X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten test w 21dc o której godzinie robiłaś, że wyszedł - ?

• Driada0102 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w grudniu byłam na wizycie 3 razy i miałam te same zabiegi i co wizyta inna cena a ostatnia najdroższa. Na NFZ jak się leczyłam to prawie obróciłam się na drugą stronę przez nadżerkę jako małolata bo nikt mi nie zaproponował zabiegu na NFZ tylko prywatnie za 200zł, a że nie było mnie stać i nie rozumiałam powagi sytuacji, że konieczny jest zabieg doszło, aż do krwawienia. W końcu w wieku 19lat zrobiłam wypalankę na moje szczęście lekarz znal się na rzeczy bo nie ma śladu po zabiegu

f2wli09kvv5ashuy.png
  • dżona Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:

Powiedzcie mi jeszcze jedno, w niedziele myslalam ze @ przyszla, bo mnie tak zalalo gestym kremowym sluzem, a teraz od tego czasu mam sucho. Czy jestem skreslona juz??

Myślę że to bardzo dobre objawy a Twoje szanse rosną, a nie maleją, bądź dobrej myśli, trzymam kciuki :)

Lena87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
    🛑😔 92zOvuFdiend.pl
    Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
    *08.2018 ... psychoterapia
    *1,5 roku z Naprotechnologią
    *kilkanaście cykli z Letrozolem
    * mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
    *01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
    *10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
    *06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
    *07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
    *10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
    *Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
    *Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
    "Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."

j36regz2ei8e5moa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Czasem poziom LH może powoli spadać, dlatego testy mogą wchodzić dodatnie jeszcze kilka dni po owu.
    U Ciebie też temp. rosła powoli więc może u mnie też jest nadzieja.A powiedz mi,jaki masz ból jajników??jesteś w stanie opisać jaki to ból??

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    mierze w tym cyklu temp waginalnie, wykres bardzo dziwny, spójrzcie same.. dowiedziałam sie dziś o kolejnej ciąży zanajomej.. przyjęłam to ze spokojem (albo tylko tak sobie wmawiam ).

Monia, początek jak to początek, na razie się rozwija. Na moje oko zapowaiada się normalnie i nic dziwnego w nim nie ma :D Gorzej jakbyś miała taki jak wykres z EKG.
    Musisz poczekać jeszcze chwilę :)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    A ten test w 21dc o której godzinie robiłaś, że wyszedł - ?
    W południe ok 12-stej

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    Ja w grudniu byłam na wizycie 3 razy i miałam te same zabiegi i co wizyta inna cena a ostatnia najdroższa. Na NFZ jak się leczyłam to prawie obróciłam się na drugą stronę przez nadżerkę jako małolata bo nikt mi nie zaproponował zabiegu na NFZ tylko prywatnie za 200zł, a że nie było mnie stać i nie rozumiałam powagi sytuacji, że konieczny jest zabieg doszło, aż do krwawienia. W końcu w wieku 19lat zrobiłam wypalankę na moje szczęście lekarz znal się na rzeczy bo nie ma śladu po zabiegu

To się w głowie nie mieści :/

• dżona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Jak dziś weszłam na wagę to też się zdziwiłam :/

ja też, ze tak mało pokazała :P

Lena87, Ania07, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
    🛑😔 92zOvuFdiend.pl
    Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
    *08.2018 ... psychoterapia
    *1,5 roku z Naprotechnologią
    *kilkanaście cykli z Letrozolem
    * mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
    *01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
    *10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
    *06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
    *07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
    *10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
    *Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
    *Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
    "Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."

j36regz2ei8e5moa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:

Lena 87, musze rozkminic ten szpital w Pszczynie, moze by warto było, bo ja chodze prywatnie do lekarza...

Opinie lekarz ma w miarę .. :)
    Może akurat będzie dobry ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 19:57

• Groszek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, ze dziewczyny ktorym testy wyszły pozytywne miały tyyle sluzu w okolicach dnia spodziewanej @.

Wiec sama juz nie wiem.

Na razie od kilku dni moje jajniki pracuja. Raz jeden, raz drugi, no i kłucia w macicy. Teraz doszedł ból krzyzowy i twarz mam obsypana niczym potwór :(

To pierwszy cykl kiedy sie staramy, a tak jestem podjarana. Boe sie ze zycie bedzie chcialo mnie nauczyc pokory i powiedziec ze tak prosto nie jest i ze sobie ubzdurałam, ze to tak latwo zajsc...

Wiem, ze wiele dziewczyn z tego forum stara sie dluuugi czas, wierze i bedzie tak, ze to Wasze czekanie sie opłaci i bedzie wynagrodzone :-) doczekacie sie swoich Maleństw. Zycze Wam tego z calego serca i kibicuję goraco. Już od jakiegoś czasu sledze Wasze osty, dopiero dzisiaj postanowiłam się zalogowac :-)

Boje sie chodzic do toalety, bo jak zobacze małpe przyklejoną na majtach? Zacznie mnie straszyc aaaaaaa!!!!!!!!!

Nie mierzyłam w tym cyklu temperatury, nie badałam szyki, polegałam edynie na sluzie płodnym i bólach owulacyjnych. Serduszkowania były codziennie, dlatego boje sie ze zwariowałam, jestem naiwna i łudzę się niepotrzebnie. Ale jestem tak wredna, że "Monsz" to zauważył już od połowy cyklu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 20:07

Macierzanka:), Kaśka28 lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    U Ciebie też temp. rosła powoli więc może u mnie też jest nadzieja.A powiedz mi,jaki masz ból jajników??jesteś w stanie opisać jaki to ból??

Ja mam takie uczucie jakby mi ktoś wbijał igłę, a najprościej to ból podobny do kolki :)
    Wykres masz ładny więc nie masz się czym martwić :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w dzien tej poniedziałkowej wizyty bede w 17 dc. i bede po <3 . trudno to bede na dniach owulki to najwyżej cytologii nie zrobi, chodze prywatnie to mnie chyba zrozumie :) ze sie staramy i nie zrobiłam przerwy przed cytologią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 20:00

Ania07 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, która miała ciągnięcie w pachwinie/ach??

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    w dzien tej poniedziałkowej wizyty bede w 17 dc. i bede po <3 . trudno to bede na dniach owulki to najwyżej cytologii nie zrobi, chodze prywatnie to mnie chyba zrozumie :) ze sie staramy i nie zrobiłam przerwy przed cytologią.

Mój tam mnie rozumiał :D nawet się pytał czy się bzykaliśmy xD
    A kiedy miałaś ostatnio cytologię robioną?

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    No i to by pasowało- testy owu +, śluz płodny Ci się skończył i tempka skoczyła.
    Jak się utrzyma, to wyznaczy Ci owulkę na 21 dc.
    o to i ja takie mam przewidywania :D

santoocha lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Mój tam mnie rozumiał :D nawet się pytał czy się bzykaliśmy xD
    A kiedy miałaś ostatnio cytologię robioną?
    no właśnie rok już będzie :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Ja mam takie uczucie jakby mi ktoś wbijał igłę, a najprościej to ból podobny do kolki :)
    Wykres masz ładny więc nie masz się czym martwić :)

U mnie podobny ból, do tego taki ucisk w podbrzuszu tak bardzo nisko.Jutrzejasza wizyta rozstrzygnie moje wątpliwości.Boję się troszkę :(

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale chyba mi nic nie powie.. zrozumie chyba ze bede w okresie okołoowulacyjym, awet specjalnie do niej ide w tym czasie zeby zobaczyła jak z pęcherzykiem .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07, mnie ostatnio bolało w pachwinch, tak jakbym tam jajniki miała czy coś, coś mnie ciągneło, czy uwiązło :-/ niczym jakas kolka.

Przeraszam Was, ze tak odpisue z opoznieniem, nie nadazam jeszcze. A Wy macie tuta takie doswiadczenie.

Dziekuje za taki odzew z Wasze strony i za wszelkie rady :-)) cenie je sobie

Widze, ze mile towarzystwo tu na forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 20:05

XxMoniaXx, Ania07, dżona, Lena87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Ania07, mnie ostatnio bolało, tak jakbym tam jajniki miała czy coś, coś mnie ciągneło :-/ niczym jakas przepuklina.

Przeraszam Was, ze tak odpisue z opoznieniem, nie nadazam jeszcze. A Wy macie tuta takie doswiadczenie.

Dziekuje za taki odzew z Wasze strony i za wszelkie rady :-)) cenie je sobie

Widze, ze mile towarzystwo tu na forum :)
    jesteśmy świetne tak skromnie mówiąc :) fajnie że do as dołączyłaś :)

Groszek lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ