Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dziwi mnie szyjka co prawda wcześniej miałam nisko ale teraz jest wysoko taka rozpulchniona i lekko otwarta

• Klif Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka mam tylko jeden wynik 279,90 mlU/I i mam tu napisaną normę 83-622. Ale nie wiem czy to ta wyjściowa wartość, czy jaka?
    Zadzwonię jutro do nich do laboratorium, bo zapłaciłam 3x21zł i powinnam mieć 3 wyniki chyba.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    widać widać ale na temp/. nie ;P zobacz wykres wgl nie wygląda na ciąże ogólnie to gdzieś z 10 dni mam jeszcze na przyjscie @ nawet wiecej no ale ovu wyznaczyło na dziś więc nie wiem
    Hmm a jakie masz cykle? Bo w sumie jak dzis dopiero 19 dzien to wczesnie jeszcze.
    A mze tempka cgce Ci taka niespodziane z zaskoczenia zrobic :D

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Hmm a jakie masz cykle? Bo w sumie jak dzis dopiero 19 dzien to wczesnie jeszcze.
    A mze tempka cgce Ci taka niespodziane z zaskoczenia zrobic :D
    różne ale wcześniejszy miałam 18 pierwszy raz taki krótki za zwyczaj maiałam dłuższe

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    różne ale wcześniejszy miałam 18 pierwszy raz taki krótki za zwyczaj maiałam dłuższe
    A to rzeczywiscie krotkie. Hmm to mze poczekaj jeszcze na ta tempke i jak cos to testuj :-) oby bylo zielono! Bedziesz u nas pierwsza marcowa :-) :-)

Landryneczka lubi tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz, dwa, trzy baba jaga znów patrzy. Cześć wszystkim :)

olka30, niezałamuj się, postaraj się wrzucić na luz, jak cię stesuje całe chodzenie, sprawdzanie itd. to może sobie odpuść. I jeśli czujesz, że Twój gin to nie to co bys chciała, nie czekaj tylko zmieniaj, szukaj opinii, popytaj kto co poleca w Twojej okolicy. Trzymam kciuki za trafienie na lekarza, który przejmuje się swoim pacjentem :)

Fidelissku, pracusiu :) trzymam kciuki za Twoje dwie kreseczki, nie stresuj się! :)

Czarna164, za Ciebie też trzymam kciuki! Ostatnio same @ wredne tu się pojawiły, więc któraś musi nadrobić statystkę w zielonościach :)

Ewelina23, a ja właśnie stwierdziłam, że odwrotnie, odstawie alkohol a przynajmniej postaram się spożywać naprawdę w małych ilościach typu: 1 kieliszek winka. Swoje już w życiu przebalowałam, więc czas na zmiany w drugą strone. Może u mnie to zafasolkuje :) Btw. super te wiadomości o rozwoju maluszka :)

Rudasku, mam bardzo do Ciebie podobne marzenia za każdym razem jak siedzę w swojej pracy. Słyszę jak woła mnie moje łóżko, mój kocyk, ciepła herbatka, dobra książka... chociaż ostatnio książki zamieniłam na Was :)

Lena87, ostatnio jakaś ciachaś. Jak zdrowie i samopoczucie? Nie martw się, mnie też brakuje motywacji do ćwiczeń. Może nie po to by zrzucać kilogramy, ale jak kiedyś się niezbiorę do jakiejś aktywności fizycznej to na starość się nie ruszę wcale. Moja aktywność fizyczna ogranicza się do gonienia autobusów...

Landryneczko, ja też się nie znam na tych wykresach i tempkach, ale mam nadzieję, że Twoja owulka była i że <3 zrobły, co miały zrobić ;) Iiii na tym zdjęciu teraz widzę blada krechę! Wcześniej nie widziałam. Trzymam kciukasy.

Kejti91, fajnie, że badanka męża wyszły okej! :)

Laura, jak u Ciebie przemyślenia i nastrój? Kiedy macie następną wizytę w tej klinice?

Kaska28, przesyłam Ci pozytywne fluidy :) Też nie mogę się doczekać końca @, co by jak najszybciej rozpocząć intensywne starania w tym cyklu. Nie damy się, musi być dobrze!

Another, witaj :)

Macierzanko, jak u Ciebie? Mam nadzieje, że Twojej @ nie ma, taki masz zielony ładny awatarek, więc i wykresik powinien Ci się od niego zazielenić. Wspieram, i trzymam kciuki :)

kejti91, Anutka, Fidelissa, Laura, Landryneczka, dżona, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Z. :-) ale mega post :D

Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kejti91, jaki ładny avatarek :)

kejti91 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Raz, dwa, trzy baba jaga znów patrzy. Cześć wszystkim :)

olka30, niezałamuj się, postaraj się wrzucić na luz, jak cię stesuje całe chodzenie, sprawdzanie itd. to może sobie odpuść. I jeśli czujesz, że Twój gin to nie to co bys chciała, nie czekaj tylko zmieniaj, szukaj opinii, popytaj kto co poleca w Twojej okolicy. Trzymam kciuki za trafienie na lekarza, który przejmuje się swoim pacjentem :)

Fidelissku, pracusiu :) trzymam kciuki za Twoje dwie kreseczki, nie stresuj się! :)

Czarna164, za Ciebie też trzymam kciuki! Ostatnio same @ wredne tu się pojawiły, więc któraś musi nadrobić statystkę w zielonościach :)

Ewelina23, a ja właśnie stwierdziłam, że odwrotnie, odstawie alkohol a przynajmniej postaram się spożywać naprawdę w małych ilościach typu: 1 kieliszek winka. Swoje już w życiu przebalowałam, więc czas na zmiany w drugą strone. Może u mnie to zafasolkuje :) Btw. super te wiadomości o rozwoju maluszka :)

Rudasku, mam bardzo do Ciebie podobne marzenia za każdym razem jak siedzę w swojej pracy. Słyszę jak woła mnie moje łóżko, mój kocyk, ciepła herbatka, dobra książka... chociaż ostatnio książki zamieniłam na Was :)

Lena87, ostatnio jakaś ciachaś. Jak zdrowie i samopoczucie? Nie martw się, mnie też brakuje motywacji do ćwiczeń. Może nie po to by zrzucać kilogramy, ale jak kiedyś się niezbiorę do jakiejś aktywności fizycznej to na starość się nie ruszę wcale. Moja aktywność fizyczna ogranicza się do gonienia autobusów...

Landryneczko, ja też się nie znam na tych wykresach i tempkach, ale mam nadzieję, że Twoja owulka była i że <3 zrobły, co miały zrobić ;) Iiii na tym zdjęciu teraz widzę blada krechę! Wcześniej nie widziałam. Trzymam kciukasy.

Kejti91, fajnie, że badanka męża wyszły okej! :)

Laura, jak u Ciebie przemyślenia i nastrój? Kiedy macie następną wizytę w tej klinice?

Kaska28, przesyłam Ci pozytywne fluidy :) Też nie mogę się doczekać końca @, co by jak najszybciej rozpocząć intensywne starania w tym cyklu. Nie damy się, musi być dobrze!

Another, witaj :)

Macierzanko, jak u Ciebie? Mam nadzieje, że Twojej @ nie ma, taki masz zielony ładny awatarek, więc i wykresik powinien Ci się od niego zazielenić. Wspieram, i trzymam kciuki :)
    a ja a ja :) :P

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. Ale ładnie napisałaś:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego długiego pościskać prawie nikt nie zauważył....z niedzieli:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerwa na kolacjone:)

Z. lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Z. Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    a ja a ja :) :P

A Ciebie Anutko miło mi poznać :) Widzę, że duża ilość serduch w podpisie, także chylę czoła za wytrwałość i zaczynam kciukać też za Ciebie :)

Anutka lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    A 1,6cm to nie to samo co 16 mm?? 1cm=10mm nie?? czy ja juz az taka ciemna z matmy??hmmm
    hehehe no dla mnie tez 1,6 cm to jest równe 16 mm :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    A to rzeczywiscie krotkie. Hmm to mze poczekaj jeszcze na ta tempke i jak cos to testuj :-) oby bylo zielono! Bedziesz u nas pierwsza marcowa :-) :-)
    ten jeden taki miałam krótki czekamy i jak coś testujemy :D
    Z. witaj kochana :* też mam nadzieję ale nie nastawiam się będzie co ma byc :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje dziewczyny :) bóle owulkowe mnie nachodzą.. ale to jeszcze troszke za szybko .. mam nadzieje ze jak dzis odpuszcze <3 to nie przegapie owulki ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    82e0.jpg
    Landryneczko to twoj test ???
    tam sa 2 kreseczki :)
    Rozkladalas ten test ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 20:10

Anhe lubi tę wiadomość

• Anhe Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tu jakaś lasencja, która niedawno brała ślub i na świeżo orientuje się w cenach?

Anutka lubi tę wiadomość

Trzymam kciuki za nas wszystkie!

526e02e297a4e6092323aa50e4900fb4.png
    bfaregz2mhjblff8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Landryneczko to twoj test ???
    tam sa 2 kreseczki :)
    Kochana ale to już z kiedyś :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez widze II krechy. Gratuluje :)

Anutka lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1241 1242 1243 1244 1245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ