X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    kurde no masz racje..ale ciężko coś odłożyć...jeszcze chodzenie od 1 do 2 lekarza...strasznie ciężko:(

Oczywiście, że jest ciężko :/ Nikt nie powiedział, że będzie kolorowo .. :)
    W bogatej rodzinie się nie urodziłam, mąż też z takiej nie pochodzi ..
    Wręcz przeciwnie wszystkich u Mnie było 7 u męża 8 :)

zizia_a lubi tę wiadomość

• Anhe Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Tak, jak na razie mamy gdzie mieszkać ..
    W tym roku tylko fundamenty chcemy zrobić, na przyszły rok może mury :)
    Nie stać nas na wzięcie kredytu z banku i spłacanie raty po 1500 zł gdzie jeszcze by miało dziecko być to już w ogóle nie realne :)
    Ja nie pracuję, Tomek na kopalni .. Kokosów nie zarabia ale dajemy radę coś odłożyć jeśli się da :) Barbórka, 14, węgiel wszystko idzie na konto oszczędnościowe nic z tego nie mamy :)
    A jak będzie nam się sufit na głowę sypać to będę wolała od teścia (dusi grosz - sknera ) pożyczyć pieniądze i rata do spłacenia będzie mniejsza bez żadnych odsetek :)

U mnie dokładnie tak samo. Mamy gdzie mieszkać, a mieszkamy u rodziców, płacimy jakieś 200zł miesięcznie, więc w zasadzie wszystko co M. zarobi, to idzie na nasze zachciewajki. My tak samo będziemy na bieżąco budować :) Najlepszy sposób na to, żeby nie okopać się w kredytach, bo skąd ja mogę wiedzieć czy za rok/dwa/dziesięć praca będzie...

Twój teść sknera? Mojej teściowej nie widziałaś. Jak była Delma w sklepie tańsza o 50gr , to kupiła 7 pudełek.

Lena87, Rudasek, Little Frog, Z., dżona lubią tę wiadomość

Trzymam kciuki za nas wszystkie!

526e02e297a4e6092323aa50e4900fb4.png
    bfaregz2mhjblff8.png
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo...sporo Was tam...ale to dobrze...im więcej tym lepiej:)
    odkładamy oczywiście co tylko się da..ale to wymarzonego domy to jeszcze nam daleko..

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhe wrote:
    U mnie dokładnie tak samo. Mamy gdzie mieszkać, a mieszkamy u rodziców, płacimy jakieś 200zł miesięcznie, więc w zasadzie wszystko co M. zarobi, to idzie na nasze zachciewajki. My tak samo będziemy na bieżąco budować :) Najlepszy sposób na to, żeby nie okopać się w kredytach, bo skąd ja mogę wiedzieć czy za rok/dwa/dziesięć praca będzie...

Twój teść sknera? Mojej teściowej nie widziałaś. Jak była Delma w sklepie tańsza o 50gr , to kupiła 7 pudełek.

200 zł??kurde my się dokładamy 900:(

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka takie bóle są normalne?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhe wrote:

hahahaha to mnie rozwaliłaś z tą delmą :D to musiała zrobić sb zapas bo niech by o 10gr potem zdrożała to co wtedy :D

przedszkolanka:), Anhe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Landryneczka takie bóle są normalne?
    nie wiem kochana właśnie , nie mówię że cały dzień boli ale tak od czasu do czasu nie wiem czemu

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    hahahaha to mnie rozwaliłaś z tą delmą :D to musiała zrobić sb zapas bo niech by o 10gr potem zdrożała to co wtedy :D

ale jaja :) dobrze , że mydła nie kupuje i nie składa pod łożkiem w razie wojny :) bo z tym sie spotkałam :):):)

Anhe lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Anhe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    200 zł??kurde my się dokładamy 900:(

Moi rodzice nie chcą od nas kasy. Proponowaliśmy jakieś większe sumy, bo tak głupio nam jest, że tylko tyle, a i do jedzenia dokładamy się tylko to, co tam czasem zakupy zrobimy z rzadka. Moi rodzice uważają, że póki mogą nam pomóc, to pomagają i wolą nas teraz trochę poutrzymywać niż skazać nas na kredyt, albo wynajem mieszkania do końca życia. Zazdroszczę mojemu M. tych teściów :D

Lena87, dżona, Kaśka28 lubią tę wiadomość

bfaregz2mhjblff8.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja juz po monitoringu :(
    w piątek nie musze przychodzić. W poniedziałek pęcherzyk był 16 mm , lewy jajnik. Dziś mnie poboluje prawy (albo juz sobie wmawiam).
    a dziś jak sie okazuje nie ma pęcherzyka. To ja sie pytam w takim razie gdzie mam go szukać ? cooo rozpłynął sie ?
    po pęknięciu jest jakiś płyn w macicy ponoć czy jakoś tak a u mnie go nie ma :(
    czy jest możliwośc że cooo pękł normalnie ?? mąz za tydzień na badanie nasienia a ja krwi. Tylko teraz zaś problem mamy bo czy to jego badanie ma sens skoro bierze proszek jakis do rozpuszczania Biofenac z powodu złamania tej nogi i zastrzyki ale podskórne przeciwzakrzepowe.
    Nie wiemy co robić a gina sie zapomniałam z wrażenia zapytac.. aha i robiłam dzis ok 11 test owu i mega ciemniejsza kontrolna jest.. leszcze ciemniejsza niż wczoraj.. ie wiem co robić .. :( mam dołka :( poradźcie coś :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    ale jaja :) dobrze , że mydła nie kupuje i nie składa pod łożkiem w razie wojny :) bo z tym sie spotkałam :):):)
    hahah a wiadomo co to jeszcze wymyśla :D

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhe wrote:
    Moi rodzice nie chcą od nas kasy. Proponowaliśmy jakieś większe sumy, bo tak głupio nam jest, że tylko tyle, a i do jedzenia dokładamy się tylko to, co tam czasem zakupy zrobimy z rzadka. Moi rodzice uważają, że póki mogą nam pomóc, to pomagają i wolą nas teraz trochę poutrzymywać niż skazać nas na kredyt, albo wynajem mieszkania do końca życia. Zazdroszczę mojemu M. tych teściów :D
    Moja mama ma tez takie podejście póki może pomaga, jak sie wporwadzilismy to moi rodzice dołożyli ie do remontui kupili nam lodówkę, a moja tesciowa dała nam uzywane firanki ;) po czym jakies 3 miesiace temu chciała zebyśmy wzieli jej kredyt 70 tys bo ma długi za synalka :)

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhe wrote:

Dobra ta twoja teściowa ;) ..

Sknera jak cholera a pazerny to już nie mówię, pieniądze ma bo wypłacili dom, sądził się z PZU w sprawie śmierci żony, w jednej i drugiej nodze ma endo ..
    Za to wszystko w cholerę kasy dostał, a szkoda mu dać dziecku na ubrania itd :) ale nie będę tego tematu poruszać ;) ..

My też mamy małe opłaty bo 150 zł co m-c jeśli chodzi o wodę i prąd ..
    opał jakieś 1200 zł .
    z gazu jego nie korzystam .. wolę butlę gazową wystarcza mi na 5 m-cy ;)

Tyle co nasze osobiste opłaty typu tel. internet itd ..

Najdroższe to jest jedzenie niestety, ceny non stop w górę idą ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 15:33

Anhe lubi tę wiadomość

• Anhe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    w piątek nie musze przychodzić. W poniedziałek pęcherzyk był 16 mm , lewy jajnik. Dziś mnie poboluje prawy (albo juz sobie wmawiam).
    a dziś jak sie okazuje nie ma pęcherzyka. To ja sie pytam w takim razie gdzie mam go szukać ? cooo rozpłynął sie ?
    czy jest możliwośc że cooo pękł normalnie ?? mąz za tydzień na badanie nasienia a ja krwi. Tylko teraz zaś problem mamy bo czy to jego badanie ma sens skoro bierze proszek jakis do rozpuszczania Biofenac z powodu złamania tej nogi i zastrzyki ale podskórne przeciwzakrzepowe.
    Nie wiemy co robić a gina sie zapomniałam z wrażenia zapytac.. aha i robiłam dzis ok 11 test owu i mega ciemniejsza kontrolna jest.. leszcze ciemniejsza niż wczoraj.. ie wiem co robić .. :( mam dołka :( poradźcie coś :(

Może zadzwoń do gina i zapytaj co z tym Twoim mężem. Jakiś telefon na pewno masz. Tak będzie najprościej i najwiarygodniej :) I nie dołkuj, bo to nie sprzyja :)

bfaregz2mhjblff8.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:

Kurde Monia nie wiem jak Ci pomóc, może pęcherzyk się wchłąnał, też tak bywa, a co do tego leku to poczytaj na necie czy koliduje on w badaniach nasienia

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Monia ja sie nie znam nie pomogę ale trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze <3

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wchłonąc sie może tak normalnie i nie maaa ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    jak wchłonąc sie może tak normalnie i nie maaa ?

Ja nic na ten temat nie wiem :(

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    jak wchłonąc sie może tak normalnie i nie maaa
    No ja słyszałam, że może się wchlonąć

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gin Ci nic nie mówiła czemu nei ma tego pęcherzyka?

0d1yflw1vo1m1usk.png
‹‹ 1284 1285 1286 1287 1288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ