X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daszka trzymaj sie....moze te plamienia Cie w efekcie zaskoczą?

Macierzanka ovu mi zmieniło termin, proszę mnie przepisać z 6 na 9 marzec :))

Uciekam:))

Lena87, Macierzanka:), Ania07 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Ja robiłam. Parówkę owinąć ciastem francuskim i do piecyka. Nie trzeba ich gotować ani nic takiego. Nie zawijać w żadne folie, ale można podłożyć papier do pieczenia, żeby nie przywarły.
    Hej złota a jakiś rodzaj parówek polecisz? I jak długo je trzymać? Na ile stopni?

qq87j44jhto0od0f.png

• Złota Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Hej złota a jakiś rodzaj parówek polecisz? I jak długo je trzymać? Na ile stopni?

Ja używałam Berlinek, bo mi najlepiej smakują na ciepło. Dobre są też kiełbaski cielęce. Stopni 180. A jak długo trzymać - musisz patrzeć, jak się ciasto zrumieni, około 15 minut. Trzeba tylko uważać, żeby parówki nie popękały. Jak szybko pękają, to zmniejszyć temeperaturę. Każdy piecyk jest inny, więc tak trudno powiedzieć :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daszka wrote:
    chociaż tyle że nie jestem sama a masz jeszcze nadzieję?
    ja miewam bardzo silne miesiączki i obfite chodze po ścianach wtedy, teraz niestety nic chyba wolałabym porządnego kopa wiedziałabym na czym stoję, jaki etap za Wami, wybacz jeśli gdzies pisałaś nie ogarnełam wszystkiego na forum nie wiem kto ile gdzie z czym.
    Trzeba mieć nadzieję, bo bez niej nie ma niczego, nie ma marzeń i pragnień. Tylko wiara, że kiedyś też nam dane będzie zostać rodzicami, trzyma mnie przytomnie...
    ja też mam bolesne miesiączki i obfite. ostatnia dała mi w kość porządnie, omdlenia, wymioty etc. Wiadomo, nic przyjemnego... teraz, tak jak piszesz, też jest inaczej, zero bólu, tylko piersi kłują... chodzę na monitoring, zapisałam się do poradni leczenia niepłodności, zrobiłam podstawowe badania... jak przez kolejne dwa cykle się nie uda, a owulację wykryją na usg to czeka mnie hsg... ale wciąż wierzę, że będzie dobrze, musi być!

Lena87, Ania07, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Trzeba mieć nadzieję, bo bez niej nie ma niczego, nie ma marzeń i pragnień. Tylko wiara, że kiedyś też nam dane będzie zostać rodzicami, trzyma mnie przytomnie...
    ja też mam bolesne miesiączki i obfite. ostatnia dała mi w kość porządnie, omdlenia, wymioty etc. Wiadomo, nic przyjemnego... teraz, tak jak piszesz, też jest inaczej, zero bólu, tylko piersi kłują... chodzę na monitoring, zapisałam się do poradni leczenia niepłodności, zrobiłam podstawowe badania... jak przez kolejne dwa cykle się nie uda, a owulację wykryją na usg to czeka mnie hsg... ale wciąż wierzę, że będzie dobrze, musi być!
    jestem po HSG bardzo źle je zniosłam ale wiadomo każdy inaczej(mam niski próg bólowy) mam podstawowe hormony zrobione-Ok badanie Męża-OK owulacja OK
    byłam w tym miesiacu 13 dc w ciagu 24-48 mialo jajeczko pęknąć oczywiście byly przytulaski przez 4 dni i dzień przed Owu na wszelki wypadek, znając zycie nic z tego nie będzie jak zwykle 10.03 idę znów do lekarza ale w sumie nie wiem po co i pewnie nic mądrego nie wymyślą

• Melula Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daszka wrote:
    jestem po HSG bardzo źle je zniosłam ale wiadomo każdy inaczej(mam niski próg bólowy) mam podstawowe hormony zrobione-Ok badanie Męża-OK owulacja OK
    byłam w tym miesiacu 13 dc w ciagu 24-48 mialo jajeczko pęknąć oczywiście byly przytulaski przez 4 dni i dzień przed Owu na wszelki wypadek, znając zycie nic z tego nie będzie jak zwykle 10.03 idę znów do lekarza ale w sumie nie wiem po co i pewnie nic mądrego nie wymyślą
    HSG przede mną, choć oby nie musiało być, ale jak mus to mus... Też słabo u mnie ze znoszeniem bólu, ale tak trzeba - trudno!
    ja miałam monitoring 10dc, 15 dc i 17dc - 10 nie było nic widać, same małe pęcherzyki, 15 - jeden dominujący ok. 12-15mm, a 17dc już go nie było, ale nie wiadomo czy wchłonął się czy pękł, bo u mnie lewy jajnik jest wysoko i schowany za macicę i ciężko go wyczaić, a na nim był pęcherzyk. Teraz czekam na początek kolejnego cyklu - wezmę Clo, potem usg znów w 10dc, a potem 12dc, 14dc i później codziennie, jak tylko zobaczy pęcherzyk. Ciężko znosi się kolejne nieudane cykle, ale cóż... ja walczę z całych sił, póki starczy nerwów i cierpliwości... jest dla kogo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 11:37

Z., Ania07, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daszka wrote:

Daszka, a czym jest HSG? Co daje to badanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie się dzielnie :* :)

Spróbuję zasnąć :/ bo nie wyrabiam już :) ..

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Dziewczyny trzymajcie się dzielnie :* :)

Spróbuję zasnąć :/ bo nie wyrabiam już :) ..

odpoczywaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka odpocznij sobie :*

Lena87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Daszka, a czym jest HSG? Co daje to badanie?
    sprawdza drożność jajowodów przez podanie kontrastu do jamy macicy i jajowodów

• Złota Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za informację. Badanie brzmi nieprzyjemnie.

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane dziewuszki!
    Slonka brak, chmurki na niebie...

Powoli sie pakuje na wyjazd, wlasnie skladam u mamci zamowienie na sobotni obiad i deser :D

Ciagle mi niedobrze, brak ochoty na jakikolwiek ruch!

Daszka masz wsparcie u nas zawsze!
    Lena bidoku! Dopadlo cie... :*
    Landryneczka, ciesze sie,ze u Was juz zgoda :)

Przesylam Wam wszystkim wiruski <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Ania07, dżona lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was bierze może niepokalanek ? I chciałabym zapytać w jakiej formie go brać czy jako tabletki czy herbatę ? Bo castagnusa za bardzo bym nie chciała już brać wolałabym właśnie pić a podobno pomaga na niepłodność

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Dzien dobry kochane dziewuszki!
    Slonka brak, chmurki na niebie...

Powoli sie pakuje na wyjazd, wlasnie skladam u mamci zamowienie na sobotni obiad i deser :D

Ciagle mi niedobrze, brak ochoty na jakikolwiek ruch!

Daszka masz wsparcie u nas zawsze!
    Lena bidoku! Dopadlo cie... :*
    Landryneczka, ciesze sie,ze u Was juz zgoda :)

Przesylam Wam wszystkim wiruski <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
    Hej Misty :* Jak mija ci dzień ? Jak się czujesz ?
    Kochana łapię troszkę wirusków :)

Misty87 lubi tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien taki sam jak 4 ostatnie...od rana mdlosci, len nieziemski i ogolnie jakby czolg po mnie przejechal,ale dam rade :P

A u Ciebie? :)

1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Dzien taki sam jak 4 ostatnie...od rana mdlosci, len nieziemski i ogolnie jakby czolg po mnie przejechal,ale dam rade :P

A u Ciebie? :)
    A mam doła troszkę ale tak to dobrze :)

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daszka wrote:

Wlasnie dlatego miedzy innymi chyba wybiore sie na laparoskopie a nie na HSG.

Macierzanka:), dżona lubią tę wiadomość

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    A mam doła troszkę ale tak to dobrze :)
    A co sie dzieje??

1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    A co sie dzieje??
    Cięgle to samo
    Widziałam sie ze znajomą w 7 miesiącu ciąży jest ma taki brzusio fajny mówiła że śniło jej się że główkę widziała przez brzuch i był bardzo podobny do taty i wgl tak mi przykro :(

‹‹ 1130 1131 1132 1133 1134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ