić :)
    Dokladnie dlatego narazie czekam na rozwoj syt :D
    A dlaczego sie nie doczekam hmmm duzo by pisac...no nie mam ciekawej sytuacji ale mimo wszytko nie trace nadzieii...jeszcze :D

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:

Kasiu mi się mój też nie podobał. To tylko program i nie możemy się nim sugerować w 100%. Jedna z użytkowniczek "youstyna" nie miała skoku a owulację potwierdził gin na monitoringu :) zobacz sobie jej wykres. Miała 2 owulacje.
    Mi OvuF też kreski poprzestawiało :D

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Ja myślałam, że mam cykl bezowulacyjny. Wkurzyłam się i nie mierzyłam codziennie tempki. Przytulaliśmy się z mężulkiem, ale ja już nie myślałam o ciąży, bo byłam przekonana, że ten cykl jest stracony. Wczoraj tempka wysoko, dzisiaj też, @ od dwóch dni nie ma, mam zawroty głowy więc zrobiłam sikańca. Nie cieszę się, bo się zwyczajnie boję, że lada chwila może przyjść @.
    Uwierzę jak powtórzę test w czwartek i betę w poniedziałek, bo nie mam możliwości wcześniej :(
    a jak mąż zareagował na bladziocha ? :) @ apewno nie przyjdzie zobaczysz :) ciesze sie że Ci sie udało :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1079 1080 1081 1082 1083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ