X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Może za bardzo się starasz? Mi gin tłumaczył, że zbytnie skupianie się na testowaniach i ciągłe myślenie o ciąży blokują wszystko i potrafią rozregulować cykl.
    Trzeba się radośnie bzykać, a nie skrupulatnie liczyć - komentarz mojego TATY, jak chlipałam mamie w słuchawkę. Ma rację. Zresztą często ma rację.

Tata dobry :D ma dowcip :D i ma racjeeeeeeee :)
    ale czasem ciezko głowe "wyłączyc " :(

Fidelissa lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja właśnie nie myślę, ani nic :) poprostu mierzę tylko temperaturę , no i tak się zastanawiam :) jestem spokojna bo i tak myślę że owu za tydzień bo wtedy poczuję mokro i jajniki :P tylko tak się zastanawiam, bo macie większe doświadczenie :)

A tata dobry :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Wszystkim <3

Z. lubi tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Lenko :)

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Dzień Dobry Wszystkim <3

no to ładnie Dziewczynka pospała :D:D

Cześćććććććććć :):):)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim z którymi się nie witałam :)
    Co porabiacie w ten ponury dzień ?
    Ja byłam w sklepie zaniosłam mojemu śniadanko zjadł i teraz ja wcinam tak mi się chciało bułek z pasztetem :D szok i kupiłam sb do tego kawkę 3w1 :) Do tego oglądam rodzinę zastępczą ;)
    Moja Psinka Devii w nocy miała odruchy wymiotne nie mogła zwymiotować mój A> wyczuł że miała w gardełku watę z miśka :( biedna się dusiła o 3 mnie przebudziła siedziałam z nią do póki nie ustało to . Połozyłam ręcznik na poduszce położyłam ją i miziałam po brzuszku i gardełku i usnęła jakoś dziś już dobrze , biedna moja się męczyła tak mi jej szkoda było

Do tego taki dalszy sąsiad co naprawiał nam lodówkę się powiesił od niedzieli nikt go nie widział a wczoraj sąsiedzi zadzwonili po policję i znalezli go martwego . Mój A. go widział jak szedl w niedziele chodniekiem wolno pewnie do sklepu po wódkę bo pił żona i dzieci go 3 lata temu zostawili . Miał długi pewnie szedł ostatni raz i jak wrócił wypił i pewnie się powiesił . Ech dużo ludzi umiera ostatnio

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Cześć wszystkim z którymi się nie witałam :)
    Co porabiacie w ten ponury dzień ?
    Ja byłam w sklepie zaniosłam mojemu śniadanko zjadł i teraz ja wcinam tak mi się chciało bułek z pasztetem :D szok i kupiłam sb do tego kawkę 3w1 :) Do tego oglądam rodzinę zastępczą ;)
    Moja Psinka Devii w nocy miała odruchy wymiotne nie mogła zwymiotować mój A> wyczuł że miała w gardełku watę z miśka :( biedna się dusiła o 3 mnie przebudziła siedziałam z nią do póki nie ustało to . Połozyłam ręcznik na poduszce położyłam ją i miziałam po brzuszku i gardełku i usnęła jakoś dziś już dobrze , biedna moja się męczyła tak mi jej szkoda było

Do tego taki dalszy sąsiad co naprawiał nam lodówkę się powiesił od niedzieli nikt go nie widział a wczoraj sąsiedzi zadzwonili po policję i znalezli go martwego . Mój A. go widział jak szedl w niedziele chodniekiem wolno pewnie do sklepu po wódkę bo pił żona i dzieci go 3 lata temu zostawili . Miał długi pewnie szedł ostatni raz i jak wrócił wypił i pewnie się powiesił . Ech dużo ludzi umiera ostatnio

No to widze , że miałas przeżycia..ehhh dobrze, ze z psinką juz ok, ja mam kotke, też czasem mi wymiotuje ale to dlatego ze zjada muchy, włosy itd...:(
    a co do ludzi to racje..jeszcze jak umieraja naturalnie to w miare do zniesienia ale jak ktos sie targa na swoje zycie bo ma np doła, nie ma pracy, pieniedzy itd...to jest straszna tragedia! a teraz niestety tego coraz wiecej...oto Polska własnie! :(
    Smutne...

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    No to widze , że miałas przeżycia..ehhh dobrze, ze z psinką juz ok, ja mam kotke, też czasem mi wymiotuje ale to dlatego ze zjada muchy, włosy itd...:(
    a co do ludzi to racje..jeszcze jak umieraja naturalnie to w miare do zniesienia ale jak ktos sie targa na swoje zycie bo ma np doła, nie ma pracy, pieniedzy itd...to jest straszna tragedia! a teraz niestety tego coraz wiecej...oto Polska własnie! :(
    Smutne...
    wiesz może i dobrze ze się tak stało. był sam , pił , staczał się na dno , miał iść odsiedzieć wyrok za długi . Ja nie popieram tego że ktoś sb odbiera życie ale czasami może tak jest lepiej

MOja też wcina wszystko co popadnie :P ale karmy nie chce muszę jej gotować :P

• santoocha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej.

Ja już po operacji. Niestety sprawa zaawansowana, nowotwory w całej jamie brzusznej. Kompletnie nieoperacyjne.
    Po konsultacji z właścicielką uśpiłam psiaka. Ale było płaczu....

Ja tak sobie myślę, że w następnym cyklu nie będę mierzyła temperatury. Owulkę mam ok 14-15dc, więc wtedy będziemy się mocniej starać.
    Ale stres związany z mierzeniem tempki raczej mi nie pomaga.

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    hej hej.

Ja już po operacji. Niestety sprawa zaawansowana, nowotwory w całej jamie brzusznej. Kompletnie nieoperacyjne.
    Po konsultacji z właścicielką uśpiłam psiaka. Ale było płaczu....

To tak samo jak z moją psinką :( To już dwa lata minęły, jak ją trzeba było uśpić, bo już nawet pokarmu nie przyjmowała, zwracała niestrawione wszystko. Ale jak o tym myślę, to mam od razu łzy w oczach... chlip :(

• santoocha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że zawsze byłam przeciwna eutanazji u ludzi.
    Do czasu gdy przez 3 doby patrzyłam jak w wielkim bólu kona moja Mama. Rozważałam nawet, czy nie przedawkować jej morfiny. Najgorsze dni w moim życiu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej santoocha :*
    ja bym nie dała rady w takiej pracy podziwiam cię
    zaraz bym płakała
    ja ponad 10 miesięcy temu straciłam suczkę spadła nam ze stołu wrócilismy do domu a ona leżała z główką rozbitą ale oddychała szybko w samochód i do wet. wszystkie przepisy złamaliśmy dostała zastrzyki na wzmocnienie serca alre zmarła wet. mówiła że od razu zmarła nie cierpiała a tylko jeszcze nerwy pracowały czy jakoś tak , tak płakaliśmy szok :( pojechaliśmy do takiego lasku z nią trzymałam ją na kolanach i wspominaliśmy :( wróciliśmy do domu z nią a ona już sztywna tak zaczęłam znów płakać :( i w domu 3 dni była a ja cały czas przy niej nie pozwoliłąm żeby ją zakopał i po 3 dniach zrobił A. jej taką trumienkę piękną drewnianą położyłam ją na mojej bluzie dałam jej zabaweczki i wgl i zakąpaliśmy ją :( częstą chodziłam tam ale teraz jakoś nie mogę :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Powiem Wam, że zawsze byłam przeciwna eutanazji u ludzi.
    Do czasu gdy przez 3 doby patrzyłam jak w wielkim bólu kona moja Mama. Rozważałam nawet, czy nie przedawkować jej morfiny. Najgorsze dni w moim życiu...
    współczuję kochana <3 tulę :*
    Ale wiesz czasem tak jest lepiej żeby człowiek się nie męczył to dla jego dobra chociaż to wielki smutek żal i strata ale często tak jest lepiej :*
    ale ukochane , bliskie nam osoby zawsze będą z nami ( w sercu )

• santoocha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie życie niestety.
    Najgorsze jest to, że coraz więcej osób w moim otoczeniu ma nowotwory. U mnie i Mama i Tata zmarli na nowotwór. To jest straszne. Wolałabym zginąć w wypadku czy mieć zawał niż umierać na raka. Przeraża mnie to..

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:

Ja tak sobie myślę, że w następnym cyklu nie będę mierzyła temperatury. Owulkę mam ok 14-15dc, więc wtedy będziemy się mocniej starać.
    Ale stres związany z mierzeniem tempki raczej mi nie pomaga.

a ja właśnie się zastanawiam nad mierzeniem tempki...i nie wiem czy zaczynać czy nie..nie wiem czy mnie to jeszcze bardziej nie zdołuje...:(

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... ale smutno się zrobiło :(

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    a ja właśnie się zastanawiam nad mierzeniem tempki...i nie wiem czy zaczynać czy nie..nie wiem czy mnie to jeszcze bardziej nie zdołuje...:(

Mi mierzenie pomaga nie zwariować. bez tego całkiem bym oszalała. Ale każdy jest inny.
    Może spróbuj, a jak Ci nie będzie szło, to przestań?

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Mi mierzenie pomaga nie zwariować. bez tego całkiem bym oszalała. Ale każdy jest inny.
    Może spróbuj, a jak Ci nie będzie szło, to przestań?

Mam jeszcze tydzień na zastanowienie sie....ale sama nie wiem....

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mamy suczkę też yorka i nie wiem co bym bez niej zrobiła , chociaż czasem tak mi na nerwy działa ale tak ją kocham że szok :)
    Teraz czekamy na siostrzyczkę lub braciszka dla niej ;P w postaci małego człowieczka <3

Przedszkolanko zmiana tematu :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    Mam jeszcze tydzień na zastanowienie sie....ale sama nie wiem....

Moim zdaniem spróbuj! Jak nie spróbujesz, to nie będziesz wiedziała.

Chociaż, ja tak mam i wszyscy się ze mnie w rodzinie śmieją, bo ja czego nie jadłam, to wiem, że nie lubię i bardzo ciężko przekonać mnie do nowego.

Ale do mierzenia tempki się przekonałam. Spróbuj i Ty!

‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ