Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam takie pytanie czy w pierwszych dniach od zapłodnienia są jakieś objawy , kiedy się pojawiają ? Pytanie głównie do świeżo zafasokowanch czy miałyście jakieś objawy ?
Bo ja mam 25dc i szyjka jest nadal wysoko i otwarta . Śluzu też sporo jest wodnistego lub kremowego . Chciałabym zrobić na dniach test ale ogólnie nie mam żadnych objawów tylko ból jajników . -
nick nieaktualny
-
Fidelissa gratulacje i poproszę o fluidki
Ja testuję dopiero 28 jak 27 @ nie przyjdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 21:01
przedszkolanka:), Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sara_nar wrote:dżona to idziemy ramię w ramię. Też mam PCOS, do tego cukrzyca i sarkoidoza.
Od następnego cyklu zaczynam łykanie dong`a (ziołowy specyfik) na owulację. Brałam przez 3 cykle CLO, ale efektów brak ale to w tamtym roku było w wakacje i nie miałam monitoringu.
Ja miałam tylko podwyższony cukier, jestem zadowolona z metforminy, wydaje mi się ze owulację mam w miare często, ale monitoringu mnie miałam też ani raz, za to mam niedrożny jajowód i jakoś tak mi się nie udaje utrafić teraz mam zamiar tylko obniżyć TSH i nic więcej nie robie, póki początek staram się być spokojna
sara_nar lubi tę wiadomość
100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
*08.2018 ... psychoterapia
*1,5 roku z Naprotechnologią
*kilkanaście cykli z Letrozolem
* mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
*01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
*10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
*06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
*07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
*10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
*Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
*Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
"Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."
-
To faktycznie u Ciebie szanse są mniejsze no może nie o połowę, ale mniejsze. Chociaż przyjdzie i na Ciebie czas, że zfasolkujesz. a nie myślałaś o inseminacji ??
We wtorek będę miała wyniki TSH i wydaje mi się, że to to. Bo kiedyś leczyłam tarczycę, ale później to zaniedbałam. Wyniki niby o.k były. Ale przy staraniach dobrze jest być w granicy wyniku 1 - 1,5. -
Złota twarda babka z Ciebie! Tym bardziej zasługujesz na malenstwo. Wierze, ze wkrótce Ci sie uda.
My dopiero wracamy z zakupów. Kupiliśmy dla mnie kurtkę skórzaną i portfel. I po książce.
Alka 4-5 tydz to nie znaczy, ze byłaś w ciąży jak ginekolog widział pecherzyk na usg, tylko 4-5 tyg mineło od pierwszego dnia bieżącego cyklu. Ja owulke miałam 2 tyg temu, a jestem w 4 tyg ciąży. To umowne okreslanie etapu ciąży.
Jaka beta Ci wyszła?Anhe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaszka wrote:mój 25 i już coraz gorzej mi jest za długo to trwa
a robisz coś?
masz coś stwierdzone?
ja wiem że miałam wysoką prolaktynę i od sierpnia biorę bromergon, miałam monitoring że pecherzyk jest i peka a jutro jade z wynikami wymazu umówić się ma HSG po @ -
nick nieaktualnyAnusiaM wrote:Ty masz dziś 25 dc a ja 23dc mam plamienia i 24dc @
masakrycznie często ;/ -
Sara - Na razie jeszcze nie myslałam o inseminacji, ponoć po laparoskopi i kauteryzacji jajników, czyli odpowiednim nakłuwaniu sznse są większe i na razie czekam, do tego jestem prawie dwa miesiące po samoistnym poronieniu, więc organizm się stabilizuje, wydaje mi się że potrzebuje trochę odpoczynku, ale wiadomo umysł swoje, a organizm swoje Sama nie wiem co jest teraz dobre dla mnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 21:23
sara_nar lubi tę wiadomość
100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
*08.2018 ... psychoterapia
*1,5 roku z Naprotechnologią
*kilkanaście cykli z Letrozolem
* mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
*01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
*10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
*06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
*07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
*10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
*Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
*Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
"Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."
-
Kobietki, doczytałam was od wczoraj!
Fidelisko, wielkie gratulacje - zasiliłaś grono mamusiek Zdrówka, Kochana!
Dziewczyny zafasolkowane, zazdroszczę, ale i szczerze gratuluję - życzę wam tylko samych cudownych przeżyć.
U mnie 12dc - jutro kolejny monitoring, nie przewiduję szału - raczej brak pęcherzyka dominującego... mam niestety obawy, że moje cykle są bezowulacyjne, wbrew tempce i bólom jajników (w tym cyklu nasuwa mnie prawy, w poprzednim lewy).
Poza tym mam jakieś dziwne myśli - takie mało optymistyczne, a w moim przypadku to rzadkość - może uboczny skutek Clo albo już przemęczenie "materiału"...
W dodatku mój małż też chyba ma dość tego czekania co miesiąc czy się udało i nie ma ochoty na
nie będę go zmuszała, choć serce boli, gdy kolejny cykl może pójść na straty, bo czas leci... a ja tak marzyłam, żeby do 30-stki zajść w ciążę, a tu zaraz będzie na liczniku 31 wiosen...
Ech, cóż - trzeba iść do przodu, być dobrej myśli - wiem - ale tak ciężko jest nie myśleć...
Na przyszły tydzień życzę Nam samych pozytywówFidelissa, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
cicho tu straszno, czyżby się płodne pozaczynały? czy zbieranie sił przed ulubionym dniem tygodnia?
Malula życzę aby jutro jednak pęcherzyk byłWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 21:40
sara_nar, Macierzanka:), Anhe lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
U mnie teoretycznie płodne ale co z nich wyjdzie to nie wiem nie ważne jak się nie uda to trudno a jak się uda to fajnie.
-
Melula wrote:ech, prawy mam policystyczny, więc jak ostatnio był na lewym i "niespodziewanie zniknął" to nie liczę na prawy jajnik
Nadzieja umiera ostatnia wiem, że jest ciężko myśleć pozytywnie, a może i nie wiem, bo ja dopiero 3 cs, ale trzeba wierzyć i się nie poddawać póki jest nawet minimalna szansa trzymam kciukiFidelissa, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017