Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet
    Postów: 6798 5797

    Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM, dziwne, że kazał Ci przyjść podczas @. Przecież wtedy nawet chyba nie zrobi usg.

    ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet
    Postów: 6798 5797

    Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, nie ma za co :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2014, 21:49

    ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Patu Autorytet
    Postów: 1359 975

    Wysłany: 2 stycznia 2014, 05:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam niedoczynność tarczycy stwierdzona ok 4 lata temu. Dostałam leki i wszystko przez 3 lata było w normie a ostatnio wariowac zzaczęła i muszę mieć inna dawkę. Mam nadzieję nie przeszkodzi to mocno w staraniach. Cykle miałam w miarę regularne co 29-32 dni potem były anty i zobaczymy jak teraz. Tylko regularnie mierzcie tsh co najmniej co 2 miesięce wiem po sobie jakie spustoszenie w organizmie było jak mi wzrosło tsh a potem dostałam za silną dawkę i zbyt gwałtownie spadło. Włosy leciały garściami.

    w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • wirbażka Autorytet
    Postów: 301 111

    Wysłany: 2 stycznia 2014, 08:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana:) ja już w pracy, a tak mi się nie chce...

    ovu wyznaczyło mi owulację :D nie wiem jakim cudem ale wydaje mi się że jej jeszcze nie było. Jeszcze nie będe brała lutki.
    Miałam iść w najbliższy wtorek do gin ale przełoże sobie na termin zaraz po @.

    Miłego dnia Kobitki:*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 08:41

  • Milcia Autorytet
    Postów: 6798 5797

    Wysłany: 2 stycznia 2014, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu ja badam co dwa miesiące.

    ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Lucy Autorytet
    Postów: 1514 455

    Wysłany: 2 stycznia 2014, 09:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirbażka wrote:
    witam z rana:) ja już w pracy, a tak mi się nie chce...

    ovu wyznaczyło mi owulację :D nie wiem jakim cudem ale wydaje mi się że jej jeszcze nie było. Jeszcze nie będe brała lutki.
    Miałam iść w najbliższy wtorek do gin ale przełoże sobie na termin zaraz po @.

    Miłego dnia Kobitki:*
    A spróbuj zignorowac ta temperaturę mierzona o 9 rano. Jej w ogóle nie powinnaś brać pod uwagę, bo to aż 3 godziny później niż normalnie mierzone
    Może wtedy nie weźmie tego skoku jako owu?
    no i śluz wodnisty, tym też się program mógł sugerować.

    zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 stycznia 2014, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam w drugi już dzień Nowego Roku :)

    Wirbażka - a ja tam bym chciała iść do pracy :) Póki co nie pracuję, muszę teraz zdać egzamin językowy i może wtedy coś znajdę :)

  • olka30 Autorytet
    Postów: 4741 3543

    Wysłany: 2 stycznia 2014, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po świętach..
    Znowu w pracy, roboty dla 3, bo mnie tydzień nie było :(
    W ogóle były jakieś święta?

    Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 stycznia 2014, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 17:03

  • olka30 Autorytet
    Postów: 4741 3543

    Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też.. Nie dość,że dostałam @ w BN, więc mój humor mnie przytłoczył. Cudu na święta nie było, cały rok był do D... I tak się skończył.

    Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Fipsik Autorytet
    Postów: 3078 3207

    Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirbażka wrote:
    witam z rana:) ja już w pracy, a tak mi się nie chce...

    ovu wyznaczyło mi owulację :D nie wiem jakim cudem ale wydaje mi się że jej jeszcze nie było. Jeszcze nie będe brała lutki.
    Miałam iść w najbliższy wtorek do gin ale przełoże sobie na termin zaraz po @.

    Miłego dnia Kobitki:*


    A mi wyznaczył 3 dni szybciej, niż ja myślę, że była. I co teraz z testowaniem? :)

    c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • wirbażka Autorytet
    Postów: 301 111

    Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testuj kiedy będziesz uważała za słuszne... to tylko program, myli się często :)

    właśnie tak zrobie,że oleje tą tempke posylwestrową.

    A co do świąt też ich nie czułam, ani świąt ani sylwester nie był dla mnie jakiś oczekiwany czy wyjątkowy. Dzień jak każdy jeden...

  • Patu Autorytet
    Postów: 1359 975

    Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na mój wykres ktos mógłby spojrzec? myślicie, ze jest szansa na wystąpienie owu? jak pisałam kilka postów wcześniej ból owulacyjny był 13 dnia, 14 w miare wysoko i nagle 15 dół. moze jakis błąd pomiaru? a moze spadek i owu dopiero będzie za kilka dni? ale skąd en ból owulacyjny, lewy jajnik?
    olka30 wrote:
    Ja też.. Nie dość,że dostałam @ w BN, więc mój humor mnie przytłoczył. Cudu na święta nie było, cały rok był do D... I tak się skończył.



    Mam nadzieję, ze następny będzie duuuużo lepszym i ze zdrowym maleństwem u boku :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 12:18

    w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Rybeńka Autorytet
    Postów: 1364 1690

    Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam Hashi... starowałam z poziomu 18,1 więc duża niedoczynność. Tylko, że wtedy byłam w ciąży. Niestety nie skończyło się dobrze. Teraz jestem na E75 i wynik poniżej 1. Od lutego zaczynamy stranka. Trzymam kciuki za Was dziewczyny! oby to był Zielony Nowy Rok dla każdej z Was :)

    <3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r. godz. 9.15 - 3090gram i 56cm <3

    ckaiebkmtw072m9h.png

  • Lucy Autorytet
    Postów: 1514 455

    Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    a na mój wykres ktos mógłby spojrzec? myślicie, ze jest szansa na wystąpienie owu? jak pisałam kilka postów wcześniej ból owulacyjny był 13 dnia, 14 w miare wysoko i nagle 15 dół. moze jakis błąd pomiaru? a moze spadek i owu dopiero będzie za kilka dni? ale skąd en ból owulacyjny, lewy jajnik?





    Mam nadzieję, ze następny będzie duuuużo lepszym i ze zdrowym maleństwem u boku :)

    Jajniki moga pracować i na tydzień przed owu.
    A czemu nie dołączysz testów owulacyjnych? :) Byś nie musiała zgadywac przy nich.

    zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje TSH w październiku wynosiło 4,78 przy normie 0,400-4,000
    Ginekolog stwierdził, że nie ma się czym martwić, bo tarczyca się zmienia.
    Dla pewności powtórzę badania w przyszłym miesiącu i dodatkowo zrobię wyniki na prolaktynę, bo jak byk jest to niedoczynność :/

  • Patu Autorytet
    Postów: 1359 975

    Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    Jajniki moga pracować i na tydzień przed owu.
    A czemu nie dołączysz testów owulacyjnych? :) Byś nie musiała zgadywac przy nich.


    o tych z allegro czytałam baaaardzo różne opinie. Wiele dziewczyn skarżyło się, że nie pokazały nic,gdy na monitoringu albo na testach z apteki robionych równolegle pokazało owu. a te z apeki to przyznam się, że troche za drogie, bo jedno opakowanie raczej by mi nie starczyło, po tabletkach dość nietypowe cykle mogą być, conajmniej 10 użyć bym musiała, a przy aptecznych to już ponad 50 zł na miesiąc. do tego kwas foliowy, wiesiołek który chce dołożyć od następnego miesiąca jeśli nie zajde, test ciążowy zapewne nie jeden i się zbiera. Ale nie wykluczam, że moze spróbuje tych z allegro w przyszłym miesiącu, zobacze jak ten cykl będzie przebiegał, jak temperatura w następnych dniach i co powie serwis. jak nie wskaże owu wogóle to na pewno kupie. Gwarancji nie dają, ale coś moze podpowiedzą.

    A chodzicie moze na monitoring cyklu? Jak tak to mozna na NFZ czy tylko prywatnie?

    w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet
    Postów: 1359 975

    Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Moje TSH w październiku wynosiło 4,78 przy normie 0,400-4,000
    Ginekolog stwierdził, że nie ma się czym martwić, bo tarczyca się zmienia.
    Dla pewności powtórzę badania w przyszłym miesiącu i dodatkowo zrobię wyniki na prolaktynę, bo jak byk jest to niedoczynność :/


    Ja miałam dosłownie o 0,1 tsh ponad norme i od razu włączył eltroxin 50. Potem się okazało, że i to za mała dawka,bo ładnie spadło do 1 a potem stopniowo wzrastało do 3,5. Wtedy zwiększył dawke do 75, ale w ciągu miesiąca spadło poniżej 1, gin stwierdził, ze widocznie teraz za duza, obecnie biore na zmiane 50 i 75 i na razie jest ok. Powiedział, że najlepiej będzie jak utrzyma się wynik u mnie między 2 a 3.

    w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu dlatego mnie zdziwiło, że nic mi nie przepisał wiedząc, że staramy się z mężem o dziecko :/
    16.01 mam wizytę więc poczekam cierpliwie ..

  • Anja89 Autorytet
    Postów: 450 105

    Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o testy owu z allegro to na podstawie moich doświadczeń mogę powiedzieć, że nic nie pokazywały, a jak przerzucilam się na te z apteki co miesiąc był pozytyw widoczny gołym okiem.

    A jeśli chodzi o badania to sama jestem ciekawa co z nami. Okaże się w tym miesiącu.

    svchvfxmiau6k2p0.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego