X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Może za bardzo się starasz? Mi gin tłumaczył, że zbytnie skupianie się na testowaniach i ciągłe myślenie o ciąży blokują wszystko i potrafią rozregulować cykl.
    Trzeba się radośnie bzykać, a nie skrupulatnie liczyć - komentarz mojego TATY, jak chlipałam mamie w słuchawkę. Ma rację. Zresztą często ma rację.

Tata dobry :D ma dowcip :D i ma racjeeeeeeee :)
    ale czasem ciezko głowe "wyłączyc " :(

Fidelissa lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja właśnie nie myślę, ani nic :) poprostu mierzę tylko temperaturę , no i tak się zastanawiam :) jestem spokojna bo i tak myślę że owu za tydzień bo wtedy poczuję mokro i jajniki :P tylko tak się zastanawiam, bo macie większe doświadczenie :)

A tata dobry :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Wszystkim <3

Z. lubi tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Lenko :)

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Dzień Dobry Wszystkim <3

no to ładnie Dziewczynka pospała :D:D

Cześćććććććććć :):):)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim z którymi się nie witałam :)
    Co porabiacie w ten ponury dzień ?
    Ja byłam w sklepie zaniosłam mojemu śniadanko zjadł i teraz ja wcinam tak mi się chciało bułek z pasztetem :D szok i kupiłam sb do tego kawkę 3w1 :) Do tego oglądam rodzinę zastępczą ;)
    Moja Psinka Devii w nocy miała odruchy wymiotne nie mogła zwymiotować mój A> wyczuł że miała w gardełku watę z miśka :( biedna się dusiła o 3 mnie przebudziła siedziałam z nią do póki nie ustało to . Połozyłam ręcznik na poduszce położyłam ją i miziałam po brzuszku i gardełku i usnęła jakoś dziś już dobrze , biedna moja się męczyła tak mi jej szkoda było

Do tego taki dalszy sąsiad co naprawiał nam lodówkę się powiesił od niedzieli nikt go nie widział a wczoraj sąsiedzi zadzwonili po policję i znalezli go martwego . Mój A. go widział jak szedl w niedziele chodniekiem wolno pewnie do sklepu po wódkę bo pił żona i dzieci go 3 lata temu zostawili . Miał długi pewnie szedł ostatni raz i jak wrócił wypił i pewnie się powiesił . Ech dużo ludzi umiera ostatnio

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Cześć wszystkim z którymi się nie witałam :)
    Co porabiacie w ten ponury dzień ?
    Ja byłam w sklepie zaniosłam mojemu śniadanko zjadł i teraz ja wcinam tak mi się chciało bułek z pasztetem :D szok i kupiłam sb do tego kawkę 3w1 :) Do tego oglądam rodzinę zastępczą ;)
    Moja Psinka Devii w nocy miała odruchy wymiotne nie mogła zwymiotować mój A> wyczuł że miała w gardełku watę z miśka :( biedna się dusiła o 3 mnie przebudziła siedziałam z nią do póki nie ustało to . Połozyłam ręcznik na poduszce położyłam ją i miziałam po brzuszku i gardełku i usnęła jakoś dziś już dobrze , biedna moja się męczyła tak mi jej szkoda było

Do tego taki dalszy sąsiad co naprawiał nam lodówkę się powiesił od niedzieli nikt go nie widział a wczoraj sąsiedzi zadzwonili po policję i znalezli go martwego . Mój A. go widział jak szedl w niedziele chodniekiem wolno pewnie do sklepu po wódkę bo pił żona i dzieci go 3 lata temu zostawili . Miał długi pewnie szedł ostatni raz i jak wrócił wypił i pewnie się powiesił . Ech dużo ludzi umiera ostatnio

No to widze , że miałas przeżycia..ehhh dobrze, ze z psinką juz ok, ja mam kotke, też czasem mi wymiotuje ale to dlatego ze zjada muchy, włosy itd...:(
    a co do ludzi to racje..jeszcze jak umieraja naturalnie to w miare do zniesienia ale jak ktos sie targa na swoje zycie bo ma np doła, nie ma pracy, pieniedzy itd...to jest straszna tragedia! a teraz niestety tego coraz wiecej...oto Polska własnie! :(
    Smutne...

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    No to widze , że miałas przeżycia..ehhh dobrze, ze z psinką juz ok, ja mam kotke, też czasem mi wymiotuje ale to dlatego ze zjada muchy, włosy itd...:(
    a co do ludzi to racje..jeszcze jak umieraja naturalnie to w miare do zniesienia ale jak ktos sie targa na swoje zycie bo ma np doła, nie ma pracy, pieniedzy itd...to jest straszna tragedia! a teraz niestety tego coraz wiecej...oto Polska własnie! :(
    Smutne...
    wiesz może i dobrze ze się tak stało. był sam , pił , staczał się na dno , miał iść odsiedzieć wyrok za długi . Ja nie popieram tego że ktoś sb odbiera życie ale czasami może tak jest lepiej

MOja też wcina wszystko co popadnie :P ale karmy nie chce muszę jej gotować :P

• santoocha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej.

Ja już po operacji. Niestety sprawa zaawansowana, nowotwory w całej jamie brzusznej. Kompletnie nieoperacyjne.
    Po konsultacji z właścicielką uśpiłam psiaka. Ale było płaczu....

Ja tak sobie myślę, że w następnym cyklu nie będę mierzyła temperatury. Owulkę mam ok 14-15dc, więc wtedy będziemy się mocniej starać.
    Ale stres związany z mierzeniem tempki raczej mi nie pomaga.

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    hej hej.

Ja już po operacji. Niestety sprawa zaawansowana, nowotwory w całej jamie brzusznej. Kompletnie nieoperacyjne.
    Po konsultacji z właścicielką uśpiłam psiaka. Ale było płaczu....

To tak samo jak z moją psinką :( To już dwa lata minęły, jak ją trzeba było uśpić, bo już nawet pokarmu nie przyjmowała, zwracała niestrawione wszystko. Ale jak o tym myślę, to mam od razu łzy w oczach... chlip :(

• santoocha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że zawsze byłam przeciwna eutanazji u ludzi.
    Do czasu gdy przez 3 doby patrzyłam jak w wielkim bólu kona moja Mama. Rozważałam nawet, czy nie przedawkować jej morfiny. Najgorsze dni w moim życiu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej santoocha :*
    ja bym nie dała rady w takiej pracy podziwiam cię
    zaraz bym płakała
    ja ponad 10 miesięcy temu straciłam suczkę spadła nam ze stołu wrócilismy do domu a ona leżała z główką rozbitą ale oddychała szybko w samochód i do wet. wszystkie przepisy złamaliśmy dostała zastrzyki na wzmocnienie serca alre zmarła wet. mówiła że od razu zmarła nie cierpiała a tylko jeszcze nerwy pracowały czy jakoś tak , tak płakaliśmy szok :( pojechaliśmy do takiego lasku z nią trzymałam ją na kolanach i wspominaliśmy :( wróciliśmy do domu z nią a ona już sztywna tak zaczęłam znów płakać :( i w domu 3 dni była a ja cały czas przy niej nie pozwoliłąm żeby ją zakopał i po 3 dniach zrobił A. jej taką trumienkę piękną drewnianą położyłam ją na mojej bluzie dałam jej zabaweczki i wgl i zakąpaliśmy ją :( częstą chodziłam tam ale teraz jakoś nie mogę :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Powiem Wam, że zawsze byłam przeciwna eutanazji u ludzi.
    Do czasu gdy przez 3 doby patrzyłam jak w wielkim bólu kona moja Mama. Rozważałam nawet, czy nie przedawkować jej morfiny. Najgorsze dni w moim życiu...
    współczuję kochana <3 tulę :*
    Ale wiesz czasem tak jest lepiej żeby człowiek się nie męczył to dla jego dobra chociaż to wielki smutek żal i strata ale często tak jest lepiej :*
    ale ukochane , bliskie nam osoby zawsze będą z nami ( w sercu )

• santoocha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie życie niestety.
    Najgorsze jest to, że coraz więcej osób w moim otoczeniu ma nowotwory. U mnie i Mama i Tata zmarli na nowotwór. To jest straszne. Wolałabym zginąć w wypadku czy mieć zawał niż umierać na raka. Przeraża mnie to..

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:

Ja tak sobie myślę, że w następnym cyklu nie będę mierzyła temperatury. Owulkę mam ok 14-15dc, więc wtedy będziemy się mocniej starać.
    Ale stres związany z mierzeniem tempki raczej mi nie pomaga.

a ja właśnie się zastanawiam nad mierzeniem tempki...i nie wiem czy zaczynać czy nie..nie wiem czy mnie to jeszcze bardziej nie zdołuje...:(

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... ale smutno się zrobiło :(

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    a ja właśnie się zastanawiam nad mierzeniem tempki...i nie wiem czy zaczynać czy nie..nie wiem czy mnie to jeszcze bardziej nie zdołuje...:(

Mi mierzenie pomaga nie zwariować. bez tego całkiem bym oszalała. Ale każdy jest inny.
    Może spróbuj, a jak Ci nie będzie szło, to przestań?

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Mi mierzenie pomaga nie zwariować. bez tego całkiem bym oszalała. Ale każdy jest inny.
    Może spróbuj, a jak Ci nie będzie szło, to przestań?

Mam jeszcze tydzień na zastanowienie sie....ale sama nie wiem....

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mamy suczkę też yorka i nie wiem co bym bez niej zrobiła , chociaż czasem tak mi na nerwy działa ale tak ją kocham że szok :)
    Teraz czekamy na siostrzyczkę lub braciszka dla niej ;P w postaci małego człowieczka <3

Przedszkolanko zmiana tematu :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    Mam jeszcze tydzień na zastanowienie sie....ale sama nie wiem....

Moim zdaniem spróbuj! Jak nie spróbujesz, to nie będziesz wiedziała.

Chociaż, ja tak mam i wszyscy się ze mnie w rodzinie śmieją, bo ja czego nie jadłam, to wiem, że nie lubię i bardzo ciężko przekonać mnie do nowego.

Ale do mierzenia tempki się przekonałam. Spróbuj i Ty!

‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ