Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tym acardem ja też się kiedyś zastanawiałam czemu dziewczyny go mają na wykresach i poszperałam po necie i wyczytałam wtedy że to na rozrzedzenie krwi i odpuściłam i teraz wiecie co. Siedzę i tak myślę czemu znowu się nie udało, co mogłam przegapić i fak przypomniałam sobie że w grudniu robiłam sobie full pakiet badań, bo zawszę sobie robię na urodziny.
I wyszedł mi czas protrombinowy PT za niski. Znacyz norma jest 12-17 sek. A ja mam 12 i napisali mi na wyniku LOW. ten czas protr. to jest czas krzepnięcia krwi. Czyli moja krew za szybko krzepnie.
Ja wtedy jak odebrałam ten wynik to sobie wytłumaczyłam, że jak brałam anty to właśnie wzrosłą mi krzepliwość, bo anty mają takie skutki uboczne. Ciekawe czy mi ta krzepliwość wróciła do normy sama. Muszę zrobić jeszcze raz ten czas i zapytać ginki co o tym sądzi. -
Ewelina23 wrote:Moim zdaniem na test jest za wczesnie .
Bo jeszcze zadnej nie wyszedl w 7 dpo . Najwczesniej w 9dpo
Czarna ja te w sumie mam problem z ujrzeniem 2krechy ale to moze zdjecie takie takze moze beta? bedziesz wiedzialaDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
dżona wrote:Moje TSH jest na poziomie 2,64 i od tygodnia zaczęłam zbijać płynem lugola
endokrynolog Ci przepisał? mi w ciąży skoczyło TSH i większa dawka euthyroxu od dzisiejszego ranka.
Zbadaj sobie poziom witaminy d3 - jak zaczęłam brać i podniósł się poziom to i w ciążę zaszłam podobno bardzo duże braki mamy i nawet nie wiemy o tym[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
nick nieaktualnyLaura wrote:A bo ja już (staruszka) jestem i może dlatego taki pozytywizm w sobie mam ;)
Życie trochę uczy pokorności ;)
Laura nie przesadzaj z tym wiekiem ..
Ja wiem ile masz więc kobiety starsze od Ciebie zachodzą ..
przykładem jest moja szwagierka miała 42dżona, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
Bursztynka wrote:Z tym acardem ja też się kiedyś zastanawiałam czemu dziewczyny go mają na wykresach i poszperałam po necie i wyczytałam wtedy że to na rozrzedzenie krwi i odpuściłam i teraz wiecie co. Siedzę i tak myślę czemu znowu się nie udało, co mogłam przegapić i fak przypomniałam sobie że w grudniu robiłam sobie full pakiet badań, bo zawszę sobie robię na urodziny.
I wyszedł mi czas protrombinowy PT za niski. Znacyz norma jest 12-17 sek. A ja mam 12 i napisali mi na wyniku LOW. ten czas protr. to jest czas krzepnięcia krwi. Czyli moja krew za szybko krzepnie.
Ja wtedy jak odebrałam ten wynik to sobie wytłumaczyłam, że jak brałam anty to właśnie wzrosłą mi krzepliwość, bo anty mają takie skutki uboczne. Ciekawe czy mi ta krzepliwość wróciła do normy sama. Muszę zrobić jeszcze raz ten czas i zapytać ginki co o tym sądzi.Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Bursztynka wrote:I wyszedł mi czas protrombinowy PT za niski. Znacyz norma jest 12-17 sek. A ja mam 12 i napisali mi na wyniku LOW. ten czas protr. to jest czas krzepnięcia krwi. Czyli moja krew za szybko krzepnie.[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
XxMoniaXx wrote:ale zrobiłam test i -. czyli co o tym myśleć ?
dżona lubi tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
nick nieaktualnyŻyczę kazdej z was z calego serca zebyscie ujżały 2 kreseczki .
Pewnie sobie myslicie a bojej sie udalo i tak teraz pisze próbuje Was odciagnac troche od staran i od mysli ciaza codz na chwile . Bo Piszecie tempka mi spadja i wogole maly spadek to nie spadek wiec ma prawo spasc . Pozniej jest rozczarowanie bo @ przyszla . Dajcie z siebie wszystko i cierpliwie czekajcie bo nic nie zmienimy mowiac i przeżywać tempke . Bo albo ujrzymy 2 kreseczki czeg9 wa bardzo życzę , albo przyjdzie @ i swoje zrobi .!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 20:40
dżona, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
no ja już jutro pojadę się pokłuć na zbadanie jeszcze raz tego czasu krzepnięcia, i przy okazji zrobię sobie tą witaminę d3.
Zaraz pomyślicie, że jestem maniaczką kłucia w laboratorium W tym cyklu byłam już 5 razyLena87, Fidelissa, Misty87 lubią tę wiadomość
-
Kaśka28 wrote:moze to ze jeszcze nie czas na ovu kochana zrob jutro i pojutrze bedziesz wiedziala bo od pierwszego pozytywnego testu ovu do 36 h powinno dojsc do ovu ale ja juz bym zaczela
-
A tak jak jestesmy w temacie klucia to wiecie ze moj endo jak sie zapytalam czy musze w jakims konkretnym dniu cylku byc w czasie badania okreslonych hormonkow to powiedzial ze niepotrzebne to jest...Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Malinowa Panienka wrote:endokrynolog Ci przepisał? mi w ciąży skoczyło TSH i większa dawka euthyroxu od dzisiejszego ranka.
Zbadaj sobie poziom witaminy d3 - jak zaczęłam brać i podniósł się poziom to i w ciążę zaszłam podobno bardzo duże braki mamy i nawet nie wiemy o tym
lekarz olał że tak powiem ten wynik i stwierdził ze jest dobry skoro mi się udało- ja uważam to za głupotę i zaczęłam szukać cos na własną rękę, płyn lugola zawiera jod, który bardzo fajnie wchłania się przez skóre np na nadgarstku bo jest cienka a wit D też kupiłam sobie sama Vitrum D3 ma taka samą dawkę co Vigantolete i od pon zaczynam brać
Macierzanka:) lubi tę wiadomość
100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
*08.2018 ... psychoterapia
*1,5 roku z Naprotechnologią
*kilkanaście cykli z Letrozolem
* mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
*01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
*10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
*06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
*07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
*10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
*Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
*Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
"Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."
-
Bursztynka wrote:yyy tylko badanie witaminy D3 jest za 70zł. Na razie jednak odpuszczę i kupię witaminę do łykaniaDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
dżona wrote:lekarz olał że tak powiem ten wynik i stwierdził ze jest dobry skoro mi się udało- ja uważam to za głupotę i zaczęłam szukać cos na własną rękę, płyn lugola zawiera jod, który bardzo fajnie wchłania się przez skóre np na nadgarstku bo jest cienka a wit D też kupiłam sobie sama Vitrum D3 ma taka samą dawkę co Vigantolete i od pon zaczynam brać
no ja vigantolete biorę 4 krople dziennie.
a skąd jesteś w sensie z jakiej części Polski?[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
Bursztynka wrote:no ja już jutro pojadę się pokłuć na zbadanie jeszcze raz tego czasu krzepnięcia, i przy okazji zrobię sobie tą witaminę d3.
Zaraz pomyślicie, że jestem maniaczką kłucia w laboratorium W tym cyklu byłam już 5 razy
Ja też jutro idę na progesteron, glukozę i Anty-TPO100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
*08.2018 ... psychoterapia
*1,5 roku z Naprotechnologią
*kilkanaście cykli z Letrozolem
* mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
*01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
*10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
*06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
*07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
*10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
*Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
*Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
"Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."
-
Kaśka28 wrote:co ty gadasz?? to to wszytko takie drogie? ja sie nastawiam ze hormonki jak bede badala to z jakas 100 zostawie ale zeby jedno badanie 70zl kosztowalo??? tragedia[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150