Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinowa Panienka wrote:Hejo dziewczyny
Monia będzie ok zobaczysz - może to tylko spina a poza tym wsio oki
mam nadzieje że wszystko ok ale takie życie w nie wiedzy tylko wydłuża starania a tak nie daj boże jak bedzie coś do pod leczenia to będzie brać tabl i będzie ok.. a tak to sie będziemy daremnie stresować, spinać i wszystko .. a to troche bez sensu daremny stres mam nadzieje i licze że wszystko będzie dobrze dziwi mnie tylko cena badania bo w szpitalu a 30 zł płacimy no ale ..mam skierowanie od mojego ginka. -
hejka, zgłupiałam, trzeci raz mąż zrobił dzisiaj badanie nasienia...martwiła nas ruchliwość ruch A+B w dwóch poprzednich badaniach wynosił 20%..
astenozoospermia czy jakoś tak
dzisiejsze badanie (tydzien odstepu od poprzedniego) zaskakujące. ruch A+B 52%
za to morfologia okropna. nieprawidłowych 97% plemników (90% wady główki)...co robić...w które wyniki wierzyć....
powtorzyć badanie? wydac kolejne 200zł...dzwoniłąm do laboratorium...mówią że nie ma szans , że to pomyłka...
doradźcie co robic -
sara_nar wrote:Jeszcze M. nie robił. Ostatnio mieliśmy o to mały zgrzyt, więc nie wracam chwilowo do tematu. Ale mówiłam mu, że im szybciej zrobi tym szybciej będzie można zadziałać, podleczyć i doczekamy się dzidziusia, tym bardziej, że za 3 lata stuknie mu 40 i co on `dziadkiem` na wywiadówki zamierza chodzić ? więc myślę, że w kwietniu pojedziemy na te badania. Tylko musi przygotować się psychicznie, bo będzie problem z `oddaniem` materiału do badania.
-
Blondik wrote:hejka, zgłupiałam, trzeci raz mąż zrobił dzisiaj badanie nasienia...martwiła nas ruchliwość ruch A+B w dwóch poprzednich badaniach wynosił 20%..
astenozoospermia czy jakoś tak
dzisiejsze badanie (tydzien odstepu od poprzedniego) zaskakujące. ruch A+B 52%
za to morfologia okropna. nieprawidłowych 97% plemników (90% wady główki)...co robić...w które wyniki wierzyć....
powtorzyć badanie? wydac kolejne 200zł...dzwoniłąm do laboratorium...mówią że nie ma szans , że to pomyłka...
doradźcie co robic -
Blondik kurcze ja na wynikach się nie znam, a ile czasu abstynencji przed badaniem było, bo to też zapewne ma wpływ. Myślę, że kierować należy się aktualnymi badaniami. To tak jak z morfologią krwi, zawsze wyniki mogą uledz zmianie. Mimo, że jeszcze miesiąc temu wszystko było ok.
Piszesz, że między badaniami tydzień czsu odstępu, to nie wiem. Najlepiej z wynikami do lekarza iść i zobaczyć co on powie.
http://www.youtube.com/watch?v=vwCWwZetRaI Malinowa for U !Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 08:10
Malinowa Panienka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja wiem, ze odstęp pomiedzy badaniem nasienia wynosi około 3 miesiecy, wtedy nasepuje regeneracja nasienia, w sensie zażywania witamin, zdrowej diety, itp. Jeżeli sie nie poprawia to wtedy leki. Tak samo jest z pęcherzykami, u kobiety regenruja się 3 miesiące, dlatego ważna jest suplementacja i zdrowa dieta, jak nie poskutkuje to wtedy leki, chyba, ze juz na początku stwierdzony jest problem medyczny. A właśnie tak jak Sara pyta ile czasu byłs abstynencja przed badaniem?
-
Little Frog wrote:Dzień dobry. Ja mam jeszcze tylko 10 minutek i muszę lecieć. może uda mi się troszkę nadrobić
Miłego dnia!
Ja też póki co badań żadnych nie robiłam i na niczym się nie znam, przykro mi, ale nie pomogę... -
Monia wiem co przeżywasz, tez to przezywałam, tyle, ze to ja byłam zestresowana i nie umiałam spać w nocy, mój mąż natomiast w ogóle się nie stresowałi nie denerwował tylko pwoiedział, ze dla niego gorsze jest pobieranie krwi, wtedy ma ochotę uciec. Wydaję mi się, ze wszystko bedzie oki:) W tym samym dniu zaczęłyśmy cykl, nasze pęcgerzyki się pchrzaniły, wiec pewnie cos z nami moze być nie tak, w sensie nic strasznego lekki problem z owu
Macierzanka:) lubi tę wiadomość
-
Misty87 wrote:
Po takim dniu, jak ten... kiedy pochowalam babcie, zycie nabiera innego tempa...
Wczoraj serce mi pekalo,jak widzialam dziadka, ktory szedl do trumny babci z kwiatkiem na dzien kobiet! -
2 dni abstynecji przed badaniem...chodzi mi o to czy powtarzac znowu...skoro taka rozbieżnośc między wynikami...w tym ostatnim mówią, ze nie ma możliwości błędu...mają potwierdzenie komputerowe...niemożliwe żeby była poprawa nasienia po tygodniu...zastanawiam się czy nie naciagają czasem w tych klinikach...do lekarza idę 18stego...mąż 20 na darmowa wizytę po badaniu...zobaczymy...wkurza mnie to...nie wiadomo czy ufac tym lekarzon czy nie
-
Blondik wrote:2 dni abstynecji przed badaniem...chodzi mi o to czy powtarzac znowu...skoro taka rozbieżnośc między wynikami...w tym ostatnim mówią, ze nie ma możliwości błędu...mają potwierdzenie komputerowe...niemożliwe żeby była poprawa nasienia po tygodniu...zastanawiam się czy nie naciagają czasem w tych klinikach...do lekarza idę 18stego...mąż 20 na darmowa wizytę po badaniu...zobaczymy...wkurza mnie to...nie wiadomo czy ufac tym lekarzon czy nie
-
Dzień dobry wszystkim!
Blondik, nie znam się, ale może najlepiej właśnie dopytać lekarza? Albo skonsultować u dwóch... No i możesz spróbować na wątku medycznym, myślę, że tam więcej osób znajdziesz orientujących się w temacie.
Sara, zazdroszczę podróży, jeszcze w taką pogodę piękną. Ja to uwielbiam podróżować, ale niestety rzadko mam taką okazję...
Fidelissa zmienilaś awatarek i moje oczka Cię nie ogarniają
Malinowa, jak czytałam Twojego wczorajszego posta o pieskach psujących atmosferę to padłam!
Pozdrawiam wszystkie i życzę Wam miłego dzionka!Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017