X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    kurde no masz racje..ale ciężko coś odłożyć...jeszcze chodzenie od 1 do 2 lekarza...strasznie ciężko:(

Oczywiście, że jest ciężko :/ Nikt nie powiedział, że będzie kolorowo .. :)
    W bogatej rodzinie się nie urodziłam, mąż też z takiej nie pochodzi ..
    Wręcz przeciwnie wszystkich u Mnie było 7 u męża 8 :)

zizia_a lubi tę wiadomość

• Anhe Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Tak, jak na razie mamy gdzie mieszkać ..
    W tym roku tylko fundamenty chcemy zrobić, na przyszły rok może mury :)
    Nie stać nas na wzięcie kredytu z banku i spłacanie raty po 1500 zł gdzie jeszcze by miało dziecko być to już w ogóle nie realne :)
    Ja nie pracuję, Tomek na kopalni .. Kokosów nie zarabia ale dajemy radę coś odłożyć jeśli się da :) Barbórka, 14, węgiel wszystko idzie na konto oszczędnościowe nic z tego nie mamy :)
    A jak będzie nam się sufit na głowę sypać to będę wolała od teścia (dusi grosz - sknera ) pożyczyć pieniądze i rata do spłacenia będzie mniejsza bez żadnych odsetek :)

U mnie dokładnie tak samo. Mamy gdzie mieszkać, a mieszkamy u rodziców, płacimy jakieś 200zł miesięcznie, więc w zasadzie wszystko co M. zarobi, to idzie na nasze zachciewajki. My tak samo będziemy na bieżąco budować :) Najlepszy sposób na to, żeby nie okopać się w kredytach, bo skąd ja mogę wiedzieć czy za rok/dwa/dziesięć praca będzie...

Twój teść sknera? Mojej teściowej nie widziałaś. Jak była Delma w sklepie tańsza o 50gr , to kupiła 7 pudełek.

Lena87, Rudasek, Little Frog, Z., dżona lubią tę wiadomość

Trzymam kciuki za nas wszystkie!

526e02e297a4e6092323aa50e4900fb4.png
    bfaregz2mhjblff8.png
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo...sporo Was tam...ale to dobrze...im więcej tym lepiej:)
    odkładamy oczywiście co tylko się da..ale to wymarzonego domy to jeszcze nam daleko..

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhe wrote:
    U mnie dokładnie tak samo. Mamy gdzie mieszkać, a mieszkamy u rodziców, płacimy jakieś 200zł miesięcznie, więc w zasadzie wszystko co M. zarobi, to idzie na nasze zachciewajki. My tak samo będziemy na bieżąco budować :) Najlepszy sposób na to, żeby nie okopać się w kredytach, bo skąd ja mogę wiedzieć czy za rok/dwa/dziesięć praca będzie...

Twój teść sknera? Mojej teściowej nie widziałaś. Jak była Delma w sklepie tańsza o 50gr , to kupiła 7 pudełek.

200 zł??kurde my się dokładamy 900:(

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka takie bóle są normalne?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhe wrote:

hahahaha to mnie rozwaliłaś z tą delmą :D to musiała zrobić sb zapas bo niech by o 10gr potem zdrożała to co wtedy :D

przedszkolanka:), Anhe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Landryneczka takie bóle są normalne?
    nie wiem kochana właśnie , nie mówię że cały dzień boli ale tak od czasu do czasu nie wiem czemu

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    hahahaha to mnie rozwaliłaś z tą delmą :D to musiała zrobić sb zapas bo niech by o 10gr potem zdrożała to co wtedy :D

ale jaja :) dobrze , że mydła nie kupuje i nie składa pod łożkiem w razie wojny :) bo z tym sie spotkałam :):):)

Anhe lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Anhe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    200 zł??kurde my się dokładamy 900:(

Moi rodzice nie chcą od nas kasy. Proponowaliśmy jakieś większe sumy, bo tak głupio nam jest, że tylko tyle, a i do jedzenia dokładamy się tylko to, co tam czasem zakupy zrobimy z rzadka. Moi rodzice uważają, że póki mogą nam pomóc, to pomagają i wolą nas teraz trochę poutrzymywać niż skazać nas na kredyt, albo wynajem mieszkania do końca życia. Zazdroszczę mojemu M. tych teściów :D

Lena87, dżona, Kaśka28 lubią tę wiadomość

bfaregz2mhjblff8.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja juz po monitoringu :(
    w piątek nie musze przychodzić. W poniedziałek pęcherzyk był 16 mm , lewy jajnik. Dziś mnie poboluje prawy (albo juz sobie wmawiam).
    a dziś jak sie okazuje nie ma pęcherzyka. To ja sie pytam w takim razie gdzie mam go szukać ? cooo rozpłynął sie ?
    po pęknięciu jest jakiś płyn w macicy ponoć czy jakoś tak a u mnie go nie ma :(
    czy jest możliwośc że cooo pękł normalnie ?? mąz za tydzień na badanie nasienia a ja krwi. Tylko teraz zaś problem mamy bo czy to jego badanie ma sens skoro bierze proszek jakis do rozpuszczania Biofenac z powodu złamania tej nogi i zastrzyki ale podskórne przeciwzakrzepowe.
    Nie wiemy co robić a gina sie zapomniałam z wrażenia zapytac.. aha i robiłam dzis ok 11 test owu i mega ciemniejsza kontrolna jest.. leszcze ciemniejsza niż wczoraj.. ie wiem co robić .. :( mam dołka :( poradźcie coś :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    ale jaja :) dobrze , że mydła nie kupuje i nie składa pod łożkiem w razie wojny :) bo z tym sie spotkałam :):):)
    hahah a wiadomo co to jeszcze wymyśla :D

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhe wrote:
    Moi rodzice nie chcą od nas kasy. Proponowaliśmy jakieś większe sumy, bo tak głupio nam jest, że tylko tyle, a i do jedzenia dokładamy się tylko to, co tam czasem zakupy zrobimy z rzadka. Moi rodzice uważają, że póki mogą nam pomóc, to pomagają i wolą nas teraz trochę poutrzymywać niż skazać nas na kredyt, albo wynajem mieszkania do końca życia. Zazdroszczę mojemu M. tych teściów :D
    Moja mama ma tez takie podejście póki może pomaga, jak sie wporwadzilismy to moi rodzice dołożyli ie do remontui kupili nam lodówkę, a moja tesciowa dała nam uzywane firanki ;) po czym jakies 3 miesiace temu chciała zebyśmy wzieli jej kredyt 70 tys bo ma długi za synalka :)

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhe wrote:

Dobra ta twoja teściowa ;) ..

Sknera jak cholera a pazerny to już nie mówię, pieniądze ma bo wypłacili dom, sądził się z PZU w sprawie śmierci żony, w jednej i drugiej nodze ma endo ..
    Za to wszystko w cholerę kasy dostał, a szkoda mu dać dziecku na ubrania itd :) ale nie będę tego tematu poruszać ;) ..

My też mamy małe opłaty bo 150 zł co m-c jeśli chodzi o wodę i prąd ..
    opał jakieś 1200 zł .
    z gazu jego nie korzystam .. wolę butlę gazową wystarcza mi na 5 m-cy ;)

Tyle co nasze osobiste opłaty typu tel. internet itd ..

Najdroższe to jest jedzenie niestety, ceny non stop w górę idą ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 15:33

Anhe lubi tę wiadomość

• Anhe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    w piątek nie musze przychodzić. W poniedziałek pęcherzyk był 16 mm , lewy jajnik. Dziś mnie poboluje prawy (albo juz sobie wmawiam).
    a dziś jak sie okazuje nie ma pęcherzyka. To ja sie pytam w takim razie gdzie mam go szukać ? cooo rozpłynął sie ?
    czy jest możliwośc że cooo pękł normalnie ?? mąz za tydzień na badanie nasienia a ja krwi. Tylko teraz zaś problem mamy bo czy to jego badanie ma sens skoro bierze proszek jakis do rozpuszczania Biofenac z powodu złamania tej nogi i zastrzyki ale podskórne przeciwzakrzepowe.
    Nie wiemy co robić a gina sie zapomniałam z wrażenia zapytac.. aha i robiłam dzis ok 11 test owu i mega ciemniejsza kontrolna jest.. leszcze ciemniejsza niż wczoraj.. ie wiem co robić .. :( mam dołka :( poradźcie coś :(

Może zadzwoń do gina i zapytaj co z tym Twoim mężem. Jakiś telefon na pewno masz. Tak będzie najprościej i najwiarygodniej :) I nie dołkuj, bo to nie sprzyja :)

bfaregz2mhjblff8.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:

Kurde Monia nie wiem jak Ci pomóc, może pęcherzyk się wchłąnał, też tak bywa, a co do tego leku to poczytaj na necie czy koliduje on w badaniach nasienia

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Monia ja sie nie znam nie pomogę ale trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze <3

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wchłonąc sie może tak normalnie i nie maaa ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    jak wchłonąc sie może tak normalnie i nie maaa ?

Ja nic na ten temat nie wiem :(

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    jak wchłonąc sie może tak normalnie i nie maaa
    No ja słyszałam, że może się wchlonąć

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gin Ci nic nie mówiła czemu nei ma tego pęcherzyka?

0d1yflw1vo1m1usk.png
‹‹ 1284 1285 1286 1287 1288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ