Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
""Info z portalu mama-tata:
Jajeczko zwykle żyje 12-24 h, choć podejrzewa się, że do zapłodnienia zdolne jest tylko przez 6 godzin. Badania wykazały, że stosunek seksualny tuż po owulacji bardzo ogranicza szanse na zajście w ciążę. Plemniki zwykle docierają do jajowodów w ciągu kilkunastu minut, ale nie maja zdolności do zapłodnienia. Potrzebują około 6 godzin pobytu w szyjce macicy podlegając procesowi tzw. kapacytacji, aby osiągnąć ostateczną dojrzałość. Dlatego najlepszy czas na stosunek to dzień przed czy dzień jajeczkowania, a nie dzień po. Plemniki zdolne są do zapłodnienia średnio 24-48 godzin. W przyjaznych warunkach, w obecności śluzu płodnego w drogach rodnych kobiety, potrafią przeżyć nawet 5 dni. Z praktycznego punktu widzenia płodnym okresem jest czas dwa dni przed owulacją i jeden po. Ma to jednak znaczenie raczej w momencie, kiedy nie znamy dokładnego czasu uwolnienia jajeczka (owulacja nie jest u kobiety czymś łatwo rozpoznawalnym)." -
Uch ja też lubię kwiatki, chociaż nie mam do nich ręki, a jeszcze bardziej uwielbiam wiosnę i lato, takie ze mnie baaardzo ciepłolubne stworzenie, także jak tylko wychodzi słońce to u mnie od razu lepiej z humorem
Laura lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Taaa jak mąż jedzie w delegację
-
Landryneczka wrote:Poczekam jeszcze 3 dni jak nie bd to może zrobię test tylko jak bd miała wysoką temp. bo jak spadnie to sie nie opłaca
Fidelissa lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Hej dziewczyny, ja po wizycie.. w sumie wieści takie sobie.. więc, mój mąż jest płodny wyniki w porzadku, ja tez jestem podobno płodna bo hormony w porzadku. Co do mojego pęcherzyka w 17 dc 12 mm, więc mały i teraz idę w piątek sprawdzić czy rośnie, jeżeli rośnie to będę mieć jakis test okołoowulacyjny, który pokazuje jak zyja plemniki w moim śluzie. Mogę mieć owulacje późno, a nie w 19 dniu tak jak przypuszczałam. Przebieg moich staran to po pierwsze sprawdzić czy moje cykle są zawsze owulacyjne, czy tylko niekiedy, jeżeli własnie niekiedy to ten test plemniki w sluzie a w póxniejszym czasie hsg lub laparo, ale tym mam sie nie stresować bo za krótko się staramy żeby w ogóle o tym myśleć. To tyle, a i powiedział, ze temperatury mam nie mierzyc, więc dokończę cykl z temp i juz nie bedę mierzyć
Anutka, Fidelissa, dżona, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:""Info z portalu mama-tata:
Jajeczko zwykle żyje 12-24 h, choć podejrzewa się, że do zapłodnienia zdolne jest tylko przez 6 godzin. Badania wykazały, że stosunek seksualny tuż po owulacji bardzo ogranicza szanse na zajście w ciążę. Plemniki zwykle docierają do jajowodów w ciągu kilkunastu minut, ale nie maja zdolności do zapłodnienia. Potrzebują około 6 godzin pobytu w szyjce macicy podlegając procesowi tzw. kapacytacji, aby osiągnąć ostateczną dojrzałość. Dlatego najlepszy czas na stosunek to dzień przed czy dzień jajeczkowania, a nie dzień po. Plemniki zdolne są do zapłodnienia średnio 24-48 godzin. W przyjaznych warunkach, w obecności śluzu płodnego w drogach rodnych kobiety, potrafią przeżyć nawet 5 dni. Z praktycznego punktu widzenia płodnym okresem jest czas dwa dni przed owulacją i jeden po. Ma to jednak znaczenie raczej w momencie, kiedy nie znamy dokładnego czasu uwolnienia jajeczka (owulacja nie jest u kobiety czymś łatwo rozpoznawalnym)." -
Nati89 wrote:Hej dziewczyny, ja po wizycie.. w sumie wieści takie sobie.. więc, mój mąż jest płodny wyniki w porzadku, ja tez jestem podobno płodna bo hormony w porzadku. Co do mojego pęcherzyka w 17 dc 12 mm, więc mały i teraz idę w piątek sprawdzić czy rośnie, jeżeli rośnie to będę mieć jakis test okołoowulacyjny, który pokazuje jak zyja plemniki w moim śluzie. Mogę mieć owulacje późno, a nie w 19 dniu tak jak przypuszczałam. Przebieg moich staran to po pierwsze sprawdzić czy moje cykle są zawsze owulacyjne, czy tylko niekiedy, jeżeli własnie niekiedy to ten test plemniki w sluzie a w póxniejszym czasie hsg lub laparo, ale tym mam sie nie stresować bo za krótko się staramy żeby w ogóle o tym myśleć. To tyle, a i powiedział, ze temperatury mam nie mierzyc, więc dokończę cykl z temp i juz nie bedę mierzyć
-
Nati89 wrote:Hej dziewczyny, ja po wizycie.. w sumie wieści takie sobie.. więc, mój mąż jest płodny wyniki w porzadku, ja tez jestem podobno płodna bo hormony w porzadku. Co do mojego pęcherzyka w 17 dc 12 mm, więc mały i teraz idę w piątek sprawdzić czy rośnie, jeżeli rośnie to będę mieć jakis test okołoowulacyjny, który pokazuje jak zyja plemniki w moim śluzie. Mogę mieć owulacje późno, a nie w 19 dniu tak jak przypuszczałam. Przebieg moich staran to po pierwsze sprawdzić czy moje cykle są zawsze owulacyjne, czy tylko niekiedy, jeżeli własnie niekiedy to ten test plemniki w sluzie a w póxniejszym czasie hsg lub laparo, ale tym mam sie nie stresować bo za krótko się staramy żeby w ogóle o tym myśleć. To tyle, a i powiedział, ze temperatury mam nie mierzyc, więc dokończę cykl z temp i juz nie bedę mierzyć
A czemu tempki nie mierzyć? Gin jakoś to uargumentował?
Laura wrote:O napewno napewno ;). Kobietka która taki okaz wychodowała to musi mieć niezłą rękę do kwiatków heh ;)
A może właśnie nie tylko do kwiatków, skoro on taki "ładny" i kształt ma taki nietypowy...
Anutka, może nie martw się na zapas. Plemniki w śluzie płodnym potrafią podobno całkiem długo pływać i czekać na owulację.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 20:53
Laura lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nick nieaktualny
-
Z. wrote:A może właśnie nie tylko do kwiatków, skoro on taki "ładny" i ksztalt ma taki nietypowy...
też się zdziwiłam, bo pytał o objawy czy mam jakies i co do dni owulacji to mówiłam, że w zeszłym cyklu mierzyłam temp i wskazywała na około 19 dc to powiedział, żeby się tym nie sugerowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 20:54
Anutka, Z., dżona lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki jakie wy kupujecie testy owu?? Bo ja się zamierzam ale nie wiem czy np te z allegro są dobre?
-
nick nieaktualny
-
Landryneczka wrote:Jeju bo nie wytrzymam i zatestuje
dziękuje wam wszystkim za wsparcie :*Anutka lubi tę wiadomość