X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Melula Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę wam prawdziwą historię, opowiedzianą przez moją bliską znajomą:
    Jej siostra starała się z mężem o dzieciątko 10 lat. Zrobili wszystkie możliwe badania, włącznie z genetycznymi - wszystkie możliwe, wydali kasę, oszczędności, stracili nadzieję. Niestety dla nich wyrok był jeden... Oboje mieli problem, on z wynikami, niski % żyjących plemników, anemia etc, a ona problem z tarczycą, pcos, problem z jajnikami -ciągłe zapalenia itp. Nie pomogła inseminacja, na in-vitro ze względów religijnych nie zdecydowali się, a poza tym lekarz nie dawał im szans, ze względu złe wyniki obojga. Po 8 latach starań podjęli decyzję o adopcji, rozpoczęli procedurę, przeszli 3/4 procesu i czekali na decyzje.
    Jeszcze jeździli po różnych klinikach z nadzieję, że gdzieś im pomogą. Jednakże po dwóch kolejnych latach całkiem stracili nadzieje. Mało tego, inne problemy zdrowotne całkiem spowodowały, że lekarz zdecydował wydać na nich wyrok, że dzieci mieć nie będą. Do tego całkowity zanik miesiączki. Czekali na wizytę "ostateczną" 6 tygodni. Zrobili badania jakieś bardzo specjalistyczne i czekali na podpisanie dokumentów. Przyjechali po 6 tygodniach do lekarza, który oświadczył, że nie ma szans, zostaje tylko cud. Kobieta z tych wszystkich emocji zemdlała, a ponieważ byli w szpitalu, lekarza coś tchnęło i kazał zrobić badanie krwi - okazało się, że jest w 5 tygodniu ciąży. Jest cud, który właśnie niedawno się urodził i jest ich wielkim szczęściem, a dla nas - "staraczek", nadzieją, że nic nie jest przesądzone.

przedszkolanka:), Macierzanka:), Złota, Nati89, Landryneczka, Ania07, Misty87, Z., santoocha, Bursztynka, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota :*
    Macierzanko Witaj :*
    według owu już niedługo do @ ale mam nadzieje ze przyjdzie koło koło 14 marca dopiero oby :)
    Melula aż mi ciarki przeszły . To jednak warto wierzyć bo cuda są . Gratulację dla tej dziewczyny ogromne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 13:20

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie nie możemy sie poddawać !! Trzymajmy se razem i wspierajmy, a to bardzo pomaga :)

Landryneczka, Ania07, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.google.pl/search?biw=1366&bih=645&tbm=isch&sa=1&q=buty+niemowl%C4%99ce+converse+rozowe&oq=buty+niemowl%C4%99ce+converse+rozowe&gs_l=img.3...9510.12135.0.12507.7.7.0.0.0.0.129.722.5j2.7.0....0...1c.1.36.img..7.0.0.O4ZbfKAkFoY#facrc=_&imgdii=_&imgrc=A6CXIYj_c3RuCM%253A%3B38J3vDuObML-MM%3Bhttp%253A%252F%252Fimg0.sprzedajemy.pl%252F540x405_trampki-rozowe-conve-684280.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fsprzedajemy.pl%252Ftrampki-rozowe-converse-cudo%252C177514%3B542%3B360

Na laptopie miałam lepsze zdj ale znalazłam podobne :)

Landryneczka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    https://www.google.pl/search?biw=1366&bih=645&tbm=isch&sa=1&q=buty+niemowl%C4%99ce+converse+rozowe&oq=buty+niemowl%C4%99ce+converse+rozowe&gs_l=img.3...9510.12135.0.12507.7.7.0.0.0.0.129.722.5j2.7.0....0...1c.1.36.img..7.0.0.O4ZbfKAkFoY#facrc=_&imgdii=_&imgrc=A6CXIYj_c3RuCM%253A%3B38J3vDuObML-MM%3Bhttp%253A%252F%252Fimg0.sprzedajemy.pl%252F540x405_trampki-rozowe-conve-684280.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fsprzedajemy.pl%252Ftrampki-rozowe-converse-cudo%252C177514%3B542%3B360

Na laptopie miałam lepsze zdj ale znalazłam podobne :)
    ha jakie słodkie trampulki szok :) piękne

przedszkolanka:), Ania07 lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona się uparła,że converse za 200zł kupi! Bo bedzie rozpieszczać ciotka :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh nie no fakt dużo za te pieniążki wiele rzeczy by się kupiło :) ja osobiście nie lubię trampek ale te ładne :)

• Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kocham Converse - mam małą kolekcję swoich i TŻ ;) znając TŻ to maluch też będzie w nich pomykał ;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    kocham Converse - mam małą kolekcję swoich i TŻ ;) znając TŻ to maluch też będzie w nich pomykał ;)
    a u ans będzie tak ze jak bd chłopczyk to będzie mały dresiarz po tatusiu a jak dziewczynka to mała modnisia juz mojemu zakomunikowałam że jak córa to ja ją ubieram :P

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie :) z grubsza nadrobiłam.

Lena Kochana kuruj się tam i wracaj szybko do zdrowia ;*
    Landrynka nie myśl o @ ;)
    Santoocha nie powtórzyłam testu :D jakoś mnie nie ciągnie :D
    Groszek poczekaj jeszcze i powtórz test.
    Melua dobrze mówisz :) takie podejście to większa połowa sukcesu, a tą historię jak czytałam to aż mi się łezka w oku zakręciła. Jednak cuda się zdarzają i trzeba w nie wierzyć!
    Nati nie stresuj się ;*
    Z. mocno kciukam :)
    A nasze mamusie jak się dzisiaj czują? :)

Z. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Witam ponownie :) z grubsza nadrobiłam.

Lena Kochana kuruj się tam i wracaj szybko do zdrowia ;*
    Landrynka nie myśl o @ ;)
    Santoocha nie powtórzyłam testu :D jakoś mnie nie ciągnie :D
    Groszek poczekaj jeszcze i powtórz test.
    Melua dobrze mówisz :) takie podejście to większa połowa sukcesu, a tą historię jak czytałam to aż mi się łezka w oku zakręciła. Jednak cuda się zdarzają i trzeba w nie wierzyć!
    Nati nie stresuj się ;*
    Z. mocno kciukam :)
    A nasze mamusie jak się dzisiaj czują? :)
    hej Kochana :*
    Staram sie ale martwie sie tym

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    hej Kochana :*
    Staram sie ale martwie sie tym

Domyślam się. Nie powinnaś mieć takich krótkich cykli. Najlepiej wybierz się z tym do lekarza, powinien coś na to poradzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli Melua opowiedziała historie sama znam pare takich cudów :)
    Poznałam dziewczynę nie osobiście czytałam jej bloga (koleżanka mi poleciła) starali się z mężem o dziecko 2,5 roku, wszelkie badania prywatne kliniki wizyty, kobieta miała problem z pęchrzykami które jej się zapadały tworzyły sie cysty krwiaki etc.co rusz jakieś leki hormony wspomaganie cykli,podeszli trzy razy do inseminacji,nie udało się (jest przedszkolanka wiec tez na codzień miała pełno dzieciaczków)brała zioła jeździła po jakiś energobioterapeutach nagle cud majowy cud zeszłego roku cykl zupełnie naturalny bez leków wspomagaczy okazało się że jest w ciąży 28.01 urodziła zdrową córkę fakt ze przedwcześnie bo maleństwo od pewnego tyg nie przybierało na wadze ze to reszta jest jak w najlepszym porządku jej blog jej historia trzyma mnie w rydzach i daje nadzieje, ale gdzieś każda z nas ma chwile gdzie wątpi we wszelkie cuda...Staram się nie tracić nadziei, jednak jesteśmy ludźmi a przede wszystkim kobietami tymi bardziej wrażliwymi słabszymi istotami.

P.S Po plamieniu zero śladu, do piątku jednak moze wrócić :( ,zero dolegliwosci bolowych, piersi tez jak by mniej tkliwe sie zrobiły,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 14:24

dżona lubi tę wiadomość

• Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Ty lepiej powiedz jak Ty się czujesz? i kiedy testujesz?

ja w miarę ok chociaż nic mi się nie chce i nie mogę zwlec się z łóżka...

Misty87 lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajome małżeństwo z klinicznie stwierdzoną bezpłodnością (przez chorobę męża) po 10 latach małżeństwa zaliczyło wpadkę :)
    Brat koleżanki również zaliczył z żoną wpadkę, kiedy kończyli proces adopcyjny.
    Znajoma znajomej - pojedyncze plemniki i niedrożne jajowody powodujące jedyne szanse przez in-vitro. W trakcie brania zastrzyków zrezygnowała bo niedawała rady psychicznie, zdecydowała się na adopcję. Kilka miesięcy później wpadka :)
    Wierzmy w cuda :)

Ania07, Z., Nati89, dżona, Fidelissa, agniesia2569 lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Ania Ty lepiej powiedz jak Ty się czujesz? i kiedy testujesz?

ja w miarę ok chociaż nic mi się nie chce i nie mogę zwlec się z łóżka...

Znam to uczucie :) jak nie musisz nic dzisiaj robić to leż i odpoczywaj ;)
    Mnie póki co nie ciągnie do testowania. Może jutro albo w piątek. To by była 16-17 wyższa tempka :)

Macierzanka:), Z., dżona lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daszka, nawet nie wiesz jak Ci życzę żeby sie już nie wróciła! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 14:27

Daszka lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Znam to uczucie :) jak nie musisz nic dzisiaj robić to leż i odpoczywaj ;)
    Mnie póki co nie ciągnie do testowania. Może jutro albo w piątek. To by była 16-17 wyższa tempka :)
    Ania, podziwiam Cię :)

Ania07 lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Ania, podziwiam Cię :)

Jestem spokojna, ale mam malutkie obawy, że jednak wyjdzie 1 krecha.

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Jestem spokojna, ale mam malutkie obawy, że jednak wyjdzie 1 krecha.
    Wiadomo, ze lepiej się mile zaskoczyć niz rozczarować, ale ja jestem o Ciebie raczej spokojna! ;)

Ania07 lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ