Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Potforzasta, a np. w prywatnych laboratoriach typu Fryda, Diagnostyka? tam powinni robic w sobote...
jakie mam zalecenia, kiedy robic to badanie:
- po odpoczynku nocnym, cala noc przespana
- po stosunku 24 h
- na czczo
- po przebudzeniu sie 3 godziny
mam jeszcze zrobic takie badania dotyczace ciazy IgG i IgM anty toxo, CMV, rozyczka, p/ciala antykardiolipidowe
takze zaczyna sie ciekawie.
A wszyscy, nie martw sie bedzie ok, to dopiero poczatek staran a tu co?? takie cosik wychodzi. Ale mysle ze jakos sie odnajde w tym i dam rade ) razem z mezem oczywiscie )mam nadzieje, ze mnie nie zostawi? zadalam mu takie pytanie i oboje płakalismyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 22:20
-
Groszek wrote:Juz Wam pisze: glukoza, morfologia, PRL, prolaktyna, estradiol, testosteron, FSH, LH. To sa badania ktore mam robic. Ale powiedzial ze zrobimy tylko to, i jak bedzie ok, to nic nie bedziemy dalej robic. Ani monitorowac ani nic, bedziemy czekac. Czyli tak jakbym nic wczesniej nie wiedziala i jest ok. Ale po co czekac i na co? wlasnie chce sie zmonitorowac.. czy jest owulacja itd."Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Z. wrote:Ja to ogólnie się zastanawiam na tym ewenementem jakim jest to, że lekarze nie chcą żeby dziewczyny mierzyły tempke, badały śluz... Jakby się bali świadomych, znających swoje ciało pacjentek, jakby mieli obawy, że świadoma pacjentka może zorientować się w ich ewentualnej niekompetencji... Takie odniosłam wrażenie. Co im to przeszkadza? Hm...
Btw. Cześć Lenka"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Z. właśnie wydaje mi się że oni się tego boją jak kobieta drąży a dlaczego to albo tamto a oni sami nie wiedzą bo niedouczeni niestety.
JA byłam raz u ginki ( kobiety już więcej nie pójdę) to była zła że ja badania miałam zrobione a ona nie do końca wiedziała jak je zinterpretować.
Niestety u mnie albo szpital albo przychodnia centrum która też w weekend zamknięta. -
Groszek wrote:Potforzasta, a np. w prywatnych laboratoriach typu Fryda, Diagnostyka? tam powinni robic w sobote...
jakie mam zalecenia, kiedy robic to badanie:
- po stosunku 24 hGroszek lubi tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
No bo w PCO ta nieplodnosc jest wieksza no coz, pozyemy zobaczymy. Po badaniach. Ciekawe czemu niektorzy zlecaja te badania w 5 dc a niektorzy w 25 dc.
Odnosnie moej obserwaci, to mam tego nie robic poniewaz mam prace zmianowa, nie przesypiam wszystkich nocy. Wiec bede rozregulowana i owulacja moze byc roznie u mnie (jesli jest)
Kaska, chyba tak zrobie jak mowisz.. poczekam i zrobie badania i obacze co pozniej bedzie.
Another, trzymam kciuki za Ciebie. Jestesmy w podobne sytuacji! A Ty ile masz tych pecherzykow, wiecej?? Masz klopoty z cera?? bo a momentami mam straszne tak jakby wlasnie nadmiar androgenów... bo nie mozna niczym tego opanowac. PCO to nie wyrok i nie koniec swiata -
Odnosnie tego co z moim lekarzem rozmawialam, to a mam zawod medyczny... ale opierdzielil mnie ze czytam za duzo na ten temat, publikacji, ksiazek, for roznego typu.
"Bo tam wypowiadaja sie osoby niekompetentne. Udzielaja porad za darmo, kore sa nie fachowe, bo inni swoje fachowe cenia i sprzedaja np. na wizytach lekarskich. Zreszta Pani ma wyksztalcenie medyczne a widzi Pani..."
bo sie stresuje i denerwuje i szukam wszedzie wszystkiego !! chce sie troche uspokoic. Ochrzanil mnie ten Pan poniekąd trocheWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 22:37
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGroszek wrote:Odnosnie tego co z moim lekarzem rozmawialam, to a mam zawod medyczny... ale opierdzielil mnie ze czytam za duzo na ten temat, publikacji, ksiazek, for roznego typu.
"Bo tam wypowiadaja sie osoby niekompetentne. Udzielaja porad za darmo, kore sa nie fachowe, bo inni swoje fachowe cenia i sprzedaja np. na wizytach lekarskich. Zreszta Pani ma wyksztalcenie medyczne a widzi Pani..."
bo sie stresuje i denerwuje i szukam wszedzie wszystkiego !! chce sie troche uspokoic. Ochrzanil mnie ten Pan poniekąd troche -
Landryneczka badanie ogolne moczu, chyba ze cos sie dzieje to posiew moczu na bakterie. Dobrze tez czasem zrobic kretynine, zobaczysz jak nerki filtruja ale to juz z krwi się wykonuje...
ale racze calkowity obraz pracy nerek juz daje badanie ogolne moczu. Gdyby bylo cos nie teges, to którys wyznacznik bedzie sugerował i diagnostyke sie poszerzy
Landryneczka, No racja, ale raczej wiedza rzucałam mu nie z forum, wiec moze boi się ze pacjentka bedzie wiedziala wiecej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 22:43
-
Landrynko ja jak zobaczę tylko że brednie to nawet dalej nie czytam
-
Groszek wrote:Another, trzymam kciuki za Ciebie. Jestesmy w podobne sytuacji! A Ty ile masz tych pecherzykow, wiecej?? Masz klopoty z cera?? bo a momentami mam straszne tak jakby wlasnie nadmiar androgenów... bo nie mozna niczym tego opanowac. PCO to nie wyrok i nie koniec swiata
Landryneczka wrote:Another tak ogólne badanie chciałam sb zrobić . Czy są jakieś inne na mocz ?"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
nick nieaktualny
-
Nie było mnie trochę, bo musiałam konspekt na studia zrobić
Groszek a jak to wyszło że poszliście na badania i wyszły Ci te jajniki?
Będzie dobrze, dopiero badania przed Wami młodzi jesteście więc napewno będzie dobrze
Widzę,że już trzy z nas mają Tomków ale mój jest kochany