X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe, zaczynamy rok z nowymi szansami, ja na razie nie testuje,cwicze cierpliwość,jeśli @ nie pojawi się w piątek albo kilka dni później to wtedy tescik, a tak to tylko czekam :)

• Anja89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Witam wszystkie nowe, zaczynamy rok z nowymi szansami, ja na razie nie testuje,cwicze cierpliwość,jeśli @ nie pojawi się w piątek albo kilka dni później to wtedy tescik, a tak to tylko czekam :)
    W takim razie trzymam mocno kciuki za dobrą wiadomość :)

svchvfxmiau6k2p0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam do wtorku. Mam złe przeczucia, więc chyba będą intensywne staranka w styczniu. Jeśli się nie uda, to robimy przerwę, bo psychicznie już nie daję rady.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Anja89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja czekam do wtorku. Mam złe przeczucia, więc chyba będą intensywne staranka w styczniu. Jeśli się nie uda, to robimy przerwę, bo psychicznie już nie daję rady.
    Trzymam kciuki za pozytyw :)
    Przepraszam, że pytam, ale długo się staracie?

svchvfxmiau6k2p0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok już i rezultatów nie ma

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mnie to stresuje. U mnie tarczyca jest przyczyną. Chociaż mam już teraz unormowaną, ale mimo to nie udaje się zajść w ciążę. Biorę hormony, jestem stymulowana, monitoring też mam robiony, a jakoś nie wychodzi.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Anja89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Bardzo mnie to stresuje. U mnie tarczyca jest przyczyną. Chociaż mam już teraz unormowaną, ale mimo to nie udaje się zajść w ciążę. Biorę hormony, jestem stymulowana, monitoring też mam robiony, a jakoś nie wychodzi.
    To jesteśmy w podobnej sytuacji z tymi staraniami. Za nami już 14 cykli. Badania robimy w tym miesiącu więc się okaże czy jest jakaś przyczyna. Wiem co czujesz, bo ja też już miałam dość momentami, ale postanowiłam spokojnie do tego podejść.

svchvfxmiau6k2p0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy po badaniach. Mąż wszystko ok, a u mnie była za wysoka tarczyca.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez jestesmy zmuszeni przerwac starania miedzy innymi przez tarczyce :( troche sie podlamalam ale co zrobic...
    Czekam na maj i rozpoczecie leczenia.

Milcia a co,u ciebie zdiagnozowano? Nadczynnosc czy nie doczynnosc?

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedoczynność, a po dokładniejszych badaniach okazało się, że to przez chorobę Hashimoto, przy której mój własny organizm atakuje tarczycę, nie toleruje jej.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście z wynikami mieszczę się w początkowej fazie, ale jest to choroba nieuleczalna i na tabletkach do końca życia.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie. Nie powinno się dotykać szyjki po owulacji?Ale ginekolog też bada no i z partnerem<3 ,więc nie wiem można czy nie,nikt nic nie wie na ten temat, mój gin nic nie powiedział

• Milcia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie badam szyjki, więc nie pomogę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny ja razem z wami tylko, że mi się zaczęła 29.
    Ja wam też życzę zobaczenia dwóch kreseczek na teście w tym roku :)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 17:03

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Na szczęście z wynikami mieszczę się w początkowej fazie, ale jest to choroba nieuleczalna i na tabletkach do końca życia.

Wiem kochana i ja sie tego bardzo boje. Moja przyszla szwagierka bardzo przytyla po lekach...

A czy mozesz mi powieziec z jakim poziomem tsh rozpoczelas leczenie. I czy przy Hashimoto mialas jakies inne objawy niz przy normalnej niedoczynnosci?

Przepraszam ze tak dopytuje ale poki nie moge zasiegnac porady lekarza kazda inf jest dla mnie cenna...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje TSH było 4,28. Nie mam jakichś nietypowych objawów. Nawet endokrynolog mówi do mnie, że taka szczupła jestem, a mam niedoczynność. Poza tym to jest mi non stop zimno, problemy z cerą, suchość skóry, łokci i kolan, zmęczenie i senność, a co najważniejsze to nieregularne cykle przez brak owulacji.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz po pół roku stosowania leków TSH mam na poziomie 0,88.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2014, 21:42

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam "nowe" i "stare" dziewczyny w ten jakże piękny Noworoczny wieczór :)
    Wszystkim razem i każdej z osobna (sobie też) życzę zielonych kropek i dwóch kresek :)

Ja mam termin @ na 08.01. i czekam cierpliwie do tego czasu i nie testuję wcześniej, tym bardziej że ból małpowy się dziś uaktywnił. Na 7 stycznia mam wizytę u mojego ginka, miałam przyjśc do niego podczas @ (nie wiem po co), więc ciekawa jestem czy będzie ona wcześniej niż przewiduje OF, bo jak nie to nie wiem czy iść tego 7 stycznia czy przekładać wizytę na później. Chcę isć bo miałam robione badania krwi w 7 czy 8 dc i w 21 (tylko że te z 21 dc zadzwonili i powiedzieli ze musza mi powtórzyć, pewnie zapomnieli zrobić jakieś badanie) i chciałabym wiedzieć czy wszystko jest ok. dziewczyny wiecie moze dlaczego mój ginekolog chce mnie widzieć w @? Dodam tylko, ze na razie byłam u niego pierwszy raz (musiałam zmienić bo o pierwszym to szkoda gadać).

Buziole dla wszystkich.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze super ze u ciebie juz taki ladny wynik. Mi wyszlo ponad 7 :/

A dziwne jest to ze wg temp i testow owu byly owulacje... Nie bylam na monitoringu ale te dwa wyznaczniki pokazywaly w tym samym czasie ze tak bylo...
    Z okresem tez nigdy nie bylo problemow. Zawsze jest raczej regularńie... Wiec tez mnie to dziwi. Z waga tez ok....
    No nic.. Trzeba czekac..
    Dziekuje Ci bardzo :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ