X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Anja89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    burzaZpiorunami wrote:
    Hej myszki kochane :*

Wykonałam 2 test ciążowy i tak samo jak w pierwszym 2 linia jest blado różowa, mało widoczna, ale jest :)

Jutro idę robić badanie krwi do przychodni, bo chyba ono potwierdzi mi na 100% czy jest ta fasoleczka czy jej nie ma. Trzymajcie kciuki kochane :* na razie cieszę się tak tyci tyci w myślach, żeby nie zapeszyć.Jak się okaże że jestem w ciąży to oszaleje z radości i będę najszczęśliwszą kobietą na Świecie.Gratuluje tym które już fasoleczkują, a tym które się starają życzę zafasolkowania. Jak to mówi dobre powiedzenie "w kupie siła" :) Buziaki :* :* :*
    Trzymam kciuki za potwierdzenie i juz Gratuluję :)

burzaZpiorunami lubi tę wiadomość

svchvfxmiau6k2p0.png
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    Witam!
    Jestem na forum po raz pierwszy.Mam taki proble.Mianowicie po 6 latach brania tabletek przyszedl czas na dziecko.Myslałam,że po odstawieniu nie będę miała wiekszych problemów.Niestety myliłam się.Po odstawieniu czekałam 6 tyg na @,nie przychodziła więc udałam się do mojej gin.Diagnoza 2 torbiele,dostałam orgametril na wywołanie, @pojawiła się po odstawieniu.Nastepne cykle były różne.Po 3 m-cach znowu poczułam ,że coś jest nie tak.Diagnoza-torbiel.Znowu orgametril i @ przyszła.To było w listopadzie.Potem po ok.1,5 tyg. pojawiła się @,inna niz normalne(Brunatna ze śluzem nie tak obfita).W grudniu znowu wizyta,torbieli nie ma.Gin stwierdziła,że mogę mieć cykle bezowulacyjne,podobno po tabsach tak się dzieje.Załamałam się.3 i 4 stycznia(17-18 dc) zrobiłam testy owulacyjne,kreska testowa bardzo mocna.Zaczelismy z mężem starania.Dziś jest 23 dzień cyklu.Nie wiem co się dzieje :( Czy zajdę w ciążę??Boli mnie podbrzusze,czasami kłują jajniki.Co to może oznaczać?Czy któraś z was miała podobne problemy?Co mam robić??Wizyta dopiero 27 stycznia.Proszę o pomoc

spokojnie:) tutaj co druga kobietka ma takei objawy jak ty i jeszcze dziesiec innych ;).

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Aga_M Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie Kobietki,
    Jestem nowa na ovu, ogólnie tylko czytam forum aby się czegoś więcej dowiedzieć... ale jest tu tak sympatycznie,że postanowiłam dołączyć :)
    My z mężem staramy się już o dzidziusia od 5 miesięcy, jesteśmy cierpliwi i staramy się nie "przeżywać" tego tak bardzo... choć to nie jest takie łatwe jak same wiecie.
    W tym momencie mam swoje "dobre dn" :) i mam nadzieje, ze może ten nowy rok zacznie się szczęśliwie ...
    :)

0c0df0f9b76facba7cdb2f1cade27a0d.png
  • Anka10222 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Aga:)

zycze Ci powodzenia i wytrwałosci:P

b9b1f1a10901741c0ee987c045e138e0.png
    zrp0xzdvj3izwz28.png
  • Aga_M Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) a dziękuję i wzajemnie.
    Szczerze mówiąc staram się wyluzować w ostatnim miesiącu tak mocno byłam nastawiona na ciąże, że chyba poniekąd ją uroiłam ... i wydawało mi się, że wyostrzył mi się węch i byłam codziennie senna oraz zmęczona, nawet @ mi się lekko wstrzymała, no ale niestety zaraz wróciła, zrobiłam betę i nic ... Także jak to mój mąż powtarza "wyluzuj" ...

Wy też tak miałyście ?

0c0df0f9b76facba7cdb2f1cade27a0d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka,dzięki za pocieszenie.Ja po prostu wariuje,bardzo chcę zajść w ciąże i martwię się,że mi sie nie uda.
    myslisz,że jakby cos było nie tak to by mi chyba gin powiedziała,co?Siedze na tych forach,czytam informacje na internecie i juz mam mętlik w głowie.Ale jak tu się wyluzowć skoro nie wiem co ze mna nie tak. :(

• Anka10222 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mamy...
    czasami nawet powtarzamy testy chodz wyszly negatywnie...
    a nawet zdarza sie że ze smieci wyciagamy i sprawdzamy test ciazowy czy przypadkiem po 2h nie pojawila sie II kreska...
    czasami same sie z siebie smiejemy:)

zrp0xzdvj3izwz28.png
  • Anka10222 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz uciekam... milego wieczorku kochane.. do jutra... Pa:)

zrp0xzdvj3izwz28.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Aga, ja też ciągle miałam jakieś objawy :) teraz już ich tak bardzo nie widuję :)

Ania, a co u Ciebie? coś Cię dawno nie widziałam

Burza, trzymam mocno kciuki! Daj nam koniecznie znać później. Też uważam, że "w kupie siła" dlatego tu jestem :)

burzaZpiorunami lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, ja też stosuję obydwa. Wiesiołka w pierwszej fazie cykklu do owulacji, a olej lniany cały cykl, bo jest bardzo zdrowy, ma kwasy omega-3

Czarna, a ile czasu się starasz? Jakie masz zwykle cykle? Mierz sobie temperaturę zawsze o tej samej porze.

Talia, ja z mężem zaczęłam intensywne starania tak naprawdę w momencie kiedy umowa wisiała mi na włosku, no i oczywiście nie przedłużyli mi jej, bo cięcia były... a wcześńiej odkładaliśy bo zawsze coś... a teraz uważam, że człowiek sobie ze wszystkim poradzi :) Tylko oby się to dzidzi w końcu pojawiło <3

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) staram się 8 cykl.Cykle mam nieregularne,temp. mierze zazwyczaj o tej samej porze,na razie nie potwierdziły owulacji a mam juz 24 dc.Wyczytałam własnie,że można wspomóc się Castagnusem i chyba jutro polecę do ziołowego i zakupie.
    Ja to chyba już zwriowałam,ale jak tu sobie odpuścić skoro tak bardzo chce i juz spac przez to nie mogę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem was, mi w końcu się udało zobaczyć II ale jutro 1 wizyta dopiero,więc też się boję

• Anka10222 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana:):)
    ja juz w pracy..... wlasnie zajadam sniadanko i pije herbatke...

a gdzie jestescie WY??? i poranne kawki???

zrp0xzdvj3izwz28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawać mi tu styczniowe serduszka :)

• Mika85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również witam :)
    Ja też jestem w pracy, piję sobie herbatkę. Czuje się kiepsko, katar, ból gardła i jeszcze @. Dobrze, że jutro już piątek, weekend spędzę chyba w łóżku.

20130921310117.png
    7d80510a16.png
  • Anka10222 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka krzepiaca poranna wiadomosc...

zrp0xzdvj3izwz28.png
  • Mika85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo wybitnie krzepiąca ;) Ale nie jest najgorzej, za oknem piękny widok - morze, za chwilę atmosfera się rozkręci i zapomnę o choróbsku :) Życzę Wam wszystkim miłego dnia :)

20130921310117.png
    7d80510a16.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja z pracy przy kawce:)
    Z bólem gardła i ogólną słabością. Zbiera mnie coś od wczoraj, a wolnego nie ma sobie jak zrobić :( Ratuję się ziołowymi herbatkami, miodem i sokiem z maliny, ale póki co mało skutecznie.
    Miałam napisać, że za oknem góry, ale zerknęłam i nie, nie góry.. Mgła..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • wirbażka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana stare i nowe Staraczki ;)

ja w pracy zaraz herbatka i za coś się trza wziąć :)
    bidne wy pochorowane :( zdrówka życze.
    mnie na szczęście jeszcze nic nie złapało i oby nie złapało.

Miłego dnia :)

Mika85 lubi tę wiadomość

• Lucy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.
    Ja już po zakupach, zaraz śniadanie i wyruszam na turne po lekarzach.
    Dziś ciężki dzień..

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ