X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po ilu dniach najwczesniej moze wyjsc test albo lepiej czy slyszalyscie czy komus wczesnie wyszedl? Zrobilam wczoraj i lipa...,ale nadzieje mam

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Kasiu dzieki za dobre słowo:))
    ale 36,06 dzis rano mnie dobiło trochę......

Testuje 11 z Santoocha, z tym, ze u niej tempka leci up :))

Fidelissa trzymam kciuki za teścior! Do 11 już niedługo :D mam nadzieję, że będzie zielono! Tego Ci życzę Kochana!

alka89, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Już chyba pisałam w tym wątku, ale tu się tyle dzieje, że ciężko wszystko przeczytać :D:D
    Lekarz dał mi od następnego cyklu CLO (jeśli chcę, nie naciskał, bo powiedział, że bez wspomagaczy też może się u mnie udać). Zapytał czy mi "śpieszno", oczywiście że mi śpieszno. To tak jakby zapytać głodującego czy lubi zapach chleba! Więc dał mi receptę i kazał brać przez 3 miesiące w wyznaczonych dniach cyklu. Jednak bez monitoringu. Większość lekarzy monitoruje cykle z Clo, bo jak wyhoduje się za dużo jajeczek i nie popękają to mogą powstać torbiele. U mnie w tym cyklu pękł pęcherzyk sam, więc pewnie tym się zasugerował (bo przecież jak chodzę prywatnie to dla niego każda wizyta to dodatkowa kasa). No i się obawiam strasznie. Z jednej strony mogę sobie dość mocno zwiększyć szanse, a z drugiej boję się, że bardziej zaszkodzę niż pomogę...
    Dlatego tak się martwię najbliższym cyklem. Ciężko mi podjąć jakąkolwiek decyzję :(
    Another mi ciezko doradzac ale przypomnij mi jak dlugo sie staracie? badania hormonalne w porzadku? maz badanka porobil?

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Nati89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Hej Nati ;* nie martw się, ja ze śluzem wiecznie miałam problem i byłam przekonana, że nie mam owulacji a tu proszę :)
    Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ;*
    U mnie wieczór jakoś leci, a co u Ciebie?
    Hej Aniu, u mnie samotny wieczór bo mąż pojechał grać w siatke, także wróci po 22, poza tym boli mnie prawy jajnik, gdzie niby jest ten dominujacy pęcherzyk mam nadzieję, ze cos tam się dzieje pozytywnego i jakimś cudem od poneidziałku do jutra z 12 mm skoczy na 20 mm ;) A Ty jak sie czujesz?

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :))

Cześć wszystkim z którymi dziś się nie widziałam :)

uff trochę z mężem <3 i wracam do Was:) ale dziwny dzień rano taki spadek tempki dzień drugi i zalało mnie jakimś białym śluzem ale znowu później miałam lepki i o co tu chodzi? :P

Buzi dla każdej :*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Wróciłam :))

Cześć wszystkim z którymi dziś się nie widziałam :)

uff trochę z mężem <3 i wracam do Was:) ale dziwny dzień rano taki spadek tempki dzień drugi i zalało mnie jakimś białym śluzem ale znowu później miałam lepki i o co tu chodzi? :P

Buzi dla każdej :*
    Hej :) U mnie też śluz dziwny, teraz strasznie się pogubiłam jeżeli chdozi o śluz, zastanawiam się czy nie mam jakiejś infekcji, ale chyba gin by to zobaczył co nie?

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Ciekawa kompozycja :D I tak wszystko naraz? :D

Np. takie ptasie mleczko maczane w sosiku z ogórasków... feee :D

Ogórki przegryzane ptasim mleczkiem :D zobaczymy co będzie dalej :D już się boję tych wynalazków heh

Z., Kaśka28, Fidelissa lubią tę wiadomość

• kasia_czarna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tez bym chciala takie zachianki... jak narazie to wcinam slodkie wiec nic innego jak @ is comming

• Another Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Another mi ciezko doradzac ale przypomnij mi jak dlugo sie staracie? badania hormonalne w porzadku? maz badanka porobil?
    napisałam Ci w poprzednim poście ile sie staramy :D Ja ma Pcos, więc stąd problem. Nie badaliśmy chłopa, bo doszłam do wniosku, że póki co nie ma po co, skoro wiadomo, że problem był z mojej strony. On oczywiście jest chętny na badania, także jeśli się nie uda w następnych dwóch cyklach to zbadamy.

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Nati89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Odkryejsz nowe smaki :D

Ania07 lubi tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    po ilu dniach najwczesniej moze wyjsc test albo lepiej czy slyszalyscie czy komus wczesnie wyszedl? Zrobilam wczoraj i lipa...,ale nadzieje mam
    a który dpo miałaś wczoraj?

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Hej Nati ;* nie martw się, ja ze śluzem wiecznie miałam problem i byłam przekonana, że nie mam owulacji a tu proszę :)
    Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ;*
    U mnie wieczór jakoś leci, a co u Ciebie?

Jaki miałaś problem ze śluzem? bo ja u siebie nie widzę płodnego :(
    teraz troche białego a tak to sucho :(

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pioseneczka o przyszłości....................:)))

Oprócz błękitnego nieba,
    Dzidzi mi tylko potrzeba:))

Piękny ogród, dobra praca,
    Mało godzin, super płaca.

A jak będzie tak już ładnie,
    Niechaj drugie dziecko wpadnie:)))

Piękna przyszłość rodzinkowa
    Chętnie trzecie bebe chowa :)

La la la :))?

Nati89, Z., Ania07, Kaśka28, alka89, przedszkolanka:), kasia_czarna, santoocha, Landryneczka, Misty87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    w okolo 7-8 dnia nastepuje zagniezdzenie po tym do 48 h pojawia sie w organizmie hormon i wtedy mozna go wykryc we krwi w moczu pojawia sie okolo 14 dnia ale te testy czulsze juz moga cos pokazac okolo10 dpo ale fakt ze ovu dokladnie nieda sie okreslic to roznie z tym bywa najszybciej poprzez badanie krwi no i najpewniej

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    Hej Aniu, u mnie samotny wieczór bo mąż pojechał grać w siatke, także wróci po 22, poza tym boli mnie prawy jajnik, gdzie niby jest ten dominujacy pęcherzyk mam nadzieję, ze cos tam się dzieje pozytywnego i jakimś cudem od poneidziałku do jutra z 12 mm skoczy na 20 mm ;) A Ty jak sie czujesz?

Mówisz mąż Ci wybył na meczyk? Ale za to z nami masz czas żeby posiedzieć :)
    Jak jajnik boli to może dobrze świadczyć :) mam nadzieję, że pęcherzyk pięknie urośnie.
    A ja się czuję dobrze :) dziękuję ;* plamienia ustały, bóle podbrzusza też. Zdarzają się rzadko przy większym wysiłku ale już nic mnie nie męczy poza cyckami i bezsennością. No i jeszcze to gardło troszkę daje w nocy o sobie znać. Niestety żadnych leków nie mogę brać, ale wytrzymam :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Już chyba pisałam w tym wątku, ale tu się tyle dzieje, że ciężko wszystko przeczytać :D:D
    Lekarz dał mi od następnego cyklu CLO (jeśli chcę, nie naciskał, bo powiedział, że bez wspomagaczy też może się u mnie udać). Zapytał czy mi "śpieszno", oczywiście że mi śpieszno. To tak jakby zapytać głodującego czy lubi zapach chleba! Więc dał mi receptę i kazał brać przez 3 miesiące w wyznaczonych dniach cyklu. Jednak bez monitoringu. Większość lekarzy monitoruje cykle z Clo, bo jak wyhoduje się za dużo jajeczek i nie popękają to mogą powstać torbiele. U mnie w tym cyklu pękł pęcherzyk sam, więc pewnie tym się zasugerował (bo przecież jak chodzę prywatnie to dla niego każda wizyta to dodatkowa kasa). No i się obawiam strasznie. Z jednej strony mogę sobie dość mocno zwiększyć szanse, a z drugiej boję się, że bardziej zaszkodzę niż pomogę...
    Dlatego tak się martwię najbliższym cyklem. Ciężko mi podjąć jakąkolwiek decyzję :(
    Ja brałam dwa cykle ale raz dziennieod 5-9dc i jak widzisz bez efektu :((

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Oprócz błękitnego nieba,

Ty to masz głowę to wymyślania tekstów :D
    Super! Podoba mi się!

• Z. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Oprócz błękitnego nieba,

Zdolniacha z Ciebie :)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    Ania Odkryejsz nowe smaki :D

Na to wygląda :D ale co najlepsze, nawet to dobrze smakuje :D

Z. lubi tę wiadomość

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Mówisz mąż Ci wybył na meczyk? Ale za to z nami masz czas żeby posiedzieć :)
    Jak jajnik boli to może dobrze świadczyć :) mam nadzieję, że pęcherzyk pięknie urośnie.
    A ja się czuję dobrze :) dziękuję ;* plamienia ustały, bóle podbrzusza też. Zdarzają się rzadko przy większym wysiłku ale już nic mnie nie męczy poza cyckami i bezsennością. No i jeszcze to gardło troszkę daje w nocy o sobie znać. Niestety żadnych leków nie mogę brać, ale wytrzymam :)

A no mam chwile spokoju ;), a faktcyznie tak mnie prawy jajor pobolewa i bulgocze, oby to dobre obajwy byly ;) To dobrze, ze u Ciebie wszystko ok :) Oby tak do końca

Ania07 lubi tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
‹‹ 1311 1312 1313 1314 1315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ