Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Landrynka wrote:Anja oczywiście Witaj:* Ile się staracie ?
Ja Wam również życzę szczęśliwego Nowego Roku! Oby każda z nas pochwaliła się dobrą nowiną -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mi się czasem tak zdarzało, że było większość brązowej, wiec może nie ma się czym martwić?
Dziewczyny możecie mi powiedzieć gdzie się pojawiają powiadomienia o nowych wpisach na wątku? Bo mam zaznaczone, żeby dostawać takie powiadomienia, a nigdzie ich nie widzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2014, 16:17
-
To i ja się dołącze może
To jest mój pierwszy cykl bez tabletek anty. Od razu zaczęłam mierzyć temperature i robie na Owu zapiski. Mąż najchętniej jeszcze rok by na dzidzie pierwszą poczekał, ale jakoś szczególnie sie nie zabezpieczamy, tylko w dni najbardziej płodne. Ja mówiąc szczerze mam cichą nadzieję na wpadke Tak czy inaczej chce już teraz jak najlepiej poznać swój organizm by ograniczyć możliwie problemy z zajściem w ciąze, bo mówiąc szczerze doczekać się nie mogę. a jeśli będzie szybciej niż za rok, bo plemniki przeżyją dłużej albo owu będzie szybciej to będę skakać ze szczęścia
Dziecko i tak planujemy i tak, jak będzie szybciej to tylko ominie nas stres z kolejnych miesięcy starań bez powodzenia, a tak nastawiamy się, że będzie za rok, najwyżej będzie miła niespodzianka.
Biore na razie tylko kwas foliowy. Cykl nieco wariuje po tabletkach. Temperatura skacze. Mam tez bardzo mało śluzu, chyba od przyszłego cyklu włącze wiesiołek.
temperature mierzę codziennie o godzinie 5. 14 dnia cyklu obudziłam się o 4, zmierzyłam i wynosiła 36,14. porozmawiałam chwile z mężem, ale nawet nie 5 minut, nie wstawałam z łóżka. Potem obudziłam się normalnie o 5 zmierzyłam jak zawsze i wynosiła 36,3. Termometr i czas mierzenia był ten sam. 15dnia cyklu juz miałam standardowe 36,18. Czy mozliwe, że ta temperatura wyższa była tylko przez te chwilowe przebudzenie? brać do wykresu tą temperature z 4 czy 5? Jeśli dzis temperatura spadła to zapewne owulacja nie wystąpiła? Dzien przed tym skokiem wyraźnie czułam ból lewego jajnika jak na owulacje. Nie wiem jak mam to rozumiec.
oto mój wykres:
https://ovufriend.pl/graph/802eed1a3f2833bf5d35b8f0d2160a30 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Landrynka wrote:Zmienię datę na 30 grudnia bo wtedy mi się tak bardziej pokazało bo te pierwsze 3 dni to były takie lekkie plamienie ...
-
nick nieaktualny