X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Hej another :)
    przedszkolanko na śluz :)
    Z. wiesz co podobno lepiej zeby byl kleik tak dziewczyny robia a czy to jakaś różnica to nie wiem sama . Powiem tyle że kleik jest ohydny :P
    Laura a ty jak je pijesz :)
    Ja zaparzam te w ziarenkach, wsypuje 4 łyżeczki do kubka i zalewam wrzątkiem po czym parzę pod przykryciem nawet 30 min. Wypijam kisielek i też trochę ziarenek, resztę ziarenek wyrzucam.

Z. lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Another Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Landrynka :D

Landryneczka lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Ja zaparzam te w ziarenkach, wsypuje 4 łyżeczki do kubka i zalewam wrzątkiem po czym parzę pod przykryciem nawet 30 min. Wypijam kisielek i też trochę ziarenek, resztę ziarenek wyrzucam.
    Ja tak robiłam właśnie wsypywałam 2 duże łyżki zalewałam wrzątkiem i pod przkryciem trzymałam ale była normalna woda nie zagęszczona a dziś jak to ugotowałam to taka papa się zrobiła i to wypiłam :P ale nie dobre lepsze jak właśnie się pod przykryciem zaparza to tak to lubię ale ziarenek nie jadam :P

Laura lubi tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:

Tak też będę robić! ;)

A ja odkąd wróciłam z pracy to leżę do góry brzuchem o tak: 993087alaedlx730.gif hihi :)

Idę dziewczynki ogarnąć się do spania, i jak to powiedziała kiedyś Fidelisska - idę zaistnieć do męża :)

Życzę Wam miłej nocki! :)

Laura, Kaśka28, Little Frog, dżona lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze trochę mam baterii, ja siemie lniane zalewam wrzątkiem i piję ten `kisiel` jak ostygnie. Lubię też z jogurtem naturalnym podprażone na patelni wcześniej.
    Wypiłam kawę i mi nie dobrze, w dodatku jajniki bolą. Niby ovu powinna była być w weekend, a śluzu płodnego zero tylko mleczny :/ więc nie wiem czy miałam ovu czy nie.
    Ja już zdurniałam z tym wszystkim. W czwartek mam wizytę u rodzinnej i wypisze mi skierowanie na badania TSH napewno, nie wiem co z mojej listy jeszcze będzie mogła zlecić. Więc się cieszę. Kiedyś leczyłam się Euthyroxem, ale jak skończyłam 18 lat miałam przepisać się do dr dla dorosłych i już nie poszłam więcej do endokrynologa.
    Magdas trzymam kciuki za kolejne badanie, oby okazało się, że wszystko jest ok. :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 21:43

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chciałam wam powiedzieć że stuknęło mi f3ek.jpg postów z wami :) Cieszę sie bardzo i oby ten wątek nigdy nie upadł i zawsze żebyśmy sobie tak fajnie miło bez kłótni sprzeczek i foszków rozmawiały :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 21:44

Z., Laura, Kaśka28, dżona lubią tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Jeszcze trochę mam baterii, ja siemie lniane zalewam wrzątkiem i piję ten `kisiel` jak ostygnie. Lubię też z jogurtem naturalnym podprażone na patelni wcześniej.
    Wypiłam kawę i mi nie dobrze, w dodatku jajniki bolą. Niby ovu powinna była być w weekend, a śluzu płodnego zero tylko mleczny :/ więc nie wiem czy miałam ovu czy nie.
    Ja już zdurniałam z tym wszystkim. W czwartek mam wizytę u rodzinnej i wypisze mi skierowanie na badania TSH napewno, nie wiem co z mojej listy jeszcze będzie mogła zlecić. Więc się cieszę. Kiedyś leczyłam się Euthyroxem, ale jak skończyłam 18 lat miałam przepisać się do dr dla dorosłych i już nie poszłam więcej do endokrynologa.
    Magdas trzymam kciuki za kolejne badanie, oby okazało się, że wszystko jest ok. :*
    Powodzenia a jak humorek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 21:44

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Tak też będę robić! ;)

A ja odkąd wróciłam z pracy to leżę do góry brzuchem o tak: 993087alaedlx730.gif hihi :)

Idę dziewczynki ogarnąć się do spania, i jak to powiedziała kiedyś Fidelisska - idę zaistnieć do męża :)

Życzę Wam miłej nocki! :)

Haha też idę do mojego zaraz :)

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie bez fochania mi sie tu no chyba ze ktoras do sypialni to zabierze :D a jak nie to ja sie fochne i tez znikne hehe

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Dokladnie bez fochania mi sie tu no chyba ze ktoras do sypialni to zabierze :D a jak nie to ja sie fochne i tez znikne hehe
    Oby już żadna z nas nie miała foszków ;)
    a jak ktoś będzie fochał to

gxma.jpg :D

musiałam to dodać :D

• Laura Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    A chciałam wam powiedzieć że stuknęło mi f3ek.jpg postów z wami :) Cieszę sie bardzo i oby ten wątek nigdy nie upadł i zawsze żebyśmy sobie tak fajnie miło bez kłótni sprzeczek i foszków rozmawiały :*

Dokładnie bo każda z nas jest tu z takim samym problemem a jesteśmy tu po to aby ze sobą rozmawiać i wspierać się wzajemnie ::))
    Ja sie bardzo cieszę że mogę porozmawiać z wami tutaj bo jak niektóre dziewczyny wiedzą iż nie każdy z rodziny czy znajomi potrafią nas tak wesprzeć.
    Miło jest być i móc wspólnie powymieniać się doświadczeniami, doradzić i pocieszyc ::))
    I obyśmy kiedys dalej sie tak wspierały będąc zafasolkowane ;;))
    smileys-applause-459840.gif

sara_nar, Lena87, Landryneczka, dżona lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• sara_nar Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka humor średnio na jeża, z mężem `stosunki` już ok. Niedawno dzwonił i nawet powiedział, że jak chcę to przywiezie mi ładowarkę.
    Jak kawa pozostanie w żołądku to będzie ok. Ale mnie zemdliło, że szok. A nic takiego nie jadłam :(

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:

I ja też .. :D ucieknę do wariatkowa ;D

Kaśka28, Landryneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dokładnie bo każda z nas jest tu z takim samym problemem a jesteśmy tu po to aby ze sobą rozmawiać i wspierać się wzajemnie ::))
    Ja sie bardzo cieszę że mogę porozmawiać z wami tutaj bo jak niektóre dziewczyny wiedzą iż nie każdy z rodziny czy znajomi potrafią nas tak wesprzeć.
    Miło jest być i móc wspólnie powymieniać się doświadczeniami, doradzić i pocieszyc ::))
    I obyśmy kiedys dalej sie tak wspierały będąc zafasolkowane ;;))
    smileys-applause-459840.gif
    Liczę na to że jak zafasolkujemy i urodzimy to nadal bd ze sobą rozmawiać bardzo bym tego chciała :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 21:54

Laura, Fidelissa, dżona lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj już dajcie spokój z tym fochaniem.Spadać do mężów i to już! :*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka nie przyjmą nas :D
    Przedszkolanko na razie nikt nie focha :)
    Ja czekam aż mój skończy ogladać i do lóżeczka :D

Fidelissa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Lenka nie przyjmą nas :D
    Przedszkolanko na razie nikt nie focha :)
    Ja czekam aż mój skończy ogladać i do lóżeczka :D

Chodziło Mi o wątek .. :D ..
    ale pewnie do tego wariatkowa co Ty miałaś na myśli nie mamy szans ;)

Kaśka28, Landryneczka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Kaśka humor średnio na jeża, z mężem `stosunki` już ok. Niedawno dzwonił i nawet powiedział, że jak chcę to przywiezie mi ładowarkę.
    Jak kawa pozostanie w żołądku to będzie ok. Ale mnie zemdliło, że szok. A nic takiego nie jadłam :(
    Sara po burzy zawsze wychodzi słonce. Będzie dobrze, daj mężowi troszkę czasu a zobaczysz że ułoży się. Dla niego to tez jakis stresik zapewne, ale on przemyśli. ::)). I nie stresuj sie bo jutro będziesz miała lepszy dzień zapewniam ::)).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 22:02

dżona lubi tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Another Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super filmik był :D A aktor mega przystojny <3

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez lubie denzela ;)

Fidelissa lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
‹‹ 1273 1274 1275 1276 1277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ