X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Anja89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    burzaZpiorunami wrote:
    Hej myszki kochane :*

Wykonałam 2 test ciążowy i tak samo jak w pierwszym 2 linia jest blado różowa, mało widoczna, ale jest :)

Jutro idę robić badanie krwi do przychodni, bo chyba ono potwierdzi mi na 100% czy jest ta fasoleczka czy jej nie ma. Trzymajcie kciuki kochane :* na razie cieszę się tak tyci tyci w myślach, żeby nie zapeszyć.Jak się okaże że jestem w ciąży to oszaleje z radości i będę najszczęśliwszą kobietą na Świecie.Gratuluje tym które już fasoleczkują, a tym które się starają życzę zafasolkowania. Jak to mówi dobre powiedzenie "w kupie siła" :) Buziaki :* :* :*
    Trzymam kciuki za potwierdzenie i juz Gratuluję :)

burzaZpiorunami lubi tę wiadomość

svchvfxmiau6k2p0.png
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    Witam!
    Jestem na forum po raz pierwszy.Mam taki proble.Mianowicie po 6 latach brania tabletek przyszedl czas na dziecko.Myslałam,że po odstawieniu nie będę miała wiekszych problemów.Niestety myliłam się.Po odstawieniu czekałam 6 tyg na @,nie przychodziła więc udałam się do mojej gin.Diagnoza 2 torbiele,dostałam orgametril na wywołanie, @pojawiła się po odstawieniu.Nastepne cykle były różne.Po 3 m-cach znowu poczułam ,że coś jest nie tak.Diagnoza-torbiel.Znowu orgametril i @ przyszła.To było w listopadzie.Potem po ok.1,5 tyg. pojawiła się @,inna niz normalne(Brunatna ze śluzem nie tak obfita).W grudniu znowu wizyta,torbieli nie ma.Gin stwierdziła,że mogę mieć cykle bezowulacyjne,podobno po tabsach tak się dzieje.Załamałam się.3 i 4 stycznia(17-18 dc) zrobiłam testy owulacyjne,kreska testowa bardzo mocna.Zaczelismy z mężem starania.Dziś jest 23 dzień cyklu.Nie wiem co się dzieje :( Czy zajdę w ciążę??Boli mnie podbrzusze,czasami kłują jajniki.Co to może oznaczać?Czy któraś z was miała podobne problemy?Co mam robić??Wizyta dopiero 27 stycznia.Proszę o pomoc

spokojnie:) tutaj co druga kobietka ma takei objawy jak ty i jeszcze dziesiec innych ;).

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Aga_M Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie Kobietki,
    Jestem nowa na ovu, ogólnie tylko czytam forum aby się czegoś więcej dowiedzieć... ale jest tu tak sympatycznie,że postanowiłam dołączyć :)
    My z mężem staramy się już o dzidziusia od 5 miesięcy, jesteśmy cierpliwi i staramy się nie "przeżywać" tego tak bardzo... choć to nie jest takie łatwe jak same wiecie.
    W tym momencie mam swoje "dobre dn" :) i mam nadzieje, ze może ten nowy rok zacznie się szczęśliwie ...
    :)

0c0df0f9b76facba7cdb2f1cade27a0d.png
  • Anka10222 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Aga:)

zycze Ci powodzenia i wytrwałosci:P

b9b1f1a10901741c0ee987c045e138e0.png
    zrp0xzdvj3izwz28.png
  • Aga_M Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) a dziękuję i wzajemnie.
    Szczerze mówiąc staram się wyluzować w ostatnim miesiącu tak mocno byłam nastawiona na ciąże, że chyba poniekąd ją uroiłam ... i wydawało mi się, że wyostrzył mi się węch i byłam codziennie senna oraz zmęczona, nawet @ mi się lekko wstrzymała, no ale niestety zaraz wróciła, zrobiłam betę i nic ... Także jak to mój mąż powtarza "wyluzuj" ...

Wy też tak miałyście ?

0c0df0f9b76facba7cdb2f1cade27a0d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka,dzięki za pocieszenie.Ja po prostu wariuje,bardzo chcę zajść w ciąże i martwię się,że mi sie nie uda.
    myslisz,że jakby cos było nie tak to by mi chyba gin powiedziała,co?Siedze na tych forach,czytam informacje na internecie i juz mam mętlik w głowie.Ale jak tu się wyluzowć skoro nie wiem co ze mna nie tak. :(

• Anka10222 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mamy...
    czasami nawet powtarzamy testy chodz wyszly negatywnie...
    a nawet zdarza sie że ze smieci wyciagamy i sprawdzamy test ciazowy czy przypadkiem po 2h nie pojawila sie II kreska...
    czasami same sie z siebie smiejemy:)

zrp0xzdvj3izwz28.png
  • Anka10222 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz uciekam... milego wieczorku kochane.. do jutra... Pa:)

zrp0xzdvj3izwz28.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Aga, ja też ciągle miałam jakieś objawy :) teraz już ich tak bardzo nie widuję :)

Ania, a co u Ciebie? coś Cię dawno nie widziałam

Burza, trzymam mocno kciuki! Daj nam koniecznie znać później. Też uważam, że "w kupie siła" dlatego tu jestem :)

burzaZpiorunami lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, ja też stosuję obydwa. Wiesiołka w pierwszej fazie cykklu do owulacji, a olej lniany cały cykl, bo jest bardzo zdrowy, ma kwasy omega-3

Czarna, a ile czasu się starasz? Jakie masz zwykle cykle? Mierz sobie temperaturę zawsze o tej samej porze.

Talia, ja z mężem zaczęłam intensywne starania tak naprawdę w momencie kiedy umowa wisiała mi na włosku, no i oczywiście nie przedłużyli mi jej, bo cięcia były... a wcześńiej odkładaliśy bo zawsze coś... a teraz uważam, że człowiek sobie ze wszystkim poradzi :) Tylko oby się to dzidzi w końcu pojawiło <3

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) staram się 8 cykl.Cykle mam nieregularne,temp. mierze zazwyczaj o tej samej porze,na razie nie potwierdziły owulacji a mam juz 24 dc.Wyczytałam własnie,że można wspomóc się Castagnusem i chyba jutro polecę do ziołowego i zakupie.
    Ja to chyba już zwriowałam,ale jak tu sobie odpuścić skoro tak bardzo chce i juz spac przez to nie mogę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem was, mi w końcu się udało zobaczyć II ale jutro 1 wizyta dopiero,więc też się boję

• Anka10222 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana:):)
    ja juz w pracy..... wlasnie zajadam sniadanko i pije herbatke...

a gdzie jestescie WY??? i poranne kawki???

zrp0xzdvj3izwz28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawać mi tu styczniowe serduszka :)

• Mika85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również witam :)
    Ja też jestem w pracy, piję sobie herbatkę. Czuje się kiepsko, katar, ból gardła i jeszcze @. Dobrze, że jutro już piątek, weekend spędzę chyba w łóżku.

20130921310117.png
    7d80510a16.png
  • Anka10222 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka krzepiaca poranna wiadomosc...

zrp0xzdvj3izwz28.png
  • Mika85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo wybitnie krzepiąca ;) Ale nie jest najgorzej, za oknem piękny widok - morze, za chwilę atmosfera się rozkręci i zapomnę o choróbsku :) Życzę Wam wszystkim miłego dnia :)

20130921310117.png
    7d80510a16.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja z pracy przy kawce:)
    Z bólem gardła i ogólną słabością. Zbiera mnie coś od wczoraj, a wolnego nie ma sobie jak zrobić :( Ratuję się ziołowymi herbatkami, miodem i sokiem z maliny, ale póki co mało skutecznie.
    Miałam napisać, że za oknem góry, ale zerknęłam i nie, nie góry.. Mgła..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • wirbażka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana stare i nowe Staraczki ;)

ja w pracy zaraz herbatka i za coś się trza wziąć :)
    bidne wy pochorowane :( zdrówka życze.
    mnie na szczęście jeszcze nic nie złapało i oby nie złapało.

Miłego dnia :)

Mika85 lubi tę wiadomość

• Lucy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.
    Ja już po zakupach, zaraz śniadanie i wyruszam na turne po lekarzach.
    Dziś ciężki dzień..

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ