Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej kochane pomóżcie w interpretacji
dostałam dziś wynik badania hispatologicznego:
cystis serosa multiloculare paraoviductalis cum foci inflammationis chronicae nonnullae. Parietis cystis serosea cum fiobrosis parietis et cum calcifications focale. Focus endometriosis
jak sobie przetłumaczyłam to wyszło coś takiego:
cystis z błony surowiczej multiloculare paraoviductalis ognisk przewlekłego zapalenia niektórych. ściana cystis serosea z muru fiobrosis i zwapnienia paliwa. skupić endometriozy
może któraś podpowiedzieć dokładniej o co tu chodzi?
-
nick nieaktualny
-
Patu wrote:ojjj ale nie kupujcie mielonego, jest prawie bez wartości. Traci je już po kilkunastu minutach od zmielenia, potem tylko smak zostaje. Trzeba mielić samemu bezpośrednio przed spożyciem i to nie długo, co chwile młynek wyłączać bo ciepło od młynka tez niszczy wartości
Jednakże my pijemy żeby wspomóc śluz, a na śluz mielony działa równie tak samo dobrze jak w ziarenkach
No jak ktoś chce skorzystać z innych dobroczynnych działań lnu to faktycznie lepsze ziarka.
Przez lata piłam len, gotowałam ziarenka na wolnym ogniu, ale to na żołądek.
Teraz piję mielony, z wygody i absolutnie żadnych zmian nie widzę, śluz jest tak samo piekny jak po ziarenkachWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 17:06
-
nick nieaktualny
-
Waniulka wrote:Hej kochane pomóżcie w interpretacji
dostałam dziś wynik badania hispatologicznego:
cystis serosa multiloculare paraoviductalis cum foci inflammationis chronicae nonnullae. Parietis cystis serosea cum fiobrosis parietis et cum calcifications focale. Focus endometriosis
jak sobie przetłumaczyłam to wyszło coś takiego:
cystis z błony surowiczej multiloculare paraoviductalis ognisk przewlekłego zapalenia niektórych. ściana cystis serosea z muru fiobrosis i zwapnienia paliwa. skupić endometriozy
może któraś podpowiedzieć dokładniej o co tu chodzi?
torbiele surowicze okołojajowodowe z ogniskami przewlekłego zapalenia, ścianki torbieli zwłóknione i zwapnione, endometrioza centralna.
-
Hej Dziewczyny
Jestem nowa na forum. My z mężem staramy się o dzidziusia już ponad 8 miesięcy niestety do tej pory nic nam nie wychodzi w nowy rok weszłam z nadziejami @ dostałam 5 stycznia niestety i tego samego dnia koleżanka która starała się dużo krócej niż ja okazało się że jest w ciąży troche mnie to dobiło ale trzeba starać się dalej. przez 3 ostatnie miesiące używałam nawet testów OWU ale nawet one nie pomogły chciałam się zapisać na monitoring ale najbliższe wolne terminy na luty więc muszę poczekać. -
Dziewczyny wyniki mojego męża...ale po 20 dniowym poście zamiast 7-dniowym...Nie wiem czy się martwić czy powtórzyć, bo 20 dni to chyba zbyt długa przerwa? Ale tak wyszło...
Objętość 3,8 ml
czas upłynnienia 40 min
pH 7,6
Całkowita liczba plemników w ejakulacie 180 mln
koncentracja plemników 47,5 mln/ml
ruch całkowity 5%
ruch postępowy 3%
prawidłowa budowa 8%
w ejakulacie dość liczne komórki okrągłe -
Hej dziewczyny, mam pytanie na ile dni przed @ robicie testowanie? Wiem że najlepiej w dniu spodziewanej @ ale jak wiadomo ciekawość zawsze zżera Ja mam dostać 17-18 więc już w sumie niedługo..... Na razie nie odczuwam żadnego bólu przed choć zawsze wcześniej mi towarzyszył. Ach ta niecierpliwość ;p
Pozdrawiam Was!!!!Poli -
Lucy mieliśmy robić w grudniu, ale zepsulo się auto i nie mieliśmy jak jechać, później moja @ no i teraz pojechał...dopiero po badaniu dowiedzieliśmy się ze po tak długiej przerwie się nie robi.. czyli co? To badanie jest nie ważne? Ale co można z niego wyczytać?
-
Macierzanka:) wrote:Heja Gagatka! Ja mam 22cs. A czy Twój mężczyzna się badał? Bo nam po roku bezowocnych starań pierwsze co, to lekarz kazał właśnie męża przebadać.
Lucy to już coś wiesz przynajmniej. Ja, jeżeli trafię w końcu na tego właściwego lekarza, to też chcę w końcu zrobić porządny monitoring.
Micki, Poli wytajcie w tym licznym gronie
Milcia, Justysia trzymam za Was kciuki!
Joanna, takie endometrium występuje w fazie okołoowulacyjnej
tak, badał się, jest ok lekarz powiedział, że zapładnia
więc to też już mamy wyeliminowane...Macierzanka:) lubi tę wiadomość
-
No nie dobry, bo jak mają te plemniczki gdziekolwiek dopłynąć?
Tyle, że może rzeczywiście być to spowodowane za długą przerwą? Chyba, że w między czasie były robótki ręczne
Tak czy siak proponuję poszukać mężowi androloga, bo chłopów też się leczy i kup mu slen, cynk i stymen (nie wiem czy tam też nie ma tych pierwiastków, musiałabyś zobaczyć). Poprawiają jakość nasienia. Ziółka o. Sroki nr 3 też podobno pomagają, mój pije z własnej woli jak usłyszał, że mogą pomóc -
nick nieaktualnyburzaZpiorunami wrote:Kochane mam wyniki
Beta HCG 22 240
Kobiety nie będące w ciąży < 5,0
1-10 tydzień 201,64 --> 225000,00
11-15 tydzień 22536,49 --> 225000,00
16-22 tydzień 8006,62 --> 50238,60
23-40 tydzień 1599,80 ---> 49412,65
Wynika chyba z tego że fasoleczka mieszka w moim brzuszku ))
Jak myślicie, dobrze interpretuje ?
Buziaki :* :* :*
Myślę, że jednak Fasoleczka am zamieszkała Kochana serdeczne gratulacje! Życzę Wam duzo, dużo zdrówka i bardzo nudnej ciążyburzaZpiorunami lubi tę wiadomość