Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Z. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas, tulam mocno kochana <3

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    Czesc to moj najgorszy dzien w zyciu . Wyplakalam sie juz za wszystkie czasy po usg wyszlo ze mam za mala o polowe macice . Owulacji nir bylo endometruum 4mm mam jechac na powtorke usg gdziesgdzie jest super dokladny sprzet a w poniedzialek do gin. Ja mam dosc cuagle mi cos wychodzi...tylko ja sie pytam gdzie kur.a..byli poprzedni lekarze ze nic nie widzieli lub nie chcieli widziec

Ściskam Mocno :(:( ..
    Przykre jest to jak potrafią zlekceważyć człowieka :(
    Brak Mi słów ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 20:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    Czesc to moj najgorszy dzien w zyciu . Wyplakalam sie juz za wszystkie czasy po usg wyszlo ze mam za mala o polowe macice . Owulacji nir bylo endometruum 4mm mam jechac na powtorke usg gdziesgdzie jest super dokladny sprzet a w poniedzialek do gin. Ja mam dosc cuagle mi cos wychodzi...tylko ja sie pytam gdzie kur.a..byli poprzedni lekarze ze nic nie widzieli lub nie chcieli widziec

Jak to o połowę za małą? I dlaczego lekarze wcześniej tego nie widzieli?!

• przedszkolanka:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada ,Tylko ja zaczęłam o 9 mierzyć a przez wyjazd o 5-6 musiałam wstawać, to później już bez sensu było jak byłam "na nogach".
    To jest masakra jak traktują ciężarne;/

Lena ma racje, im mniej facet wie, tym lepiej :P

Mój mi powiedział ostatnio : dobrze,że jesteś perfekcyjna pani domu a nie Natalia Siwiec :P

Sara, spokojnie, wiesz jak to facet, duma mu nie pozwala. Musicie jeszcze raz na spokojnie porozmawiać, wytłumaczyć mu jak to wygląda, pokazać podobne przypadki i zobaczyć co z tego wyjdzie :)
    Albo ultimatum - nie badacie się- nie kochacie, czyli nie ma seksu nie ma dziecka co wiadomo do czego może doprowadzić.

Landryneczko Kocham <3 dziękuję <3

Kaska28 to nie był foch. I nie chodziło o to,że nie dostaje po 100 odpowiedzi tylko w ogóle i nie było to raz czy dwa,ale nieważne,nie chce ciągnąć tego tematu.

Z. no właśnie to moje pierwsze dlatego nie bardzo się orientuję :P

Magda głowa do góry, teraz musi być już tylko lepiej! Zostałaś zdiagnozowana, wiadomo co jest, pora na leczenie! :)

Co do imion my Pola, albo Zuzia a chłopczyk Pawełek, Rafałek :)

Ewelina23 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Hej Kochane :) jak mija wieczór?

Ujdzie :D oglądam film na Polsacie i piszę z Wami ;D

Ania07 lubi tę wiadomość

• dżona Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Tak tylko ja do laboratorium mam jakies 40 km i juz te dni minely w ktorych powinnam je niby zrobic...takze zrobie tak jak lekarz gadal

No to całkiem komplikuje sytuację :)

100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
    🛑😔 92zOvuFdiend.pl
    Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
    *08.2018 ... psychoterapia
    *1,5 roku z Naprotechnologią
    *kilkanaście cykli z Letrozolem
    * mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
    *01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
    *10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
    *06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
    *07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
    *10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
    *Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
    *Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
    "Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."

j36regz2ei8e5moa.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    Magdas kochana trzymaj sie znam babeczke ktora miala 2 macice i urodzila dziecko takze spokojnie moze nie wszytko stracone idz skosnultuj z innym lekarzem pytaj jak sie potwierdzi diagnoza wtedy bedziemy sie martwic i wspierac jak bedzie potrzeba

Z. lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Hej Aniu :)
    Wieczór mija całkiem dobrze :) a Jak Tobie? :)

Ja dzisiaj pół dnia po lekarzach latałam. Zęba jednego zrobiłam, jutro drugiego, mężuś to samo. Oboje chorzy jesteśmy, ja zapalenie gardła, a mąż zatoki. Teraz właśnie śpi. A najgorsze, że żadnych leków nie mogę brać :/
    A jak tam u Ciebie Żabciu nauka języka? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Ja dzisiaj pół dnia po lekarzach latałam. Zęba jednego zrobiłam, jutro drugiego, mężuś to samo. Oboje chorzy jesteśmy, ja zapalenie gardła, a mąż zatoki. Teraz właśnie śpi. A najgorsze, że żadnych leków nie mogę brać :/
    A jak tam u Ciebie Żabciu nauka języka? :)

Herbatka, miód, mleczko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 20:28

• Little Frog Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    I co na to powiedział lekarz? Bardzo mi przykro. Niestety tyle niekompetentnych lekarzy, że szkoda słów :/

• Magdas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja nie wiem czego nikt nic nie widział a przecież miałam usg i wszystko niby było git a tu taaki szok mam macice taką jakbym była w podstawówce a powinna być 2 razy większa. na usg mi powiedział,że z takimi wymiarami nawet na in vitro się nie kwalifikuję....mam nadzieję,że to usg było jakies hu.owe i jak pojadę na to lepsze to coś innego wyjdzie oby żeby wyszła mi ta macica ciut większa to czytałam w necie,że wtedy jest szansa a tak to nie wiem. mam poprostu ddość.

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:

Przytulam i wspieram. Wiem, że ciężko. Ja też boje sie, ze tez mi cos dodatkowego wyjdzie.. Bedzie dobrze <3

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece kochane sie położyć .
    Zycze Wam milego wieczorku <3
    Oraz owocnych nocek <3

Sle duzooooo wiruskow &&&&&& <3
    Dobranoc :*

Ania07, dżona, Sylvka lubią tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak mam to endometrium 4mm to oznacza ze owulacji nie było wogle tak? bo nie dopytałam bo już mi łzy do oczu napływały

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Oraz owocnych nocek <3

Dobranoc ;)

• Kaśka28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas to moze akurat ten sie pomyslil....a u ilu juz robilas badania iusg ilu lekarzy stwierdzulo ze bylo ok? skosnultuj wszytko z innymi lekarzami niech ktos potwierdzi cokolwiek z tego co uslyszalas dzisiaj...

dżona lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Herbatka, miód, mleczko :)

O fuuu .. nie przeszło by mi przez gardło :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Oraz owocnych nocek <3

Dobranoc Ewelinka ;*

• Magdas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    I co na to powiedział lekarz? Bardzo mi przykro. Niestety tyle niekompetentnych lekarzy, że szkoda słów :/
    Tzn ja usg robiłam u kogo innego ale on odrazu dzwonił do gin i powiedział co wyszło kazała w tempie ekspresowym powtarzać usg na lepszym sprzęcie i poniedziałek się do niej stawić

• Magdas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Magdas to moze akurat ten sie pomyslil....a u ilu juz robilas badania iusg ilu lekarzy stwierdzulo ze bylo ok? skosnultuj wszytko z innymi lekarzami niech ktos potwierdzi cokolwiek z tego co uslyszalas dzisiaj...
    u 2 miałam robione ale dzisiaj pierwszy raz dopochwowe

‹‹ 1266 1267 1268 1269 1270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ