Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Izamelka wrote:Cześc dziewczyny !! :)Jestem tu nowa i mam pytanie
Cykle mam zazwyczaj 31 dniowe ostanią miesiączkę miałam 9.12.2013 r
6.01.14 zrobiłam test odziwo pozytywny więc poszłam na badanie z krwi i :
09.01.2014 b-hcg - 67,96 mlU/ml
13.01.14 dzisiaj b-hcg - 339,60 mlU/ml
Czy ten przyrost jest prawidłowy?? W środę mam zamiar powtórzyc b-hcg ...
Martwie się że coś jest nie tak bo niby mieszczę się ale w dolnych granicach i nie wiem czy z fasolką bedzie wszystko ok
Prosze o pomoc !!!
Izamelka, nie wiem czy Ci pomogę bo jeszcze nigdy nie robiłam bety, ale takie są normy licząc od dnia ostatniej miesiączki
3 tydzień ciąży: 5 – 50 mIU/ml
4 tydzień ciąży: 5 – 426 mIU/ml
5 tydzień ciąży: 18 – 7340 mIU/ml
6 tydzień ciąży: 1080 – 56500 mIU/ml
7 – 8 tydzień ciąży: 7650 – 229000 mIU/ml
9 – 12 tydzień ciąży: 25700 – 288000 mIU/ml
13 – 16 tydzień ciąży: 13300 – 254000 mIU/ml
17 – 24 tydzień ciąży: 4060 – 165400 mIU/ml
25 – 40 tydzień ciąży: 3640 – 117000 mIU/ml
-
Moj Luby zdecydowal ze woli blizniaki niz Afryke dlatego dzisiaj bylo .
No coz, zobaczymy co z tego wyjdzie. Moze nic a moze chociaz jedno, ale szansa jest wieksza niz zwykle:)
Dzisiaj podalam Lubemu kawe do lozka coby chlopaki sie szybciej ruszalyLittle Frog, Mika85, Anja89, Annushka, Macierzanka:), MonikaDM, Lili266 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny!
Ja to już nie wiem o co w tym wszystkim chodzi.Zrobiłam dziś test owulacyjny i wyszedł pozytywny,11 dni wcześniej tak samo miałam pozytyw.Hmm,nie rozumiem nic z tego.Pobolewają mnie jajniki,piersi strasznie bolą a o senności nie wspomnę.Zasypiam w każdym możliwym momencie.Lekarza mam dopiero 27 stycznia więc do tego czasu to chyba zwariuję.Może to przez ten Castagnus tak się czuję?No i to "wibrowanie" w podbrzuszu oraz metaliczny posmak w buzi,co to jest?? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny, mam wynyni. Beta śliczna, ale progesteron bardzo wysoki. nie wiem co myśleć...
PROGESTERON 294.7 nmol/l
HCG+BETA ILOŚCIOWO 114.1mIU/ml
co moze znaczyc tak wysoki poziom??
net oczywiście straszy, przeczytałam, że:
"Podwyższenie progesteronu obserwuje się także w przypadku torbieli jajników, ciąży powikłanej zaśniadem groniastym oraz w rzadkich przypadkach raka jajników. "
i teraz sie martwie. czy jest możliwość zeby torbiele tak urosły przez miesiąc? usg miałam 2 miesiące temu robione dopochwowo było ok wszystko.
a ten zaśniad tak szybko by mógł podwyższyć? jak mozna go wykluczyc, jakimi badaniami>
wiem, ze panikuje, ale musze wiedziec, że wszystko ok...
za 2 dni ide kontrolnie na bete zeby zobaczyc czy przysort ok i czy nie ma pozamacicznej. nie umiem sie cieszyc tylko mysle co moze byc nie tak... -
Hej Kochane! Kolejnym zafasolkowanym gratulacje. Ja dziś miałam wizytę w poradni leczenia niepłodności. Miałam stracha, bo to kolejna wizyta u lekarza i bałam się, że znówu usłyszę, że przesadzam... ALE...
Prawdopodobnie owulacji nie było Pani dr przepisała mi Clostilbegyt 3-7dc, od nowego cyklu mam też stały monitoring cyklu - pierwszy w 10-12dc. Jeśli przez dwa kolejne cykle nic się nie zagnieździ to dostanę skierowanie na HSG. Mam też zrobić badania FSH, LH, E2, PRL - 2-3dc... coś się ruszyło, a jak!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 16:06