X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Mialm cos jeszcze napisac odnosnie wczorajsze awantury ale stwierdzilam, ze nia ma co tego rozgrzebywac.

Ja tylko nei wyrabiam z ctyaniem tych wszystkich wpisow. N ie wiem czy wy nie pracujecie albo gdzie wy pracujecie ze tyle ich plodzicie ;P. No w kazdym razie ja mam mozliwosc zagladania na forum z pracy ale nie moge spedzic dnia czytajac caly czas forum. A wieczorem nie mam ochoty nadrabiac 20 stron a teraz jeszcze w dodatku lapek mi padl i musze do serwisu wyslac.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Z. a ja przekonana nie jestem do tego wyjazdu i najzwyczajniej w świecie mi się nie chce.
    Nati ja dong quai zakupiłam i zamierzam zacząć brać od nowego cyklu. Zielary na ovu poleciły, więc myślę, że nie zaszkodzi spróbować ;)
    Też właśnie o tym myślę :) cos na pewno kupię albo to, albo ziola o. sroki :)

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze chcialam dodac (choc pewnei to powinnam do administracji wyslac) ze forum jest troche zle zrobione. Nad glownymi dzialami moglby byc tez osobne okno z nowymi tematymi. Czasem pojawiaja sie tematy w ktorych dziewczyny pytaja o cos, chca podysktuowac ale te tematy sa natychmiastowo spychane przez przerozne tematy staraczek i zafasolkowanych:/ i nie maja szans przebicia, gina w tlumie poprostu i odpowiada neiwiele osob.

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kotka psotka, ja akurat odbieram telefony, szef nad głową nie stoi, więc mogę pozwolić na spędzenie całego dnia na forum.
    Myślałam o ziołach ojca Sroki nr 3, ale zdecyduję się na te na I i II fazę cyklu.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • goskos86 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowałam się na zioła o.sroki bo mi poleciła koleżanka, a teraz jak je piję to i sama polecam :-) zwiększyły mi ilość śluzu, którego w poprzednim cyklu prawie wcale nie miałam!

• dżona Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Na chwilę wpadam, wczoraj padłam totalnie, coraz częściej wieczorami po pracy jestem wypompowana :)

Jeśli chodzi o badanie nasienia no nam lekarz powiedział przed badaniami męża ze to wcale nie prawda ze co trzy miesiące są wiarygodne wyniki i że udowodnione jest jednak powtórzenie ich trzy tyg od poprzednich z abstynencją 3-4 dniową - wtedy są najbardziej wiarygodne. Doktorek powiedział, ze jak będą jakiekolwiek wątpliwości to żeby się nie zastanawiać i dosłownie powiedział powtórzyć w odstępie 21 dni i wtedy rozpatruje się jednocześnie jedne i drugie wyniki :)
    Powodzenia dla Waszych facetów :)

100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
    🛑😔 92zOvuFdiend.pl
    Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
    *08.2018 ... psychoterapia
    *1,5 roku z Naprotechnologią
    *kilkanaście cykli z Letrozolem
    * mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
    *01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
    *10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
    *06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
    *07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
    *10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
    *Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
    *Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
    "Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."

j36regz2ei8e5moa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 21:01

Z., Little Frog lubią tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki ja ak wstapilam przed praca:D zobaczyc co tam u was:D

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżona wrote:
    Witajcie dziewczyny :)
    Na chwilę wpadam, wczoraj padłam totalnie, coraz częściej wieczorami po pracy jestem wypompowana :)

Jeśli chodzi o badanie nasienia no nam lekarz powiedział przed badaniami męża ze to wcale nie prawda ze co trzy miesiące są wiarygodne wyniki i że udowodnione jest jednak powtórzenie ich trzy tyg od poprzednich z abstynencją 3-4 dniową - wtedy są najbardziej wiarygodne. Doktorek powiedział, ze jak będą jakiekolwiek wątpliwości to żeby się nie zastanawiać i dosłownie powiedział powtórzyć w odstępie 21 dni i wtedy rozpatruje się jednocześnie jedne i drugie wyniki :)
    Powodzenia dla Waszych facetów :)

Tak ja wiem, ze w razie watpliwosci zeby wczesniej zrobic. Ja miałam na mysli, jezeli bierze sie suplementy to najlepiej po 3 miesiacach spr czy cos sie polepszylo bo po tygodniu czy miesiacu nie bardzo

dżona lubi tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Hej Kaśka :) u Mnie od 6 minut nic się nie zmieniło :D jak wyżej :D
    wiesz wlazlam na chwilke ale nie umiem sie oprzec zeby od rana wasn nie nadrobic wiec czytam co tam u was:D

Lena87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    jutro idziemy na badanie nasienia, mąż sie stresuje, boje sie.
    My idziemy w piatek na szczescie gardlo mojego przestalo bolec a juz bylo blisko brania antybiotykow czyt paniki u niego i myslalam ze bedziemy musieli przelozyc :D bedzie dobrze przynajmniej bedziemy wiedzialy na czym stoimy:D
    Blondik wrote:
    hejka, zgłupiałam, trzeci raz mąż zrobił dzisiaj badanie nasienia...martwiła nas ruchliwość ruch A+B w dwóch poprzednich badaniach wynosił 20%..
    astenozoospermia czy jakoś tak

dzisiejsze badanie (tydzien odstepu od poprzedniego) zaskakujące. ruch A+B 52%

za to morfologia okropna. nieprawidłowych 97% plemników (90% wady główki)...co robić...w które wyniki wierzyć....

powtorzyć badanie? wydac kolejne 200zł...dzwoniłąm do laboratorium...mówią że nie ma szans , że to pomyłka...

doradźcie co robic
    u was naprawde az tyle kosztuje? u nas 50 zl badanie nasienia kosztuje sama sie zdziwilam mam nadzieje ze moj przez tel zle nie uslyszal...on czasami tak ma...
    Malinowa Panienka wrote:
    Sara ubawiłam się ;) dzięki :)
    jakie samouwielbienie ;) :D
    Nati89 wrote:
    Dziewczyny czy slyszałyscie coś o tym DONG QUAI? Dziewczna na owu poleciła mi to na poprawę owulacji,regularne cykle itp, czytałam też opinie o tym na innych stronach podobno skuteczne. To są jakieś zioła. Któraś z was próbowała?
    nie pomoge pierwszy raz o tym slysze...
    KotkaPsotka wrote:
    Dzien dobry.
    Mialm cos jeszcze napisac odnosnie wczorajsze awantury ale stwierdzilam, ze nia ma co tego rozgrzebywac.

Ja tylko nei wyrabiam z ctyaniem tych wszystkich wpisow. N ie wiem czy wy nie pracujecie albo gdzie wy pracujecie ze tyle ich plodzicie ;P. No w kazdym razie ja mam mozliwosc zagladania na forum z pracy ale nie moge spedzic dnia czytajac caly czas forum. A wieczorem nie mam ochoty nadrabiac 20 stron a teraz jeszcze w dodatku lapek mi padl i musze do serwisu wyslac.
    kochana to nie nadrabiaj badz z nami na bierzaco a jak ominelysmy pytanie albo nie masz czasu szukac miedzy stronami to zadaj je ponownie ktora bedzie wiedziala to odpowie i tak do skutku :D
    Lena87 wrote:
    Dzień Dobry Dziewczyny,

Ja to się nieźle urządziłam, wczoraj jechałam do sklepu z Tomkiem oczywiście moje klucze wzięłam ze sobą bo On pierwszy poszedł i nie zamknął drzwi, schowałam do schowka w aucie bo nie noszę dużej torebki :)

No a dziś za karę jestem uziemiona do godziny 14 ;D
    Tomek wychodząc do pracy zamknął drzwi na klucz :D a moje leżakują sobie w schowku :D

I jak tu teraz wyjść z psem ? :D Masakra ..

hahahaha zostalaz wiezniem we walsnym domu hehe :D

Lena87 lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nieźle. Ja zimą wyszłam z domu, M. wychodził później, wróciłam, patrzę kluczy nie mam,a one na szawce leżały widziała je przez okno i szlag mnie trafiał. Na szczęście M. mi przywiózł swoje.

Lena87, Z. lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki..
    jak samopoczucia dzis ??:):)
    co nowego, ciekawego :)

Lena87 lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Rudasku ja zaraz mykam do ptracy potem jade po mebelki i bedziemy wieczorem skrecac:D chcialam kupic piwko bo fajnie by sie skrecalo ale moj ma w piatek badanka wiec nie wiem czy nie zaszkodzi co myslicie?

a poza tym jest cudnie ptaszki tak pieknie spiewaja sloneczko swieci achhh uwielbiam wiosne!!

sara_nar, Z. lubią tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Hej Rudasku ja zaraz mykam do ptracy potem jade po mebelki i bedziemy wieczorem skrecac:D chcialam kupic piwko bo fajnie by sie skrecalo ale moj ma w piatek badanka wiec nie wiem czy nie zaszkodzi co myslicie?

a poza tym jest cudnie ptaszki tak pieknie spiewaja sloneczko swieci achhh uwielbiam wiosne!!

Kochana o meblach nawet mi nie wspominaj...
    Ostatnio 2 przeprowadzki, non stop rozkrecałam i skrecałam meble.bleeeeeeeee
    mam obrydzenie:):):)

A pogoda śliczna :)
    co to piwa to nie wiem :) nie pomoge niestety :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełne badanie + posiew + morfologia tyle kosztuja...samo podstawowe 50zł.
    plus 50zł za ruchliwosc.lepeij od razu zrobić wszystko i wiedziec na czym się stoi.

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wydaje mi się, że przed badanie nie wkazane picie nawet piwa.
    U mnie pięknie słońce świeci. A ja w pracy :/ nic mi się nie chce, w dodatku zła jestem, bo zapomniałam przed wyjściem nastawić pranie, żeby M. tylko wywiesił i nie będę miała bluzy na wyjazd .

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 21:02

‹‹ 1422 1423 1424 1425 1426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ